homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Marvelon de 3 ani-2

#20 2010-04-27 21:20:36

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Re: marvelon de 3 ani

Daca iei corect sapte pastile, da este protejata de pilule.

Fericita mamica de Aida Maria!

#21 2010-04-27 21:39:19

Ragnarokum
Full member
Inregistrat: 2010-04-27

sigur sigur? 

ma gandeam ca azi e a 14-a zi de ciclu..... si cred ca ovulez pe-acuma...

Iubirea e un sentiment inferior care ne degradeaza, facandu-ne a fi vulnerabili tuturor factorilor externi. Devii imoral, ireconciliabil, inexistent.

#22 2010-04-28 09:18:30

camysh
Moderator

sigur-sigur, daca apuci sa iei 7 pastile esti protejata smile

#23 2010-04-28 09:28:29

syd
Sr. member
Inregistrat: 2008-09-01

vladandreea86 a scris:

nu mai luati marvelon 21.

Reacţii adverse: Următoarele reacţii adverse au fost asociate cu terapia cu estrogen şi/sau progestogen: Aparatul genito-urinar: s?ngerare intermenstruală, amenoree post-medicaţie, modificări ale secreţiei cervicale, creşterea dimensiunii fibromului uterin, agravarea endometriozei, anumite infecţii vaginale, de exemplu candidoza. S?ni: sensibilitate, durere, mărire, secreţie. Aparatul gastro-intestinal: greaţă, vomă, colelitiază, icter colestatic. Sistemul cardio-vascular: tromboză, creşterea tensiunii. Piele: cloasmă, eritem, urticarie. Ochi: disconfort al corneei ?n cazul ?n care se folosesc lentile de contact. SNC: dureri de cap, migrenă, modificări ale stării psihice. Diverse: retenţia lichidelor, toleranţă redusă la glucoză, modificări ale greutăţii corporale.

am folosit marvelon de 4 ani pana ieri cand m-am dus la ginecolog pt o sangerare intermenstruala si mi-a spus ca este de la marvelon. nu mai luati!!!!

nu poti sa vii pe forum si sa spui sa nu mai luam marvelon(si eu iau marvelon) si sa sperii fetele de pe aici care iau asa ceva ,atata timp cat sunt prescrise de doctor nu vad de ce sustii sus si tare sa nu mai luam...toate ac-urile au reactii adverse,poate altele in afara de marvelon au reactii mai dure asupra organismului,in caz ca nu stiai marvelonul este anticonceptionalul cel mai tolerat

#24 2010-04-28 11:57:05

AyraBlack
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-29

syd, chiar m=as mira ca Marvelonul sa fie cel mai bine tolerat anticonceptional, din moment ce pe anumite piete nu se mai comercializeaz de ceva vreme.

Si, intr-adevar, are gama cu cele mai multe reactii adverse pentru ca este un AC vechi.

Dar, asa cum s-a mai spus, cam aceleasi efecte adverse le intalnesti la toate AC (bine, intr-o masura destul de mai mica la AC de ultima generatie - ca mai avanseaza si tehnologia).

Publicitate

loading...

#25 2010-04-28 12:05:06

syd
Sr. member

ayra eu nu pot sa ma cert cu medicul meu ca mi-a dat marvelon,daca asta mi-a recomandat?ce sa fac?sa ascult oamenii de pe forum ca sa nu mai iau sau medicul? bineiteles ca tehnologia avanseaza dar nu pot sa ma duc de nebuna la farmacie si sa o rog pe aia "dati-mi si mie niste pilule avansate ca pe astea nu le mai iau" si dupa aia sa ma trezesc cu nu stiu ce probleme de toleranta,iti spun sigur ca nici un medic nu schimba ac doar pt ca asa ii cerem noi

#26 2010-04-28 12:12:54

daenarys
Vizitator

Ayra tin putin sa te contrazi:adevarat este un contraceptiv mai vechi dar unul destul de bine tolerat,cam asta mi-au spus medicii pe la care am fost eu.am facut din curiozitate si o mica investigatie pe net legata de mercilon si de marvelon.in mod surprinzator am descoperit mult mai multe pareri favorabile legate de aceste contraceptive,putine femei care au renuntat la ele.
cred ca noi uitam ca nu conteaza cand a aparut contraceptivul ci cum ne intelegem noi cu el.am o prietena care a luat rigevidon mult timp a fost la medic la control si i-a schimbat pilulele pe motiv ca yasminul sunt de nou generatie.nu s-a inteles cu ele si nu a renuntat dupa prima folie.

si mai adaug ca se comercializeaza ca nu s emai gaseste pe anumite piete este partea a2a...mai ales cand exista si in acest domeniu concurenta si firme care iti zic ca daca ei contraceptivul x iti rezolvi toate problemele.

Ultima oara a fost editat de daenarys (2010-04-28 12:15:30)

#27 2010-04-28 12:21:08

syd
Sr. member

daenarys eu am gasit mereu marvelon la farmacii,nu stiu de ce fetele nu gasesc,daca s-a intampla sa nu gasesc la o anumita farmacie am mers la alta,nu m-am oprit la prima,eu cand am mers la medic prima data mi-a dat de la cabinet pilule expirate (asa s-a intamplat sa le nimeresc eu pe alea,am avut noroc ca eu ma uit mereu la terme si nu am asteptat sa imi de-a altele ,am mers frumos si mi-am cumparat) si auzisem pe net ca nu semai gasesc si intrasem in panica,am mers din nou la medic si i-am zis sa mi le schimbe si mi-a zis ca nu mi le schimba doar pt ca asa vreau eu sa iau dupa ureche,era pt prima data cand luasem ac si mi-a dat marvelon pt ca asa a consideat el ,astea mi se potrivesc,si a avut mare dreptate,nu am avut nici cea mai mica problema,nici dureri sau spotting,nici nimic

#28 2010-04-28 13:21:28

alix71
New member
Inregistrat: 2009-02-04

si eu iau marvelon de mai bine de 5 ani l-am tolerat excelent din prima si nu am facut niciodata pauza in toti acesti ani...asa ca nu stiu ce sa spun.

#29 2010-04-28 16:54:39

daenarys
Vizitator

prin anumite piete eu ma refeream la alte tari...de exemplu in china si japonia daca nu ma insel este un contraceptiv foarte popular.

Ultima oara a fost editat de daenarys (2010-04-28 17:21:36)

#30 2010-04-28 19:46:36

AyraBlack
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-29

Asa cum sunt femei carora Marvelonul li se potrivesre, asa sunt femei carora Marvelonul nu li se potriveste lol

Cand ziceam de retras de pe piete, nu ma refeream indeosebi si exclusiv la Marvelon. Din ce am vazut/inteles de la prietenele mele/doctor este o tendita generala de a se renunta la pilulele "vechi" in favoarea celor de ultime generatii, tocmai datorita efectelor adverse care se reduc destul de mult.

Iarasi, Marvelonul este un contracepti ieftin, care va mai fi comercializat o buna perioada de timp, in special in tarile mai defavorizate gen China, India etc, pentru ca este cel mai usor de obtinut in planninguri.

Iarasi, depinde de organism. Eu de la `Marvelon am crezut ca voi face infarct. Colega mea se intelege ft bine cu el. Deci depinde.

#31 2010-05-03 09:57:09

Ragnarokum
Full member

deci azi la pranz iau a 7a pastiluta din folia de marvelon.. sigur-sigur am sa fiu protejata maine dimineata cand o sa intretin relatii sexuale?

am si uitat cum se administreaza corect din cauza pauzei mare care am fost nevoita s-o fac sad

multumesc ! puss

Iubirea e un sentiment inferior care ne degradeaza, facandu-ne a fi vulnerabili tuturor factorilor externi. Devii imoral, ireconciliabil, inexistent.

#32 2010-05-03 10:17:52

andreea_andy2
Moderator

Daca iei azi a saptea pastila, maine vei fi protejata cu siguranta.

#33 2010-05-03 10:28:58

Ragnarokum
Full member

multumesc mult puss

#34 2010-05-03 10:50:53

andreea_andy2
Moderator

Cu placere.

#35 2010-05-05 13:36:14

alix71
New member
Inregistrat: 2009-02-04

eu am migrene extrem de puternice cam de 6-7 luni la ciclu adica din ziua cand vine pina cand trece non-stop nu trec cu nimic.doar cu imigran se mai estompeaza dar revin dupa cateva ore.nu stiu sa fie de la Marvelon?in timpul administrarii foliei nu ma doare capul deloc dar cand stiu ca urmeaza ciclul mi se face rau de frica.

#36 2010-05-05 13:42:26

daenarys
Vizitator

alix...mergi si vb.cu medicul tau de planning si da se poate sa fie de la contraceptive sau sa fie spm.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.