homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cancer in stadiul 1B

#1 2009-01-15 16:42:07

Marlyn
Full member
Inregistrat: 2006-06-21

Cancer in stadiul 1B

Mama tocmai a fost diagnosticata cu cancer in stadiul 1B de col uterin.

Ce sanse are?

#2 2009-01-15 16:45:42

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Re: Cancer in stadiul 1B

Marlyn i-am lasat link doctoressei. Iti va raspunde dansa cand va intra.

Fericita mamica de Aida Maria!

#3 2009-01-15 16:56:21

Marlyn
Full member

Multumesc!

#4 2009-01-15 18:49:36

lucia05
Insomniac member
De la: tara lui Papura Voda
Inregistrat: 2008-09-13

pai, cu un medic bun si un tratament corespunzator se poate vindeca. este stadiul 1B deci nu este avansat ceea ce sporeste sansele de vindecare. kram
sigur iti va explica si doctoressa, asta a fost asa ca sa te mai linistesti

I am who I am and I choose to be me!

He is your friend, your partner, your defender, your dog / You are his life, his love, his leader
He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart / You owe it to him to be worthy of such devotion!

#5 2009-01-15 19:34:12

tttttt
Hero member
Inregistrat: 2008-01-22

am auzit cuvinte de lauda despre dna dr badea de la micomi , experta in probleme de col si mai ales cancer de col
eu o sa ma duc  in data de 30 la ea , si o sa iti zic apoi cum a fost , daca laudele sunt pe masura , dar dupa faptul ca pana in august e full de programari, inclin sa cred ca e priceputa

Publicitate

loading...

#6 2009-01-15 20:36:57

Al Pacino
Administrator
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Marlyn a scris:

Mama tocmai a fost diagnosticata cu cancer in stadiul 1B de col uterin.

Ce sanse are?

are sanse buna, stadiul 1 e incipient, sigur ca faptul ca e B nu e cel mai bine insa nici cel mai rau...
tinem pumnii

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#7 2009-01-15 21:13:06

Marlyn
Full member

Va multumesc mult pentru raspunsuri!

Noi suntem din Arad. Medicul ginecolog a indrumat-o spre Timisoara, sa faca un tratament cu cobalt. El era optimist.

#8 2009-01-15 21:27:45

andreea_andy2
Moderator

Sa dea Dumnezeu sa fie bine Marlyn. Tinem pumnii.

#9 2009-01-15 21:38:07

b_oana
Hero member

marlyn..multa sanatat mamei tale! sper sa fie totul bine pusspuss:
cum de nu mergeti la cluj?am auzit ca institutul oncologic I. Chiricuta din cj e cel mai bun din tara...

Viata e scurta, incalca regulile, iarta repede, saruta incet, iubeste cu adevarat, razi necontrolat, si nu regreta nimic care te face sa zambesti!!
..."ai nevoie de cineva ca sa suferi si mai apoi sa te vindeci"...

#10 2009-01-15 22:51:34

Marlyn
Full member

b_oana a scris:

marlyn..multa sanatat mamei tale! sper sa fie totul bine pusspuss:
cum de nu mergeti la cluj?am auzit ca institutul oncologic I. Chiricuta din cj e cel mai bun din tara...

Suntem din Arad, nu avem masina... Timisoara e mai aproape. In plus, am auzit unele chestii despre Cluj.

#11 2009-01-16 08:09:11

codrutza
Full member
Inregistrat: 2008-01-03

Eu v-as recomanda sa faceti un efort sa mergeti la Cluj.E cel mai bun centru cu medici deosebiti.
Sanatate mamei!

#12 2009-01-16 09:11:12

andreea_andy2
Moderator

Si eu sunt pro Institutul Oncologic Ioan Chiricuta de la Cluj. Sunt medici foarte buni ... si au si dotarile necesare. E cel mai bine dotat spital oncologic din tara.

#13 2009-03-02 23:09:58

Marlyn
Full member

Mama a inceput tratamentul la Timisoara. E cam la a 12 zi de radioterapie. Mai face si chimioterapie, o perfuzie pe saptamana.

Sora mea e alertata de faptul ca ii face si chimioterapie. Dar mama spune ca a vazut cu ochii sai rezultatele, si a avut in mana analizele cand si-a facut un eco. Si e cancer stadiul 1b.

Ceea ce ma nedumereste este faptul ca i-au bagat in cap - nu stiu exact cine - ca s-ar putea sa nu mai fie operata dupa, sa ajunga doar ceea ce face acum.

Eu stiu ca doar in cazurile avansate se renunta la operatie, din motive ... evidente. butter

#14 2009-03-02 23:22:50

lucia05
Insomniac member

nu e adevarat Marlyn! inseamna ca doctorii spera ca in urma tratamentului tumoarea sa regreseze total si sa nu fie nevoie de operatie. este doar o posibilitate, decizia se va lua dupa ce va termina sedintele de radioterapie si chimioterapie

He is your friend, your partner, your defender, your dog / You are his life, his love, his leader
He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart / You owe it to him to be worthy of such devotion!

#15 2009-03-02 23:31:35

Marlyn
Full member

lucia05 a scris:

nu e adevarat Marlyn! inseamna ca doctorii spera ca in urma tratamentului tumoarea sa regreseze total si sa nu fie nevoie de operatie. este doar o posibilitate, decizia se va lua dupa ce va termina sedintele de radioterapie si chimioterapie

Multumesc pentru raspuns! Asa sper si eu sa fie! Doar ca sora mea m-a speriat. Ea locuieste in Franta, sotul sau fiind medic acolo. Mi-a trimis pe e - mail etapele de tratament la ei, in functie de stadiu. La ei prima data se face operatia, indiferent de stadiu.

#16 2009-03-02 23:59:30

still_dreaming
Full member
De la: Yes we can!
Inregistrat: 2006-11-28

Marlyn, este vorba de acelasi tip de boala?

sotul sorei tale etse medic si trateaza acest tip de boala?

mai discuta cu medicii romanii sa iti spuna de ce fac ei asa tratamentul

sa iti spuna clar care sint etapele tratamentului si de ce ca sa stai linistita.

Ultima oara a fost editat de still_dreaming (2009-03-03 13:58:31)

To accomplish great things, we must not only act, but also dream; not only plan, but also believe.
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them.

#17 2009-03-03 11:42:18

lucia05
Insomniac member

still, mama a avut cancer de san, tata la plamani si am cam invatat de ce medicii la noi incep cu chimioterapie in unele cazuri. de fapt, din cate stiu sunt trei situatii:
- cand sunt sanse sa se vindece fara operatie
- cand este necesar sa se "stranga" tumoarea ( asta a fost cazul mamei mele la care celulele erau foarte raspandite )
- cand o interventie chirurgicala nu ar rezolva nimic si se mai face un tratament pentru a se incerca prelungirea duratei de viata.
in afara de asta mai sunt cazurile in care operatia nu e efectiv posibila ( ganglionar )

#18 2009-03-03 12:35:16

Marlyn
Full member

lucia05 a scris:

still, mama a avut cancer de san, tata la plamani si am cam invatat de ce medicii la noi incep cu chimioterapie in unele cazuri. de fapt, din cate stiu sunt trei situatii:
- cand sunt sanse sa se vindece fara operatie
- cand este necesar sa se "stranga" tumoarea ( asta a fost cazul mamei mele la care celulele erau foarte raspandite )
- cand o interventie chirurgicala nu ar rezolva nimic si se mai face un tratament pentru a se incerca prelungirea duratei de viata.
in afara de asta mai sunt cazurile in care operatia nu e efectiv posibila ( ganglionar )

Eu cred si sper ca mama sa fie primul caz, avand in vedere faptul ca rana are 1,5 cm.

#19 2009-03-03 14:04:23

still_dreaming
Full member
De la: Yes we can!
Inregistrat: 2006-11-28

multumesc pentru informatii.

de fapt am vrut sa spun ca este mai bine sa discute cu medicii sa ii explice exact care este cazul ei,
de ce urmeaza acest tratament decit sa inceapa sa se intrebe si sa ii intrebe si pe altii si sa se sperie.

numai ei sint in masura sa ii raspunda la intrebari, dar bineinteles ca oricine e binevenit sa isi spuna o idee despre asta daca vrea. dar nu inseamna ca tine loc de explictiile medicilor care ii fac tratamentul.

multa sanatate mamei tale Marlyn!

To accomplish great things, we must not only act, but also dream; not only plan, but also believe.
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.