Retete in imagini 2-135
- skumpi
- Vizitator
Re: Retete in imagini 2
nici eu
- baciu
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-02-25
- Mesaje: 6315
Re: Retete in imagini 2
nu mi-a reusit prea bine tortul diplomat. ceva nu am facut bine.
Unde dragoste nu e, nimic nu e.
- persifona
- Vizitator
Re: Retete in imagini 2
alexia a scris:Am facut lapte de pasare in seara asta... e prima data in viata mea cand mananc asa ceva si e ciudat rau Eu sunt obisnuita cu crema de zahar ars... asta aduce putin cu ea, dar bulgarasii aia de albus sunt cam aiurea... nu cred ca voi face si a 2a oara ...
Yucks. Facea si mama la un mom dat, da mie nu-mi place, are consistena aia ciudata asa.. Dar alor mei le placea la nebunie
- fallen_angel
- Insomniac member
- De la: MM
- Inregistrat: 2007-05-07
- Mesaje: 9742
Re: Retete in imagini 2
Cicolatina
Blat : -6 oua - sare -190 g zahar - 190g faina -2 linguri rase cacao -3 linguri ulei -4 linguri apa rece -1\2 plic praf de copt [1 linguritza] Se separa ouale .Albusul se bate cu sarea bine , apoi cu apa adaugata pe rind si apoi cu zaharul pus treptat. Se bate pina se obtine o bezea tare.Galbenusurile se freaca bine cu uleiul ca la maioneza [cca. 3 minute].Peste compozitia de albusuri se pune cea de galbenusuri , amestecid cu un tel , cu miscari usoare de jos in sus, pina la incorporare. Se adauga apoi faina si praful de copt , se amesteca f usor , apoi cacaoa procedind la fel .Aluatul se pune in tava unsa si tapetata cu faina si se coace in cuptorul preincalzit , la inceput la foc mediu spre mare , apoi cind aluatul a inceput sa creasca bine , se intoarce tava in cuptor si focul se regleaza spre mic. Este gata , cind aluatul se desprinde de pe peretii tavii [sau proba scobitorii].Blatul se rastoarna pe un gratar si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei .
Crema : -4 oua-2 cani [de 250ml.] cu zahar -3 linguri pline cu virf cu cacao -350 unt Ouale intregi se pun intr-un vas, se bat bine cu sare , se adauga zaharul , cacaoa si se bate bine compozitia .Se pune si 100 g.unt rece si se da la fiert la foc mic.Se amesteca in crema din cind in cind.Cind incepe sa se ingroase , amestecati mereu in crema , pina cind acesta curge greu de pe tel.Atunci e gata .Se lasa la rece.Intre timp alifiati bine cele 250 g unt , apoi adaugati lingura cu lingura creama fiarta .
Glazura: -100 g ciocolata -ulei pt. diluare
Montarea prajiturii: Blatul de cacao , rece , se taie pe orizontal in 2 parti .Din crema se opresc 3-4 linguri , iar cu restul se umple prajitura .Se pune celalat blat se unge si acesta cu cele 3-4 linguri de crema , spoi se glazureaza cu cioco topita la bain-marie si subtiata cu ulei .Se pune in frigider si se taie a 2 a zi.
★★★ Candle light, moon light, star light, The brightest glow is from love light ★★★
- mykutza
- Moderator
- De la: noi de acasica :X
- Inregistrat: 2008-03-28
- Mesaje: 77499
Re: Retete in imagini 2
andra nu pot sa zic decat
Sa nu te astepti sa te salut!
- Sonia_Simona
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-03-09
- Mesaje: 8647
- fallen_angel
- Insomniac member
- De la: MM
- Inregistrat: 2007-05-07
- Mesaje: 9742
- camysh
- Moderator
- Inregistrat: 2007-12-08
- Mesaje: 37788
- Chiara.M
- Hero member
- De la: Wingsland
- Inregistrat: 2007-06-04
- Mesaje: 4116
Re: Retete in imagini 2
Nu arata cum ar trebui dar trebe sa intelegeti ca sunt incepatoare. Oricum, reteta de panna cotta: Pt panna cotta: 500ml smantana proaspata de aia pt frisca 3 foi de gelatina vanilina 1 plic 150g zahar pudra
Pt ornat: 250g de capsuni proaspete 2 linguri de dulceata de fructe de padure 2 linguri de zahar
Se pun foile de gelatina 10 min in apa rece la inmuiat. Intre timp se amesteca frisca, nebatuta, cu vanilia si zaharul pudra si se pun pe foc, se incalzesc bine fara sa fiarba. Cand au trecut 10 min, se scot foile de gelatina, se storc bine de apa si se pun in compozitia de frisca si zahar, se amalgameaza bine. Compozitia se pune in forme mai mari sau mai mici si se dau la frigider cam 3-4 ore.
Siropul de face astfel: capsuni curatate si taiate cuburi peste care de pune zahar si se mixeaza pana devine un sirop dens. Intr-o craticioara se pun la incalzit 2 linguri de dulceata (eu am folosit de fructe de padure) cand e cald se toarna si capsunile mixate si se lasa sa dea un clocot apoi se da la rece.
Cand scoti panna cotta din fridiger se rastoarna formele si se adaoga pe deasupra acest sirop, daca se poate cu mai multa indemanare decat mine. Va garantez ca desi sunt fff incepatoare reteta e ff buna, gustul e exact ca ala de la restaurant.
Have you ever thrown a fist full of glitter in the air?...
- Chiara.M
- Hero member
- De la: Wingsland
- Inregistrat: 2007-06-04
- Mesaje: 4116
Re: Retete in imagini 2
alea din poza sunt a lu' iubi... dar am si eu exact la fel.. luate cu punctele fidelity card de la supermarket
Have you ever thrown a fist full of glitter in the air?...
- sunshine16
- Banat
- Inregistrat: 2008-09-01
- Mesaje: 8121
- Site
Re: Retete in imagini 2
Azi am facut rosii si ardei umpluti
reteta o voi pune mai tarziu ca acum ma duc la nani
True sophistication lies in simplicity! www.bubulinagospodina.com
- Sonia_Simona
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-03-09
- Mesaje: 8647
Re: Retete in imagini 2
love_t
- skumpi
- Vizitator
- You_and_Me
- Diamond member
- Inregistrat: 2008-03-13
- Mesaje: 26341
Re: Retete in imagini 2
..be the best ...fuck the rest ))
- alexia
- Addicted member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-01-14
- Mesaje: 14580
- _yohana_
- Platinum member
- Inregistrat: 2006-11-25
- Mesaje: 16986
Re: Retete in imagini 2
cine m-a pus sa intru aici
expect the worst , hope for the best!
- sunshine16
- Banat
- Inregistrat: 2008-09-01
- Mesaje: 8121
- Site
Re: Retete in imagini 2
So... reteta:
4-5 rosii 4-5 ardei grasi 2 paharute ( paharute de vin ) ulei de masline 1 cana maaare cu orez 5 cartofi (optional ) putin patrunjel 1 ceapa medie putina menta proaspata sare dupa gust.
Scobim rosiile cu atentie sa nu le rupem. dar nu aruncam nimic, caci vom face un sos. Bagam la blender ceapa. Apoi, separat bagam la blender ce am scos din rosii + inca 2 rosii. Spalam orezul. Intr-un bol amestecam orezul + ceapa + mai mult de jumatate din sucul de rosii + 2 linguri ulei + putina sare + patrunjel tocat + menta tocata. Umplem rosiile si ardeii putin mai mult de jumatate. Langa rosii, asezam cartofii taiati in 4 ( sa fie mai mari ) Peste toate, punem ulei de masline, cam 2 paharute, 1 paharut de apa si sosul de rosii. Bagam la cuptor la 250 d egrade pt aprozimativ 1 ora.
Andraaaaaaaaaa, ma omori!!
Ultima oara a fost editat de love_t (2009-03-29 20:54:43)
True sophistication lies in simplicity! www.bubulinagospodina.com
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|