homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cum va afecteaza criza economica pe plan personal?-7

#115 2009-03-07 13:08:18

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

Re: Cum va afecteaza criza economica pe plan personal?

alexutza12345 a scris:

programarea se parea ca merge bine...pana ieri  neutral

Oops!

#116 2009-03-07 14:45:14

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

ET a scris:

Mi se pare corecta ideea de a taia sporurile, avand in vedere perioada prin care trecem.

yikes cum adica? da' omu' de rand nu MERITA sporul ala? nu munceste pana la epuizare pt el? cum adica "normal"? criza asta e si asa indusa de masoni&co... incat nu chiar mi-e mila de buzunarele "statului". pe cand de ale oamenilor da.....

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#117 2009-03-07 15:00:23

ET
Addicted member

Cum justifici tu "sporul ala"? Imi spui ca functionarii publici muncesc pana la epuizare invartind niste hartii? A fost la Realitatea un om de afaceri care argumenta in felul urmator: "X este platit pentru ca isi face munca, dar trebuie sa-i dam si spor pt. ca isi  face munca." big_smile

M-am saturat de conspirationismul romanilor, by the way. Ce masoni? lol Nu-i asa ca tsunami a fost provocat si ca suntem manipulati? rotfl
Hai, mai katami, astept mai mult de la tine!

#118 2009-03-07 15:02:22

rrammonna
Diamond member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2007-11-07

nu mai suport sa aud notiunea de ''criza economica''.a devenit un fel de''ce faci?''

Nu ştiu care este cheia succesului , dar cea a eşecului este să încerci să mulţumeşti pe fiecare.....

#119 2009-03-07 15:10:21

katami
Platinum member

pare rau daca te dezamagesc smile... chestia cu tsumani nush cu ce/cine are treaba (in afara de explicatiile de la facultate lol ), dar faza asta cu criza e sigur aranjata... si va veni si "solutia minune" pe care toti o s-o luam in brate fara sa ne intrebam daca e buna sau nu. manipulati suntem, da, in cea mai mare masura. si nu e vorba doar de romani aici...

pai mie mi se pare ca, de ex, se justifica un spor unuia care invarte hartii importante.... acte care daca s-ar pierde sau daca si-ar varsa cafeaua pe ele ar iesi scandal mare... sau unuia care e functionar de ani de zile, desi a terminat o facultate si, poate, ar putea face ceva mai bun in viata.... tre motivat si el sa ramana in serviciu, nu?

sau un SPOR DE RISC/MEDIU PERICULOS.... cine mai lucreaza in tipografii, de ex, fara sporul de mediu toxic? cine ti se urca pe antenele tv de cateva ori pe zi, unde nivelul de radiatie e... cat e?  CE PROF/MEDIC SE VA MAI DUCE IN MEDIUL RURAL FARA SPOR DE ZONA? ai vazut vreodata lucrari de control scrise de elevi de gimnaziu de la tara? eu anul asta am vazut prima data si am avut un soc... un cuvant nu era scris corect, logica propozitiei nu exista.... te speriai. Unde vor ajunge copiii aia peste ani in ritmul asta? neutral si multe altele...

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

Publicitate

loading...

#120 2009-03-07 15:11:01

ET
Addicted member

Da, intr-adevar, saracii! http://www.realitatea.net/cu-tot-cu-spo … 47877.html

Cica "prima de parasutare", "spor de ingrijire caini" lol

Pari foarte sigura de tine, de unde stii "ca e sigur aranjata"? Totusi sunt implicate niste parghii economice, exista supra-productie, bancherii s-au lacomit si  dadeau credit in aproape orice conditii (remember, "doar cu buletinul"?) etc.

Ma uimeste ca adopti teoria cea mai simpla: masonii sunt de vina. 

Una e sa ai responsabilitate si sa fii remunerat pe masura si alta e sa fii si tu acolo un functionar public. Bineinteles ca sunt de acord cu plata in functie de munca depusa si sarcinile pe care le ai, dar nu e cazul cu sporurile astea.

Daca un tanar vrea sa faca "ceva" sa schimbe jobul, nu-l tine nimeni intr-o functie care-l nemultumeste.

Ultima oara a fost editat de ET (2009-03-07 15:22:04)

#121 2009-03-07 15:13:36

katami
Platinum member

lol da chiar aia cu parasutarea e misto rotfl

aia cu limbi straine mi se pare ok... si eu era cat pe aci sa iau daca ma angajam la alta firma...

#122 2009-03-07 15:27:21

ET
Addicted member

Pai, nu? Sa le dam sporuri, ca doar o facem pe bani publici. :angry:

Nici aia cu limbi straine nu mi se pare ok, pt. ca intr-o tara civilizata e de bun-simt sa stii cel putin o limba straina. De ce sa platesc impozit pt. a-i baga bani in buzunar unuia care lucreaza in sistemul public si stie engleza (pe care automat trebuie s-o bungheasca din moment ce lucreaza cu PC-ul) ?

#123 2009-03-07 18:09:30

persifona
Vizitator

ET a scris:

Cum justifici tu "sporul ala"? Imi spui ca functionarii publici muncesc pana la epuizare invartind niste hartii? A fost la Realitatea un om de afaceri care argumenta in felul urmator: "X este platit pentru ca isi face munca, dar trebuie sa-i dam si spor pt. ca isi  face munca." big_smile

M-am saturat de conspirationismul romanilor, by the way. Ce masoni? lol Nu-i asa ca tsunami a fost provocat si ca suntem manipulati? rotfl
Hai, mai katami, astept mai mult de la tine!

ET.. sunt multi bugetari precum ai mei care au lucruri importate "in maini" (nu ma refer la hartogaraie, ca ai mei nu sunt genul care sa lucreze la ghiseu sau in vreo institutie care deserveste in mod direct poporul) si nu numai ca sporurile alea se justifica, ba chiar ar fi o groaza de argumente de adus pt un spor chiar mai mare.. Dar Boc nu taie de criza, taie ca i s-a pus sa loveasca in armata, in profesori, in medici, etc.

#124 2009-03-07 20:03:22

katami
Platinum member

ET a scris:

Nici aia cu limbi straine nu mi se pare ok, pt. ca intr-o tara civilizata e de bun-simt sa stii cel putin o limba straina. De ce sa platesc impozit pt. a-i baga bani in buzunar unuia care lucreaza in sistemul public si stie engleza (pe care automat trebuie s-o bungheasca din moment ce lucreaza cu PC-ul) ?

in primul rand nu e vorba de "bungheala", ci de stiut k lumea si folosit la locul e munca... in al doilea rand, mi se pare exact o dovada de CIVILIZATIE sa PLATESTI CALIFICAREA unui om. problema mare e cand vezi jmecherasi plini de bani si cultura zero.... si profesori vai de viata lor... acolo tre sa-ti pui intrebari daca si cine merita sau nu... (si crede-ma, numa jemcheri de astia am vazut la ambele locuri de munca pe care le-am avut)... dar cand e vorba de un om care a investit in el, care STIE CEVA - si stie bine - mi se pare corect ca acel ceva sa i se plateasca.

trista mi se pare varianta inversa - si spun asta pt ca sunt "victima" ei - adica tu sa ai o calificare, dar sa nu se dea 2 bani pe ea, pt ca "cerintele postului sunt pt o calificare inferioara". eu una am patit asa.... desi am terminat fac de turism si lucrez in turism, dat fiind ca postul de agent necesita drept calificare minima liceul.... sunt platita egal cu un potential coleg doar cu liceul terminat.... ceea ce - in majoritatea cazurilor - e cam nedrept....

adica inteleg sa nu ti se ofere spor atunci cand esti absolvent de fac si te angajezi vanzator... ok, n-ai nevoie de calificarea ta la serviciu. degeaba vorbesc 3 limbi straine daca matur strada. dar daca vorbesc engleza LA SERVICIU, atunci mi se pare f firesc ca BANII PE CARE I-AM INVESTIT IN EDUCATIA MEA sa ii simt in salariu...

#125 2009-03-07 20:19:00

ET
Addicted member

N-avem noi treaba cu "jmecherasii plini de bani si cultura zero". Astia de ce intra in discutia asta? Doar ca sa avem un contraexemplu?

Noi aici vorbim de criza, de taierea sporurilor nejustificate (PT. CA SUNT DOAR O ALTA CHICHITA A SISTEMULUI DE A LE ADUCE BANI BUNI MULTOR OAMENI), de fisa postului (un om care candideaza pentru un loc de munca trebuie sa indeplineasca anumite conditii, nu sa-l platesc suplimentar, doar pt. ca stie lucrul acela) etc.

Mda, si profesorii  aceleasi verze mergatoare. In momentul in care oamenii vor fi bine pregatiti, salariul se justifica, pana atunci NU.

Ultima oara a fost editat de ET (2009-03-07 20:19:46)

#126 2009-03-07 20:25:40

katami
Platinum member

ET a scris:

N-avem noi treaba cu "jmecherasii plini de bani si cultura zero". Astia de ce intra in discutia asta? Doar ca sa avem un contraexemplu?

exact. smile

Mda, si profesorii  aceleasi verze mergatoare. In momentul in care oamenii vor fi bine pregatiti, salariul se justifica, pana atunci NU.

sau invers... din pacate. atata timp cat salariul va ramane de rahat, cei care vor veni in invatamant vor fi verze mergatoare, care n-au sansa in alta parte.

(si, ma rog, iar generalizam aici... sunt o multime de preofesori anonimi care chiar schimba vietile unor copii si care chiar stau in invatamant pt ca le place si se multumesc cu satisfactia profesionala si cu salariul de rahat.... nu-mi spune ca nu ai intalnit profesori buni... extraordinari... eu am avut norocul asta si in scoala si in fac).

dar ai dreptate, aici se vb se criza... si noi iar am deviat. asa ca eu zic sa continuam discutia in alta parte... pe la offtopic daca vrei smile

#127 2009-03-07 20:36:51

ET
Addicted member

O lasam asa, katami.
E trist ca fiind platitori de impozite habar nu avem unde se duc banii nostri si nici nu facem scandal cand nu ne convine.

Suntem o tara unde spiritul competitiv e ZERO, printre altele.

Bun, pe mine ma intereseaza alt aspect: care e situatia invatamantului in SUA, still?

Stiu ca tu ai facut doctoratul acolo parca si ma intereseaza cat de safe e sa-ti continui studiile intr-o universitate americana sau din Europa de Vest. Criza a afectat si fondurile alocate cercetarii?

Ultima oara a fost editat de ET (2009-03-07 20:37:18)

#128 2009-03-07 20:40:00

katami
Platinum member

ma bag tot eu ca musca-n lapte big_smile la noi in romania cercetarea e singurul domeniu pt care s-a aprobat deja alocarea de fonduri europene si pt la anu'... deci banuiesc ca in afara cu atat mai mult inca exista tot felul de oportunitati

#129 2009-03-07 20:42:39

ET
Addicted member

Sa speram! Tu de ce n-ai ramas "in banca ta"? big_smile

#130 2009-03-07 20:45:21

katami
Platinum member

tongue eh... gata, uite, fug la un film ca nu pot sa ma abtin tongue

#131 2009-03-07 20:46:18

ET
Addicted member

Ma refeream la doctorat tongue

#132 2009-03-07 20:55:24

katami
Platinum member

aaa.... iar offtopic... multe motive... dintre care faptul ca am dat peste un colectiv profesoral de tipul celui mentionat de tine mai sus tongue si faptul ca mi-am dat seama (cam tarziu) ca tot mai bine e sa fii "profet in tara ta"... adica ma cam amageam singura sperand ca voi face ceva pe viitor cu doctoratul in inginerie... nefiind inginer.

dar, din pacate, a trebuit sa trec prin asta si sa vad lucurile "din interior" ca sa imi dau seama.\

oricum, ca forma de doc e f bun ce s-a introdus acum.... inca o dovada de stimulare materiala a "capitalului intelectual". am avut o colega care, daca nu se introducea forma asta cu bursa mare, nu si-ar fi permis sa faca doc..... si-a mintit parintii ca s-a angajat, pt ai ei s-au revoltat cand a dat la master: "Ce atata scoala"? neutral

gata... i'm out big_smile

#133 2009-03-07 20:57:38

ET
Addicted member

Ok, thx! Vizionare placuta! smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.