homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

CATI ANI SE POT LUA ANTICONCEPTIONALE

#1 2006-10-10 11:20:06

andani
New member
Inregistrat: 2006-10-10

CATI ANI SE POT LUA ANTICONCEPTIONALE

Am 34 ani , am deja un copil, iau anticonceptionale de 8 ani .... cat timp mai pot sa le iau???? am tot citit diverse chestii si reactii adverse si a inceput sa ma cuprinda o teama .... oare ar trebui sa schimb metoda contraceptiva????? .... sunt periculoase daca le iau prea mult timp ?????? .... va rog frumos sa ma lamuriti, orice sfat m-ar ajuta ... va multumesc anticipat tuturor

#2 2006-10-10 11:24:56

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: CATI ANI SE POT LUA ANTICONCEPTIONALE

Andani, daca esti sanatoasa, si nu fumezi, le potilua pina intri la menopauza(sub supraveghere medicala). Daca fumezi, lasa-te de fumat

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2006-10-10 11:36:47

andani
New member

uau doctoressa  ce repede mi-ai raspuns, multumesc pentru promptitudine
de fumat m-am lasat acuma 2 ani jumate tocmai din cauza lor, citisem riscurile combinatiei fumat pilule ... deci problema asta am rezolvat-o
nu am mai fost la planing familial de vreo 4 ani deoarece totul este ok, nu am avut probleme de la ele ....

astea mi s-au recomandat acuma 8 ani in urma unei dereglari hormonale foarte urate culminata cu un chiuretaj pentru ca nici un tratament nu a reusit sa regleze si pentru ca la altele faceam alergie (ma umpleam de bubite peste tot inclusiv pe fata) am incercat atunci vreo 3 feluri nu le mai stiu numele.

problema este ca m-am cam ingrasat , destul de mult, si ma gandesc ca poate si din cauza lor nu reusesc sa slabesc
am destul de des dureri de cap
am probleme cu tensiunea in ultima vreme  ... imi scade f mult , m-am lasat de baut cafea poate si din cauza aia

multumesc de raspunsuri inca odata

#4 2006-10-10 11:55:54

Al Pacino
Administrator

andani, faptul ca nu ai probleme nu e un motiv sa nu mergi la medic....e de dorit sa nu ai probleme, insa e bine sa te tina un medic sub urmarire....ma rog, tu faci cum vrei, insa bine asa ar fi....faptul ca scade tensiunea, nu e o problema, sa nu creasca. Daca te-ai lasat de fumat, e ok....cu ingrasatul si cu durerile de cap...nu stiu ce sa spun acum, nu am date suficiente. Insa de luat poti lua contraceptivele in continuare linistita(bine ar fi sub supraveghere si cuniste analize facute regulat)

#5 2006-10-10 13:22:25

andani
New member

multumesc pentru informatii  ... la medic ginecolog merg anual la control de rutina ... la planing nu am mai fost  de mult timp
analizele mi le fac tot asa anual ... sunt cam ipohondra si umblu pe la medici

multumec din suflet  ... m-am mai linistit

Publicitate

loading...

#6 2006-10-13 12:27:01

Emilly
New member
Inregistrat: 2006-10-12

Am 19 ani si as vrea sa aflu care ar fi metoda cea mai buna de a ma proteja.Pana acum am folosit prezervativ,dar pentru a fi siguri ca nu va exista accidente ne-am gandit sa iau si anticonceptionale.Problema e ca nu stiu de care sa i-au si care ar fi consecintele?Un prezervativ de calitate e deajuns de bun pt a nu exista accidente?

#7 2006-10-13 12:28:52

Al Pacino
Administrator

Emilly, cea mai eficienta metoda contraceptiva(dupa abstinenta) este pastila contraceptiva combinata. Ca sa stii insa pe care anume sa le iei trebuie sa mergi la un cabinet de planning sa stai de vorba cu medicul de acolo

#8 2006-10-13 12:32:38

Emilly
New member

nu am mers niciodata si sincer chiar nu stiu cum sa procedez.ok stiu ca cea mai buna e abstinenta dar am un prieten de 3 ani si ne iubim.oricat am incerca sa mai reducem din intensitate nu se poate.deci sa merg la farmacie sa cer anticonceptionale fara sa consult un medic ar fi o greseala!?

in ce ar consta pastila contraceptiva combinata?

#9 2006-10-13 12:38:30

ZZZZ123
Addicted member
De la: Never-ever-land
Inregistrat: 2006-05-19

coc (contraceptive orale combinate) sun pastilele contraceptive. nu le cere la farmacie fara o reteta. trebuie sa ti le recomande un medic (ca stie mai bine) care te va tine apoi sub observatie (ca sa previna eventualele probleme)

Nobody home

#10 2006-10-13 12:44:08

Emilly
New member

multumesc pentru rapiditatea raspunsurilor.ati putea sa-mi spuneti despre consecintele folosirii acestora?

#11 2006-10-13 12:58:00

ZZZZ123
Addicted member
De la: Never-ever-land
Inregistrat: 2006-05-19

consecinte? nu faci bebei cat timp le iei.
in rest, daca te tine sub supraveghere un doctor nu e nici o problema. despre efectele secundare din primele 3 luni iti vorbeste medicul si citesti pe prospect. s-a vorbit si pe forum despre ele. wink

Nobody home

#12 2006-10-13 14:03:31

Diana
Sr. member
Inregistrat: 2006-03-23

Nu lua contraceptive fara o vizita la medic pentru ca poti sa te ingrasi si sa ai probleme cu ele. Daca esti din Bucuresti, eu te sfatuiesc sa mergi la doctoressa!

Razboiul sexelor este singura conflagratie mondiala in care combatantii celor doua tabere dorm noapte de noapte in acelasi pat - Quentin Crisp

#13 2007-01-23 13:04:05

Emilly
New member

E ffff urgent!!!!In luna decembrie ciclul menstrual mi-a venit pe 18,si acum suntem pe 23 si nu a venit.Nu stiu ce sa fac?De obicei fac sex protejat.Ar trebui sa intru in panica?Dupa cate zile de intarziere a ciclului menstrual ar trebui sa folosesc un test de sarcina?

#14 2007-01-23 13:20:30

Emilly
New member

nu am facut niciodata sex neprotejat.si care e cel mai bun test de sarcina si cam cat costa?

#15 2007-01-23 13:46:03

Al Pacino
Administrator

Emilly, ia-ti orice test de sarcina vrei. Fa-l la 7 zile de intirziere
Ti-am sters eu mesajul din partea cealalta si te anunt ca ai warn...citeste regulile forumului si respecta-le

#16 2007-01-23 13:54:21

Emilly
New member

ok,imi cer scuze.multumesc pt raspuns

#17 2007-01-23 15:48:50

Emilly
New member

as mai avea o nelamurire.plz help me!cum se calculeaza corect can iti poate veni ciclul menstrual?din ziua in care ti-a venit sau dupa ce s-a terminat ultima zi de ciclu?deci daca  mi mi-a venit in decembrie pe 18 si a tinut pana pe 25 numar 30 de zile de pe 18 sau 25?sper ca mi-ti inteles nelamurirea .

#18 2007-01-23 15:56:05

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

ultima zi de menstruatie e si ultima zi de ciclu...

happy with him...inlove with him...puss

#19 2007-01-23 16:00:58

Al Pacino
Administrator

NU, crys_ty_na, prima zi de menstruatie e prima zi de ciclu....ultima zi de ciclu e ziua de dinainte de cea in care apare menstruatia(singerarea)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.