homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Mercilon

#1 2009-01-26 14:18:05

CRISTINA77
Membru
Inregistrat: 2009-01-26

Mercilon

Buna ziua
Am si eu o problema.Momentan iau Mercilon , 2 luni nu am avut probleme , dar acum in a 3 a luna mai am de luat 5 tablete si deja a aparut o sangerare care ca simptome este ca menstruatie (ca durere) , sangerare care dureaza deja de 4 zile.Nu stiu ce sa fac , seamana atat de mult cu menstruatia! Mentionez ca am luat tablete de zanocin  ca am avut impresia ca am o usoara cistita-anexita si de asemenea am luat niste tablete de clorfeniramin 2 sau 3 bucati. A , de asemenea am uitat sa va spun iau de mai bine de o luna Capsula de Slabit.Nu stiu ce sa fac , am nevoie de sfaturi !!!!
As vrea sa trec inapoi la Logest , se poate ,consider ca m-am inteles mai bine cu Logestul ! Pls.help!

#2 2009-01-26 15:10:07

Infinity
Hero member
Inregistrat: 2006-01-02

Re: Mercilon

cristina77 acea sangerare poate sa fie spotting (poate aparea in primele 3 luni de administrare a anticonceptionalelor)..fie a aparut datorita faptului ca a scazut efectul protectiei in urma administrarii de zanocin (este antibiotic..deci trebuie sa te protejezi suplimentar).

Ultima oara a fost editat de Infinity (2009-01-26 15:10:35)

#3 2009-01-26 15:50:11

CRISTINA77
Membru

Multumesc pentru sfaturi Infinity , dar eu nu are rost sa ma protejez ca sangerez inca.Despre Logest ce parere ai , cum as putea sa trec la el? Intre timp am vorbit la telefon cu d na doctor Antal (Oradea) si mi-a spus ca probabil a interactionat cu ceva Mercilonul asa ca sa renunt la actuala folie , sa fac pauza 7 zile si reiau dupa aceea.Ce zici ?

#4 2009-01-26 17:49:30

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

eu zic sa termini folia si pe urma sa intrerupi... sangerarea s`a produs pt ca efectul a fost diminuat de pastilele care le`ai mai luat. daca vrei sa ai relatii sexuale in perioada care vine, protejeaza`te cu prezervativ.
daca te`ai inteles bine cu logest nu stiu ce sa spun, oricum treci pe la medic sa vada ce parere are. totusi daca te`ai inteles cu ele de ce ai trecut pe mercilon?

Ultima oara a fost editat de Danae (2009-01-26 17:50:17)

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#5 2009-01-26 21:19:54

CRISTINA77
Membru

Draga Danae ,
Faptul ca am vreau sa schimb Mercilon nu cred ca este foarte relevant.Din punct de vedere medical a fost mai bine cu Logest , dar din punct de vedere sexual nu a mai existat aceeasi dorinta cu Logest , asa ca fiind o femeie casatorita a trebuit sa recurg la o posibila rezolvare smile

Publicitate

loading...

#6 2009-01-26 22:04:11

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

CRISTINA77 a scris:

Buna ziua
Am si eu o problema.Momentan iau Mercilon , 2 luni nu am avut probleme , dar acum in a 3 a luna mai am de luat 5 tablete si deja a aparut o sangerare care ca simptome este ca menstruatie (ca durere) , sangerare care dureaza deja de 4 zile.Nu stiu ce sa fac , seamana atat de mult cu menstruatia! Mentionez ca am luat tablete de zanocin  ca am avut impresia ca am o usoara cistita-anexita si de asemenea am luat niste tablete de clorfeniramin 2 sau 3 bucati. A , de asemenea am uitat sa va spun iau de mai bine de o luna Capsula de Slabit.Nu stiu ce sa fac , am nevoie de sfaturi !!!!
As vrea sa trec inapoi la Logest , se poate ,consider ca m-am inteles mai bine cu Logestul ! Pls.help!

sfatul meu e sa iei cite 2 pastile pe zi(fie amindoua deodata fie una la 12 ore) PINA TRECE SINGERAREA.... nu va dura mai mult decit citeva zile. atentie! dupa ce singerarea inceteaza vei reveni la o pastila pe zi si vei continua sa iei pina se vor implini 21 de zile de luat pastile. abia apoi vei face pauza
protejeaza-te suplimentar de sarcina pina trec 7 zile de la ultima pastila de zanocin...
in nici un caz nu intrerupe acum folia
daca vei reveni la Logest problemele legate de libidou vor reaparea. daca ti le asumi si esti dispusa sa le combati cu puterea mintii, schimba inapoi pastilele  si ia din nou logest dupa pauza de 7 zile de la sfirsitul celor 21 zile de mercilon....
desi sa stii ca nu mercilon e de vina ci zanocinul

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#7 2009-03-14 12:00:04

michidoo
Full member
Inregistrat: 2008-12-24

am si eu o problema asemanatoare, dar un pic mai ciudata

Iau Mercilon de vreo 4 luni, in timp ce eram la folia precedenta am luat antibiotice, le-am luat si in pauza de 7 zile dar nu am avut contact sexual pana nu am luat 7 pastile din urmatoarea folie. De cand am inceput noua folie am luat ceva calmante si antiinflamatoare pentru o cistita + infectie cu E.coli. E vorba de Flamexin, No-Spa, Piafen, Urinex, Urinal, Urisan + Ranitidina. Stiu ca nu sunt antibiotice si nu au cum sa interactioneze.

Joi am avut contact sexual (fara ejaculare inauntru) iar azi de dimineata (sambata) m-am trezit cu o scurgere de sange ca la menstruatie. Sunt practic la a 10-a pastilutza din folie iar menstruatia s-a incheiat acum o saptamana. Nu am rabdare sa vad daca se repeta sau cat timp tine si de aceea va intreb care ar putea sa fie cauzele:

- spotting de la ac, desi nu am mai avut asa ceva pana acum si am mai luat Mercilon 1 an si jumatate inainte sa intrerup 6 luni si sa reiau?
- efect al contactului sexual, avand in vedere ca sunt la inceputul vietii sexuale si acesta a fost primul contact "normal" dupa dezvirginare? stiu ca poate sa mai apara menstruatia, dar totusi, peste ac nu ar trebui sa se intample nimic
- sa fie antibioticul de vina? l-am terminat acum 2 saptamani, in folia precedenta...
- ar putea sa aiba legatura cu o eventuala sarcina, chiar avort spontan? nu sunt nici 2 zile de la contact, e prea devreme sa apara semne de sarcina?

Luni am programare la doc, o sa discut lucrurile astea cu ea, dar momentan sunt cam ingrijorata (in legatura cu sarcina, mai exact). Si cum sunt si paranoica, fiind la inceputul vietii sexuale, m-ar ajuta mult un raspuns care sa ma linisteasca  big_smile

#8 2009-03-14 13:25:00

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

stai linistita caci nu e vb de sarcina
ori spotting, ori faptul ca esti la inceputul vietii sexuale..oricum numai medicul te va putea lamuri. dar nu te ingrijora caci daca ac le iei corect nu ai cum sa ramai insarcinata

#9 2009-03-14 14:17:55

michidoo
Full member
Inregistrat: 2008-12-24

ok, multumesc pentru raspuns. m-am mai linistit  smile

#10 2009-03-14 14:47:02

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

cu placere smile

#11 2010-09-28 14:40:01

black_butterfly
New member
Inregistrat: 2010-09-28

buna ziua! folosesc mercilon de aproximativ 2 ani...
as avea niste intrebari: 1. daca am sarit peste o zi, de exemplu daca am luat luni, apoi marti am sarit si am luat urmatoarea pastila abia miercuri...pastilele luate in continuare isi pierd efectul? ar trebui sa intrerup si sa astept urmatoarea menstruatie pentru a incepe din nou?sau am nevoie doar de protectie in plus impreuna cu pastilele?
2. as mai dori sa stiu daca e bine sa iau ketonal forte 100 mg pentru durerile menstruale.am dureri foarte mari...si nurofenul nu isi mai face efectul.
3. este ketonalul un antibiotic?afecteaza in vreun fel sau altul efectul mercilonului?

as dori si un sfat de la doctoressa!!!

Ultima oara a fost editat de black_butterfly (2010-09-28 16:29:00)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.