homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ingrijirea plantelor-9

#153 2010-08-17 09:41:15

majestik
Addicted member
De la: Craiova
Inregistrat: 2008-08-10

Re: Ingrijirea plantelor

Mda, s eu m-am gandit la varianta cu spray-ul..nu e obligatoriu, dar ma deranjeaza fluturii! Sunt din aceia, care fac molii, care se fac si de la faina..Ma deranjeaza..intra in camera, pe hol, pana si baie..peste tot! forgetit

hjartahjarta Cat a trecut de la 10 septembrie 2011? rodnar hjartahjarta
Copil iubit, bine ai venit in viata noastra! 17.02.2013  hjarta
                    Lucruri crosetate ieftine

#154 2010-08-17 09:48:53

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

eu n-am avut vreo planta care sa faca fluturi asa mari hmm

#155 2010-08-17 10:52:50

Violete.Purpurii
Diamond member
De la: Honolulu
Inregistrat: 2010-07-29

anca90 a scris:

eu n-am avut vreo planta care sa faca fluturi asa mari hmm

da ce o zis cineva ca's fluturi mari ? lol

#156 2010-08-17 11:07:36

anca90
Platinum member

majestik a scris:

Sunt din aceia, care fac molii

mie mi-au mai facut cercelicile un fel de "fluturi" albi, dar ft, ft mici, cat... jumatate de furnica smile

#157 2010-08-17 13:05:00

kamesita
Platinum member
Inregistrat: 2009-02-22

anca90 a scris:

daca geamul e spre sud si trandafirul sta in soare toata ziua, schimba-i locul. uda-l doar dimineata sau seara, cand se racoreste si nu bate soarele pe el. are paraziti, cumva?

doar dimineata bate soarele pe el..cred ca il arde prea tare
paraziti nu are..anul trecut era plin de niste chestii albe si mici, l-am replantat si isi revenise..cred ca o sa-l replantez si de data asta si o sa-l feresc de soarele puternic
si la bambus trebuie sa ii tai o frunza galbena..
multumesc anca si timean puss

So where is the passion when you need it the most...

Publicitate

loading...

#158 2010-11-16 13:12:48

anca90
Platinum member

stiti vreun truc pt a face trandafirii japonezi sa infloreasca?

#159 2010-11-16 14:52:37

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

si mie mi-ar trebui sad ai mei n-au inflorit deloc anul asta, in conditiile in care erau tot timpul ploni de boboci si de flori grater
e ciudat ca nici unul din vreo 5 cati am n-au avut chef de inflorit

p.s. cat de des trebuie udata aloe vera?

Ultima oara a fost editat de yoyolina (2010-11-16 14:52:55)

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#160 2010-11-16 16:38:45

Toriana
Sr. member
Inregistrat: 2010-10-18

Acum vreo doua saptamani a cumparat mama o floare. Era asa de frumoasa. Dar acum cateva zile, intr-o dimineata am gasit-o cu multi pureci negri pe ea. Am bagat-o de mai multe ori sub jeturi de apa de atunci, dar apar mereu. Chiar daca sunt mult mai putini decat la inceput. Am impresia ca nu or sa dispara deloc... grater
Stie cineva remedii naturiste contra purecilor de plante? pls

Prostia este infinit mai fascinanta decat inteligenta, inteligenta are limitele ei, prostia nu. lol

Mi-ai spus ca ma iubesti, iar prin fapte mi-ai dovedit cat de putin.

#161 2010-11-16 16:43:10

coraline
Addicted member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2010-06-09

exista o solutie in supermarketuri sub forma de spray, care acopera o gama larga de daunatori impotriva plantelor. se gaseste la raioanele de plante, imi pare rau ca nu mai stiu cum se numeste, si sunt 2 sortimente. unul care da luciu si acesta. este foarte bun, mereu am scapat de probleme cu el

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#162 2010-11-16 18:02:06

Toriana
Sr. member
Inregistrat: 2010-10-18

Mc, coraline. O sa ma uit prin vreun magazin.

Prostia este infinit mai fascinanta decat inteligenta, inteligenta are limitele ei, prostia nu. lol

Mi-ai spus ca ma iubesti, iar prin fapte mi-ai dovedit cat de putin.

#163 2011-01-28 22:45:57

lalky
Full member
Inregistrat: 2008-07-20

mi-am cumparat de curand aceasta floare si-mi place asa mult...

tillandsia cyaneahttp://forum.anticonceptionale.ro/uploads/thumbs/14574_tillandsia-cyanea.jpg

unde se uda mai exact la pamant sau la rozeta ?

#164 2011-01-29 09:47:23

liana976
Full member
Inregistrat: 2011-01-13

Apa se toarna pe pamant, la temperatura camerei dar, poti sa pulverizezi si pe floare din cand in cand. Ti-as recomanda sa schimbi ghiveciul. Acela este doar un ghiveci mic, de productie. Este indicat unul cam cu 5 cm mai mare (ma refer la diametru). Nu uita, cand o plantezi in alt ghiveci, sa adugi si putin nisip sau pietris. Ajuta la drenarea apei. Daca dupa ce o uzi, in farfurioara gasesti apa, e bine sa o arunci pentru a nu-i putrezi radacinile.

Sa te bucuri de ea!!!

#165 2011-01-29 21:37:37

lalky
Full member
Inregistrat: 2008-07-20

liana976 a scris:

Apa se toarna pe pamant, la temperatura camerei dar, poti sa pulverizezi si pe floare din cand in cand. Ti-as recomanda sa schimbi ghiveciul. Acela este doar un ghiveci mic, de productie. Este indicat unul cam cu 5 cm mai mare (ma refer la diametru). Nu uita, cand o plantezi in alt ghiveci, sa adugi si putin nisip sau pietris. Ajuta la drenarea apei. Daca dupa ce o uzi, in farfurioara gasesti apa, e bine sa o arunci pentru a nu-i putrezi radacinile.

Sa te bucuri de ea!!!

liana multumesc de sfat. wink poza am luat-o de pe internet nu-i a mea am vrut doar sa vezi cum arata.
ai dreptate trebuie sa-i schimb ghiveciul e mai mic ca cel din poza.eu am renuntat demult la tavitele ptr ghiveci . mai bine pun ghiveciul cu floare in altul , iar dedesubt sa aiba loc unde sa stea apa(fara sa atinga radacinile) si asa nu mai trebuie sa-i arunc apa si de acolo isi ia singura umiditatea .

mersi inca o data  smile

#166 2011-01-29 23:31:36

liana976
Full member

Cu placere!!!

Ai sa observi, ca la toate florile pe care ai sa le cumperi din comert, ghivecele sunt foarte mici, chiar daca plantele sunt mari. E vorba de tehnologia de productie.
Daca mai vrei si alte sfaturi, te ajut cu placere. Am o mica sera de flori si ma pricep cat de cat....

#167 2011-02-04 09:52:55

anca90
Platinum member

liana, stii cumva ce e de facut cand se umple gherbera de "mucegai"? se formeaza un praf alb pe frunze, care se imprastie foarte usor cand atingi planta (dar nu cat sa se curete complet frunzele), arata ca un fel de mucegai si cu timpul arde frunzele, le usuca. eu i-am tot spalat frunzele ba cu bere, ba cu apa si sapun lichid, ba numai cu apa si degeaba, tot revine mucegaiul asta. un timp ii merge bine, ii stralucesc frunzele, dar dupa o saptamana-doua, iarasi face praf alb pe frunze. de cand a aparut boala asta, nu mai are atatea frunze, iar cele noi nu mai cresc asa mari ca inainte. stii cum o pot salva? o ud moderat (in perioada asta, cam o data, cel mult de 2 ori pe saptamana), nu o las nici sa sece, dar nici sa balteasca apa.
de aceeasi boala mi-au murit si 2 begonii, dar care n-au intrat in contact cu gherbera, nici n-o aveam la vremea aceea. am citit ca la begonii boala asta se numeste fainare, dar n-am gasit o solutie concreta pe care s-o incerc la gherbera; nici nu sunt sigura ca e aceeasi boala.
daca v-ati intalnit cu problema asta si ati scapat de ea, spuneti-mi va rog si mie ce ati facut. multumesc.

#168 2011-02-04 10:05:39

sanca
Hero member
Inregistrat: 2005-09-13

buna
am si eu piciorul elefantului cred ca nolina recurvata se numeste stiintific. i-a mers fff bine. il am de vreo 2 ani. insa de prin toamna tot face de-a lungul frunzelor ca un mucegai alb. il curat.. l-am bagat sub dus chiar.. insa tot imi apare din nou boala asta pe el. n-as vrea sa il pierd ca e tare frumos

Ultima oara a fost editat de sanca (2011-02-04 10:06:05)

Daria Ioana - 06.08.2010

#169 2011-02-04 11:00:34

liana976
Full member

anca90 a scris:

liana, stii cumva ce e de facut cand se umple gherbera de "mucegai"? se formeaza un praf alb pe frunze, care se imprastie foarte usor cand atingi planta (dar nu cat sa se curete complet frunzele), arata ca un fel de mucegai si cu timpul arde frunzele, le usuca. eu i-am tot spalat frunzele ba cu bere, ba cu apa si sapun lichid, ba numai cu apa si degeaba, tot revine mucegaiul asta. un timp ii merge bine, ii stralucesc frunzele, dar dupa o saptamana-doua, iarasi face praf alb pe frunze. de cand a aparut boala asta, nu mai are atatea frunze, iar cele noi nu mai cresc asa mari ca inainte. stii cum o pot salva? o ud moderat (in perioada asta, cam o data, cel mult de 2 ori pe saptamana), nu o las nici sa sece, dar nici sa balteasca apa.
de aceeasi boala mi-au murit si 2 begonii, dar care n-au intrat in contact cu gherbera, nici n-o aveam la vremea aceea. am citit ca la begonii boala asta se numeste fainare, dar n-am gasit o solutie concreta pe care s-o incerc la gherbera; nici nu sunt sigura ca e aceeasi boala.
daca v-ati intalnit cu problema asta si ati scapat de ea, spuneti-mi va rog si mie ce ati facut. multumesc.

Anca, gerbera este destul de pretentioasa ca planta de ghiveci dar....

1. Schimba-i pamantul pentru ca e posibil sa fie infectat.
2. Trebuie indepartate partile bolnave.
3. Ii place lumina multa dar, nu soare direct.
4. Se uda in farfurioara.
5. Nu o aseza in apropierea altor plante pentru ca se pot imbolnavi si ele.

Cand ajung acasa, o sa ma uit prin cartile mele sa vad ce ai mai putea face. Sper sa o salvezi si sa te bucuri de ea.

#170 2011-02-04 11:21:19

anca90
Platinum member

multumesc tare mult pt sfaturi! puss
nu stiam ca trebuie udata in farfurioara, eu o udam pe sus, pe pamant. o sa-i schimb si pamantul, sper sa isi revina ca facea niste flori tare frumoase.

#171 2011-03-02 09:47:46

anca90
Platinum member

anca90 a scris:

stiti vreun truc pt a face trandafirii japonezi sa infloreasca?

al meu are aproape 2 anisori si inca n-a facut nicio floare supa. totusi cred ca ii merge bine, pt ca face multe frunze si ramurelele ii cresc foarte repede. acum are cam 1 m inaltime si l-am tuns pana acum de vreo 3-4 ori. e prins dintr-o ramurica... trebuie altoit sau facut ceva anume ca sa infloreasca? cert e ca nici planta mare nu stiu daca infloreste sau nu, pt ca ramurica mi-a adus-o cineva si e mai complicat sa aflu cum se comporta trandafirul "mama" hmm. va rog, daca aveti trandafiri prinsi din ramurele si au inflorit, spuneti-mi ce le-ati facut smile. multumesc.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.