homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Vreau sa slabesc 3-160

#3022 2009-03-23 15:21:33

nobody6
Full member
Inregistrat: 2008-06-03

Re: vreau sa slabesc 3

majestik a scris:

heim, de ce il preferi pe asta http://www.thecaloriecounter.com/
in locul astuia http://calorii.oneden.com/ ?

caloriile sunt trecute ptr 100 g sau??? sorry dar nu inteleg dumbom

#3023 2009-03-23 15:22:42

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

la care din ele ? la primul sunt date mai multe valori de obicei, pe 100 g / pe bucata / pe cutie sau ce e...scrie acolo

#3024 2009-03-23 15:23:17

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

va pun si eu cateva articole

Cafea cu lapte= 7kg de grasime

O cafeluta, un laptic, un zaharel. E luni dimineata si poate le-ai baut deja. Sau poate le ai langa tine, ca doar ai nevoie de ?energie?, ai tensiunea mica, ai dormit putin, iti place gustul, asa te-ai obisnuit din facultate, ai citit ca o cafea pe zi face bine, beau toti colegii, daca nu bei te doare capul? de fapt, nu, esti doar dependent(a) de, ai ghicit: COFEINA si ZAHAR. Si poate nici de fumat nu vrei sa te lasi, pentru ca ai auzit de cineva care s-a ingrasat.

Sa spunem: 200ml cafea, 100ml lapte(sau o cantitate mai mica de lapte condensat, cu acelasi echivalent caloric dar si cu vreo 5 E-uri), 20g(vreo 5 lingurite) zahar. Multi consuma asa ceva pe parcursul unei zile.

Deci? 65+ 80=145kcalorii pe zi doar din aceasta ?cafea?. Ori 365 zile pe an= aproape 53 de mii de kilocalorii. Avand in vedere ca intr-un kilogram de slanina se stocheaza aproximativ 7700kcalorii? rezulta ca doar cafeaua nevinovata cu putin lapte si putin zahar este echivalentul a? vreo 7 kile de grasime. Cum dom?le, nu se poate? ba se poate, imagineaza-ti doar cele peste 7 kilograme de zahar pe care le bagi in tine.

Evident ca renuntand la zahar si lapte poate ca nu vei slabi 7kilograme in urmatorul an, pentru ca sunt mult mai multi factori implicati, dar este un exemplu de aport caloric aparent neglijabil, dar care in timp duce la? nu stiu? cum arata 7kg de grasime pe burta, fund si solduri?

Cu cat te da inapoi o abatere?

E sambata. Week-end. Poate deja te recuperezi dupa o noapte grea. Sau te pregatesti sa te umfli cu junk food. Americanii sunt tinuti intr-un cerc vicios pentru a nu obtine niciodata rezultatele dorite si a-si cheltui banii pe diverse metode de slabit. Se numeste cheat-day. Ziua de trisare. Ziua de eliberare a frustrarilor. Dar? daca vrei sa ai o sanatate optima si sa arati bine, de ce ar fi o frustrare asta? De ce dieta sau mersul la sala iti creaza frustrari? Sunt doar mijloace prin care obtii ceea ce iti doresti. E ca si cum ai da foc masinii cu care te deplasezi in cursul saptamanii. E suficient sa o lasi in parcare si sa mergi pe jos.

Alcoolul- afecteaza tot metabolismul, opreste arderea grasimilor, deshidrateaza, afecteaza ficatul, scade testosteronul. Chiar si cateva pahare te pot da inapoi cateva zile. O betie serioasa chiar o saptamana.

Dulciurile- balanta slabirii este foarte fina. Poti slabi rezonabil cu un deficit de 3500kcalorii pe saptamana. O ciocolata/inghetata poate avea 500 kcalorii. Adica o zi in care pui la loc ce ai dat jos in ziua precedenta. Deci 2 zile fara slabire. Sau doua ore de antrenament intens la sala facute degeaba.

Noptile pierdute- odihna si refacerea sunt la fel de importante ca dieta sau antrenamentul. O noapte pierduta iti afecteaza sistemul nervos, opreste refacerea musculara, iti tulbura somnul pentru inca un numar de zile.

Daca anumite obiceiuri au dus la o stare deplorabila renunta complet la ele. Iti poti permite sa mai trisezi din cand in cand dupa ce atingi forma dorita. Nu inainte. Nu dupa prima luna de regim. Nu dupa prima luna de sala.  Daca viciile nu iti dau pace amana-le pana de 1 Mai sau de ziua ta. Atunci poti sa-ti oferi drept premiu o petrecere monstruoasa sau cateva zile in care sa mananci tot ce vrei. Dupa aceste zile iti vei da seama ce prostie ai facut.

Lapte cu cereale

?sau cereale cu lapte? micul dejun al campionilor? dar care campioni?

Laptele cu cereale contine de fapt:
1. carbohidrati- in mare parte cu indice glicemic mare. E la fel ca si cum ai manca paine, prajituri sau cozonac. Diferentele sunt neglijabile de cele mai multe ori.
2. grasimi- doar grasimile din lapte 2-4g de grasime la 100 ml de lapte.
3. proteine- cele din cereale sunt alergenice si de slaba calitate; cele din lapte intr-o cantitate prea mica
4. fibre- in functie de tipul ?cerealelor? cantitatea de fibre poate varia.
5. calciu- fibrele din cereale pot bloca absorbtia mineralelor, cum ar fi calciul. De asemenea, raportul de calciu:magneziu este gresit.
6. vitamine- existente in cereale si in lapte, in cantitati medii. De cele mai multe ori cerealele sunt procesate si laptele pasteurizat, ceea ce reduce dramatic continutul de vitamine.

Deci sunt cerealele cu lapte o sursa buna de:
1. proteine- nu
2. grasimi esentiale- nu
3. vitamine- da si nu
4. fibre- de cele mai multe ori nu
5. calciu- nu
6. gaze- da.
7. energie- da.
Pretul este de multe ori mult mai mare decat ar trebui, pentru cantitatea de nutrienti pe care o ofera.

1. Tineri, Sportivi si oameni cu un fizic de invidiat si o sanatate de fier?
Sunt poate singura categorie pentru care cerealele cu lapte se pot incadra intr-o dieta sanatoasa. Faptul ca au nevoie de multa energie, o masa musculara mare si o rezistenta la insulina scazuta ii face sa tolereze bine aceasta combinatie. Totusi, cei cu alergie la gluten sau intoleranta la lactoza(zaharul din lapte) pot avea probleme. In acelasi timp, necesarul de grasimi sanatoase si proteine nu este acoperit doar din lapte si cereale.

2. Copii cu mame prea ocupate sa le faca de mancare sau sa-i invete sa isi faca singuri?
Copiii au nevoie de o alimentatie mult mai diversa decat aceasta banala combinatie, careia i se face atata reclama la TV. Multi copii sunt sensibili la alergenii din cereale si din lapte, dezvoltand mai tarziu in viata afectiuni precum astm, diabet, osteoporoza.
3. Fete si femei care vor sa slabeasca si care se uita prea mult la televizor si confunda o dieta sanatoasa cu ?recomandarile? din spoturile luminoase si frumos colorate?
Pentru aceasta categorie, cerealele cu lapte trebuie sa devina o amintire. Carbohidartii cu indice glicemic redus(din legume) si sursele de proteine care includ si fier(carnea rosie, ouale) sunt mult mai hranitoare si utile intr-o dieta de slabire sau mentinere a greutatii.
A manca cereale cu lapte este pentru corpul tau aproape la fel cu a manca prajituri.

De ce sunt totusi atat de populare?
Pentru ca sunt dulci, ieftin de produs si usor de consumat. Pentru ca studiile care ne arata cat sunt de bune au fost facute pe oameni care inainte mancau junk-food si porcarii mult mai mari. Evident, un om care manca gogosi prajite la micul dejun va fi mai sanatos daca mananca cereale cu lapte, dar nu la fel de sanatos pe termen lung fata de situatia cand ar manca un alt mic dejun, mai bogat in nutrienti esentiali si mai sarac in alergeni si calorii de proasta calitate din carbohidrati ieftini.
Data viitoare cand mananci cereale gandeste-te ca ele costa de fapt de vreo 10 ori mai putin decat ai platit tu pe ele.

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#3025 2009-03-23 15:26:16

majestik
Addicted member
De la: Craiova
Inregistrat: 2008-08-10

heimdall a scris:

la care din ele ? la primul sunt date mai multe valori de obicei, pe 100 g / pe bucata / pe cutie sau ce e...scrie acolo

iar la al 2 lea da, sunt pe 100 g smile

hjartahjarta Cat a trecut de la 10 septembrie 2011? rodnar hjartahjarta
Copil iubit, bine ai venit in viata noastra! 17.02.2013  hjarta
                    Lucruri crosetate ieftine

#3026 2009-03-23 15:27:23

nobody6
Full member

heimdall a scris:

la al doilea buga

Publicitate

loading...

#3027 2009-03-23 15:28:12

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Wildhoney a scris:

A manca cereale cu lapte este pentru corpul tau aproape la fel cu a manca prajituri.

grater nu vreau sa renunt la ele si sa mananc chestii insipide

#3028 2009-03-23 15:29:03

heimdall
Diamond member

mai, dar ce-mi place de voi, ca lucrurile pe care nu le-ati gustat niciodata sigur sunt "insipide" smile
oricum in articolul ala e vorba de cerealele prelucrate gen Fitness, Cheerios sau stiu eu ce, din ce inteleg eu

Ultima oara a fost editat de heimdall (2009-03-23 15:33:26)

#3029 2009-03-23 15:32:27

majestik
Addicted member

justme22 a scris:

heimdall a scris:

la al doilea buga

majestik a scris:

heimdall a scris:

tongue

#3030 2009-03-23 15:32:53

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

eu totusi nu pot sa pun egal intre fulgii de grau sau de ovaz si cerealele de care se vorbeste in articol (ma gandesc ca sunt de genul cheerios, cini minis, fitness etc care intr-adevar au mult zahar si cam atat).

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#3031 2009-03-23 15:33:47

majestik
Addicted member

Wildhoney a scris:

:f?rv?nad:  daaa?

#3032 2009-03-23 15:33:56

anca90
Platinum member

fulgi de ovaz am gustat. decat sa mananc din aia, mai bine altceva smile

eu am descoperit de ce sunt grasa si nu slabesc: 100 de g de cereale din care mananc eu dimineata au ~400 cal grater si atre mi-e ca nu mananc doar 100g. si se mai pune si laptele... sad

#3033 2009-03-23 15:34:48

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

nicolle_rox a scris:

eu totusi nu pot sa pun egal intre fulgii de grau sau de ovaz si cerealele de care se vorbeste in articol (ma gandesc ca sunt de genul cheerios, cini minis, fitness etc care intr-adevar au mult zahar si cam atat).

pai cred k e vb de cereale dulci nu de fulgi

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#3034 2009-03-23 15:36:07

nobody6
Full member

majestik a scris:

heimdall a scris:

ms ... buga

#3035 2009-03-23 15:37:04

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

pai cerealele is cereale...grau, orz, ovaz, porumb etc... dar astea ce se gasesc in magazine gen cheerios etc cred ca poarta eronat numele de "cereale"...snack pt micul dejun ar trebui sa se cheme

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#3036 2009-03-23 15:37:08

anca90
Platinum member

off, m-ati speriat. sad dupa ce termin vitalis-urile, o sa caut si eu fulgi din astia de mananci si nu stii ce smile
dar imi pun intrebarea: daca au mai putine calorii, n-o sa mi se faca mai repede foame? mie si asa in maxim 5 ore mi-era foame, tb sa mananc.

#3037 2009-03-23 15:38:04

majestik
Addicted member

justme22 a scris:

majestik a scris:

heimdall a scris:

ms ... buga

cu placere  tillfreds

#3038 2009-03-23 15:38:42

heimdall
Diamond member

nicolle_rox a scris:

pai cerealele is cereale...grau, orz, ovaz, porumb etc... dar astea ce se gasesc in magazine gen cheerios etc cred ca poarta eronat numele de "cereale"...snack pt micul dejun ar trebui sa se cheme

da, de ex in Franta nu se poate numi "paine" e chestie care contine si altceva in afara de faina, drojdie, apa si sare... iar Danonino si alte din astea nu se cheama "iaurt" ci "desert cu iaurt si arome de..."
asa ar fi corect sa se cheme si la noi, ca lumea inghite zahar si coloranti si crede ca a mancat iaurt

#3039 2009-03-23 15:39:08

majestik
Addicted member

nicolle_rox a scris:

fulgii mei de ovaz cik ar avea 260 de calorii...mie nu mi se pare mult
daca renunt la lapte? cred ca ar fi mai bine albert

#3040 2009-03-23 15:40:01

majestik
Addicted member

apropo de topic, am plecat sa mai fac o sedinta de vacuum
heim, sa stii ca se mai vede foarte putin ce am avut pe picioare, deci m-a tinut cam o saptamana wink

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.