homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Pt. Doctoressa - am nevoie de un sfat urgent

#1 2009-02-08 19:22:34

alle76
New member
Inregistrat: 2008-08-02

Pt. Doctoressa - am nevoie de un sfat urgent

Am o problema destul de complicata si nu mai stiu ce sa fac, am fost la mai multi medici si cam toti mi-au spus acelasi lucru - ca e ok situatia sub control. Eu insa nu ma simt bine.
Am avut anul trecut un chist ovarian de care am fost operata laparoscopic pentru ca nu a raspuns la tratament cu ac. La operatie mi-au gasit si un miom pe uter si l-au scos, adica o parte a miomului, atat cat s-a putut pentru ca se afla in tesutul uterului. Asa mi-a explicat doctorita care m-a operat. Trebuia sa fie totul ok, dar nu este asa. Am in continuare dureri atunci cand fac efort si devine chiar deranjant (nu pot sa inot de exemplu). La mentruatie e groaznic, dureri cumplite.
Iau anticonceptionale de aproape 5 ani, la inceput luam Jeanine si m=am simtit excelent, dar apoi  a trebuit sa le schimb (nu am mai fost in situatia de a le putea achizitiona) si in ultimii 2 ani am schimbat vreo 3-4 feluri de ac. Cu niciunele nu m-am simtit bine, ba dureri de san, ba dureri menstruale, dureri de cap etc. Toate mi-au cauzat crestere in greutate, am pus aproape 10kg in plus in 2 ani, ca sa nu mai vorbesc de aspectul pielii de pe coapse, celulita etc. Nu mananc mult si fac multa miscare dar tot degeaba. Ma simt in continuu balonata, umflata si cu discomfort.
Gandul care ma framanta este urmatorul: oare daca intrerup ac risc sa-mi reapara chistul? Mentionez ca inainte nu am avut chisturi, iar chistul pe care l-am facut a aparut in timp ce luam ac.
Doctorita mi-a recomandat Cezarette, dar nu le-am luat pt ca am auzit ca are efecte secundare urate si chiar nu vreau sa intru in menopauza. M-ar distruge psihic!

Am o relatie stabila de cativa ani buni si prezervativul este o alegere ok, deci aici nu se pune problema. Singura problema o constituie riscul reaparitiei chistului. Din cate am inteles, pt miom ar fi mai bine fara ac. Asa o fi?
Doctoressa, te rog, scrie-mi macar pe scurt pentru ca ma framanta aceasta problema si trebuie sa hotarasc daca sa intrerup sau nu ac. Mi-e frica si de reaparitia chistului, dar si de urmele urate pe care mi le pot lasa aceste ac pe restul corpului.

#2 2009-02-09 02:29:40

skumpi
Vizitator

Re: Pt. Doctoressa - am nevoie de un sfat urgent

dar dc nu te intorci la Jeanine daca ti`au fost bune ? nu ai nici acum posibilitatea de a le cumpara ? sad

#3 2009-02-09 08:25:11

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

i-am lasat link-ul doctoressei

#4 2009-02-09 12:59:13

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

chistul hnu va reaparea daca intrerupi contraceptivele...dupa cum chiar tu ai zis, el a fost indepartat prin operatie deci e bun dus...inteleg si ca nu era un chist functional, deci nu se afla in legatura cu anticonceptionalele deloc...asadar, din punctul asta de vedere e ok sa intrerupi
.....simptomele pe care le descri insa pot avea multe alte cauze, eu nu le-as pune pe baza contraceptivelor (mai putin celulita)....

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#5 2009-02-09 20:03:45

alle76
New member
Inregistrat: 2008-08-02

Multumesc mult, Doctoressa! M-ai mai linistit. Sunt plecata din Romania si aici nu gasesc Jeanine, iar sistemul medical de aici face ca mereu sa vad un alt doctor cand ma duc la control.  sad
As vrea sa fac o incercare si sa revin la normal, asa cum am fost inainte de a lua ac., dar nu vreau sa risc reaparitia chistului. Miomul pe care il am imi da deja destule batai de cap.
O seara faina tuturor si multa sanatate!

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.