homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Hormonii nostri :-)

#1 2009-02-08 20:46:02

danat
New member
Inregistrat: 2008-03-24

Hormonii nostri :-)

Am incercat sa dau cautare daca exista vreun subiect asemanator dar nu am gasit, asa ca postez eu unul nou despre hormonii cei de toate zilele.
Ce ma intereseaza: pe parcursul unei luni (mai bine zis al intervalului dintre 2 menstruatii - care poate diferi de la o femeie la alta) in ce fel variaza hormonii feminini?
Adica dupa menstra, la ovulatie, inainte de menstra?

Vreau si eu sa pricep ce se intampla in organismul nostru luna de luna ca sa inteleg fenomenele astea si tulburarile care pot interveni. De ce intr-o luna dor sanii de plesnesc, intr-alta luna aproape deloc, uneori am dureri de cap de nu mai vad bine, alteori doar putin (in zilele de CM, ma refer, mai ales), si tot felul de fenomene suparatoare cum sunt: balonarea, nervii excesivi, palpitatii, starea de anxietate, greata... in functie de ce variaza?

Sper ca am fost destul de coerenta  (Nu de alta, dar sunt la SPM  rotfl ).
Multumesc  smile

Ultima oara a fost editat de danat (2009-02-08 20:46:44)

#2 2009-02-09 01:33:05

skumpi
Vizitator

Re: Hormonii nostri :-)

pai balonare si greata zic eu k sunt de dinauntru...schimbarile fiziologice ce au loc in organism
... palpitatiile si nervii e ceva psihologic .nu e tocmai comod si placut sa fii la menstra, sa te doara burta, capu, sa trebuiasca  sa`ti pui ob`uri si tampoane si normal k esti mai irascibil cand nu te simti bine in pielea ta
am inteles k si alimentatia conteaza f mult... cat d sanatos mananci... , sa nu consumi alcool si sa nu ai deficit de magneziu sau exces de calciu
citeam undeva despre dureri ca pot sa apara din 2 cauze:  durerile "  normale " = dismenoreea prima cand durerile sunt cauzate de secretia unor substante care maresc activitatea muschiului uterin si durerile astea se dimuneaza prin medicamente : no-spa, nurofen etc etc si dismenoreea secundara unde durerile sunt cauzate de anomalii, de infectii , fibroame . chisturi, etc

mai mult...nu stiu lol

Ultima oara a fost editat de skumpi (2009-02-09 01:47:17)

#3 2009-02-09 10:12:50

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

danat a scris:

Ce ma intereseaza: pe parcursul unei luni (mai bine zis al intervalului dintre 2 menstruatii - care poate diferi de la o femeie la alta) in ce fel variaza hormonii feminini?
Adica dupa menstra, la ovulatie, inainte de menstra?

Din ziua 2-3 de ciclu incepe sa se secrete estrogen. Rolul lui este de a reforma endometrul si de a pregati ovulul pt a fi eliberat. Din ziua 14 ar tb sa inceapa secretia de progesteron. Atunci are loc ovulatia. Rolul progesteronului este de a fixa ovulul fecundat de endometru. In lipsa fecundarii, are loc ingrosarea endometrului pana la eliminarea lui, in ziua 28. Din ziua 2-3, se reia procesul.

Tensiunile in sani si ovare apar cel mai adesea in a 2-a perioada a ciclului, sub actiunea progesteronului.

#4 2009-02-09 16:14:02

kendra
New member
Inregistrat: 2007-09-20

http://forum.anticonceptionale.ro/uploads/thumbs/8910_33.jpg

Am atasat aici o poza care sa te faca sa intelegi mai bine cum e cu schimbarile nivelelor de hormoni din organism pe parcursul a celor 28 de zile ale ciclului menstrual.

Ciclul poate fi dizat in 3 parti: Menstuatia, Faza folicilara si faza luteala. Ovulatia reprezinta tranzitia dintre ultimele doua faze, de obicei in a 14-a zi a ciclului. Zilele difera de la caz la caz desigur, si graficul este valabil doar in absenta administrarii contraceptivelor de orice fel.

smell the roses while you can

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.