homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Candidoza 2-105

#1977 2010-03-08 18:52:25

laura88
New member
Inregistrat: 2007-04-09

Re: candidoza 2

da stiu ce zici . da am avut incredere in doctorita si nu am intrabt prea multe  cand mi-a zis de colpita bacteriana.pe mine in fond ma intereseaza sa scap si sa nu mai revina. merg la ea de 3 ani. e-coli stiu ca determina aparitia infectiilor urinare si ca nu se gaseste in mod normal in vagin. acuma cred ca o sa continui tratamentul cu fluomizin desi ma enerveaza de numa comprimatele astea. defapt si tergynan au fost nasole pt ca sunt comprimate nu ovule si nici de la ala nu mi-a trecut si am facut cu betadine dupaia.

cred ca ma duc dupa ce mi se termina menstra. desi nu inteleg de ce nu mi-a dat din start unul dintre ovulele cu care mi-a trecut in alte dati. pentru ca asta se descopera la antibiograma : la ce e sensibil , ori daca in cazul meu se stia la ce e sensibil din experienta....

am fost tentata sa schimb medicul ginecolog da nu stiu la cine sa ma duc, mai ales ca si cea la care merg acuma este recomandata pe forum ca fiind foarte buna.  da imediat de 9 luni am in fiecare luna probleme. de candida am scapat mai usor decat de ce am acuma (adica nu a recidivat de atatea ori).

Ultima oara a fost editat de laura88 (2010-03-08 18:59:37)

#1978 2010-03-08 19:01:41

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

e coli poate sa ajunga si in vagin. nu zic ca asta e, formulam ipoteze din nevoia de a sti exact care este lighioana

poate la tine recidiveaza tocmai din cauza ca nu ai facut un tratament tintit si/ sau complet. si pentru asta e nevoie de culturi cu antibiograma.

LE poti sa te duci direct la un laborator si sa ceri sa-ti faca culturi cu antibiograma. si cu rezultatul sa mergi la doctor pt tratament.

Ultima oara a fost editat de gargarita (2010-03-08 19:03:11)

#1979 2010-03-08 19:08:08

laura88
New member

ms de raspuns gargarita , la asta nu m-am gandit. eu credeam ca odata tratat revine pentru ca sunt mai sensibila eu sau pentru ca nu s-a refacut flora. da ai dreptate ar putea fi tratamentul incomplet. e drept ca in perioada decembrie -inceputul lunii februarie cand nu am avut probleme am facut spalaturi cu tantum rosa. da cred ca acuma mai convins si pe joi merg sa imi ia lama pt antibiograma  ca m-am saturat sa tot apara si sa nu stiu ce e , mai ales ca dand cautare pe google apare niste raspunsuri foarte vagi.

eu inca mai sper totusi sa imi treaca si sa nu mai fiu nevoita sa merg la doctor never ever. ma-m saturat sa fiu asa bolnavicioasa!!! grater((

da la ce laborator? pentru ca la synevo am intrebat si nu recolteaza decat sange, eu sunt din cluj. initial asa m-am gandit sa imi fac analiza la un laborator si dupaia sa o sun pe doctorita.

Ultima oara a fost editat de laura88 (2010-03-08 19:11:25)

#1980 2010-03-08 19:13:10

gargarita
Moderator

din pacate nu cunosc laboratoare din cluj ca sa-ti recomand. mai incearca si la alte laboratoare

o sa-ti treaca, iubita. si apoi o sa mai mergi doar la controlul anual ca sa te asiguri ca este totul in regula ( n-o sa fie chiar never ever asa cum iti doresti tu  tongue )

Ultima oara a fost editat de gargarita (2010-03-08 19:14:02)

#1981 2010-03-08 19:57:06

laura88
New member

sper sa fie asa. iti dai seama ca as fi cea mai fericita sa merg doar o data pe an la ginecolog.

Publicitate

loading...

#1982 2010-03-08 22:38:54

adela26
Full member
Inregistrat: 2008-02-14

Multumesc ca v-ati obosit sa imi raspundeti si mie ...

#1983 2010-03-08 22:44:34

gargarita
Moderator

adela, eu nu am stiut sa-ti raspund, imi pare rau...

#1984 2010-03-10 11:20:13

angel sweet for u
New member
Inregistrat: 2010-02-10

buna ziua.de curant am facut o analiza de secretie vaginala unde mi-a iesit e coli si trichomonas si cultura fungi prezenta ,rezistenta la fluconazol.am luat tratament cu antibiotic pentru e coli si trichomonas si macmirron ovule si crema,iar  mancarimea nu a disparut.am repetat analiza la alt laborator si mi-a iesit candida si flora microbiana absenta.doctora mi-a zis ca e ca e coli si trichomona au disparut,nu ami apare flora picrobiana ,iar de la tratament pt  ca a fost dur sa fi facut candida.la a doua analiza candida a iesit sensibila la fluconazol.este posibil?poate tratamentul sa fi schimbat antifungigrama sau e o greseala la analize? multumesc anticipat

#1985 2010-03-10 14:40:37

angel sweet for u
New member

scuze,dar are cineva un raspuns si pt mine?

#1986 2010-03-10 14:47:13

gargarita
Moderator

poate acum este o alta tulpina care raspunde la alte antimicotice. este singura explicatie care imi vine in minte pt antifungigrama modificata

#1987 2010-03-11 10:40:04

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

angel sweet for u a scris:

buna ziua.de curant am facut o analiza de secretie vaginala unde mi-a iesit e coli si trichomonas si cultura fungi prezenta ,rezistenta la fluconazol.am luat tratament cu antibiotic pentru e coli si trichomonas si macmirron ovule si crema,iar  mancarimea nu a disparut.am repetat analiza la alt laborator si mi-a iesit candida si flora microbiana absenta.doctora mi-a zis ca e ca e coli si trichomona au disparut,nu ami apare flora picrobiana ,iar de la tratament pt  ca a fost dur sa fi facut candida.la a doua analiza candida a iesit sensibila la fluconazol.este posibil?poate tratamentul sa fi schimbat antifungigrama sau e o greseala la analize? multumesc anticipat

nu avea cum sa schimbe tratamentul rezistenta sau nu a tulpinilor cu pricina la fluconazol
asadar ele fie sunt in continuare rezistente fie nu au fost niciodata
mai interesant insa e la ce e sensibila candidoza ta(adica o fi sensibila la nistatinul continut in macmiror sau nu?) oricum, ai facut tratamen tantibiotic deci era oarecum de asteptat ca problema candidozei sa nu se rezolve in acelasi timp cu celelalte

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#1988 2010-03-11 19:48:02

Zizika
Full member
Inregistrat: 2008-10-16

Tocmai am venit de la ginecolog unde mi-am facut o ecografie si mi s-a spus ca am un chist de 3 cm. Asta stiam, tocmai pt problema asta iau si ac`uri de 4 luni, peste cateva zile incep a 5-a folie. Problema e ca chistul nu s-a micsorat, dar nici nu s-a marit..a ramas asa... Dr mi-a zis ca daca nici dupa 6 luni nu scade, va trebui sa-mi fac operatie... Asta ma sperie. Mi se pare prea mic chistul pt operatie. Sa am incredere in dr respectiva? sad

#1989 2010-03-11 20:22:43

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Pentru linistea ta, poti sa mai ceri o parere. Insa la 3 cm, nu mic deloc chistul.

Fericita mamica de Aida Maria!

#1990 2010-03-11 20:56:25

lorien
Membru
Inregistrat: 2010-03-11

Buna seara tuturor,
apelez la voi pentru un sfat avizat, intrucat nu stiu daca sa incep sau nu tratamentul care mi-a fost recomandat de medic. Concret, luna trecuta am avut o secretie vaginala alb-galbuie, mai abundenta decat de obicei, insotita de mancarimi. Am mers la medic pentru o analiza a secretiilor vaginale, rezultatul fiind urmatorul:

- frecvente epitelii superficiale si intermediare;
- rare PMN;
- frecventi bacili Doderlein;
- rari coci gram pozitiv;
- frecvente levuri si pseudofilamente miceliene;

- absent trichomonas vaginalis.

Ex. bact. secretie uretrala, vaginala, col:
- cultura in conditii aerobe: prezent streptococ hemolitic de grup B- cultura fungi: prezent Candida Albicans frecvente colonii
Sensibil: Augmentin, Ceftriaxon, Cefuroxim, Cloramfenicol, Ofloxacin, Penicilina
Rezistent: Claritromicina, Clindamicin, Doxiciclina

OK, deci avem streptococul si candida albicans. Este prima oara cand fac candidoza, sau cel putin prima oara cand am si simptomele care sa-mi indice acest lucru. Oricum, in saptamana cat a durat pana sa obtin rezultatele analizelor mi-a trecut, secretia e normala, totul pare a fi in regula. Am mers la medic totusi sa imi interpreteze rezultatul si mi-a recomandat urmatorul tratament:
- Ceroxim 2 capsule/zi timp de 4 zile (pentru streptococ);
- Omicral cate 2 capsule/zi timp de 2 zile (si eu si partenerul);
- Cervugid ovule 1/zi timp de 10 zile;
- Clotrimazol unguent seara timp de 10 zile pentru partener.

Eu de regula evit tratamentele medicamentoase, daca nu sunt absolut necesare, si nu as vrea sa iau si antibiotic si Omicralul si ovulele timp de 10 zile pentru o candidoza care a trecut. Si-asa, streptococul cred ca are toate sansele sa reapara ulterior... Candida poate reveni, e adevarat, dar nu mai bine astept sa fac tratamentul acesta cand/daca reapare? Trebuie sa il fac neaparat acum?

Multumesc mult pentru orice ajutor!

#1991 2010-03-12 11:49:50

angel sweet for u
New member

multumesc mult pt raspuns doctoressa.am deja  4 zile de cand iau tratamentul (cu fluconazol) iar efectele sunt remarcabile .simptomele au disparut.mentionez ca la prima antifunigrama facuta nu mi-a aparut la ce e sensibila ciperca doar la nystatin intermediara si rezistenta la fluconazol.la cel de-al doilea lab a aparut doar la ce  e sensibila(ereau mai multe printre care si fluconazol si miconazol si nystatin).am primite ovulele si o doza unica de diflucan ,atat eu cat si partenerul.iar simptomele au trecut.acum..o interbare: o sa repet analizele dupa terminarea tratamentului....la cate zile?..e posibil ca ea sa recidiveze?asta pot afla la noul set de analize?ce trebuie facut in acest caz?faptul ca nu mai apare flora microbiana..inseamna ca infectia cu e coli si trichomonas a disparut? multumesc!

#1992 2010-03-12 19:55:24

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

lorien, din pacate candidoza nu trece de la sine, iar lasata netratata ea se cronicizeaza
asadar te sfatuiesc sa urmezi tratamentul pentru ca infectiile netratate pot duce la complicatii mai tarziu

angel, repeta analizele la o saptamana dupa ce ai treminat tratamentul
ai grija la igiena, alimentatie (fara dulcuri, paste) si intareste-ti sistemul imunitar pt ca infectia sa nu recidiveze

#1993 2010-03-13 13:36:45

andreeea20
New member
Inregistrat: 2009-12-18

Buna fetelor.In urma cu aprox o luna am facut testul papanicolau si mi`a iesit Clasa III.Dupa un tratament  cu ovule ,am repetat testul si acum e Clasa II,dar doctora mi-a spus ca am Candida,si mi-a mai dat inca 6 ovule si o crema pentru Iubitul meu.Acum ce vreau sa va intreb : La primul test pap nu mi-a iesit aceasta candida ,doctora spunand ca nu se vede cand e clasa III,deoarece rana pe col ar fi prea mare.Acum la Clasa II zice ca a iesit la iveala si aceasta candida.E posibil sa nu se vada din prima? Am citit pe aici pe forum despre candidoza si din cate am inteles are ceva semne care sa arate ca exista cum ar fi mancarimi,aparitia unor pete de roseala,secretie albicioasa etc.Vreau sa spun ca eu nu am niciuna din aceste simptome si nici iubitul meu. Dar inainte sa fac tratamentul cu ovule, uneori ma durea in timpul actului sexual,sau ma ustura cand mergeam la toaleta...
Din ce am citit,am inteles ca se poate lua si al cavitatea bucala daca am facut sex oral dar cum am mai spus,nici in cavitatea bucala nu se prezinta semnele unei candide,adica nu am basicutze sau ceva de genul..Doctora nu mi-a zis nimic despre faptul ca s-ar lua prin sexul oral si la cavitatea bucala si tocmai de accea intreb daca exista ceva pastile,siropuri nu stiu...sau pur si simplu daca o tratam jos,se trateaza si la gura?
Scuzati-ma ca am scris atat de mult,sper sa aiba cineva rabdare sa citeasca si poate imi veti da cateva sfaturi bune.Multumesc puss

#1994 2010-03-13 15:07:58

persifona
Vizitator

E posibil sa fi aparut intre timp si e posibil si sa ai dar fara simptome. Daca o tratezi vaginal nu, nu se remediaza problema si sus. In cavitatea bucala trece cu niste glicerina boraxata, dar nu e musai sa fi facut si acolo.

#1995 2010-03-13 16:19:56

angel sweet for u
New member

lady in blak, multumesc mult. ..si mai am o intrebare iubitul meu poate face vreo anal;iza pt a vaedea daca are si el..desi nu am ami avut contac t sexual de 2 luni.dar sa fim siguri?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.