|
Nu esti logat.
Candidoza 2-165#3118 2012-03-20 10:35:25
Re: candidoza 2buna..am si eu o nelamurire...iau anticonceptionale logest de 3 luni..se poate sa fi facut din cauza lor candidoza? chestia este ca am luat inainte de anticonceptionale antibiotice 2 luni jumate...dar nu am avut nimic....sau cel putin eu nu am observat nimic deosebit avand in vedere ca scurgeri am tot timpul putin mai abundente dar ginecologul mi-a spus ca este pe baza hormonala sa nu-mi fac probleme....dar acum am scurgeri albicioase ,branzoase ,mancarimi ,usturimi cand am contact sexual..ma puteti informa si pe mine va rog:) Ultima oara a fost editat de clara1 (2012-03-20 10:42:34) Offline #3119 2012-03-20 13:39:29
Re: candidoza 2cel mai probabil e de la antibiotice. ii ia si candidozei ceva sa se "instaleze" (cateva zile sau poate chiar saptamani). mergi la ginecolog pentru analize ca nu poti tu sa garantezi ca ai candidoza si nu altceva (mai ales ca faci sex fara prezervativ). anticonceptionalele, pe langa o alta tona de factori, pot sa influenteze aparitia candidozei, dar nu faci candidoza doar pentru ca iei ac. tot logest iau si eu am luat un an fara sa fac nici o candidoza. in schimb, am facut-o virgina fiind (si logic fara ac). Offline #3120 2012-03-20 14:34:01
Re: candidoza 2multumesc eph .deocamdata nu pot ajunge la ginecolog...pt la mine in orash sunt cei mai ''prosti'' medici ginecologi, am doar experiente neplacute cu ei....si ginecologul la care umblu este in alt oras...dar sunt 99% sigura ca este candidoza pt ca am mai avut si tot aceeleasi simtome si toate celelalte doar ca acuma eram nedumerita sa nu fie din cauza ac. si inca ceva....a luat cineva LACTIBIANE candidas 5M? este bun pt intarirea florei? Offline #3121 2012-03-20 20:03:52
Re: candidoza 2clara, inteleg ce spui, dar fa-ti drum la medicul ala. sau la un laborator, macar un laborator bun ai in oras? iti spun eu ce analize sa ceri, e simplu. dar oricum va trebui sa ajungi cu ele la ginecolog sa-ti dea tratamentul, dar macar vei scapa de restul experientelor neplacute. simptomele de altceva pot fii foarte asemanatoare cu cele ale candidozei, sau poti sa nu ai deloc simptome. in plus, mai este ceva: fara consultatie si analize, nu poti stii cat de avansata este si ce doza de medicamente necesita, si ce antimicotic in primul rand. o poti face rezistenta daca ii dai dupa ureche cu eu stiu ce. stiu ca suna formal, si poate te duci, dai banii etc., si ai candidoza si-ti da fix tratamentul de data trecuta si o sa ma injuri si daca nu e asa? este sanatatea sistemului tau reproductiv cu care o sa vrei sa faci copii intr-o zi. Offline Publicitateloading...
#3122 2012-03-20 23:51:57
Re: candidoza 2buna dragelor! Offline #3123 2012-03-21 09:14:06
Re: candidoza 2ms ehp pt sfat...trebuie facut examenul microscopic al secretiei, dar am sunat la laboratoar si nu fac ei recoltarile. Ultima oara a fost editat de clara1 (2012-03-21 09:21:40) Offline #3124 2012-03-21 10:42:52
Re: candidoza 2
nu stiu cine ti-a zis aberatia asta dar nu e adevarat. ketonalul e antiiflamator nu antibiotic , in niciun caz nu faci candida de la el. What doesn't kill me, makes me stronger Offline #3125 2012-03-21 11:18:31
Re: candidoza 2cu placere si un sfat: daca laboratorul face examen bacteriologic (= culturi) din secretie cere asa, ca e mult mai bine decat microscopic care te poate lasa in pom cu anumite lucruri. Offline #3126 2012-03-21 16:51:12
Re: candidoza 2mersi angel. si mie mi s-a parut cam...ciudat...de asta am si intrebat daca stiti ceva de asta...chestia e ca am avut candidoza si cu toate ca a fost tratata corespunzator, revine o data la 2-3 luni...si incepusem ca cred ca e posibil sa fie de la ketonal,ca iau in fiecare luna pt durerile menstruale... Offline #3127 2012-03-21 16:53:03
Re: candidoza 2tratata corespunzator = antimicotice date in functie de antifungigrama. ai facut asa ceva? Ultima oara a fost editat de eph (2012-03-21 16:54:56) Offline #3128 2012-03-21 17:02:14
Re: candidoza 2tratata corespunzator= sub supravecgherea medicului ginecolog, cu examinare, analize si toate alea. Ultima oara a fost editat de KarmenIoana (2012-03-21 17:07:35) Offline #3129 2012-03-21 17:16:43
Re: candidoza 2sub supravegherea medicului nu este intotdeauna suficient. sa-ti dau exemplu meu: medic cunoscut chiar de la o clinica mai mult decat decenta specializata pe asa ceva, mi-a tratat candidoza de 2 ori, cum: analize = examen microscopic al secretiei fara antifungigrama (ceea ce inseamna ca mi-a dat medicamentele dupa ureche neavand o baza clara care sa-i spuna ca ciuperca mea este sensibila la o anumita substanta sau rezistenta la alta). mi-a dat ce-mi da mereu: diflucan. daca ciuperca era rezistenta la substanta din acest medicament, ce se intampla? exact: candidoza in continuare (poate se ameliora, dar in mod sigur nu trecea de tot). ce ar fi facut doctorita in acest caz? mi-ar mai fi luat o data banii si pe consultatie si pe analize si mi-ar mai fi bagat o doza tot de diflucan. fara antifungigrama nu are cum sa garanteze ca ti-a dat fix ce trebuia. daca spui ca ai probleme cu candidoza mereu, fa o antifungirama la un laborator bun si scapi de grija odata. daca nici dupa tratamentul garantat bun apare tot asa de des, cred ca e cazul sa consideri toti factorii favorizanti din viata ta (consum de antibiotice, sperma, spermicide, produse de igiena intima parfumate, cu ph necorespunzator, toaleta excesiva, spalaturi vaginale, lenjerie intima din materiale sintetice si stramta etc). Ultima oara a fost editat de eph (2012-03-21 17:18:26) Offline #3130 2012-03-21 17:28:19
Re: candidoza 2multumesc pt informatii eph...vreo recomandare de medic bun,clinica la care nu se pierd probele recoltate?asta daca esti din Bucuresti sau Iasi. Offline #3131 2012-03-21 17:48:18
Re: candidoza 2pai cu prezervativ mereu nici nu era nevoie sa tratezi partenerul.pai pai pai, in bucuresti, eu recomand sa mergi separat la un laborator, sa platesti doar analizele nu si consultatia deocamdata. plus ca asa, alegi tu laboratorul, la medic, depinde cu cine lucreaza clinica lui. si sa ceri culturi adica examen bacteriologic (cum m-a invatat angel) din secretie (pun pariu pe ce vrei tu ca ambii medici ti-au facut ex. microscopic, nu bacterilogic) cu antifungigrama/ antibiograma daca este nevoie (adica daca iese ceva). si cu rezultatele mergi la un medic sa-ti dea tratament pe baza antifungigramei. in Bucuresti, cum tot angel mi-a recomandat, e bun Synevo (in spitalul marie curie e centru de recoltare, mai e unul la grivitei parca si unul prin afara orasului daca nu ma insel, eu am fost la spitalul de copii), sau medlife. si ia in considerare tot ce faci gresit. spalat cu sapun/ gel etc. de 2 ori pe zi exclusiv pe exterior este suficient, maxim de 4 ori daca este nevoie (deja e mult). categoric fara spalaturi de nici un fel. igienta din fata in spate mereu. fara tampoane interne. anticonceptionalele pot sa influenteze dar nu cred ca iei. Offline #3132 2012-03-21 18:46:12
Re: candidoza 2eph, analizele le-am facut la synevo, doar ca la iasi. iar pe documente scrie ca e facut examen microbiologic si microscopic. Offline #3133 2012-03-21 22:57:19
Re: candidoza 2din pacate nu am. sunt uimita ca le-ai facut la synevo, dar din pacate daca nu ti-a facut si antifungigrama cred ca va trebui sa repeti. poti sa aflii daca a fost facuta? ar trebui sa scrie pe undeva o lista de genul: sensibil: floconazol (?), bla bla, rezistent: nu stiu ce si nu stiu ce. scrie asa ceva? mai stiam ca exista un vaccin dar acopera doar candida albicans, ca exista si alte tipuri (eventual vezi ce ti-a iesit pe analize ca aveai, albicans e cea mai comuna). dar nu am idee cat costa si unde-l gasesti. Offline #3134 2012-03-21 23:04:43
Re: candidoza 2mersi mult de info eph!din pacate nu scrie ce zici tu acolo pentru ca asa cum ziceai si tu...medicul ginecolog probabil nu a solicitat si analizele respective. inca o data mersi de informatii!! Offline #3135 2012-03-21 23:09:44
Re: candidoza 2oricum ai un ginecolog, sau macar o clinica, nu stiu exact, bun/a. eu zic sa te tii de el/ea Offline © Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|