homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Candidoza 2-98

#1844 2010-01-25 15:25:50

laura88
New member
Inregistrat: 2007-04-09

Re: candidoza 2

nu cred ca trebuie sa renunti de tot la dulciuri sau fainoase, doar sa nu faci excese. am citit pe forum o lista lunga de alimente care duc cica la aparitia candidei ,pusa de o membra, insa mi s-a parut absolut aberanta, continea cam 90% din alimentele pe care le cunoastem , inclusiv fructele. si sa renunti la fructe pentru s-ar putea sa favorizeze candida e absurd. mie dimpotriva doctorul mi-a spus sa consum cat mai multe fructe si legume ca sa imi intaresc sistemul imunitar, pt ca asta e cea mai buna preventie. oricum o alta parere era sa se evite consumul de dulciuri si fainoase in timpul tratamentului pt candida. nu mai stiu exact unde era discutia, da nici eu nu ma pot abtine de la dulciuri si fainoase, nu cred ca astea 2 sa fie motivul principal al aparitiei candidei, decat poate daca faci abuz de ele "in stil mare" tongue

#1845 2010-01-26 14:08:40

irimia romina
New member
Inregistrat: 2009-07-12

Buna si eu am candida ;am avut si pe timpul sarcinilor dar acuma ma ustura ingrozitor si la contact si oricum si imi curge o secretie alba mata;am inceput cu augumentin pentru ca am si un abces dentar graznic ;meclodin ovule 1 seara si fluconazol una pe zi la fel sa previna candida de la augumentin;precizez ca iau de 6 luni MARVELON ;deja m-am saturat de problemele astea cu candida;am luat si flucovim doza unica si eu si sotul dar degeaba;a recidivat.Mi-a spus gagica de la farmacie sa ma spal cu apa fiarta si racita cu bicarbonat sau ceai sau femigin inainte de a baga ovulul;eu am citit undeva nu mai stiu ca doar cand incepi tratamentul trebuie folosit ceaiuri apoi nu trebuie sa te speli decat normal;voi ce stiti?si daca ati folosit tratamentul acesta cum v-i sa parut ?multumesc

#1846 2010-01-26 14:15:48

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

irimia, in primul rand lasa sfaturile farmacistilor si fa spalaturi doar cand acestea iti sunt recomandate de medic
cel mai bine ar fi sa faci o antifungigrama sa vezi la ce e sensibila si apoi sa urmezi tratamentul prescris de medic
din pacate e o infectie care tot recidiveaza si da batai de cap, dar sa speram ca vei reusi sa scapi de ea cat mai repede

#1847 2010-01-26 14:39:29

irimia romina
New member

merci fain lady;dar i-a spune-mi cam cat costa o antifungigrama?sa stiu ca de azi beau si gel de aloe vera am auzit ca e foarte bun si la candida;sa speram ca o sa fiu bine!

#1848 2010-01-26 15:10:19

michidoo
Full member
Inregistrat: 2008-12-24

eu am dat 30 lei pe antifungigrama la Sanador

Publicitate

loading...

#1849 2010-01-28 11:58:01

Zizika
Full member
Inregistrat: 2008-10-16

Am ajuns in prag de disperare cu candida asta, a inceput sa ma obsedeze problema asta pt ca nu mai am o viata normala! De 7 luni ma confrunt cu problema asta, si nu stiu daca e o coincidenta dar chiar de cand m-am culcat prima data cu actualul prieten. Nu zic ca as fi luat-o de la el, mai ales ca perioada coincide si cu mersul la strand, de unde am crezut in prima faza ca am luat-o. Problema e in felul urmator: cand s-a manifestat prima oara nici nu puteam dormi noaptea de mancarime, usturime si intepaturi, toate la un loc. Am fost imediat la ginecolog, mi-a facut analiza de secretie si antifungigrama, mi-a dat tratament (ovule fluomizin, pastile nizoral si spalaturi cu tantum rosa) si mi-a trecut.... sau cel putin asa parea. Am stat linistita o luna sau 2...dupa menstruatie, iar au inceput simptomele... iar la doctor (acelasi), iar antifungigrama, iar tratament (tot ovule fulomizin cu toate ca i-am zis ca mi-a recidivat cu aceste ovule, ketoconazol... care are aceeasi substanta activa ca si nizoralul din ce stiu eu si spalaturi de data asta cu ceai de galbenele). Iar am fost bine o luna...apoi dupa menstrautie iar... am fost de adta asta la alt doctor, care a luat-o de la capat cu analizele si mi-a dat tratament cu ovule gynozol de 400 si flucovim 150. Mentionez ca ambii doctori mi-au dat tratament si pt partener (lomexin crema si flucovim 150). Mi-a trecut...apoi luna trecuta chiar de craciun (cand nu se mai faceau programari la niciun ginecolog) au inceput iar mancarimile si tot tacamul.... De 3 luni iau si logest, deci a devenit si mai greu decat era, de tratat aceasta ciuperca. In concluzie, sunt disperata, de o sapt mi-a trecut menstruatia si acum iar m-am trezit cu aceleasi simptome. De doctori care sa-si dea interesul si sa te asculte se pare ca n-am avut noroc sa dau si am cheltuit si o groaza de bani...nu ma suparam daca pana la urma imi dadea cineva de cap. Si o intrebare: poate fi de vina ph-ul prietenului meu? nu stiu exact cum sa explic...citisem undeva despre acest lucru. As avea nevoie de niste sfaturi, ce sa mai folosesc pt ca vad ca tratatmente fixe de la oameni care sunt in domeniu nu au efect...si nu mai pot.

#1850 2010-01-28 12:41:47

irimia romina
New member

Buna ZIZICA dupa cum ai vazut si eu am inceput un tratament  nu stiu ce roade va da si daca nu-mi va da sotul inapoi candida iarasi!ce pot sa-ti spun este ca ma spal zilnic cu bicarbonat in apa si am citi tot pe internet alternativ o zi cu zeama de lamaie in apa de spalat;ceai de flaore de fan.si am inceput un taratment cu gel de aloe vera naturist am inteles ca e bun si pentru candida;daca stau si m-a gandesc si eu o am demult dar pana acuma cand au inceput usturimile am ignorat-o ;mai tine si de alimentatie;in legatura cu ph-ul iti spun ca daca te speli cu bicarbonat acela regleaza ph-ul acid din bazin;oricum cred ca cu remedii naturiste o vom da de capatai;uite pentru a prevenii se spune sa te ungi cu crema de galbenele in vagin preventiv si sa-ti fierbi lenjeria intima periodic pentru a distruge microbul;eu cu sotul am luat flucovim doza unica si am scapat o perioada oricum trebuie si barbatii nostrii sa respecte tratamentul care l-i se da !sper sa te faci bine!

#1851 2010-01-28 13:44:30

persifona
Vizitator

Cu atatea chestii in interior cred ca mai degraba dereglezi flora..
Zizika, din pacate candida asta e pacatoasa si definitiv nu prea scapi de ea, o tratezi cand apare, dar asta nu inseamna ca data viitoare nu o sa se mai intample.

#1852 2010-01-28 14:58:16

irimia romina
New member

eu zic ca mai dereglata decat e flora nu poate fii;sunt chestii probate nu le-am scris din burta ;oricum fiecare e liber sa aleaga ce va face cu problema lui;eu am raspuns ca m-i s-a parut normal daca stiu ceva si sunt in aceeasi situatie sa spun si altor femei ;boala se cronicizeaza daca nu e tratata ;si sunt persoane care au scapat;nu tine doar de medicamentatie ci si de igiena de alimentatie de lenjerie si multe altele! pc

Ultima oara a fost editat de irimia romina (2010-01-28 15:00:50)

#1853 2010-01-28 15:28:38

Zizika
Full member

Stiu ca nu pot scapa definitiva d e ea persifona, insa ma gandeam ca nu e tocmai normal sa imi apara o data la 2 luni dupa menstruatie. Si intrebarea mea e cum pot sa fac sa apara mai rar? Ms oricum. Si romina, lenjeria intima mi-o dezinfectez, dar am ajuns la concluzia ca mai bine as arunca-o ...ca sa stiu ca nu e aceasta cauza... Ms pt sfaturi.

#1854 2010-01-28 15:49:33

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

zizik, incearca si cu Bioclin Actigel, cateva zile dupa menstra si dupa fiecare contact daca este cu finalizare in interior ( am inteles ca iei anticonceptionale) s-ar putea sa reusesti sa previi o recidiva

#1855 2010-01-28 15:57:01

Zizika
Full member

gargarita a scris:

zizik, incearca si cu Bioclin Actigel, cateva zile dupa menstra si dupa fiecare contact daca este cu finalizare in interior ( am inteles ca iei anticonceptionale) s-ar putea sa reusesti sa previi o recidiva

Da, este cu finalizare... Sa inteleg ca poate fi si de la sperma? cesafac O sa incerc si cu bioclin... Cam cat costa, stii?

#1856 2010-01-28 16:19:44

michidoo
Full member

Bioclin e vreo 20-30 lei, nu? Habar n-am, n-am mai luat demult, am trecut la chestii din plante (tot in ideea de a nu deranja mult flora, ca sa nu se instaleze candida).

Zizika, ma gandeam ca ati putea incerca o perioada sa o faceti cu prezervativ. Macar asa poti elimina o cauza, daca observi ca nu revine candida in acea perioada. Si nu ma gandesc neaparat ca ar putea fi de la sperma (ar fi aiurea ca tocmai asta sa fie cauza) ci poate la el chiar nu e tratata cum trebuie si o tot iei inapoi.

#1857 2010-01-28 16:32:43

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

michi ,pai si bioclin e din plante. am dat pana in 35 lei pe el, nu mai stiu exact

zizika, da, poate contribui si sperma

Ultima oara a fost editat de gargarita (2010-01-28 16:34:15)

#1858 2010-01-28 16:58:02

michidoo
Full member

stiu stiu ca e din plante smile . Eu am de fapt din alalalt, Multi-Gyn Actigel si-l folosesc la nevoie, dar in ultimul timp chiar n-a mai fost nevoie. Ma luasera niste mancarimi groaznice dupa ce am pus niste ovule si a fost singurul care m-a calmat. Dar prefer ca atunci cand n-am probleme sa folosesc doar pentru igiena locala un gel din plante (de la Favisan am impresia) iar dupa contact dau cu Multi-Gyn si/sau crema de galbenele.

#1859 2010-01-28 17:02:39

Zizika
Full member

Am cautat pe net.... multi-gyn actigel nu este acelasi lucru cu bioclin actigel? cesafac Ca din posturile voastre inteleg ca sunt 2 lucruri diferite....

#1860 2010-01-28 17:12:02

michidoo
Full member

m-am uitat si eu cu atentie si intr-adevar, se pare ca e vorba de acelasi produs. Eu traiam cu impresia ca-s diferite pentru ca pe al meu nu scrie deloc Bioclin. De fapt, acolo unde pe ambajalul lui scrie Bioclin, la mine tot Multi-Gyn scrie (apare sus si in lateral). Dar ingredientele sunt aceleasi (aloe, musetel si galbenele, daca am nimerit bine denumirile in latina) deci clar e vorba de acelasi produs.

#1861 2010-01-28 17:16:48

Zizika
Full member

smile o sa imi iau si eu pt ca sincer nu mai pot... Dar mai am o intrebare. Pot sa trec la bioclin direct, fara un tratament inainte?

#1862 2010-01-28 17:28:23

michidoo
Full member

Gelul e mai degraba ca sa calmeze, nu un tratament in sine. Dar cum zicea si gargarita, daca te dai dupa menstra si dupa contact, poate nu-si mai face de cap candida aia. De fapt, ai sa citesti pe prospect, poti sa dai cat de des vrei tu (in functie de cat de mult te deranjeaza mancarimile si restul simptomelor). Eu as zice ca poti incerca o perioada sa dai chiar zilnic, de vreo 2 ori (dimineata si seara, sa zicem) si neaparat dupa contact. Ai sa vezi ca are si un aplicator, cu care poti pune mai in interior.

Totusi, asta nu inlocuieste un tratament pentru candida. Am vazut ca ai trecut printr-o gramada de tratamente si nici nu stiu ce ti-as mai putea recomanda. Cred ca e important sa te tii in continuare de antifungigrama si sa gasesti un doctor care sa reuseasca sa-i dea de cap. Iti spun sincer ca la mine s-a rezolvat cu Nistatina (pastile + ovule Cervugid care contin si nistatina), ar fi o alternativa la Nizoralul pe care tot ti l-au dat, dar nu stiu cum apare Nistatina la tine in antifungigrama. Daca nu e sensibila la ea, nu e cazul sa iei. Oricum, sfatuieste-te cu doctorul in sensul asta.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.