Cauterizare....rana de col uterin-2
- sinziana.lorena
- New member
- Inregistrat: 2009-12-06
Re: cauterizare....rana de col uterin
si doare dupa ce te cauterizeaza? trebuie sa schimbe pansamentele?cum se face?ms
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
este doar o jena. nu exista pansamente care sa se schimbe . asa zisele pansamente erau aplicatii cu niste antibiotice. nu stiu daca se mai practica. acum am vazut ca se prescriu ovule dar depinde de la medic la medic
- sinziana.lorena
- New member
dupa ce iti cauterizeaza rana n-ai voie sa faci sex 1 luna deloc?ms
- gargarita
- Moderator
la inceput mi-a zis ca minim 4 saptamani si la colposcopia de control de la 4 saptamani mi-a zis sa fac pauza inca 2 saptamani. deci in total 6 saptamani
- th3o
- New member
- Inregistrat: 2009-05-06
buna seara!
am si eu o probl destul de grava. am 19 ani si de 1 an si ceva ma lupt cu o rana pe col care nu se mai vindeca. am luat tot felul de medicamente am facut in fiecare seara spalaturi si degeaba. ieri am fost la control dupa un alt set de tratament, doctora mi-a spus ca e bn, dar nu stiu ce sa cred pt ca sapt viitoare treb sa ma duc sa imi faca papanicolau si apoi sa ma cauterizeze. am fost cu mama la doctor si a vazut si ea cum se prezinta rana, mi-a spus ca inca sangereaza, nu stiu ce sa mai cred, sunt foarte speriata. vreu sa va intreb daca exista posibilitatea sa am cancer de col la doar 19 ani?
(imi e ciuda cel mai mult ca sunt unele care se culca cu 1000 de barbati si nu au nimic si eu care sunt doar a unuia treb sa trec prin atatea....)
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
th3o a scris:buna seara!
am si eu o probl destul de grava. am 19 ani si de 1 an si ceva ma lupt cu o rana pe col care nu se mai vindeca. am luat tot felul de medicamente am facut in fiecare seara spalaturi si degeaba. ieri am fost la control dupa un alt set de tratament, doctora mi-a spus ca e bn, dar nu stiu ce sa cred pt ca sapt viitoare treb sa ma duc sa imi faca papanicolau si apoi sa ma cauterizeze. am fost cu mama la doctor si a vazut si ea cum se prezinta rana, mi-a spus ca inca sangereaza, nu stiu ce sa mai cred, sunt foarte speriata. vreu sa va intreb daca exista posibilitatea sa am cancer de col la doar 19 ani?
(imi e ciuda cel mai mult ca sunt unele care se culca cu 1000 de barbati si nu au nimic si eu care sunt doar a unuia treb sa trec prin atatea....)
problema ta nu e asa grava, e doar suparatoare...in primul rand nu poate fi vorba de cancer - desigur, nu pot sti sigur asta, dar te-au vazut mai multi medici, probabil ti-au facut si vreun pap etc. cancer se poate face la orice varsta, dar nu cred ca e cazul de asa ceva. nu stiu exact cum ai fost diagnosticata cu aceasta rana, daca s-a facut si examen de secretie + culturi, daca ai avut vreo infectie, daca exista suspiciunea hpv etc plus ca repet, termenul asta e un pic...exagerat. stiu ca e enervant pentru tine, dar asta e organismul tau si trebuie sa te pui de acord cu el
nu inteleg cum de un doctor ti-a zis ca esti bine si altul a zis ca inca sangereaza, poate e bine sa optezi si pentru o a treia parere. sunt de parere de asemenea ca ar trebui sa repeti analiza de secretie si culturile plus ag chlamydia, eventual sa faci o genotipare hpv - dar asta chiar nu e neaparat, sa nu fie cumva o infectie acolo simpla de altfel, dar netratata.
una peste alta, ori urmezi sfatul primului medic, ori cand e vreo problema cu colul eu sfatuiesc fetele sa mearga la micomi, chiar e cel mai bun loc pentru astfel de probleme.
stai linistita, nimic nu e chiar asa grav cum ti se pare si o sa se rezolve cu siguranta!
- Alex2
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-08-11
Am si eu o astfel de rana, descoperita acum 1 an. nu a trecut cu tratamente. Este posibil sa se mareasca(de ex. de la tampoane, sex, etc)? Daca nu a sangerat niciodata inseamna automat ca e mica si nu e grav ?(ca mie asa mi s-a spus). Vreau sa ma duc iar la medic, dar nu mai stau in Romania si astept sa ma angajez ca sa am asigurare medicala. Daca ma duc cel mai probabil o cauterizeaza, ca am incercat tot felul de tratamente fara niciun rezultat.
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
Alex2 a scris:Am si eu o astfel de rana, descoperita acum 1 an. nu a trecut cu tratamente. Este posibil sa se mareasca(de ex. de la tampoane, sex, etc)? Daca nu a sangerat niciodata inseamna automat ca e mica si nu e grav ?(ca mie asa mi s-a spus). Vreau sa ma duc iar la medic, dar nu mai stau in Romania si astept sa ma angajez ca sa am asigurare medicala. Daca ma duc cel mai probabil o cauterizeaza, ca am incercat tot felul de tratamente fara niciun rezultat.
nu sunt vreo experta in rani, dar stiu ca se pot mari si mi se pare logic sa se mareasca in anumite conditii, cum ai mentionat. nu cred ca nu e neaparat grav daca nu a sangerat, nu cred nici ca ar fi grav daca ar sangera, cred ca e o variabila ce nu se coreleaza neaparat cu gravitatea, dar repet, nu sunt vreo experta.
sunt foarte curioasa sa imi zici cum va aborda medicul tau de acolo problema, estimarea mea e ca va avea o alta atitudine si astept sa imi povestesti...altceva nu ai de facut decat sa iti obtii asigurarea si sa te vada un medic, profita de (aparent) cei mai buni medici din lume!
- Alex2
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-08-11
multumesc moksha. am sa iti zic ce si cum cand ma duc
- sinziana.lorena
- New member
gargarita a scris:la inceput mi-a zis ca minim 4 saptamani si la colposcopia de control de la 4 saptamani mi-a zis sa fac pauza inca 2 saptamani. deci in total 6 saptamani
Vreau si eu id-ul tau sa mai vorbim.pup al meu pisic_90
- sinziana.lorena
- New member
am facut cauterizare am aproape 2 saptamani si tot am fost sa imi schimbe pansamentul.Vream sa intreb ce se intampla daca faci sex afecteaza?ms
- gargarita
- Moderator
daca doctorul spune ca nu e bine... ma gandesc ca nu e bine probabil afecteaza procesul de vindecare. chiar nu puteti sa va abtineti, e mai important decat sanatatea ta? practicati alte forme de sex eventual...
- sinziana.lorena
- New member
maine imi zice daca am voie...normal ca putem sta important e sa ma vindec
- gargarita
- Moderator
bafta maine la control si sa intrebi tu, in caz ca uita, daca va puteti relua activitatea sexuala
- hvn30
- Membru
- Inregistrat: 2010-02-08
Buna din pacate si eu ma confrunt cu problema asta , eu am rana de foarte mult timp de 8 ani la inceput nu aveam nici un fel de problema acuma dupa 5 sau 6 ani au inceput durerile la contact sexual am luat pastile peste pastile(date de doctorii pe analize la secretie la pap ) dar nimik , ma duceam la consultaie cu problema de scurgere vaginala si eu intrebam pe doctor daca mai e rana ca tin minte ca mi a zis un doctor cu ceva timp ca e o rana acolo si ca sangerez, daca nu ziceam eu nimik ei nici atata imi dadeau tratament dar nu se oboseau sa mi zica dupa tratament sa vedem cum este , eu credeam k este ok dar nu a fost , de anul trecut au inceput durerile la contact sexual incat imi venea sa plang de durere , strangeam din pumnii de durere deci nu neglijati aceasta problema acuma din ianuarie tot fac drumuri strainatate tara am facut cauterizarea pe 23 luna asta , nu vreau sa va dezamagesc dar pe mn chiar ma durut , mi a zis doctora 3 saptamanii fara contact , fara sa car greutati , fara spalaturi inauntru doar dus, fara sa bag nimic nimik inauntru tampoane sau macar degetul pt spalari , mam dus dupa 3 zile la ea mi a dat cu ceva acolo mi a zis ca nu e prea bine si ma chemat abia pe 12 luna lui aprilie , pe mine acuma ma cam doare spatele si un pik ovarele , doctora cand a inceput cauterizarea ma avertizat ca voi avea durerii dar nu a specificat cat timp sau doar atuncea , eu am mai citit pe site uri se face anestezie la cauterizare mie nu mi a facut cred ca a zis ca nu mor ca cica nu era mare cauterizarea a tinut circa 8 sau 10 minute , am si eu niste nelamuriri oare cat dureaza tratamentul asta sa ma tot duc la ea la cabinet sa mi dea cu ceva acolo? si poate par prea proastra dar mai vreau si parerea altcuiva am voie sa merg prin parc ?as vrea acum de paste sa ma duc la munte dar nu stiu ce sa fac ca de felul meu imi place sa merg pe jos sa ma plimb dar imi e frica ,UN SFAT cereti parerea la mai multi doctori cu banii sau fara banii mergeti si intrebati , spre exemplu anul trecut am fost la 3 doctorii cu aceasi problema durerii la contact si o scurgere m am dus la primul in aprilie mi a facut analize secretie , mi a dat pastile doar mie m am dus la prieten in strainatate si dupa al doilea contact incepeauu iar durerile si tot asa alt doctor alte pastile alte dureri asta e a patra oara cand ma reintorc in tara ca nu lucrez cu acte acolo , acuma pe 22 m am reintors sa cauterizez rana am luat pastile date si pt al meu i le dadeam la ora fixa nu lam lasat sa bea alcool deja sunt satula la contact am facut cu prezervativ eu terminasem tratamentul pana sa ajung la el DECI CAND AVETI PROBLEME consultati mai multi doctorii , cereti sfatul intrati pe net informati va si obligatoriu zic eu ca treb sa trateze si sotul iubitul amantul mie imi dadeam iubitul infectia inapoi si rana se marea din luna in luna
Ultima oara a fost editat de hvn30 (2010-03-29 19:03:17)
- fluturas333
- New member
- Inregistrat: 2009-11-28
Astazi am fost la ginecolog,si in urma colposcopiei mi-a fost observata o leziune ce acopera 1/2 din col si o parte din fundul vaginal,desi initial la control colul arata bine.Am ales sa fac acest control in urma unui test Papanicolau care mi-a iesit prost(nu mi s-a spus gradul insa mi s-a recomandat tipaj viral,deci ceva HPV).Ideea este ca am schimbat medicul si doresc sa refac testul,insa nu pot datorita sangerarilor vaginale anormale.Pana atunci medicul mi-a recomandat Cerviron si o cauterizare.Intrebarea mea ar fi:Este posibil sa fi dezvoltat o tumoare canceroasa atat de repede,atata timp cat imi fac testul Pananicolau anual si pana acum mi-a iesit negativ?Astept un raspuns,sunt tare speriata
- gargarita
- Moderator
testul HPV cred ca ar fi bine sa-l faci inainte de cauterizare. dar nu inteleg de ce vrei sa-l repeti daca ar fi fost ceva s-ar fi vazut la examenul Papanicolau, nu te gandi la cancer ca n-ai de ce. recomandat ar fi sa-l repeti totusi la intervale de 6 luni
- fluturas333
- New member
- Inregistrat: 2009-11-28
gargarita a scris:testul HPV cred ca ar fi bine sa-l faci inainte de cauterizare. dar nu inteleg de ce vrei sa-l repeti daca ar fi fost ceva s-ar fi vazut la examenul Papanicolau, nu te gandi la cancer ca n-ai de ce. recomandat ar fi sa-l repeti totusi la intervale de 6 luni
Ideea este ca ultimul test Pananicolau mi-a iesit anormal,si pentru ca nu am avut atat de mare incredere in laboratorul in care a fost facut de aceea vreau sa il repet,pentru a vedea daca se adevereste ceea ce iesise acolo.Repet insa ca doctorita nu a vrut sa-mi elibereze rezultatul spunand sa vin cat mai repede la o colposcopie la ea,iar in cele din urma mi-am schimbat medicul.
- gargarita
- Moderator
deci testul Papanicolau vrei sa-l repeti, intelesesem ca pe cel HPV. repeta-l daca vrei si daca iti ies modificari nu strica sa faci si colposcopia
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|