homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Reteta suspecta Zanocin+Azitrox

#1 2009-02-14 03:02:53

lucica27
New member
Inregistrat: 2009-02-14

Reteta suspecta Zanocin+Azitrox

Buna,
Va rog, am nevoie de un sfat urgent. Sunt suspecta de clamidia si/sau anexita(astept inca analizele).
Mi s-a prescris o reteta cu 2 antibiotice: Zanocin 1/12h - 7 zile+Azitrox 1/12h - 7 zile.
Azi iau cea de-a 3 a doza si am reactii adverse: amorteli, furnicaturi, am varsat+diaree...senzatia de inghitit limba. Nu pot sa dorm de teama..sunt terminata
Am citit in prospectul de azitrox ca se administreaza INTR-O SINGURA DOZA ORALA 2 comprimate de 500 mg. (in cazul bolilor cu transmitere sexuala)
E posibil sa mi se fi gresit reteta, mi se pare fooooarte mult (7 zile-1/12h) si in plus doua antibiotice PUTERNICE  in acelasi timp?? Acum 2 saptamani tocmai am terminat un tratament cu Augmentin, prescris de acelasi doctor. Dupa tratament am avut aceleasi dureri groaznice.
Va rog, as aprecia un raspuns urgent..nu mai pot sa dorm de teama reactiilor adverse.

#2 2009-02-14 10:54:27

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

Re: Reteta suspecta Zanocin+Azitrox

nu e mult azitrox 7 zile. numai ca nu am mai intalnit pana acum modul asta de combinare a 2 antibiotice. si e rau ca nu stii de la care din ele te simti rau.
era bine daca astepta analizele inainte sa te imbuibe cu antibiotice, nu sunt bomboane totusi.
as zice sa suni doctorul sa-i spui ca te simti rau, sa-ti spuna ce sa faci.
maia steapta pareri de la fete

#3 2009-02-14 14:11:18

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

mie mi se pare mult azitrox 7 zile
pt infectii ale cailor respiratorii se ia 3 zile iar pt bts cum ai spus tu mai sus...
eu zic sa-ti suni doctorul. si nu inteleg de ce ti le-a sat daca nu e sigur ca ai chlamydia

#4 2009-02-14 16:38:49

gargarita
Moderator

lady, eu am luat azitrox 10 zile (2/zi) pt chlamydia si tot n-a trecut...

#5 2009-02-14 16:53:59

lucica27
New member

multumesc frumos pentru sfaturi, vreau sa va spun ca azi dimineata am renuntat la azitrox (am eliminat un antibiotic tinand cont de reactiile adverse din ambele prospecte) si am continuat cu zanocin.

intre timp am sunat doctorul, care mi-a confirmat ca daca sunt asha de rau pot sa iau doar zanocin 7 zile, apoi ies si analizele si vedem daca iese clamidia..apoi continuam cu azitrox.

acum sunt mult mai bine...am o prietena farmacista care m-a ajutat destul de mult..mi-a zis sa iau omez...ca sunt indopata de antibiotice..si sa nu fac candida. la rezultat papanicolau nu au bifat nimic la candida, nici prezent nici absent, dar concluzia a fost: F...(indescifrabil) clasa 2 b Pap. Stiti ce poate insemna?

va tin la curent, orice sfat e binevenit, sunt tare speriata in continuare...sper ca noaptea asta sa fie mai usoara...doctorul mi-a zis ca va fi un tratament dur..dar nici in halul asta...

Publicitate

loading...

#6 2009-02-14 17:02:33

gargarita
Moderator

e ok clasa II
in continuare nu inteleg de ce ti-a dat antibiotice inainte sa ai rezultatul la analiza
in locul tau eu mi-as fi schimbat dr. in secunda 2...
ma bucur ca ti-ai revenit  puss

#7 2009-02-14 17:24:29

lucica27
New member

gargarita,
toate chestiile astea sunt noi pentru mine, recunosc, din pacate am inceput sa merg la controale mult prea tarziu (cand aveam deja dureri de ovare, care se lasau pe picior) si nu mi-am permis luxul de a alege un doctor bun din lipsa de timp (datorita urgentei)...sper sa trec peste probleme astea, iar daca aveti sa-mi recomandati un medic bun chiar va rog!!
multumesc mult pt tot

#8 2009-02-14 17:44:38

gargarita
Moderator

daca aveai si simptome de anexita, se exlica dc ti-a dat direct antibiotic
uite aici un topic cu dr. ginecologi buni, poate gasesti ceva:
http://forum.anticonceptionale.ro/t1742 … -buni.html

#9 2009-02-18 22:03:16

lucica27
New member

Buna, in sfarsit mi-au iesit analizele (partial). Pls help:
I. Antibiograma:
S-a izolat 1. Enterococ (ce inseamna??)

SENSIBIL:Penicilina, Ampicilina, Oxacilina
REZISTENT: Gentamicina, Cetriaxon, Cefoperaz,, Doxiciclina, Vancomicina
INTERMEDIAR: Ciproflaxin, Norfloxacin

2. ESH. COLI
Ampicil: Rezistent

Augmentin, Ceftriax, Cefoperaz, Ceftazidin, Gentamic, Amikacin, Imipen, Norflox, Ciprofloxac

Sensibil inseamna ca organismul e sensibil...si pot sa iau pastilele ca-si fac efectul??? Sau invers...
Pt ca eu am luat Augmentin si Ciproflaxin...si nu si-au facut efectul...am luat ca proasta retetele prescrise...m-am umflat cu antibiotice...si poate ma aleg cu candida

II. IGM - Negativ (IGG inca nu a iesit) - e de bine??/Am sau nu clamidia? Ca trebuie sa continui tratamentul cu Azitrox pe care l-am stopat din cauza reactiilor adverse..si poate scap de el:))

Multumesc frumos pt toate sfaturile, m-ati mai linistit...ca eram cam distrusa

#10 2009-02-18 22:13:09

lucica27
New member

aaa...scuze ca revin...acum intrebarea esentiala (sper sa ma fac inteleasa)...cu toate analizele facute...la ce sa ma uit din toate analizele, de unde apare anexita? inflamatia in sine...se regaseste in rezultatul de la papanicolau...sau secretie urinara, ce anume trebuie sa urmaresc?

#11 2009-02-18 22:24:47

lady in black
Insomniac member

sunt doua bacterii
sensibil inseamna ca le poti trata cu antibioticele respective, rezistant inseamna ca ele sunt rezistente la cele antibiotice deci le iei degeaba
anexita e o inflamare a trompelor care poate fi datorata unei infectii sau datorata frigului. medicul pune diagnostic prin control(palpare pe abdomen) si eventual ecografie

IGM negativ inseamna ca nu ai Chlamydia

#12 2009-02-18 22:39:55

lucica27
New member

Multumesc pentru raspunsul prompt!!

Suuuuper ..deci pana acum nu am clamidia!!!!! Mai astept IGG-ul luni... IGG-ul ce inseamna?

Ma scuzati ca pun atatea intrebari, e ceva nou pentru mine..sper sa ma puteti ajuta in continuare.
Doctorul meu mi-a zis ca, in momentul in care termin cu Zanocin, trebuie sa continui 7 zile cu Azitrox...pai daca din analize nu am clamidia, la ce sa mai iau Azitrox??? Ce ma sfatuiti, continui tratamentul daca analizele imi ies negative?

Rezultatul testului Papanicolau:
celule epiteliale pavimentoase: frecvente, izolate, Koilocite rare
celule epiteliale cilindrice (endocervicale): relativ frecvente, izolate, placarde mici
Celule metaplaziate pavimentoase:rare
polinucleare neutrofile: frecvente
hematii: relativ frecvente
flora microbiana: moderata, bacili
Concluzie: frotiu clasa II B Pap, inflamatie tip rege...(indescifrabil) Betherda..(indescifrabil)
Am inteles ca e ok clasa II, din analize, mai sare ceva in ochi?

Multumesc!

#13 2009-02-18 22:56:25

lady in black
Insomniac member

IGG iti arata daca ai avut in trecut
acum nu ai chlamydia deci nu vad nici eu rostul azitromicinei. vb oricum si cu medicul
pap-ul e ok, ai o inflamatie provocata de acele bacterii
ceea ce nu inteleg e de ce sunt prezente hematii. erai in apropierea menstrei? sau probabil sunt de la anexita

Ultima oara a fost editat de lady in black (2009-02-18 22:56:48)

#14 2009-02-18 23:09:51

lucica27
New member

prima zi menstra 1 feb, analize recoltate pe 10 feb (am asteptat 10 zile de la prima zi, conform prescrierii)
hematiile ce dau? pls help...ma duc vineri la control...dar nu mai am rabdare pana atunci..

#15 2009-02-18 23:16:07

lady in black
Insomniac member

hematiile nu dau nimic, e vorba de sange tongue de aceea te-am intrebat daca erai prin apropierea menstrei
avand in vedere ca in anexite se poate sa sangerezi ma gandesc ca poate fi de acolo(e doar o deducere)

#16 2009-02-18 23:24:53

lucica27
New member

smile hai..ca sunt atat de speriata ca intreb toate prostiile
lady, la anexita mea:) nu am sangerat deloc..am avut dureri groaznice doar..
deci ceva ceva e strange:(
eu am sunat azi doctorul cand am primit analizele si i-am zis de IGM Negativ..si daca mai iau Azitroxul...si mi-a zis ca DA...auzi tu? Da...pai nene...cu problemele gineco sunt incepatoare, dar in momentul in care imi iese rezultatul negativ...la ce naiba sa-l mai iau? Mai ales ca am crezut ca mor in noaptea in care l-am luat...ma rugam la Dzeu sa trec peste noaptea aia, mi-am vazut moartea cu ochii pe bune...8-9 ore de amorteaza in tot corpul, varsaturi, diaree..nu mai stiam ce sa fac.
ce sa fac?

#17 2009-02-18 23:38:00

lady in black
Insomniac member

lucica, se poate sa fi fost firisore de sange pe care tu sa nu le vezi in secretie. ca si atunci cand iti iese sange in urina dar urina nu e rosie. nu te speria, nu e nimic grav
pt enterococ si e-coli nu ti-a dat tratament?
in legatura cu axitroxul, nu stiu, ma depaseste..dar de ce nu l-ai intrebat pt ce il iei?caci pt anexita ma gandesc ca e zanocinul care dupa parerea mea(nu sunt medic) ajunge
mai asteapta pareri de la fete

Ultima oara a fost editat de lady in black (2009-02-18 23:39:29)

#18 2009-02-18 23:38:05

gargarita
Moderator

ti l-o fi dat pt anexita?
as zice sa te duci la alt doctor si il intrebi ce parere are.
oricum, nu stiu dc e fixat pe azitrox. exista si alte antibiotice eficiente, mai ales ca nu-l suporti.
in locul tau eu nu l-as mai lua. mi se par prea rele efectele secundare

#19 2009-02-18 23:50:21

lucica27
New member

enterococ si e coli nu m-ai dat nimik.... mi-a zis tanti de la analize sa am grija,ca a iesit enterococ...dar io am zis ca se uita doctorul pe ele, ca degeaba imi spune mie...nefiindu-mi termenii cunoscuti...nici nu-i tineam minte:)
Din decembrie sunt deja la al 3lea tratament cu antibiotice (ciproflaxin de la medicul de familie, dupa 2 sapt. augmentin de la doctorul asta, acum zanocin..si mai vrea sa iau si azitrox)...sunt depasita...poate mai fac si o candida...(acum a iesit ca nu am) si sunt terminata direct!!

Am intrat pe linkul trimis de gargarita cu medici buni....sunt o gramada de mesaje din toata tara. Eu sunt din Bucuresti, puteti sa-mi dati un nume de doctor, eventual fetele care au trecut cu bine peste probleme astea?

Mai am 1,5 zile de Zanocin si trebuie sa vad ce fac mai departe. Deci imi trebuie si tratament pt enterococ si e coli...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.