homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Boli de ficat

#1 2009-02-20 12:44:22

ceckyou
New member
Inregistrat: 2009-01-21

Boli de ficat

Buna fetelor.
Am o problema cu ficatul de mai mult timp, iar tata are ciroza.Vreau sa ma documentez.
Stie cineva site-uri inteligibile de bol ide ficat sau hepatite?
Merci

#2 2009-02-20 12:49:45

ryanna22
Hero member
Inregistrat: 2008-10-08

Re: Boli de ficat

buna,

intra pe www.emedonline.ro (o sa gasesti acolo,informatii despre ciroza hepatica,hepatita b,hepatita c....) si da un search si pe forum aici poate gasesti ceea ce vr tu.

Ultima oara a fost editat de ryanna22 (2009-02-20 12:50:52)

#3 2009-02-23 12:33:10

ceckyou
New member

Multumesc mult.
Am gasit, mie mi se par informatii care depasesc pe alocuri nivelul meu de intelegere.
Tot cautand am mai gasit mai pe inteles hepatite.ro, daca mai are nevoie cineva.
Pa

Ultima oara a fost editat de ceckyou (2009-03-09 11:13:46)

#4 2009-02-23 14:42:01

ryanna22
Hero member
Inregistrat: 2008-10-08

cu placere!

#5 2009-02-23 15:03:13

Juli
Hero member
Inregistrat: 2008-07-03

Ceckyou trebuie vazut care este cauza bolii de ficat.
Iar la tatal tau care este cauza cirozei: vreo hepatita (B sau C), ficatul gras sau alta boala.
In cazul hepatitei B sau C se face tratament. Iar in cazul cirozei, daca se agreaveaza se poate pune problema unui transplant de ficat.
Insa trebuie sa mergeti la medic gastroenterolog, pt analize si ecografie.

Are mama un baiat tare frumusel - Razvan Andrei

Publicitate

loading...

#6 2009-03-03 09:53:31

ceckyou
New member

MUltumesc, nu sunt chiar asa de inconstienta incat sa vreau sa-l tratez pe tata dupa net.
Sigur ca-l vede un gastroenterolog de la Fundeni.
Are ciroza hepatica VHC decompensata portal si parenchimatos, ia tratament pentru ascita, pentru varice, tine regim fara sare si alcool, etc.
in privinta transplantului, ... este o chestiune teoretica, nu se face chiar asa cand vrei...
SUnt niste conditii pe care trebuie sa le aiba pacientului, apoi... la cate transplante se fac la noi (cam 50 pe an)..iti inchipiu care este sansa oricaruia de a se transplanta.
Eu vreau sa ma informez, pentru a nu bate doctorul la cap cu idei tampite, sa stiu cam ce sa fac in chistiuni de regim, simptome mici, etc.
Oricum multumesc pentru ajutor.

#7 2009-03-03 10:20:33

Juli
Hero member
Inregistrat: 2008-07-03

Ceckyou, nu vreau sa te sperii, dar starea tatalui tau nu e chiar foarte buna.
Iti spun din experienta, tatal meu a avut cancer hepatic, consecutiv cirozei hepatice.
Ulterior ciroza s-a decompensat si nodulii au acaparat tot ficatul. Din pacate la tatal meu transplantul nu s-a putut face din cauza unei tromboze de vena porta.

Ai grija de el. Sa nu bea multe lichide ca face ascita, sa consume putina carne (caci nu face bine la ciroza - se elimina amoniac care nu mai poate fi sintetizat si poate conduce la encefalopatie- porto-sistemica), branza dulce, lapte batut sau iaurt poate consuma, peste fiert sau la gratar, fructe legume.
Ai grija si cu regimurile drastice (gen apa distilata, numai fructe si legume) care tot apar pe internet sau alte ceaiuri minune. Nu sunt bune de nimic si pot face mai rau.
Trebuie sa aibe scaun zilnic; ti s-a recomandat lactuloza?
Ref la transplant, stiu ca este greu, ce poti sa faci este sa te rogi sa se gaseasca cat mai repede un ficat.

Multa sanatate!

Are mama un baiat tare frumusel - Razvan Andrei

#8 2009-03-05 12:45:26

ceckyou
New member

Multumesc mult de incercarea de .. speriere, dar eu sunt optimista. Nu toti bolnavii merg la fel, sunt cazuri diferite, care nu sunt comparabile.
Vrei sa fiu sincera?
Ma informez de pe site-uri, dar las meseriasul sa-si faca treaba. Adica nu ma iau dupa sfaturile de pe net, nu imi tratez singura tatal, nu sunt chiar atat de inconstienta sa iau locul unui medic care studiaza 25 de ani, si.. uneori nu stie tot ce trebuie. Nu ma cred atat de desteapta, incat sa invat medicina de pe net, si nici atat de inconstienta incat sa experimentez sfaturile de pe net pe pielea tatului meu. Am increde in medicul care il trateaza, dar vreau sa fie informata.
Am luat regimul de ciroza de pe www.hepatite.ro, lactuloza nu ia (oricum nu are nevoie), nu are restrictie la carne (oricum bolnavii cu ciroza trebuie SA CONSUMA PROTEINE daca nu sunt in encefalopatie, deoarece ficatul cirotic NU SINTETIZEAZA PROTEINE - de aia au si albumina scazuta uneori-.
Indicatiile pentru un bolnav sunt INDIVIDUALIZATE, fiecare bolnav are indicatiile lui proprii, in functie de gradul bolii si starea organismului lui, tocmai de aia a grea medicina (adevarata). E o mare tampenie sa crezi ca ajungi sa dai sfaturi medicale , doar pentru ca ai calculator si stai 3 ore pe zi pe site-uri medicale.. Stii ca romanii cred ca au raspuns la orice intrebare, se pricep la orice. Eu nu ma pricep la medicina, si indemn pe nimeni sa faca ce fac eu cu tata. Fiecare hotaraste si face ce considera ca trebuie.
Multumesc oricum.,
PA

Ultima oara a fost editat de ceckyou (2009-03-05 12:53:09)

#9 2009-03-05 13:27:20

ada2910
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-07-13

buna, sper ca nu fie prea mari probleme cu tatal tau.
dar chiar si tu, sau cineva din familie poate sa doneze o parte din ficat. este singurul organ care dupa o operatie se poate regenera singur. la donator, dar si la pacient (daca sunt compatibili) ficatul se poate regenera chiar si 100 la suta. bineinteles ca exista niste riscuri, ca la fiecare operatie de altfel.
oricum multa bafta.

Infrange-ti deci durerea
Fii vesel de se poate
Caci tot la zi ajunge
Si cea mai lunga noapte!

#10 2009-03-05 13:27:22

lucia05
Insomniac member
De la: tara lui Papura Voda
Inregistrat: 2008-09-13

ceckyou, editeaza-ti mesajele si sterge link-urile. incalci regulamentul postand link-uri catre alte site-uri, banuiesc ca stii deja asta!

I am who I am and I choose to be me!

He is your friend, your partner, your defender, your dog / You are his life, his love, his leader
He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart / You owe it to him to be worthy of such devotion!

#11 2009-10-11 12:07:32

daniela-ioana
Full member
Inregistrat: 2008-04-25

Am o prietena care a fost diagnosticata cu hepatita c recent. Ea este si alergica la unele alimenete. Poate face tratament? Am citit ca in caz de boli autoimune nu se face tratament. Alergia este o boala autoimuna nuh?

"You give me strenght cu carry on......."

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.