homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cum se educa un copil?

#1 2009-02-25 19:41:23

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

Cum se educa un copil?

Ce vad zilnic ma ingrozeste..copii de 4 ani care isi injura parintii, bunicii, copii de 4-5 ani care stau toata ziua la TV si seara adorm cu TV-ul...copii care incep sa urle in mijlocul supermarketului k nu ii cumpara parintii masinutza de 2 milioane
Si apoi ma ingrozesc si mai tare stiind ca la un moment dat o sa am si eu copii (desi acum nu mi-i doresc deloc). Iubi spune mereu "Lasa sa il ai tu pe al tau sa vezi cum il rasfeti" ... Asa sa fie? chiar atat de orbit sa fii k parinte din dragoste ptr copilul tau incat sa nu vezi ca a scapat de sub control?

Deci, cum se educa corect un copil? Ce trebuie sa faci si ce nu?

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#2 2009-02-25 19:45:37

innana
Sr. member
De la: Cluj
Inregistrat: 2006-08-15
Site

Re: Cum se educa un copil?

dupa parerea mea sfaturi despre educarea copiilor nu se dau. fiecare si-l educa cum considera de cuviinta.
oricum, orice sfat ai da sau ai primi in momentul asta fi sigura ca atunci cand vei avea copilul tau nu vei tine cont de el.

Cu zambetul pe buze...

#3 2009-02-25 19:49:48

princesss
Banat
De la: plaja
Inregistrat: 2008-08-11

innana a scris:

dupa parerea mea sfaturi despre educarea copiilor nu se dau. fiecare si-l educa cum considera de cuviinta.
oricum, orice sfat ai da sau ai primi in momentul asta fi sigura ca atunci cand vei avea copilul tau nu vei tine cont de el.

subscriu
copilul tau nu o sa ajunga niciodata sa faca scene in public sau mai stiu eu ce minuni...daca u il educi cum trebuie,iar voi parintii sunteti un exemplu bun

#4 2009-02-25 19:51:56

un_gandacel
Full member
Inregistrat: 2008-11-18

Dupa parerea mea, trebuie sa inveti sa ignori ca il iubesti ca sa poti sa iei toate deciziile legate de educatie in mod corect. Pe mine nu ma ingrozeste cat injura unii copii, e o perioada cand sa se manifeste vorbind urat e ceva natural, ce ma ingrozeste e cat de inconstienti sunt unii parinti cand e vb de alimentatia copiilor. Daca vreodata as avea un copil, copilul ala ar fi invatat de mic prin stimuli sa nu-i placa unele alimente de genul dulciurilor si sucurile carbogazoase, nu i-as da prajituri sau mancare prajita toata viata lui. Am auzit o idioata zicand vanzatoarei ca-i cumpara ficei ei napolitane si cipsuri, ca merita, a luat fata 10 la dictare... Dupa ce ca ii permitea copilului sa manance asa ceva, il mai si invata ca asta e o mancare speciala, de dorit... ca deh se da ca premiu.

#5 2009-02-25 19:53:11

Jessie
Platinum member
Inregistrat: 2008-10-08

In ziua de azi oricum anturajul strica mult din educatia primita acasa. Daca acel copil are un caracter impresionabil si mai slab s-a terminat.
Eu (am avut ocazia sa imi testez "abilitatile" parintesti cu varul meu) si pot spune ca as fi posesiva cu odrasla mea. Nu l-as rasfata ci dimpotriva as vb cu el, as comunica, i-as explica de ce trebuie asa si de ce nu asa, nu sunt adepta bataii, o palmuta la fund cand chiar vezi ca nu ai cu cine discuta mai merge, dar NU mai mult.
In ziua de astazi parintii au grija zilei de maine si nu mai au rabdare sa aiba grija de copil, la scoala nu vreau sa comentez pt ca ma enervez numai cand ma gandesc cata indiferenta poate exista, asa ca nu ma mira ca cei mici invata numai prostii, cad in ghearele escrocilor etc.

Sa revin la subiect, eu as adopta varianta comunicarii in educatia copilului plus ca atmosfera din familie nu este una violenta si anormala (pt ca si acest lucru influenteaza).

"Excelenta morala este un rezultat al felului in care traim. Devenim corecti, facand fapte corecte, devenim temperati comportandu-ne temperat si devenim curajosi facand acte curajoase." - Aristotel

Publicitate

loading...

#6 2009-02-25 19:53:23

control_freak
Hero member
De la: A la Z
Inregistrat: 2008-03-05

Nu sunt de acord. Poate asa au mai fost oameni care considerau ca fac bine cum isi educa copii, si ajung usor dezaxati.
"Soacra'mea "e educatoare, si mereu spune ca parintii cu copii problematici: de genul care nu scot nici un cuvant, isi urasc parintii, ii injura,  au si parinti cu probleme.
Parinti prea ocupati sa vorbeasca cu copii lor, sa isi petreaca destul timp cu ei, sa le arata dragoste si afectiune, sa comunice indiferent pe ce subiect, sa se joace, sa le explice ce e bine si ce e rau  cu rabdare, fara tipete si crize. Parinti care prefera bani mai multi la salar, ca sa isi lase copilul cu o bona, sau cu un bunic prea batran sa mai aiba grija de un copil.
Si am vazut cu ochii mei cum un copil care ziceai ca e autist, acum vine si te imbratiseaza, iti canta la multi ani, te pupa, iti explica ce a facut la gradinita si altele, prin comunicare si afectiune.

Ultima oara a fost editat de Gugulik (2009-02-25 19:57:24)

Better to remain silent and be thought a fool than to speak and remove all doubt...

#7 2009-02-25 19:56:46

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

un copil se educa in primul rand prin EXEMPLUL PROPRIU. spun asta din ce am vazut la altii, dar in special la ai mei. ai mei sunt amandoi oameni buni, educati bla bla... dar daca pe mama o mai auzeam spunandu-mi "ridica tu tel si zi ca nu-s acasa" sau daca o mai auzeam zicand ceva de rau despre x sau y sau tipand la mine si fra-meu (desi, repet, IDEILE pe care a incercat sa ni le inoculeze au fost mereu cele mai corecte din lume)...tata, in schimb, a fost si este un model de om super-corect, niciodata nu l-am auzit tipand, barfind, mintind etc etc.

inutil sa spun ca, in copilarie, daca mama tipa la mine cand am facut o prostie eu ziceam "mai bine bate-ma si lasa-ma cu teoria, sa pot fugi mai repede la joaca", era de-ajuns ca tata sa se uite mai urat ca sa bocesc dupa ierare smile

in alta ordine de idei... cred ca f important in educatia unui copil este sa fii CORECT cu el mereu. in ambele sensuri... adica sa-l incurajezi la maxim cand face ceva bun si sa nu faci rabat de la pedeapsacand greseste. adica fara "nu ai voie afara 2 zile" si apoi, din mila, sa-l lasi dupa o zi. si, invers, fara sa-l vezi venind cu carnetul de note plin cu 10 si tu sa-i spui sec "bravo, da' uite ce mizerie ai lasat in camera"....

mie mi-e tare frica sa nu seman cu maica-mea.... buna la teorie, dar practica omoara.... :|mi-as dori sa fiu un exemplu pt copiii mei... dar stiu din relatiile cu ceilalti ca mai e muult pana acolo... poate ma destept in timpul sarcinii sau dupa ce devin mamica lol

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#8 2009-02-25 19:58:10

innana
Sr. member
Site

daca un copil primeste o educatie buna nu va intra in anturaje care sa il strice.
si eu zic acuma ca atunci cand o sa am copii o sa fiu o mama buna, intelegatoare si etc, dar asta zic acum. cand voi fi mama voi gandi atcumva. de asta zic ca a da sfaturi nu e bine. a moraliza si a judeca.

Cu zambetul pe buze...

#9 2009-02-25 19:59:35

innana
Sr. member
Site

sau cand eram adolescenta si mama nu ma lasa numai pana la 24 max in oras imi juram si promiteam ca eu nu voi fi asa cu copilul meu....dar sunt sigura ca asa voi fi.

Cu zambetul pe buze...

#10 2009-02-25 20:00:55

katami
Platinum member

innana a scris:

daca un copil primeste o educatie buna nu va intra in anturaje care sa il strice.
.

e adevarat in masura in care educatia aia nu se rezuma la "cei 7 ani de acasa", ci continua si cu suport permanent din partea unor parinti PREZENTI (asa cum zicea si Gugulik) in viata copiilor si in ADOLESCENTA, cand tentatia e mare.... si copilul poate aluneca f usdor spre extreme.

@un_gandacel, mare dreptate si cu mancarea.... multumesc mamei mele ca nu mi-a dat suc si inghetata decat pe la 7-8 ani... sicatunci imi zicea sa nu mai cer "porcarii cu gust de plastic" smile

innana, si eu ziceam la fel atunci..... si sunt sigura ca asta voi face smile nu cred ca daca restrictionezi un copil va fi mai bun.... daca se dovedeste responsabil, are parte de cata libertate vrea.

Ultima oara a fost editat de katami (2009-02-25 20:02:02)

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#11 2009-02-25 20:01:49

control_freak
Hero member
De la: A la Z
Inregistrat: 2008-03-05

Eu nu zic ca trebuie sa urmezi sfaturile oricui, oricand. Dar, e f. bine sa fii informat ca parinte. Nu sa lasi niste idei preconcepute despre educatia copilului sa iti dicteze viata, doar pt. ca nu trebuie sa urmezi sfaturile alcuiva.

Better to remain silent and be thought a fool than to speak and remove all doubt...

#12 2009-02-25 20:03:10

pitzipoank
Insomniac member
De la: ...casuta cu vise
Inregistrat: 2008-06-17

eu am o vorba... ''if you can't beat them... join them'' big_smile

"Nu inţeleg cum o femeie poate ieşi din casă nearanjată - e o lipsă de politeţe. Şi nu poţi şti niciodată, poate chiar aceea este ziua in care-ţi intalneşti destinul. Iar in faţa destinului trebuie să apari cit poţi tu de frumoasă." Coco Chanel
roccolino big_smile http://www.youtube.com/watch?v=uyLU3qQw … re=related

#13 2009-02-25 20:04:25

un_gandacel
Full member

Pe mine, la adolescenta, mama ma lasa cam pana la ce ora voiam eu, cat timp stia unde sunt, cu cine si cat stau; a avut dreptate sa aiba incredere in deciziile mele. La adolescenta nu prea mai educi un copil...atunci e o perioada in care el se autoeduca.

Ultima oara a fost editat de un_gandacel (2009-02-25 20:07:38)

#14 2009-02-25 20:07:12

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

in primul rand nu ar strica ca tanara mamica sa se informeze despre PSIHOTERAPIA COGNITIV-COMPORTAMENTALA LA COPII SI ADOLESCENTI. Nu e neaparat ca avem un copil "nazdrava". Uitati-va la voi si asa vor fi si copii vostri. Pe la 2-3 ani o sa vedeti din ce in ce mai mult din personalitatea lui si asa puteti sa faceti ceva in legatura cu educatia lui pe viitor.
Sunt foarte multe tehnici care aplicate corect au o rata foarte mare de succes.
http://www.preferatele.com/docs/psiholo … niti20.php
Alintatul nu este si nu va fi niciodata un lucru rau. A iti arata afectiune fata de copilul tau este, poate, cel mai frumos lucru posibil si niciodata nu e prea mult smile

#15 2009-02-25 20:10:19

katami
Platinum member

un_gandacel a scris:

Pe mine, la adolescenta, mama ma lasa cam pana la ce ora voiam eu, cat timp stia unde sunt, cu cine si cat stau; a avut dreptate sa aiba incredere in decizile mele. La adolescenta nu prea mai educi un copil...atunci e o perioada in care el se autoeduca.

daca in adolescenta tanarul nu simte sustinere din partea parintilor, e f posibil ca "autoeducarea" de care zici sa aiba efecte nefaste.... eu zic ca educatia din adolescenta (in sensul unei directionari si a comunicarii, nu ma gandeam la "pus la colt") e cel putin la fel de importanta ca cea de la gradinita smile

cat despre libertate... sunt de acord.... exact asa am de gand sa procedez si eu cu ai mei (bione, tre sa trec de "terorismul" lui iubi, care are tendinte de a urma educatia "dictatoriala" primita acasa.... tot timpul imi serveste chestia cu "eu cum ziceau ai mei asa faceam"... eu am fost mai rebela, sunt de parere ca nu enormal sa ingradesti libertyatea unui om, si acum am sechele cu ai mei de la treburile astea si nu suport sa mi se ingradeasca libertatea... de atunci citire...)

#16 2009-02-25 20:10:47

pitzipoank
Insomniac member
De la: ...casuta cu vise
Inregistrat: 2008-06-17

poti sa citesti toate cartile si toate sfaturile din lume.daca nu te duce capu' la tb practice... degeaba stai bine cu teoria
eu cred ca educatia este ceva individual, fffff diferit de la o pers la alta

"Nu inţeleg cum o femeie poate ieşi din casă nearanjată - e o lipsă de politeţe. Şi nu poţi şti niciodată, poate chiar aceea este ziua in care-ţi intalneşti destinul. Iar in faţa destinului trebuie să apari cit poţi tu de frumoasă." Coco Chanel
roccolino big_smile http://www.youtube.com/watch?v=uyLU3qQw … re=related

#17 2009-02-25 20:11:15

un_gandacel
Full member

Vezi ca incurci termenii, alintatul nu este proiectia afectiunii in practica.
Inca ceva, o mama n-ar trebui niciodata sa uite cat de inteligenti sunt copiii, cat de repede incep sa minta si sa aplice santajul emotional.

#18 2009-02-25 20:15:20

innana
Sr. member
Site

pitzipoank a scris:

poti sa citesti toate cartile si toate sfaturile din lume.daca nu te duce capu' la tb practice... degeaba stai bine cu teoria
eu cred ca educatia este ceva individual, fffff diferit de la o pers la alta

total de acord.
acuma eu ma leg de domeniul meu care ste psihopedagogia. am invatat o gramada de teorie si stim o multime de lucruri privind psihologia eduactiei atat eu cat si colegii mei, insa noi lucram dupa pei-uri. adica planuri personalizate, deoarece teria nu prinde bine pe toata lumea si pe totii copiii

Cu zambetul pe buze...

#19 2009-02-25 20:30:28

un_gandacel
Full member

katami a scris:

un_gandacel a scris:

Pe mine, la adolescenta, mama ma lasa cam pana la ce ora voiam eu, cat timp stia unde sunt, cu cine si cat stau; a avut dreptate sa aiba incredere in decizile mele. La adolescenta nu prea mai educi un copil...atunci e o perioada in care el se autoeduca.

daca in adolescenta tanarul nu simte sustinere din partea parintilor, e f posibil ca "autoeducarea" de care zici sa aiba efecte nefaste.... eu zic ca educatia din adolescenta (in sensul unei directionari si a comunicarii, nu ma gandeam la "pus la colt") e cel putin la fel de importanta ca cea de la gradinita smile

Ai dreptate in ceea ce priveste sprijinul, dar eu nu vad etapa aceea ca educatie oferita copilului, poate eu am fost prea independenta, prea incapatanata, dar nu-mi inchipui cum ar putea sa fie educat un adolescent, deja cunoaste riscuri, stie ce implica fiecare alegere, isi cunoaste dorintele, preferintele..Vb de un adolescent normal nu de un copil prost.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.