|
Nu esti logat.
Cum se educa un copil?#1 2009-02-25 19:41:23Cum se educa un copil?Ce vad zilnic ma ingrozeste..copii de 4 ani care isi injura parintii, bunicii, copii de 4-5 ani care stau toata ziua la TV si seara adorm cu TV-ul...copii care incep sa urle in mijlocul supermarketului k nu ii cumpara parintii masinutza de 2 milioane Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body Maia Ecaterina 14.01.2014 Offline #2 2009-02-25 19:45:37Re: Cum se educa un copil?dupa parerea mea sfaturi despre educarea copiilor nu se dau. fiecare si-l educa cum considera de cuviinta. Cu zambetul pe buze... Offline #3 2009-02-25 19:49:48
Re: Cum se educa un copil?
subscriu Offline #4 2009-02-25 19:51:56
Re: Cum se educa un copil?Dupa parerea mea, trebuie sa inveti sa ignori ca il iubesti ca sa poti sa iei toate deciziile legate de educatie in mod corect. Pe mine nu ma ingrozeste cat injura unii copii, e o perioada cand sa se manifeste vorbind urat e ceva natural, ce ma ingrozeste e cat de inconstienti sunt unii parinti cand e vb de alimentatia copiilor. Daca vreodata as avea un copil, copilul ala ar fi invatat de mic prin stimuli sa nu-i placa unele alimente de genul dulciurilor si sucurile carbogazoase, nu i-as da prajituri sau mancare prajita toata viata lui. Am auzit o idioata zicand vanzatoarei ca-i cumpara ficei ei napolitane si cipsuri, ca merita, a luat fata 10 la dictare... Dupa ce ca ii permitea copilului sa manance asa ceva, il mai si invata ca asta e o mancare speciala, de dorit... ca deh se da ca premiu. Offline #5 2009-02-25 19:53:11
Re: Cum se educa un copil?In ziua de azi oricum anturajul strica mult din educatia primita acasa. Daca acel copil are un caracter impresionabil si mai slab s-a terminat. "Excelenta morala este un rezultat al felului in care traim. Devenim corecti, facand fapte corecte, devenim temperati comportandu-ne temperat si devenim curajosi facand acte curajoase." - Aristotel Offline Publicitateloading...
#6 2009-02-25 19:53:23
Re: Cum se educa un copil?Nu sunt de acord. Poate asa au mai fost oameni care considerau ca fac bine cum isi educa copii, si ajung usor dezaxati. Ultima oara a fost editat de Gugulik (2009-02-25 19:57:24) Better to remain silent and be thought a fool than to speak and remove all doubt... Offline #7 2009-02-25 19:56:46
Re: Cum se educa un copil?un copil se educa in primul rand prin EXEMPLUL PROPRIU. spun asta din ce am vazut la altii, dar in special la ai mei. ai mei sunt amandoi oameni buni, educati bla bla... dar daca pe mama o mai auzeam spunandu-mi "ridica tu tel si zi ca nu-s acasa" sau daca o mai auzeam zicand ceva de rau despre x sau y sau tipand la mine si fra-meu (desi, repet, IDEILE pe care a incercat sa ni le inoculeze au fost mereu cele mai corecte din lume)...tata, in schimb, a fost si este un model de om super-corect, niciodata nu l-am auzit tipand, barfind, mintind etc etc. Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/ Offline #8 2009-02-25 19:58:10Re: Cum se educa un copil?daca un copil primeste o educatie buna nu va intra in anturaje care sa il strice. Cu zambetul pe buze... Offline #10 2009-02-25 20:00:55
e adevarat in masura in care educatia aia nu se rezuma la "cei 7 ani de acasa", ci continua si cu suport permanent din partea unor parinti PREZENTI (asa cum zicea si Gugulik) in viata copiilor si in ADOLESCENTA, cand tentatia e mare.... si copilul poate aluneca f usdor spre extreme. Ultima oara a fost editat de katami (2009-02-25 20:02:02) Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/ Offline #11 2009-02-25 20:01:49
Re: Cum se educa un copil?Eu nu zic ca trebuie sa urmezi sfaturile oricui, oricand. Dar, e f. bine sa fii informat ca parinte. Nu sa lasi niste idei preconcepute despre educatia copilului sa iti dicteze viata, doar pt. ca nu trebuie sa urmezi sfaturile alcuiva. Better to remain silent and be thought a fool than to speak and remove all doubt... Offline #12 2009-02-25 20:03:10
Re: Cum se educa un copil?eu am o vorba... ''if you can't beat them... join them'' "Nu inţeleg cum o femeie poate ieşi din casă nearanjată - e o lipsă de politeţe. Şi nu poţi şti niciodată, poate chiar aceea este ziua in care-ţi intalneşti destinul. Iar in faţa destinului trebuie să apari cit poţi tu de frumoasă." Coco Chanel roccolino http://www.youtube.com/watch?v=uyLU3qQw … re=related Offline #13 2009-02-25 20:04:25
Re: Cum se educa un copil?Pe mine, la adolescenta, mama ma lasa cam pana la ce ora voiam eu, cat timp stia unde sunt, cu cine si cat stau; a avut dreptate sa aiba incredere in deciziile mele. La adolescenta nu prea mai educi un copil...atunci e o perioada in care el se autoeduca. Ultima oara a fost editat de un_gandacel (2009-02-25 20:07:38) Offline #14 2009-02-25 20:07:12
Re: Cum se educa un copil?in primul rand nu ar strica ca tanara mamica sa se informeze despre PSIHOTERAPIA COGNITIV-COMPORTAMENTALA LA COPII SI ADOLESCENTI. Nu e neaparat ca avem un copil "nazdrava". Uitati-va la voi si asa vor fi si copii vostri. Pe la 2-3 ani o sa vedeti din ce in ce mai mult din personalitatea lui si asa puteti sa faceti ceva in legatura cu educatia lui pe viitor. Offline #15 2009-02-25 20:10:19
daca in adolescenta tanarul nu simte sustinere din partea parintilor, e f posibil ca "autoeducarea" de care zici sa aiba efecte nefaste.... eu zic ca educatia din adolescenta (in sensul unei directionari si a comunicarii, nu ma gandeam la "pus la colt") e cel putin la fel de importanta ca cea de la gradinita Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/ Offline #16 2009-02-25 20:10:47
Re: Cum se educa un copil?poti sa citesti toate cartile si toate sfaturile din lume.daca nu te duce capu' la tb practice... degeaba stai bine cu teoria "Nu inţeleg cum o femeie poate ieşi din casă nearanjată - e o lipsă de politeţe. Şi nu poţi şti niciodată, poate chiar aceea este ziua in care-ţi intalneşti destinul. Iar in faţa destinului trebuie să apari cit poţi tu de frumoasă." Coco Chanel roccolino http://www.youtube.com/watch?v=uyLU3qQw … re=related Offline #17 2009-02-25 20:11:15
Re: Cum se educa un copil?Vezi ca incurci termenii, alintatul nu este proiectia afectiunii in practica. Offline #18 2009-02-25 20:15:20Re: Cum se educa un copil?
total de acord. Cu zambetul pe buze... Offline #19 2009-02-25 20:30:28
Ai dreptate in ceea ce priveste sprijinul, dar eu nu vad etapa aceea ca educatie oferita copilului, poate eu am fost prea independenta, prea incapatanata, dar nu-mi inchipui cum ar putea sa fie educat un adolescent, deja cunoaste riscuri, stie ce implica fiecare alegere, isi cunoaste dorintele, preferintele..Vb de un adolescent normal nu de un copil prost. Offline © Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|