homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Examen papanicolau

#1 2009-03-02 15:10:28

s_a_m
Membru
Inregistrat: 2009-03-02

examen papanicolau

buna tuturor, sunt noua pe acest forum si am o rugaminte in legatura cu interpretarea acestui rezultat al unui test papanicolau:

-calitatea frotiului: SATISFACATOR: celule endocervicale: -prezente
-DIAGNOSTIC CITOLOGIC DESCTIPTIV

FSV+EXOCOL
Celule pavimentoase superficiale intermediare izolate, mici placarde. Amfofilie citoplasmatica, cariopicnoza.
Numeroase polimorfonuclare.
Flora bacteriana polimorfa.

ENDOCOL
Grupuri mari de celule epiteliale endocervicale (aspect sincitial).
Frecvente polimorfonucleare.

INTERPRETARE
NEGATIV, FARA LEZIUNI INTRAEPITELIALE SI/SAU DE MALIGNITATE
Modificari reactionale benigne asociate cu: inflamatie.

REZULTAT FINAL
TBS inflamator
.

mai degraba as dori un sfat in legatura cu tratamentul pe care ar trebui sa-l urmez acum, in urma examenului, si eventual o recomandare pentru un medic ginecolog de incredere, aici in bucuresti.
nu am nici unul la care sa merg in mod regulat, avand in vedere ca am ajuns de curand in bucuresti.
cel care mi-a facut examenul a fost ales dupa cum a fost disponibil in saptamana respectiva, insa la o clinica respectabila aici.
nu mi-a placut deloc cum am fost tratata de acest medic, care nu mi-a dat nici o informatie in plus...pe scurt...nu a avut o atitudine deloc profesionala, transformand pentru mine acel control in cea mai umilitoare experienta la medic vreodata.

va multumesc

#2 2009-03-02 15:25:32

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

Re: examen papanicolau

s_a_m, din cate vad eu pap-ul e bun, ai insa o inflamatie insa pap-ul nu ne spune ce o provoaca
o analiza de secretie nu ai facut?

tratament nu iti va prescrie nimeni pe forum, tot la medic trebuie sa ajungi. eu nu sunt din bucuresti, dar te vor ajuta fetele
este la Vreau sa aflu si un topic cu ginecologi buni pe orase

#3 2009-03-02 15:30:58

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Re: examen papanicolau

offtopic s_a_m, de ce nu ai scris la topicul deja existent? acolo sunt mai multe fete inscrise si mai repede primesti un raspuns. mai ales ca e sticky subiectul, nu poti spune ca nu l-ai vazut.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.