homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Piele uscata

#1 2009-03-05 06:39:36

roxipoxi
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-12-04

piele uscata

a folosit careva dintre voi lotiunea de corp de la Dardia Lipo? am pielea destul de uscata, iar dr dermatolog la care am fost mi-a recomandat lotiunea aceasta. mi-a mai spus sa nu mai folosesc toate cremele pe care le gasesc ca nu sunt chiar atat de bune ( are dreptate, eu am aproape numa de la avon, si degeaba ma dau cu ele...) ideea e pretul unei astfel de lapte de corp este 70 lei, cam scumpicel, dar daca merita, dau banii. so...a folosit vreuna dintre voi? mi-e teama ca va intra f greu in piele, avand in vedere faptul ca primul segment de clienti sunt cei cu pielea uscata, cei care in urma unei dermatite  atopice au ramas cu pielea uscata, sau mai stiu eu ce au patit. din cate vad e privita ca pe un medicament, desi este doar o creme...

anyoane? disperat

patfierbinte

#2 2009-03-05 08:09:23

Jessie
Platinum member
Inregistrat: 2008-10-08

Re: piele uscata

Nu am folosit lotiunea de corp de la Dardia ci doar crema de maini. Si pot spune ca este extrem de buna. Aveam pielea foarte uscata, crapata, ma ustura si deja dupa prima aplicare si-a facut efectul. Tind sa cred ca si lotiunea de corp este la fel de buna.

"Excelenta morala este un rezultat al felului in care traim. Devenim corecti, facand fapte corecte, devenim temperati comportandu-ne temperat si devenim curajosi facand acte curajoase." - Aristotel

#3 2009-03-05 08:53:15

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Nici eu, eu folosesc Exomega de la Ducray, care e tot pentru dermatita atopica, e singura care ma mai ajuta; mi-am luat si gelul de dus din aceeasi gama si-mi place foarte mult. Evident ca e mai bine sa folosesti astfel de produse daca pielea ta e mai sensibila, in locul celor din comert, care au parfum si o multime de ingrediente care fac mai mult rau...

#4 2009-03-05 10:44:59

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

produsele de la Dardia Lipo sunt sanatoase, nu au parabeni?
(ma bag si eu in discutie cu vechea mea obsesie angel )

#5 2009-03-05 10:51:02

Jessie
Platinum member

"Ceea ce gama Dardia Lipo reuseste, acum, in 2008, este implinirea unui vis mai vechi al dermatologilor: acela de a imbina eficienta unui produs dermatologic cu eleganta si consistenta fina a unei creme cosmetice..
Prin compozitia sa extrem de pura, formata chiar din substantele care mentin hidratarea pielii nomale si care sunt reduse in pielea uscata, deci substante cunoscute organismului, Dardia impinge mult mai departe limitele compatibilitatii cu pielea. In continutul gamei Dardia Lipo nu se gasesc parfumuri, conservanti si nici alte substante cu potential alergenic sau iritant.
"Astfel, Dardia aduce un nou standard de tolerabilitate, putand fi utilizata chiar si de acei consumatori care au piele uscata si extrem de sensibila, sau care chiar sunt alergici la alte tipuri de creme", precizeaza reprezentantii companiei.
Cercetatorii au reusit sa obtina o gama care contine cel mai mic numar de ingrediente, ceea ce scade atat de mult riscul aparitiei de reactii alergice, incat pana in prezent nu s-au raportat cazuri de acest gen. Spre deosebire de cremele cosmetice, care au in compozitie pana la 40 de substante, formulele Dardia contin un numar restrans de ingrediente - 6 pentru unguent, 12 pentru laptele de corp si 13 pentru crema de corp - toate cu un grad de puritate maxim posibil."

As zice ca nu contine asa ceva, anca.

"Excelenta morala este un rezultat al felului in care traim. Devenim corecti, facand fapte corecte, devenim temperati comportandu-ne temperat si devenim curajosi facand acte curajoase." - Aristotel

Publicitate

loading...

#6 2009-03-05 10:54:12

heimdall
Diamond member

#7 2009-03-05 11:01:17

anca90
Platinum member

dar au:

Paraffinum liquidum               
Petrolatum
Urea + com starch               
Urea

sad

#8 2009-03-05 11:01:42

Jessie
Platinum member

Si astea-s daunatoare??

#9 2009-03-05 11:05:59

heimdall
Diamond member

petrolatum nu e comedogen, si nici iritant
nici paraffinum (mineral oil) - cel putin pe lista mea
http://thebeautybrains.com/2006/11/28/t … il-part-1/
urea se gaseste in cremele pentru piele foarte uscata, e chiar recomandata

nu stiu exact ce vrei tu... poti sa-ti iei niste unt de shea pur si ai rezolvat problema

#10 2009-03-05 11:06:41

anca90
Platinum member

se pare ca da. aici scrie despre urea:
http://www.topsanatate.ro/articol/10-in … -post.html
iar despre parafina (continuta si in produsele bioten, de ex.), se stie ca e comedogena. astupa porii, nu lasa pielea sa respire.

LE: nu stii ce sa mai crezi. dar eu merg pe principiul ca mai bine ma feresc de tot ce se zvoneste ca e nociv. eu nu caut ceva anume, vreau doar sa aflu ce produse naturale mai sunt pe piata.

pe site-ul ala scrie "In some people, mineral oil can exaserbate acne problems. However, most people will not experience any problems." deci admit si ei ca exista riscul asta, spun doar ca in mica masura.

chestia e ca s-au format 2 tabere: cei care acuza industria cosmetica de folosirea ingredientelor toxice si industria in sine, care se apara cu tot felul de "argumente". la fel citisem un articol despre parabeni, in care cei din industrai cosmetica spuneau ca nu exista dovezi clare ca parabenii ar favoriza aparitia cancerului. totusi, faptul ca in unele tumori canceroase s-au gasit si parabeni, mie imi da de gandit. deci eu merg pe ideea, ca mai bine sa previi si sa te feresti decat sa iti para rau dupa. scuze de offtopic. angel

Ultima oara a fost editat de anca9 (2009-03-05 11:12:51)

#11 2009-03-05 11:11:17

heimdall
Diamond member

eu ma uit aici : http://www.zerozits.com/Articles/acne_d … ticle6.htm
produse care sa aiba numai ingrediente naturale nu cred ca o sa gasesti

#12 2009-03-05 11:12:56

Jessie
Platinum member

Cred ca in anumite cantitati sunt nocive si in forma pura nu "cosmetizata".

Nu stiu, eu Dardia folosesc de ceva timp si sunt mai mult decat multumita de ea, o folosesc iarna cand am pb cu pielea.

#13 2009-03-05 11:15:25

anca90
Platinum member

heimdall a scris:

eu ma uit aici : http://www.zerozits.com/Articles/acne_d … ticle6.htm
produse care sa aiba numai ingrediente naturale nu cred ca o sa gasesti

interesant articolul. da, de aici rezulta ca ar fi inofensiv.

#14 2009-03-05 11:18:12

heimdall
Diamond member

parerea mea e ca depinde de pielea fiecaruia, eu am incercat produse aparent fara ingrediente comedogene de la care m-am umplut de cosuri si altele cu chimicale cu care m-am inteles bine... si sincera sa fiu nu cred ca poti face cancer de la o crema, chiar si daca te dai de 100 de ori pe zi cu ea

#15 2009-03-05 11:20:43

anca90
Platinum member

ingredientele alea din crema ajung in sange. parabenii nu sunt ceva obisnuit pt sange. nu zic ca 100% faci cancer, dar nici ca ar fi prea sanatos.

#16 2009-03-05 11:21:41

heimdall
Diamond member

anca, a trecut peste noi Cernobalul, nu mai zic de ce mancam si respiram in fiecare zi... pentru creme iti faci tu griji ?

#17 2009-03-05 11:22:32

pitzipoank
Insomniac member
De la: ...casuta cu vise
Inregistrat: 2008-06-17

heimdall a scris:

anca, a trecut peste noi Cernobalul, nu mai zic de ce mancam si respiram in fiecare zi... pentru creme iti faci tu griji ?

lasa fata ca mancarea la kfc e mai sanatoasa lol

decat sa pap la kfc mai bine ma dau cu crema cu parabni lol

Ultima oara a fost editat de pitzipoank (2009-03-05 11:22:59)

"Nu inţeleg cum o femeie poate ieşi din casă nearanjată - e o lipsă de politeţe. Şi nu poţi şti niciodată, poate chiar aceea este ziua in care-ţi intalneşti destinul. Iar in faţa destinului trebuie să apari cit poţi tu de frumoasă." Coco Chanel
roccolino big_smile http://www.youtube.com/watch?v=uyLU3qQw … re=related

#18 2009-03-05 11:27:58

anca90
Platinum member

crede-ma pitzi, ca le-am eliminat pe ambele. n-am mai mancat cartofi prajiti de ani buni, nici macar facuti in casa. deci cand vine vb de principii sanatoase, sunt constanta. adica eu incerc sa ma feresc de tot ce prezinta un risc. e optiunea mea, nu incerc sa conving pe nimeni, scuze daca a parut altfel.

Ultima oara a fost editat de anca9 (2009-03-05 11:28:36)

#19 2009-03-05 11:54:31

Jessie
Platinum member

offtopic anca, sincer eu te admir pt modul tau de viata extrem de sanatos.
Singura pb este, ca in ziua de azi prea multe lucruri naturale nu sunt, nici macar legumele si fructele.
Eu cred ca as fi nefericita daca as sta sa ma gandesc la tot ce contine fiecare aliment sau crema si alte produse, intr-adevar sunt unele lucruri din compozitie care trebuie eliminate, dar daca as analiza fiecare in parte, as ajunge sa imi cultiv singura legume, fructe, mi-as face singura cremele etc.
Sunt ignoranta in privinta unor lucruri, recunosc. sad Dar pt mine e mai bine asa.
Chiar te admir pt stilul tau de viata.  puss  kram

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.