homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Fibrom uterin - tratament cu minipilule?

#1 2009-03-07 15:36:19

alle76
New member
Inregistrat: 2008-08-02

Fibrom uterin - tratament cu minipilule?

Buna,
Sper ca ma veti ajuta si pe mine cu niste sfaturi sau idei, experienta...Am fibrom la uter, unul de 13mm si doua mai micute, sunt in tesutul uterlui si nu pot fi extirpate. Sunt mici, dar provoaca o durere insuportabila, pur si simplu nu pot face mai nimic fara sa ma doara.
Am luat tratament naturist cu extract de germeni de zmeur, si coacaz negru combinate cu vitamina B si la ultimul control s-a vazut ca fibromul cel mare a regresat semnificativ, ajungand de la 3cm la numai 13 mm. Acum fac pauza de o luna si apoi o sa reiau tratamentul. Sper ca ma va ajuta.
Problema este insa durerea. Singura solutie care mi-au oferit doctorii este cea a tratamentului cu minipilule, cu Cerazette mai exact. Am citit doar lucruri negative despre aceste minipilule si nu-mi arde deloc sa experimentez. Am avut deja suficiente probleme cu COC (celulita, chist, fibrom, libido inexistent, stari depresive) si de aprox o luna si jumatate nu le mai iau. Mi se pare insa ca durerea s-a intensificat, cu toate ca fibromul s-a redus...dar doctorii mi-au spus ca fibromul este stimulat de estrogeni, deci e clar ca numai pot lua COC, nu?
Stie cineva vreun alt fel de tratament? Nu-mi vine sa cred ca aceste minipilule ar fi singura solutie pentru durerea mea. Traiesc asa de cateva luni si nu mai stiu ce sa fac. Sunt disperata!

#2 2009-03-07 23:26:11

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

Re: Fibrom uterin - tratament cu minipilule?

alle, minipilulele sunt tot anticonceptionale, pe baza de progesteron doar (pop). sg dezavantaj e ca e posibil sa nu ai menstruatie pe perioada administrarii,
sunt recomandate si pt femeile care alapteaza si uneori nu e bine sa le iei pe termen lung, dar nu cred ca e cazul.
intreaba`ti medicul.

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#3 2009-03-08 11:13:06

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

alle76....e important deseori sa citesti si efectele benefice nu doar pe cele adverse ale medicamentelor...
iar problemele cu COC ...unele dintre ele pot fi, insa schimbarea pilulelor le rezolva....altele insa sa ma ierti dar sunt bazaconii(nu faci nici chist si nici fibrom de la COC)...ba chiar, asupra fibromului pot avea chiar si efect benefic, e drept ca nu intotdeauna....
asadar, eu m-as mai gindi chiar si la COC, evident dupa o discutie cu un medic ...si cu siguranta, si la POP

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#4 2009-03-08 13:02:11

alle76
New member
Inregistrat: 2008-08-02

Am discutat cu medicul si mi-a spus ca organismul meu nu tolereaza estrogenul din COC. Nu am nimic impotriva COC, am luat ani la rand COC, dar in prezent organismul meu ne se mai impaca cu ele...
POP nu am mai luat pana acum, sunt sceptica, dar ma gandesc totusi sa incerc pentru ca durerea zilnica ma innebuneste. Dar ma vor ajuta oare aceste minipilule? Chiar nu exista alta solutie? De operatie nu vreau sa aud, am mai fost operata si mi s-a scos o paret a fibromului, dar apare din nou...

#5 2009-05-12 17:05:16

m0nique
New member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-02-27

Din acelasi motiv am inceput administrarea de Cerazette, mai precis un fibrom de aprox 5cm. Anterior am luat diverse COC si nu m-am simtit bine deloc. Iau de aprox 2 luni cerazette si singurele probleme intampinate pana acum au fost niste dureri groaznice de cap in primele 2 saptamani (care pe parcurs nu au mai aparut) si menstruatia inexistenta. In rest chiar ma simt bine fata de perioada administrarii COC.
Nu stiu nimic referitor la reactia fibromului deoarece abia dupa 6 luni de la inceperea administrarii POP ma voi programa la un control.
Totusi la mine nu exista nici-un fel de durere, nici nu am stiut ca am fibrom, pana la o ecografie vaginala. La controalele normale nu a depistat nimeni acest fibrom.

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.