homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cointract de colaborare

#1 2009-03-10 11:24:27

claudia78
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-05

cointract de colaborare

fetelor, cine stie ceva despre contractul de colaborare ?
adica daca m-ar angaja la un cabinet medical ca medic cu contract de colaborare, asta se trece in cartea de munca ca vechime??? si ce presupune un astfel de contract ?
ideea este ca angajatorul vrea sa plateaca cat mai putin dupa mine la stat...dar eu refuz sa muncesc pe negru....si atunci ma gandeam ca asta ar fi o oarecare varianta
please cine stie , sa ma ajute cu un raspuns
mersi

#2 2009-03-10 12:00:38

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

Re: cointract de colaborare

presupun ca e vorba sa-ti faci un tu un pfa si sa prestezi pentru cabinet, nu sa fii angajata acolo. cam asta se intampla tot mai des in ultima vreme, angajatii devin colaboratori. Carte de munca nu o sa ai si nu o sa ai vechime, va trebui sa-ti platesti tu toate contributiile la CAS, impozit pe venit, etc. Eu zic ca tot mai multa lume va merge varianta asta, pana va trece criza...

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#3 2009-03-10 12:17:33

claudia78
Insomniac member

deci nu merge vechimea, nici cartea d emunca ...nimik ???????? nasol sad

#4 2009-03-10 12:21:25

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

nu stiu ce sa zic, clau... teoretic nu esti angajatul lui, deci nu ai carte de munca, deci nici vechime...poate gasesti in alta parte cu 2 ore cu carte de munca, sa iti mearga vechimea...

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#5 2009-03-10 12:31:59

claudia78
Insomniac member

exista posibilitatea de carte de munca cu 2 ore? ca eu stiam doar de 4 ore...
deci la mine mai importanti decat banii este sa imi mearga cartea de munca si sa profesez ! si sa am suficient timp pt copil. vreau sa le impac pe toate smile sotul castiga suficient pt noi.dar eu nu am vad stand acasa casnica dupa 9 ani de studii superioare+postuniversitare.....
acest cabinet unde merg eu momentan este la 5 minute de casa , plus eu sunt acolo deja de 3 ani -am l;ucart ca rezidenta- si deja m-am obisnuit cu tot, cu pacientii, cu acte de facut etc.........
mai stept raspunsuri.
dna dr a cui este cabinetul are nevoie de mine . dar pe negru nu accept sa merg. de caeea incercam s agasim o cale de mijloc

Publicitate

loading...

#6 2009-03-10 12:40:57

ionela
Insomniac member
Inregistrat: 2006-03-24

nu cred ca merge vechimea claudia, am avut o amica care a lucrat la un notariat si tot asa a fost cu contrcat, numai ca a aflat dupa 2 ani de munca cand si-a dat demisia, s-a angajat in alta parte si de acolo i-au cautat cartea de munca, pe care bineintels nu o avea, ci era un contract in loc

#7 2009-03-10 14:00:01

pink_martini
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-08-08
Site

practic e acelasi luccru cu lucratul la negru

"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand

Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare

#8 2009-03-10 14:02:00

ionela
Insomniac member
Inregistrat: 2006-03-24

nu cred ca e acelasi lucru, diferenta cerd ca, consta in faptul ca iti platesti tu impozitele catre stat, si toate celelalte dari
la un contract de colaborare am impresia ca dupa jumatate de an poti face si imprumuturi la banca, exact ca la cartea de munca
asa cred, nu stiu exact

#9 2009-03-10 14:17:59

Finesse
Banat
Inregistrat: 2009-01-16

pentru contract de colaborare, eu asa stiu ca trebuie sa fii pfa. ca persoana fizica nu poti incheia contract de colaborare, pentru ca nu ai nici o calitate. in schimb pentru specializarea ta, da te poti angaja, intr-o functie conforma studiilor si vechimii. dar daca nu vrei sa te angajezi, trebuie sa fii pfa. nu mai stiu exact cum e procedura, se face pe baza certificatelor si diplomelor de studiu. de ex. un absolvent de drept, cu diploma de jurist, isi face pfa s incheie un contract de prestare servicii ca consilier juridic. cam asta ar fi.
si ca pfa va trebui sa platesti impozit la stat, sa tii un registru de casa de plati si incasari, sa ai un chitantier, stampila.
este cea mai usoara forma de munca in ziua de azi.
da o fuga la ITM si intereseaza-te daca se considera vechime in munca. dar nush. ca practic la tine s-ar suprapune cu ce lucrezi la angajat. iar in cartea de munca asa stiu ca se trece numa vechimea in munca obtinuta pe job-uri full time, deci de 8 ore, dar nu sunt sigura. intreaba acolo mai bine sa stii sigur. desi daca ma mai gandesc odata cred ca pfa este activitate individuala deci nu prea cred.. hm

Ultima oara a fost editat de Finesse (2009-03-10 14:25:25)

Goodnight moon

#10 2009-03-10 16:13:13

roxipoxi
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-12-04

patfierbinte

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.