homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Am nevoie de un sfat!

#1 2009-03-11 10:57:44

crisa xx
Membru
Inregistrat: 2009-03-11

am nevoie de un sfat!

Am mare nevoie de sfatul dvs!In urma cu un an si jumatate mi a aparut o excrescenta conopidiforma de dimensiuni ff mici la nivelul uneia din labile mari,nu am luat-o in seama si chiar am rupt-o din greseala.Dupa aproximativ 6luni s-a intamplat la fel,fapt ce a inceput sa ma ingrijoreze si cum am facut rost de bani am mers la medic(cam prin luna iunie2008).Prima data am fost la un ginecologcare m-a trimis la dermatologie.Am consultat 2dermatologi care nu au facut decat sa ma stoarca de bani!Primul mi-a spus ca sunt infectata cu hpv,mi-a cauterizat excrescentele(aparute la nivelul anusului de aceasta data) nu mi-a dat nici un tratament si nu mi-a raspuns concret la nici o intrebare.Dupa aproximativ o luna,mi-au aparut iar,m-am dus la alt medic care a procedat cam la fel doar ca mi-a scris o reteta cu"Baraka"-suplimente alimentare...am fost foarte dezamagita...De atunci mi-au mai aparut o singura data,cam prin luna noiembrie si de atunci niciodata pana-n prezent,dar nu urmez nici un tratament si poate ar trebui...
         Sunt foarte ingrijorata in privinta asta,nu stiu ce sa mai fac,am foarte multe intrebari fara raspuns care ma macina!Am auzit ca testarea pt hpv se poate face doar la Bucuresti(si costa destul de mult),este adevarat?
         Daca excrescentele nu exista sau nu sunt vizibile,boala se poate transmite pe cale sexuala?Dar boala se transmite doar pe cale sexuala si de la mama la fat?
         Eu sunt studenta la medicina si recent un prof.ne-a spus ca boala apare si dispare,e adevarat?Altul ne-a spus ca hpv cauzeaza in aprox10-15anicancer de col uterin,dar daca e descoperit in stadiul 1se opereaza,se radiaza si se vindeca.Cancerul apare in 100%din cazuri?Nu stiu ce sa mai cred,am citit si in carti de dermatologie despre hpv si am gasit intr-una dar nu am inteles prea bine,o clasificare a condiloamelor,iar cele ano-genitale erau clasificate ca nefiind (inalt)cancerigene,ati putea sa-mi spuneti dvs.mai bine?va rog!De asemenea vroiam sa va intreb daca fac un copil,care este riscul sa i transmit si lui boala?Exista riscul sa aiba malformatii din cauza hpv?Dar daca fac o fetita,ea va dezvolta cancer de la o varsta frageda?
        Spuneti-mi va rog cum as putea sa aflu cu ce tip de hpv sunt infectata si daca exista doar un singur test pt ca m-am uitat pe net la poze cu hpv genital si nu prea seamana cu ce am avut eu,pozele de pe net sunt terifiante!
       Va multumesc pt timpul acordat citirii mesajului meu si sper ca voi primii cele mai bune sfaturi!

#2 2009-03-11 15:23:19

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

Re: am nevoie de un sfat!

crisa, sunt tulpini hpv low risk(care dau condiloame) si high risk(care in timp pot duce la modificari celulare la nivelul colului uterin)
ar fi bine sa faci tipajul sa vezi daca ai si tulpini cu risc crescut. din cate stiu eu nu se face numai la bucuresti. aceste tulpini pot provoca rani pe col care in ani de zile daca sunt lasate netratate pot duce la cancer, deci nu te speria caci nu e cazul! smile daca ai hpv nu inseamna automat ca faci cancer. daca faci pap-ul la 6 luni si tratezi eventualele leziuni vei fi bine.
daca ai sa dai o cautare pe forum ai sa vezi cate fete se cobfrunta cu acesta problema

#3 2009-03-11 20:00:57

alexia331
Membru

Buna seara sunt si eu noua pe aici...si sunt disperata. tocmai mi-am ridicat rezultatul HPV, analiza ce mi-a fost data in urma unui control de rutina la care mi s-a observat o rana pe col. am facut si PAP care a iesit negativ insa rezultatul HPV este urmatorul: " Proba ADN HPV pozitiva, contine un alt tip HPV decat cele testate"
Urmatoarele tipuri HPV au fost testate:
- HR- HPV: 16,18,31,33,35,39,45,51,52,56,58,59,68,73,82 (tipuri cu risc crescut)
-LR-HPV: 6.11,40,43,44,54,70 ( tipuri cu risc scazut)
- posibil HR- HPV: 26,53,66
-alte tipuri HPV: 69,71.74 ( PCR, hibridizare ADN)

Imi poate spune si mie cineva ce inseamna asta? Adica sunt infectata cu HPV dar cu alte tulpini decat cele mentionate? Stiu ca exista aprox. 100 de tulpini. Daca as fi infecatata cu oricare alta tulpina in afara de cele de mai sus , ce implicatii exista?

Multumesc mult de tot!!!

#4 2009-03-11 20:25:19

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

depinde de tulpina...chiar si negii care apar pe mana sunt datorati unei tulpini hpv dar in afara de faptul ca sunt deranjanti si inestetici nu au nimic...verucile care apar pe piele la fel...in principiu vad ca ai fost testata pt tulpinile care se stie ca pot favoriza aparitia cancerului de col si a condiloamelor...asa ca e bine ca nu ai niciuna dintre acestea...daca doresti poti continua investigatile (daca gasesti un lab care sa testeze pt toate tulpinile) dar cel mai bine ar fi sa vezi si recomandarile medicului...

happy with him...inlove with him...puss

#5 2009-03-20 11:09:06

alexia331
Membru

Multumesc tare mult. m-am mai linistit intre timp am mai citit detalii despre virusul cu pricina ...ce sa zic? nu am avut niciodata negi sau veruci ...sau nimic de genul de aceea si surprinderea mea a fost extrem de mare la vederea rezultatului. ( mentionez ca am avut un singur partener pana acum, sotul meu..si nu se pune problema de infidelitate) Cum am spus mi se gasise o rana pe col ..insa toate analizele pe care le-am facut : cultura col, micoplasme, chlamidia etc. au iesit negative ...pana la HPV-ul asta.
Medicul mi-a indicat cervugid ovule 30 mai precis cu pauza in timpul menstrei si atat...m-a programat la o colposcopie dupa tratament.
Multumesc frumos inca o data..o sa incerc sa fac si genotipare sa vad exact tulpina desi nu stiu la ce ar mai ajuta.

Publicitate

loading...

#6 2009-03-20 12:06:54

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

dar sa sti ca rana de col nu apare neaparat pe fondul unei infectii...multa bafta smile

happy with him...inlove with him...puss

#7 2009-03-20 22:28:20

alexia331
Membru

asta ma gandeam si eu ...numai ca medicul meu, care este considerat a fi unul dintre cei mai buni din oras ( sunt din bv by the way) mi-a explicat clar ca rana pe col poate fi cauzata fie de infectia cu vreun virus fie de o infectie cu vreo bacterie. scurt." nu exista alta cauza", mi-a spus el.
iti dai seama ca inca de cum mi-a fost depistata ...adica cam acum 1 luna ...am tot citit ..si citit ..tot ce am gasit despre subiectul cu pricina ...si am vazut ca "rana" mai poate avea si alte cauze ...OB-urile ( pe care eu le folosesc de ani de zile dar pana acum nu am avut vreo problema)...si chiar contactul sexual in sine ....in fine ..am sa incep de luni tratamentul asta si eventual revin cu ce urmeaza poate experienta mea mai poate folosi altora care se confrunta cu aceeasi problema ...
mie mi-a fost destul de greu ...nu prea ai pe cine sa intrebi ...fiecare iti ofera tot alte variante ...e greu sa extragi esentialul.
sincer din pacate relatia medic pacient la noi lasa tare mult de dorit ...nici macar nu ma mai refer aici la banii de care trebuie sa dispui pt a afla ce problema ai , ma limitez numai la nivelul de comunicare care e undeva spre inexistent. totul e mereu pe graba ...si toate raspunsurile sunt vagi.
am 27 de ani ...nu am avut slava domnului nici cand pana acum vreo problema legata de sfera gineco ...dar cea cu care ma confrunt acum , care pana la urma poate nu e nici macar chiar atat de grava, ...a compensat pentru toti ani de liniste.
...am vazut deja doi medici ( ambii celebrii) ...la unul am renuntat pe parcurs ..iar celalalt dupa ce initial mi-a spus clar ca trebuie investigat si descoperita cauza ....administrat tratament etc. mi-a spus ulterior dupa ce toate analizele iesisera bune ( inca nu aveam rezultatul HPV) ..ca e mai bine sa nu mai facem nici un tratament ...sa o lasam asa ...ca trece ea.
apoi am primit rezultatul....parerea mea e ca nefiind eu infectata cu nici una dintre tulpinile testate ( care sunt si cele ce pot da probleme la nivelul colului intr-un fel sau altul) e clar ca nu virusul asta a provocat rana. gresesc? si atunci cum pot stii eu de ce anume sa ma feresc? de unde pot stii cum m-am infectat cu virusul asta? ( la fel dedeuc ca nu toate tulpinile se transmit prin raport sexual..ci numai cele care dau probleme ginecologice ..( veruci, negi genitali , cancer de col etc) cum pot sa evit o noua infectare? ( presupunand evident ca nu am sa schimb partenerul)
...ce am observat eu ...poate gresesc ..ca medicii pe anumite subiecte ( cum ar fi HPV) sunt incomplet informati. adica ei stiu ca se transmite NUMAI pe cale sexuala ...ca daca il ai oricum e grav ...si mai mult mie mi-a spus ca NU conteaza ca nu am tulpinile cu factor oncogen ridicat ..si nici pe cele cu risc scazut e important ca am virusul si ca din punctul dumnelaui de vedere nu conteaza despre ce tulpina e vorba pt ca abordarea va fi aceeasi.

de asemenea am observat ca unele clinici testeaza stricat tulpinile de mai sus ...si daca acolo esti ok iti dau rezultatul HPV negativ...adica nici macar nu se mai pune problema ca ai fi infectat cu alte tulpini.

...si de aici marea confuzie: eu ce sa mai deduc? ca desi nu e o tulpina cu nici un fel de risc ea mi-a cauzat rana pe col ??? ( parerea medicului asta e) ..insa eu nu mai stiu ce sa cred.
PAP mi-a iesit negativ pt orice leziune intraepiteliala sau maligna / frotiu inflamator nespecific. l-am facut de doua ori la interval de o saptamana si a iesit la fel.( la lab. diferite)
vreau doar sa scap de rana asta si undeva prin vara, daca totul o sa fie ok, sa ma apuc si de un copilas smile

cam cu asta m-am confruntat eu.

m-am simtit datoare sa va impartasesc si voua experienta mea ...pt ca eu le-am citit pe ale voastre si m-au ajutat mult.

sunt deschisa la orice alte opinii sau sugestii. smile

Multumesc pt raspuns cristina si am sa va tin la curent.

#8 2009-03-20 23:34:12

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

alexia, negii de pe maini sau picioare sunt provocati de tulpinile 1 si 2 asa ca nu toate tulpinile se transmit pe cale sexuala. din moment ce tu nu ai tulpini high risk inseamna ca rana pe col nu a fost provocata de hpv
sunt multi factori care duc la rani pe col asa ca e greu sa gasesti cauza..ea poate fi si de la ob-uri, contacte sexuale lipsite de lubrifiere sau mai dure..depinde
ceea ce mi se pare ciudat e de ce la pap iese "negativ pt leziune..." cand exista o rana pe col

#9 2009-03-21 16:24:36

alexia331
Membru

pentru ca probabil la PAP prin "leziune" se intelege o modificare de genul ASC-US , L-SIL etc.iar o simpla rana pe col (necauzata de HPV sau alta infectie)probabil ca nu determina neaparat modificarile astea ...cel putin asta am dedus eu.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.