homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Un sfat va rog

#1 2009-03-12 21:46:46

redbubble
Membru
Inregistrat: 2009-03-12

un sfat va rog

Buna fetelor!.e prima data cand ma inreg pe un formu.Am nevoie de un sfat , am o rel stabila, de 3 ani , am 20 de ani, nu am mers niciodata la ginecolog dar o sa merg in curand. Problema este ca in ultimu timp folosim coitu intrerupt si vreau sa iau antic. Am luat diane 35 timp de 3 luni , acum un an jumate, fara prescriere de la medic si nu am avut nici  o problema ba din contra imi reglase menstruatia, si dura si mai putin (5 zile, de obicei 7),desi le luam corect tot foloseam coitu intrerupt si nu am avut cum sa le verific eficienta.Vreau sa le iau din nou dar sa ejacueleze intern.Sper ca nu v-am plictisit:).ce ziceti?Sa iau diane 35 pana voi merge la ginecolog luna viitoare?Va multumesc

#2 2009-03-12 21:53:51

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

Re: un sfat va rog

nu, nu lua nici diane nici nimic altceva. daca tot ai hotarat sa mergi la ginecolog asteapta sa-ti dea el ac pe care le considera potrivite pt tine. nu trebuia sa iei diane fara sa consulti un medic. ai avut noroc ca ti-a fost bine cu ele, dar daca ti-ar fi facut rau?
pilulele sunt sigure daca le iei cum trebuie si respecti niste reguli, adica sa le iei in fiecare zi aproximativ la aceeasi ora, sa nu omiti vreuna

Ultima oara a fost editat de april sunset (2010-02-11 16:54:48)

bebe V., soarele si luna

#3 2009-03-12 22:00:24

redbubble
Membru
Inregistrat: 2009-03-12

da pai le-am luat fara sa ma gand de doua ori..ok multumesc mult ! o sa merg la ginecolog si o sa astept sa imi prescrie ceva. probl e ca nu am incredere in orice ginecolog de aceea nu m-am dus nici pana acum, si nu sunt din bucuresti, dar sunt studenta aici, si nu cun pe nimeni care sa imi recomande un ginecolog de incredere, totusi ma gandesc sa merg aici la Dr. Evelyn Cristescu. vad eu. merci pentru sfat . sa stii k o sa il urmez. puss multumesc!

Ultima oara a fost editat de redbubble (2009-03-12 22:05:18)

#4 2009-03-12 22:10:39

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

cu multa placere smile e un topic in care au dat fetele multe nume de ginecologi buni din toata tara. dai un search, trebuie sa gasesti puss

bebe V., soarele si luna

#5 2009-03-13 18:39:01

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

redbubble pentru prescrierea de anticonceptionale trebuie sa mergi la un medic de planning pentru ca el e specializat pe metode contraceptive. iar la ginecolog mergi pentru control.
ai facut rau ca ai luat diane fara prescriere. diane e in primul rand un medicament destinat tratarii unor afectiuni, cum ar fi chisturile. ca are si functie contraceptiva, asta e partea a 2-a.

Publicitate

loading...

#6 2009-03-13 21:27:31

catalina cata
New member
Inregistrat: 2009-03-13

buna!am si eu o nelamurire.iau ac yasmin de o luna pt protectie. am avut si probleme cu stopul si anume am avut un contact sexual neprotejat, prin ianuarie, adica a ejaculat in afara nu inauntru. ideea e ca nu a fost prima oara cand am procedat asa si nu am ramas gravida, insa acum mie mi-e cam teama. mi-a venit apoi menstruatia ,dar mai tarziu cu 2sapt si f putin  inchis la culoare si am inceput sa iau anticonceptionale yasmin.am terminat un blister si mi-a venit menstruatia in a 5 a zi.acum sunt la a 2 a pastila din cel nou. se poate sa fiu insarcinata!imi cer scuze daca deranjez dar mi s-a spus de mai multe ori ca este posibil si as avea nevoie de  parerea voastra!este bn sa continui in continuare cu yasmin?sunt sigure?nu am intarziat nici un min la nici o pastila, le iau regulat si nu am sarit peste nici una..pot avea fara nici un risc act sexual neprotejat?multumesc frumos.

#7 2009-03-13 23:14:10

Alina Delia
Addicted member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-12-16

in primul rand daca ti-a venit menstar de 2 ori al rand de cand ai avut contactele alea in ian nu e nici o problema smile
folia de pilule te-a protejat....astefel ai prezentat si menstra in ziua 5 de pauza. esti protejata si acum non-stop
ideea e sa iei corect folia si sa nu amesteci cu antibiotice, antidepresive si grapefruit si suantoare.
in rest liber la contacte fara prezervativ big_smile

Cine rade la urma....gandeste mai incet dumbom

#8 2009-03-14 13:47:34

catalina cata
New member

ms frumos pt raspuns. ma sperisem destul de mult...ca dupa ce am avut contactele alea atunci mi-a intarziat 2 sapt si atunci nu luam anticonceptionale,prezervativ, nimic, doar ca a ejaculat el afara. le-am inceput imediat dupa ce mi-a venit. adica acum o luna si un pic.am terminat o folie de 21 si mi-a venit menstra in a 5 a zi din pauza, iar acum am inceput alta folie, sunt pe la a 3a..da le iau corect ca mi-e frica.am 20de ani si nu vreau sa raman insarcinata!!ms frumos, frumos, frumos..O zii buna!

#9 2009-03-14 13:53:34

catalina cata
New member

dar mai am o singura intrebare.imi cer scuze pt deranj..e adevarat ca yasmin sunt mai usoare si ca nu sunt foarte bune pt protectie?am auzit asta pe la unele colege...eu iau dar de o luna de cand le iau nu am avut contact sexual, dar acum am nevoie de protectie..e bine sa continui numai sa am grija sa nu le combin cu alte medicamente care le scad efectul, nu?sadwink)

#10 2009-03-14 15:49:57

lucia05
Insomniac member
De la: tara lui Papura Voda
Inregistrat: 2008-09-13

depinde! conteaza sa ti se potriveasca tie iar asta doar medicul de planning o poate decide. colegele tale nu au de unde sa stie care sunt ac-urile bune pentru tine, nu?

I am who I am and I choose to be me!

He is your friend, your partner, your defender, your dog / You are his life, his love, his leader
He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart / You owe it to him to be worthy of such devotion!

#11 2009-03-14 16:05:51

catalina cata
New member

mie mi le-a recomandat medicul de familie, dar nu mi-a facut nici un fel de analize, absolut nimic si niciodata nu mi-a facut..si farmacistul(pt ca l-am intrebat si pe el) a zis ca sunt eficiente si foarte bune...e posibil sa nu imi mearga bine?..sad

#12 2009-03-14 16:21:08

lucia05
Insomniac member
De la: tara lui Papura Voda
Inregistrat: 2008-09-13

eu stiu ca medicul de familie nu e specializat pe contraceptie, doctorita mea de familie ma trimite la medic de planning daca apreciaza ca o problema poate fi de la ac, nu se baga ea, tu faci cum crezi!

I am who I am and I choose to be me!

He is your friend, your partner, your defender, your dog / You are his life, his love, his leader
He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart / You owe it to him to be worthy of such devotion!

#13 2009-03-14 16:27:07

catalina cata
New member

da, poate asa e..mie mi-a mai dat si cand eram mai mica ca aveam niste dereglari menstruale, dar nu stiu daca intr-adevar mi se si potriveau pt ca nu imi incepusem viata sexuala, iar acum mi-a recomandat yasmin...efecte secundare nu am avut, nu m-am ingrsat de la ele, nu simt nici o diferenta fata de cum eram inainte...nu stiu ce sa fac...daca sa mai continui o luna si daca imi vine menstruatia normal la pauza sa le pastrez sau daca nu sa ma duc la un control..chiar nu stiu...dar as vrea totusi sa le pastrez pt ca nu m-am ingrasat deloc si ma duc si cu prietenul meu 2 saptamani la munte...sa fac asa?imi cer scuze daca va plictisesc:(

#14 2009-03-14 16:34:40

camysh
Moderator

catalina cata ai warn pt mesaje consecutive. citeste te rog regulamentul si respecta-l

#15 2009-03-16 01:44:47

frostzenith
New member
Inregistrat: 2009-03-16

Buna!Acum 4 ani (pe o perioada de 1 an) am luat Microgynon, la recomandarea medicului ginecolog, pentru a-mi regla ciclul menstrual si m-am simtit foarte bine cu acest anticonceptional.Iar acum 1 an si jumatate mi-am inceput viata sexuala patfierbinte , iar iubitul vrea sa folosesc anticonceptionale (ce-i drept si eu) si ma gandeam sa iau tot Microgynon avand in vedere faptul ca acesta mi l-a recomandat medicul ginecolog, insa nu stiu daca sa le iau sau nu.Mai are rost sa consult medicul, din moment ce m-am simtit bine cu Microgynon?Va multumesc. smile

Ultima oara a fost editat de frostzenith (2009-03-16 01:48:08)

#16 2009-03-16 08:50:03

camysh
Moderator

da frostzenith, mai bine mergi la planning.

#17 2009-03-17 00:53:00

frostzenith
New member

Multumesc pentru sfat smile In ce consta mai exact o programare la un cabinet de planning familial? rodnar Consultatia consta in simple intrebari sau mi se vor face si analize? visslar Pentru a ma programa la doamna doctor Evelyn Cristescu la ce numar trebuie sa sun? La 021/211.53.50 sau la 021/211.55.03?Va multumesc. rodnar

Ultima oara a fost editat de frostzenith (2009-03-17 00:55:01)

#18 2009-03-17 08:38:07

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei

Consultatia la planning consta intr-o discutie cu medicul din care el va afla de la tine trecutul tau medical. Pe baza acestor informatii iti va prescrie si pilulele. Pentru programari poti suna la 021.211.53.50 . Daca esti studenta sau angajata cu forme legale si mergi cu adeverinta consultatia este gratuita.

Fericita mamica de Aida Maria!

#19 2009-03-17 13:44:53

anka meki
Membru

vreau si eu un sfat..as vrea sa incep sa i-au anticonceptionale dar nu stiu de care.pana acum am folosit prezervativul
multumesc fetelor

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.