HPV / candidoza
- mushu
- New member
- Inregistrat: 2009-03-13
HPV / candidoza
In primul rand bine v-am gasit . E o poveste destul de lunga asa ca va rog putina rabdare :
Acum cateva luni de zile , iubita mea , in urma unui control de rutina la cab. de plan. fam . a fost depistata ca potentiala purtatoare de HPV (avea condiloame) . s-a facut paps-ul , a iesit cat. II , in fine , modificari pe col nu exista . Tipizarea inca n-am facut-o (deci nu suntem siguri ca avem HPV ,desi condiloamele alea...)
Eu la ceva timp dupa aceea am trecut printr-o gripa relativ urata , in urma careia sistemul imunitar a cam lasat de dorit : o mica otita , o potentiala candidoza bucala , bubite mici rosiatice pe penis , toate in acelasi timp .
Bubitele mici si rosii le-am asemuit cu niste negi (desi nu aratau nicidecum ca niste negi , mai ales ca au trecut in cateva zile cu aciclovir crema aplicata pe penis) . M-am interesat ce naiba o fi insemnand "bubite rosii pe penis" , insa din pacate n-am reusit sa aflu nimic concludent .
Mentionez ca inca n-am fost la un control (fusesem la dermatolog cu ceva timp inainte , cica "curat") . Mai tarziu mi-au aparut pe limba niste bubite mici si rosii , foarte asemantoare celor de pe penis . De asemenea , o substanta albicioasa (specifica candidozei bucale) mi-a crescut aproape de cerul gurii . Mentionez ca eu am avut dintotdeauna acea panarama alba pe limba , asta din cauza unui streptococ din copilarie care a murit (sper) dupa 5 ani de antibiotice (deci e foarte posibil sa am candida mai multa decat in mod normal) .
Inainte sa inchei mai precizez ca , inainte de a-mi aparea bubite pe limba , mi-au fost facute analize de sange si urina (inca mai aveam bubite pe penis , posibil chiar in uretra) . In mare , am globule albe in numar ridicat , iar in urina am sange si puroi - specifice infectiei . De aici banuiala mea ca bubitele de pe limba si penis sunt de fapt urme de la candidoza , si nu de la HPV (negi care sa treaca intr-o zi doua , n-am auzit) .
Cand iubita mea a fost la control pentru anticonceptionale (si cand am aflat de condiloame) , nu avea nici o infectie , dar foarte multa micoza in vagin . La mine simptomele au aparut cu putin timp inainte de a intra in gripa aceea (si timp ce , si dupa , evident).
Sper ca am fost destul de clar , bineinteles ca voi merge la doctor , ceea ce vreau sa stiu este daca simptomele s-ar mula mai bine pe candidoza decat pe HPV . Multumesc
- andreea_andy2
- Moderator
- De la: Gurile Deltei
- Inregistrat: 2007-12-08
Re: HPV / candidoza
Eu cred ca e vorba de o candidoza in cazul tau. La iubita ta, trebuie neaparat facuta tiparea HPV.
Fericita mamica de Aida Maria!
- crys_ty_na
- Platinum member
- De la: Oradea
- Inregistrat: 2006-08-19
aciclovirul trateaza herpesul deci nu vad dc l ai folosit (ciudat totusi ca te a ajutat...deci herpesul genital nu ar trebui exclus)...candida da intradevar simptome asemanatoare cu ce ai dar nu duce la puroi si sange in urina...si sper ca prietena ta face trat pt micoza...
happy with him...inlove with him...
- mushu
- New member
Am folosit aciclovirul pentru ca asta mi-a fost dat de dermatolog ca masura preventiva , si practic nu aveam nimic altceva prin casa Daca a ajutat sau nu , nu stiu . Herpes-ul este exclus pentru ca am facut test pt asa ceva (o data cu sifilisul sau mai stiu eu ce) , iar pe penis nu mi-a aparut o buba mare si urata , ci multe si mici (f mici , de abia le-am observat ,aratau mai degraba ca niste cosulete de dupa ras ) .
Iubita a tratat micoza cu ovule , pentru ca trebuia sa-i fie recoltata secretia (initial n-a fost posibil sa se depisteze nimic din cauza micozei) .
- crys_ty_na
- Platinum member
nu stiu daca tu ai inteles...dar micoza se depisteaza la analiza de secretie...si nu impiedica depistarea altor afectiuni...nu faci trat inainte si apoi analiza...nu asa merg lucrurile (teoretic cel putin)
- mushu
- New member
Hmm...sa fi inteles eu gresit ?
S-a facut o analiza de secretie (pentru pap , sifilis etc.), rezultatele ni s-a zis ca sunt inconcludente din cauza micozei ambundente (sau cel putin asa am inteles eu) . S-au folosit ovuelele , cremele etc . S-a mai facut o analiza de secretie . Acum ni s-au dat rezultatele .
Oricum , nu asta e ideea . Micoza nu e boala , deci practic iubita mea nu a avut infectia pe care o banuiesc ca o am eu acum (candidoza) . Si i-au disparut si condiloamele , deci ea e OK . Acum ramane sa vedem ce am eu mai exact
- crys_ty_na
- Platinum member
ca sa ne intelegem micoza=candidoza...si e mai degraba o dereglare a florei vaginale decat o infectie...dar se face tratament pt ea...si degeaba ea a facut si a scapat de ea daca tu nu ai facut si aveti contacte fara prezervativ...si nu exista sa nu fie concludente analizele din cauza micozei...ar fi frumos daca ne ai spune ce scrie exact in buletinele de analiza...
- mushu
- New member
Hmmm... micoza=candidoza ? La naiba , cate prostii face omul cand nu se intereseaza bine Noua nu ni s-a zis nimic de "candidoza" , ci doar de multa multa micoza . Din cate imi aduc aminte , am intrebat daca e vorba de o infectie dar nu ni s-a zis nimic specific (cam ezitant din partea lor , dar ma rog..) . Am intretinut raporturi sexuale neprotejate din pacate , eu nu prezentam nici un simptom , iar ea se vindecase (avea doar condilomatoza parca dupa ce a folosit ovulele si inainte de a-si arde negii) . Folosim prezervative de cateva saptamani , de cand am inceput sa am eu ciudatenii .
Deci e clar , vorbim de candidoza si eu cel mai probabil am reinfectat-o din prostie . Va multumesc
- Detzy
- Insomniac member
- De la: ...mine pentru ....voi
- Inregistrat: 2008-01-23
da ...nu vi s-a zis nimic dar micoza este unul si acelasi lucru cu candidoza si probabil daca ati avut contact sexual neprotejat si tu inca mai aveai simtomele candidozei a luat si ea ...as vrea insa sa intelegi un lucru...candidoza nu este o infectie...candida este prezenta in orige organism...iar atunci cand din diferite motive se dezvolta in exces apar simtomele specifice
baby Dragos
- mushu
- New member
Da , stiu natura candidei , dar nu stiu cum sa numesc "candidoza" Se trateaza cu ovule samd , deci din partea "pacientului" e ca o infectie Am facut sex neprotejat cu ceva timp inainte sa-mi apara mie simptomele . Ca idee , e posibil sa n-o fi reinfectat ? Oricum in mod clar si absolut vom face amandoi tratamentul (ea din pacate - din nou) .
ps. Iar sangele si puroiul din urina sigur nu sunt determinate de candidoza ? Sa inteleg ca am o infectie pe langa candidoza asta ?
Ultima oara a fost editat de mushu (2009-03-13 15:59:09)
- crys_ty_na
- Platinum member
mushu...sfatul ce lmai bun care vi lpot da e sa schimbati medicul (ginecolog)...fara sex oral si daca ti mai apar si tie bubite pe penis mergi la dermatolog...si pana una alta luati amandoi echinaceea...
- denisabia
- New member
- Inregistrat: 2009-02-21
mushu a scris:Am folosit aciclovirul pentru ca asta mi-a fost dat de dermatolog ca masura preventiva , si practic nu aveam nimic altceva prin casa Daca a ajutat sau nu , nu stiu . Herpes-ul este exclus pentru ca am facut test pt asa ceva (o data cu sifilisul sau mai stiu eu ce) , iar pe penis nu mi-a aparut o buba mare si urata , ci multe si mici (f mici , de abia le-am observat ,aratau mai degraba ca niste cosulete de dupa ras ) .
Iubita a tratat micoza cu ovule , pentru ca trebuia sa-i fie recoltata secretia (initial n-a fost posibil sa se depisteze nimic din cauza micozei) .
Explica-mi bubitele sunt ca niste pete sau ridicate de la nivelul pielii.Prietena ta are HPV din moment ce are condiloame si daca ai intretinut relatii cu ea cat a avut acei negi, esti si tu purtator, chiar daca la tine nu se manifesta.Insa exclus din ceea ce descrii sa fie manifestarea HPV-ului, probabil ai candidoza si treaba e complicata daca ti-o depisteaza si in gura si la orgenele genitale.Va trebui sa urmati amandoi tratament, fiindca va veti pasa-o mereu de la unul la altul, chiar si print-un sex oral.M-am uitat un pic peste candidozele din cavitatea orala, niceieri n-am gasit sa fie vreun tip care sa dea bubite rosii, ci doar zona sa fie rosie.Mergi la medic pentru linistea ta.
- mushu
- New member
M-am uitat si eu , si sincer nu stiu ce sa mai cred . Pentru ca in medicina moderna se pare ca uneori trebuie sa mergi dupa credinta sau instinct , si nu dupa ratiune !
Mi-am sunat iubita si mi-a citit ce scrie pe rezultatele primelor analize (cand i s-a depistat micoza) : "[...]Micoza nu se transmite pe cai sexuale" . Exact asa cica scrie pe biletel (printre alte chestii medicale pe care nu le-am inteles) . Tot ea mi-a zis insa ca mizoca este (determinata de?) candida , deci practic daca micoza nu se transmite ,inseamna ca nici candidoza nu se transmite , deci e fals . Sa inteleg ca medicul la care am fost e complet incompetent , sau ca domniile voastre se inseala ? Din nou , sunt nevoit sa recurg la credinta .
Avand in vedere ca aceeasi doctorita ne zicea ca vaccinul pt HPV vindeca tulpinile deja existente cu o sansa de 80% ... e destul de clar. Vizita la urolog ?
@denisa - nu sunt pete , sunt mici ridicaturi (ca niste cosulete) . Cele din gura arata izbitor ca niste papile gustative (nu le am in centru , doar in "laterale" si aproape de varful limbii) . Gustul mancarii il simt de asemenea mult mai bine .
- andreea_andy2
- Moderator
- De la: Gurile Deltei
- Inregistrat: 2007-12-08
Mushu cu siguranta trebuie sa schimbati medicul ginecolog. Cu analiza ta de irna mergi la un urolog. Sangele si puroiul din urina nu sunt cauzate de candida. In plus, orice micoza se transmite pe cale sexuala. Deci ... cred cu tarie ca medicul ala e incompetent.
Schimbati ginecologul si laboratorul de analize. Si pana la vindecare nu uitati de prezervativ ... si fara sex oral de nici un fel.
Multa sanatate.
Fericita mamica de Aida Maria!
- crys_ty_na
- Platinum member
mushu a scris:M-am uitat si eu , si sincer nu stiu ce sa mai cred . Pentru ca in medicina moderna se pare ca uneori trebuie sa mergi dupa credinta sau instinct , si nu dupa ratiune !
Mi-am sunat iubita si mi-a citit ce scrie pe rezultatele primelor analize (cand i s-a depistat micoza) : "[...]Micoza nu se transmite pe cai sexuale" . Exact asa cica scrie pe biletel (printre alte chestii medicale pe care nu le-am inteles) . Tot ea mi-a zis insa ca mizoca este (determinata de?) candida , deci practic daca micoza nu se transmite ,inseamna ca nici candidoza nu se transmite , deci e fals . Sa inteleg ca medicul la care am fost e complet incompetent , sau ca domniile voastre se inseala ? Din nou , sunt nevoit sa recurg la credinta .
Avand in vedere ca aceeasi doctorita ne zicea ca vaccinul pt HPV vindeca tulpinile deja existente cu o sansa de 80% ... e destul de clar. Vizita la urolog ?
@denisa - nu sunt pete , sunt mici ridicaturi (ca niste cosulete) . Cele din gura arata izbitor ca niste papile gustative (nu le am in centru , doar in "laterale" si aproape de varful limbii) . Gustul mancarii il simt de asemenea mult mai bine .
as vrea sa spun ca nu am vazut aberatii mai mari dar am vazut...
1. micoza=candida...nu se condinioneaza una pe alta si teoretic nu e boala cu transmitere sexuala dar daca au loc contacte fara prezervativ si sistemul imunitar al partenerului neinfectat este scazut se poate transmite...
2. vaccinul HPV nu trateaza nimic ci pur si simplu te protejeaza de contractarea unor anumite tulpini ale virusului...nu vindeca nimic si nici nu le "distruge" daca deja le ai...
si astea sunt niste informatii de bun simt care le poti gasii folosind si google ul...imi pare rau ca medicul acela si a luat diploma la fara frecventa sau si a luat examenele cu bani...
- denisabia
- New member
- Inregistrat: 2009-02-21
Micoza reprezinta un nume generic dat bolilor infectioase provocate de ciuperci microscopice. Termenul general de micoze se refera la boli produse de mai multe specii de microorganisme care se numesc fungi, mucegaiuri, levuri sau ciuperci microscopice. Aceste microorganisme saprofite se gasesc in mod normal pe pielea si mucoasele omului, in gura, nas, urechi, intestin, organele genitale, urina etc. Cand aceste ciuperci gasesc conditii prielnice (boli acute si cronice, tratamente indelungate cu antibiotice), ele se inmultesc peste masura si produc infectii (rani, iritatii, dureri) ale pielii si mucoaselor. Citat de pe un site, ai fost dezinformat, candidoza se transmite, chiar si daca nu ai sistemul imunitar slabit.Ai grija daca ai candidoza in gura si organe genitale, cand mai iei antibiotic sa iei antifungice ca sa previi si o candidoza esofagiana datorita medicamentelor, care creeaza un dezechilibru intre flora normala care e distrusa si fungii se inmultesc peste masura.Pe limba cu totii avem papile, asta e normal, doar daca ti se par tie mai rosii ca restul limbii, desi daca limba o ai acoperita de o placa alba pe care o ai de la acel streptococ nu stiu cum poti vedea ce-i dedesubt.In fine in locul tau m-as alarma, nu cat de gravitatea bolii, cat de faptul ca manifestarile bolii sunt destul de mari. Mergi la medic lasa netul si trateaza-te, fiindca iti infectezi partenera.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|