homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Oncoproteina E6/E7

#1 2009-03-15 01:20:14

Andreea12389
Membru
Inregistrat: 2009-03-15

Oncoproteina E6/E7

Buna seara.

In urma unui control ginecologic de rutina, doamna doctor mi-a descoperit o rana pe col. Mi-a pus chiar si o oglinjoara si am vazut-o si eu. E maricica, dar doamna doctor a zis sa nu ma sperii.

Am facut examene de secretie vaginala. Rezultatele sunt:
1. PAP's=C II
    Frecvente leucocite polinucleare
2. Mobiluncus frecvent, rari coci Gr +
    epitelii rare
    leucocite rare
    mucus rar
    flora gr III

Am primit tratament cu tinidazol si macmiror.

Pe langa aceste analize, doamna doctor mi-a spus sa mai fac inca unele, fara de care nu ma poate cauteriza. Acestea sunt:
Prelevare secretie vaginala pentru:

1. culturi col (mycoplasma, ureaplasma, chlamydia)

2. detectare oncoproteina E6/E7-ARN mesager HPV

Doctoressa, stiti sa imi explicati mai multe despre aceasta oncoproteina ? De ce este mai bun acest examen decat o colposcopie ?

tot ce am gasi despre aceasta analiza este " Papilloma virus E6/E7 mARN
Tuesday, 24 February 2009
  Centrul Medical Matei Basarab introduce pentru prima data in Romania determinarea   ARN mesager pentru oncogenele E6/E7 a  5 dintre cele mai frecvente tulpini de Papilloma virus (HPV): 16, 18, 31, 33, 45.
E6/E7 sunt cei mai specifici markeri ai activitatii oncogenice  si a progresiei spre cancerul de col uterin.
  Peste 75% din infectiile cu HPV regreseaza simptomatic sau asimptomatic. Pentru progresia spre cancerul de col uterin este necesara persistenta infectiei cu HPV si integrarea acestuia in genomul celulei gazda. Din momentul integrarii  se exprima activitatea oncogenelor E6/E7, iar probabilitatea regresiei infectiei cu HPV este mult mai mica.
  Avantajul metodei ARN fata de ADN in diagnosticarea infectiilor cu HPV este specificitatea mult mai mare."

Nu am inteles de ce este obligatorie aceasta analiza inainte de cauterizare si sincer nici nu mi-o permit (costa 450 lei). I-am spus acest lucru si doamnei doctor care mi-a recomandat aceasta analiza si dumneaei a spus ca nu este graba, cand strang banii, sa ma duc s-o fac.

Va rog, lamuriti-ma in legatura cu aceasta analiza. Este musai s-o fac? si de ce?

#2 2009-03-15 09:50:28

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Re: Oncoproteina E6/E7

Nu este musai s-o faci, este prima data cand aud de un doctor care o recomanda...Dar ar fi bin. Cauterizarea costa si ea mult, iar daca analiza iese bine ,nu mai e nevoie sa o faci, probabil...Plus ca nu va mai fi nevoie sa repeti pap-urile asa de des...Eu zic ca si din punct de vedere al banilor, pe termen lung iesi mai bine daca o faci, ca sa nu mai vorbim de linistea ta sufleteasca...

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#3 2009-03-15 11:03:43

denisabia
New member
Inregistrat: 2009-02-21

Algoritmul ginecoloagei tale e cel putin ciudat.Ti-a explicat macar ca rana pe col poate aparea pe doua cai?De la o infectie cu un microorganism si pentru asta ti-a dat sa faci examenele de microbiologie din culturile de col sau prin virusul HPV.
Sa iti faci neaparat colposcopia, intre zilele 8-14 ale ciclului ca sa vada daca sunt modificari la colului.Sincer ar trebui s-o intrebi pe ea de ce prefera in locul genotiparii, detectarea oncoproteinei.Stii ca ele sunt responsabile de modificarile celulelor sanatoase in maligne.Sa ma lamureasca cineva eu stiam ca oncoproteinele se detecteaza, cand deja exista suspiciozitatea cancerului.Si daca s-ar dovedi ca exista modificari premaligne nu mai faci cauterizare, ci ERAD cu biopsie, adica se indeparteaza tesutul afectat.
Si eu sunt in locul tau, astept sa fac colposcopia si daca considera medicul genotipare si eventual alte testari pentru microorganisme.Sa determin oncoproteina nu, medicul chirurg zicea ca asta o faci sa-ti confirme un cancer, ori daca  nu exista suspiciozitate de ce sa-l fac, plus e o analiza de finete si mai degraba m-as increde intr-o genotipare decat in cealalta.E strict parerea mea.

#4 2009-05-11 22:47:38

Oana_4k
Membru
Inregistrat: 2009-05-11

Andreea, medicul tau ginecolog e cumva Dna Indiana Pelin? Si eu am intampinat aceeasi problema, a trebuit sa fac aceleasi analize...am urmat un tratament cateva luni, iar de curand cand m-am programat pentru cauterizare mi s-a spus ca nu se poate face fara aceasta analiza.
Nici eu nu inteleg de ce este obligatorie, atata timp cat pana acum o luna se facea cauterizarea si fara...

#5 2009-05-12 14:48:41

ancuta75
Membru
Inregistrat: 2009-05-12

Eu merg la Dr. Indiana Pelin si mi-a recomandat acelasi lucru inainte de cauterizare. Din cate am inteles de la dansa aceasta analiza, scumpa ce este drept, arata daca rana este doar la suprafata sau este extinsa in profunzime (a ajuns la muschi). In cazul in care este la suprafata se face cauterizare. In cazul in care nu este doar la suprafata se face o interventie chirurgicala, prin care se taie in profunzime. Daca ar face cauterizare si leziunea este mult mai profunda, cauterizarea ar fi degeaba facuta. Din acest motiv se solicita acea analiza. Tot dansa mi-a zis ca Centrul Matei Basarab este sigurul care face aceasta analiza......Si eu am o rana pe col, micuta, ufff....si incerc sa imi fac curaj sa ma duc sa imi fac analiza. Sper sa fie ok si sa fie doar la suprafata.

Publicitate

loading...

#6 2010-03-10 20:16:28

Lolitta
New member
Inregistrat: 2009-11-18

Aduc acest topic in prim plan.
Si eu am fost azi la acest medic si mi-a recomndat o serie de analize printre care si Arn-ul asta la Centrul medical Matei Basarab fara care a zis ca nu poate face cauterizarea colului uterin.
S fie oare un tratament care il da tuturor pacientelor?

Mentionez ca rana pe col este f mica.
doar prin cauterizare se rezolva?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.