homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Chiar asa este?


#1 2009-03-16 18:43:56

schumiholic
Hero member
Inregistrat: 2006-07-28
Mesaje: 2051

Chiar asa este?

Am gasit un articol pe net despre efectele negative ale pastilelor contraceptive. Daca toate cele spuse acolo ar fi adevarate, nimeni nu ar mai trebui sa ia pastile...

Din cauza dorintei de a proteja o femeie impotriva unei sarcini nedorite, care, aparuta intr-un moment nepotrivit ii poate chiar ruina viata sau recurge la chiuretaj care ii pericliteaza sanatatea, multe femei aleg sau sunt indrumate catre anticonceptionale, una din cele mai folosite metode contraceptive la momentul actual.

Oamenii de rand dar si multi din cei specilizati in domeniul medical (farmacisti, medici, asistenti etc) sustin ca anticonceptionalele sunt sigure. Uimitor a fost faptul ca ceea ce le-a deranjat pe femei in privinta folosirii anticonceptionalelor a fost doar luarea in greutate, poate si cateva efecte adverse care le produceau un usor discomfort.

Pentru ca putini sunt medicii care cu adevarat incearca sa gaseasca o metoda contraceptiva de cuplu foarte putin nociva, evitand anticonceptionalele, femeile recurg la aceasta metoda fara a sti, de multe ori, de efectele adverse pe care aceste pastile le au pe termen lung, efecte ce le pot pune in pericol chiar viata.

Adevarul este ca anticonceptionalele sunt MEDICAMENTE, insa unele diferite, in sensul ca nu sunt folosite decat rareori ca metoda curativa, ele reprezentand in primul rand un mijloc de protectie impotriva unei sarcini nedorite. Insa ca orice medicament, si anticonceptionalele prezinta efecte negative, peste 100 ca numar.

Anticonceptionalele folosesc hormoni, iar echilibrul endocrin este foarte sensibil, odata perturbandu-l efectele secundare incep, incet-incet, sa apara pe parcursul a multor ani.

S-a demonstrat prin studii clinice ca incidenta infarctelor cardiace si accidentelor cerebro-vasculare sunt cu 40% mai frecvente la femeile care iau sau au luat anticonceptionale, iar incidenta cancerelor (cancer de col uterin, de san, ficat, ovarian) este de 6 ori mai mare la femeile care au luat anticonceptionale fata de cele care nu au folosit, pe cand la fumatoarele care au folosit anticonceptionale riscul este de 22 de ori mai mare. Efectele negative ale anticonceptionalelor sunt mai agresive odata cu inaintarea in varsta, crescand de la 35 de ani in sus.

Cele mai folosite anticonceptionale sunt cele combinate si cele monohormonale. Cele combinate contin cantitati mici de estrogen si progesteron, actionand impotriva unei sarcini prin inhibarea ovulatiei, modificarea endometrului si ingrosarea glerei cervicale (mucusului). Cele monohormonale contin cantitati mici de progestagen si protejeaza impotriva sarcnii prin ingrosarea glerei cervicale.

Care sunt efectele negative ale anticonceptionalelor?

Aceste efecte negative sunt multiple si fiecare femeie ar trebui sa le cunoasca inainte de a folosi anticonceptionale. Dintre cele mai periculoase (si deloc rare) efecte secundare enumeram:

- La nivelul aparatului genito-urinar: anticonceptionalele produc sangerari intermenstruale, modificari ale secretiei cervicale, amenoree post-medicatie, cresterea in dimensiuni a fibromului uterin (daca exista), agravarea endometriozei, infectii vaginale (candidoza), durerea la contacte sexuale, scaderea secretiei de testosteron la femei care produce scaderea libidoului, scaderea lubrefierii vaginale, infertilitate.
- Creste riscul de cancer ovarian, uterin, de col uterin, sani si ficat
- Afecteaza sistemul cardio-vascular, avand risc pentru hipertensiune si tromboza
- Lanivelul pielii produce urticarie, eritem, cloasma.
- La nivel ocular : discomforul corneei in cazul folosirii lentilelor de contact precum si tulburari de vedere
- Sistemul nervos central: migrene, tulburari psihice, tulburari ale somnului
- Afectarea ficatului si a vezicii biliare: creste riscul de cancer hepatic, risc de hemangiom hepatic (o tumara foarte vascularizata), cresterea transaminazelor, risc de litiaza biliara (pietre la fiere), cresterea concentratiei de colesterol in sucul biliar, incetinirea evacuarii sucului biliar in intestin (vezica lenesa)
- La nivelul sanilor: sensibilitate, marire, durere, secretie, cancer
- Risc de edeme
- Toleranta scazuta la glucoza si diabet
- Modificari ale greutatii corporale
- Tulburari gastro-intestinale: constipatie, meteorism (agitatie intestinala), greata, voma
- Malformatii ale viitorului copil
- Hirsutism (cresterea excesiva a parului pe corp)
- Scaderea imunitatii

Ce parere aveti?


If you love something, set it free. If it comes back, it will always be yours. If it doesn't come back, it was never yours to begin with. BUT, if it just sits in your living room, messes up your stuff, eats your food, uses your telephone, takes your money, and doesn't  appear to realize that you had set it free....... You either married it or gave birth to it!

Offline

 



#2 2009-03-16 23:03:55

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19
Mesaje: 23955

Re: Chiar asa este?

unele sunt adevarate...dar spre ex sunt studii care am demonstrat ca anticonceptionalele reduc riscul de cancer ovarian si nu exista studii care sa le lege de cel de san (din cate stiu eu cel putin)...iar in ceea ce l priveste pe cel de col uterin am dat explicatia de 100 de ori deja...nu anticonceptionalele duc la apritia lui ci virusul hpv care se transmite mult mai usor cand sunt folosite anticonceptionalele (si exista parteneri multiplii)...dar in mare s au atins pe forum cam tot ce scrie acolo...confirmand sau infirmandu le...trebuie doar dat search smile


happy with him...inlove with him...puss

Offline

 

 Acum



   

Footer-ul board-ului



© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.