homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Aparat dentar-2

#20 2011-04-27 11:45:34

hai_faiv
Hero member
De la: bubulina gospodina
Inregistrat: 2008-08-18

Re: Aparat dentar

ti-l pune la loc, dar la ea e ceva de mica, deci maxilarul nu e sarit, e pur si simplu subdezvoltat in partea inferioara si supradezvoltat in partea superioara, iar chestia asta se rezolva cu aparat dentar.

When morals decline and good men do nothing, evil flourishes. A society unwilling to learn from past is doomed. We must never forget our history.

#21 2011-04-27 13:57:59

Banana Split
Sr. member
Inregistrat: 2010-05-28

hai_faiv a scris:

pai daca iti permiti cateva mii de euro, iti pui ceramic. smile eu nu mi-am permis, eu am lucrat la sfarsit de a 12a ca sa pot sa mi-l permit. nu mi-am implicat si parintii. dar poate tu esti mai norocoasa decat mine. smile in orice caz, nu iti strica aspectul fizic atat de mult precum crezi... wink lasa principiile si prejudecatile deoparte. eu una zic k e mai ok sa stai 1 an cu aparatul ala in gura decat sa ai o viata intreaga maxilarul dus in fata...

asa e, ai dreptate, cred ca am sa-mi iau inima in dinti dupa admitere si am sa ma duc la un ortodont sa vad ce-mi recomanda big_smile

#22 2011-04-27 14:16:26

hai_faiv
Hero member

eu mi l-am pus anul trecut in septembrie, cand ma pregateam sa merg la faculta. crede-ma ca mi-a parut rau o vreme ca nu l-am purtat in liceu, dar uite ca la cat de aiurea a fost totul, acum am dintii drepti hjarta pentru un canin crescut in "cerul" gurii a trebuit pe toata arcada sa imi puna. uf...dar na..in septembrie mi-l ia jos si o sa fiu tare happy.

bafta si tie, sa ne tii la curent. la tine ai sa vezi ca o sa dureze mai putin de 1 an, ca nu e vorba de dinti, ci de maxilar. aparatele astea mai noi lucreaza si mai repede, iar la mine a incetinit indreptarea dintilor si faptul ca sunt la 250 de km de doctora mea si mergeam tot la 1-2 luni la control, ca deh, daca nu sunt bani, nu sunt lol .

When morals decline and good men do nothing, evil flourishes. A society unwilling to learn from past is doomed. We must never forget our history.

#23 2011-04-27 14:46:17

Banana Split
Sr. member
Inregistrat: 2010-05-28

hai_faiv a scris:

eu mi l-am pus anul trecut in septembrie, cand ma pregateam sa merg la faculta. crede-ma ca mi-a parut rau o vreme ca nu l-am purtat in liceu, dar uite ca la cat de aiurea a fost totul, acum am dintii drepti hjarta pentru un canin crescut in "cerul" gurii a trebuit pe toata arcada sa imi puna. uf...dar na..in septembrie mi-l ia jos si o sa fiu tare happy.

bafta si tie, sa ne tii la curent. la tine ai sa vezi ca o sa dureze mai putin de 1 an, ca nu e vorba de dinti, ci de maxilar. aparatele astea mai noi lucreaza si mai repede, iar la mine a incetinit indreptarea dintilor si faptul ca sunt la 250 de km de doctora mea si mergeam tot la 1-2 luni la control, ca deh, daca nu sunt bani, nu sunt lol .

ar fi super sa dureze mai putin de un an  big_smile
dar intr-un fel mai am o temere: sa arat ciudat dupa, m-am obisnuit asa tare cu mine asa lol mi-e sa-mi faca maxilarul sa para prea rigid sau sa-mi schimbe prea tare forma fetei.. eh .. o sa-mi zica doctorul probabil la ce tre sa ma astept

felicitari, mai ai putin si-l dai jos big_smile big_smile

eu tot le-am cantat alor mei ca vreau aparat de printr-a 9a.. dar eh.. au zis ca-i moft.

#24 2011-04-27 16:58:24

hai_faiv
Hero member

si ai mei au zis la fel, de aceea am muncit singura si am strans bani ca sa mi-l pun. eu zic k nu era moft pt ca se vedea urat, zici ca eram fara 1 dinte sad si nu merita sa imi scoata dintele sanatos si sa imi puna altul.
nu o sa para maxilarul prea rigid, mare chestie nu o sa se schimbe, ci din contra o sa fie armonios cu celelalte parti ale fetei si o sa iti placa si mai mult. nu te gandi ca e ca la rinoplastie, cand taie si schimba complet ceva tongue

Publicitate

loading...

#25 2011-04-27 20:31:19

allysa
Full member
Inregistrat: 2008-07-05

As vrea sa stiu daca este cineva care si-a pus aparat dentar (indiferent de model) in conditiile in care avea doar pe masele: plombe, coronite de portelan sau lucrari mai ample (punte - 3 masele, de exemplu).
Se poate pune aparat in aceste conditii?

#26 2011-04-27 20:57:48

hai_faiv
Hero member

sa inteleg ca nu exista dinte natural? sau cum? ca nu inteleg

#27 2011-04-27 21:17:03

allysa
Full member

ba da, toti dintii sunt naturali, fara plombe. problema este la masele din spate, mai multe coronite de portelan.
vreau aparat pentru doi dinti din fata, destul de strambi in partea de sus, iar jos, putin incalecati.
nu stiu in ce masura se poate fixa aparatul pe ultimele masele daca acestea sunt cu probleme.

#28 2011-04-27 21:31:30

hai_faiv
Hero member

pai nu cred ca sunt cu probleme, pentru ca acele coronite sunt facute sa dureze. de asemenea, aparatul dentar se poate pune pe orice fel de dinte, fara problema, chiar si pe cel pe jumatate rupt si refacut prin plombare.

trebuie doar sa vorbesti cu doctorul, s-ar putea sa nu ai nevoie de asa mare forta pentru indreptarea dintilor ca sa apeleze la molari.
ce-i drept, in partea de jos o sa fie mai greu cu indreptatul, pentru ca daca sunt incalecati trebuie mai intai sa largeasca maxilarul ca sa le faca loc si abea apoi sa ii dupa la loc... de aici automat trebuie sa il largeasca putin si pe cel de sus.

#29 2011-04-27 21:40:53

allysa
Full member

nu mi-e frica de cum o sa arate, de dureri sau de cati ani va trebui sa-l port, mi-e frica doar sa nu-mi spuna doctorul ca trebuie sa scoata ceva. dupa ce ca nu am mai nimic bun, asta ar fi ultimul lucru pe care mi l-as dori.

acum jumatate de an, un doctor mi-a sugerat un implant pentru o problema mai veche care nu poate fi rezolvata altfel. doar sa raman fara nimic in locul respectiv. acest implant ar trebui oricum amanat, nu? metalul acela fixat in os nu mi-l mai deplaseaza nici un aparat dentar.

#30 2011-04-27 21:54:30

hai_faiv
Hero member

ortodontul ar putea sa iti spuna mai bine. stiu ca au fost persoane care au avut si implant dentar si aparat si intr-adevar, implantul nu l-au miscat. chiar si pe youtube sunt filmulete cu multi oameni in situatia ta. de cele mai multe ori, daca ai locuri libere de la extractii intre 2 dinti(mai ales la masele) poti alege sa ti le aproprie cu aparatul si sa lasi in spate gol smile

#31 2011-04-27 21:57:55

allysa
Full member

am o masea lipsa de mai bine de 8 ani, iar gingia s-a retras considerabil. ar fi minunat sa se poata apropia cu aparat dentar. problema este ca si maseaua de langa acest spatiu e pe duca si pentru aceasta mi s-a recomandat implant.
multumesc pentru raspunsuri

#32 2011-04-27 22:06:16

hai_faiv
Hero member

nu ai de ce. puss totusi, un ortodont te poate lamuri cel mai bine... eu iti spun doar ce stiu de la medicul meu, insa nu stiu sigur cat e de aplicabil si la tine.

#33 2011-08-11 17:59:42

aanca
Membru
Inregistrat: 2011-03-25

Banana Split a scris:

hai_faiv a scris:

pai daca iti permiti cateva mii de euro, iti pui ceramic. smile eu nu mi-am permis, eu am lucrat la sfarsit de a 12a ca sa pot sa mi-l permit. nu mi-am implicat si parintii. dar poate tu esti mai norocoasa decat mine. smile in orice caz, nu iti strica aspectul fizic atat de mult precum crezi... wink lasa principiile si prejudecatile deoparte. eu una zic k e mai ok sa stai 1 an cu aparatul ala in gura decat sa ai o viata intreaga maxilarul dus in fata...

asa e, ai dreptate, cred ca am sa-mi iau inima in dinti dupa admitere si am sa ma duc la un ortodont sa vad ce-mi recomanda big_smile

Eu mi-am pus zilele trecute aparat din safir, e transparent si destul de discret (in comparatie cu cel metalic). Pe mine m-a costat 2500 ron. Nu e putin, dar in nici un caz nu sunt mii de euro. Iar aparatul clasic, metalic era 1500 ron. Daca esti din București iti pot recomanda clinica si medicul la care merg eu. Ca sa nu zica nimeni ca fac reclama mascata, intra pe blogul meu...aici gasesti poze, detalii... e un jurnal de bord al experientei mele cu apartul dentar.
http://aparatuldentar-jurnaldebord.blogspot.com/

#34 2011-08-12 08:14:18

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

aanca ai warn pt postare multipla.

topic inchis; continuati aici: http://forum.anticonceptionale.ro/t2874 … ntar-.html

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.