Rana pe col, hpv
- alba17
- New member
- Inregistrat: 2009-03-24
rana pe col, hpv
Am fost la un control ginecologic de rutina si s-a descoperit o rana pe col si suspect de infectie cu tricomonas. Am facut tratament, si la urmatorul control mi s-a spus ca rana s-a diminuat (<1cm diametru), insa tot sangereaza putin. Nu mai erau semne de infectie cu tricomonas. S-au prelevat probe de pe col pentru testare in mediu lichid, si rezultatul a fost: frotiu satisfacator, inflamator, cu control peste 3 luni. Fara alte bifari pentru CIN, ASCUS, L-SIL, etc. Medicul a spus ca majoritatea femeilor cu viata sexuala activa au acest rezultat, respectiv col inflamator. Rezultatul testului pentru Hpv 16 si 18 a fost negativ. Credeti ca este necesara cauterizarea ranii? Ar fi necesar sa fac genotiparea si pentru celelalte tipuri de HPV? Cat de frecvente sunt celelalte tulpini cu risc ridicat in Romania -31, 31, 33, 35, 39, 45, 51...etc? Precizez ca am 2-3 formatiuni de culoare roz, minuscule, pe o labie, insa doct a spus sa le tratez cu Condyline, pentru ca sunt minore. Este suficient sau ar trebui investigat mai cu atentie inainte de administrarea tratamentului cu acest medicament? Am 29 de ani si un singur partener, care a facut si el tratamentul initial prescris de medic. Va multumesc tare mult. PS Imi cer scuze pt instenta si adaugiri, insa, dupa ce am mai citit pe acest forum, am vazut ca multe fete au analizele mult mai detaliate, se vorbeste de celule, de care sunt, cum sunt.....Al meu nu arata decat ce am scris mai sus...mi-au fost prelevate problele la Institutul Oncologic, pentru ca acolo este dna doctor pe care o cunosc....In ce conditii se face acest test mai detaliat? Sa-i sugerez ceva medicului meu? Merci inca o data, sper sa primesc un raspuns xx
Ultima oara a fost editat de alba17 (2009-03-24 20:16:26)
- alba17
- New member
Re: rana pe col, hpv
Se raspunde aici la astfel de probleme sau trebuie sa postez intr-o alta categorie a forumului? Merci.
- Soleil
- Addicted member
- Inregistrat: 2007-01-31
Ai postat bine, alba, doar ca probabil nu a stiut nimeni inca sa iti raspunda...
"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."Thé à la menthe
- alba17
- New member
Aha. Mai astept atunci, cu rabdare ...
- Soleil
- Addicted member
- Inregistrat: 2007-01-31
eu una ti-as zice asa: ca rezultatul pap-ului mi se pare in regula, daca rana se diminueaza cum zici tu, nu cred sa fie nevoie de cauterizare (a mea nu s-a vindecat total de 4 ani si nu mi s-a propus sa o cauterizez), daca ai sa ai grija sa nu faci infectii si ai sa mergi regulat la controale, ar trebui sa fie ok. Genotiparea HPV am facut-o si eu, insa nu tin minte daca doar pentru 16 si 18, trebuie sa ma uit acasa. Pentru linistea ta, poti face si pentru restul tulpinilor. Cu condiloamele nu stiu ce sa zic...
"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."Thé à la menthe
- life
- Hero member
- Inregistrat: 2008-05-23
Doctorita ce ti a recomandat sa cauterizezi sau nu rana?Nu ti a dat cura cu ovule ceva?
We Have To Be Strong !!!
- alba17
- New member
Ah, ba da, dupa primul control dupa care a descoperit rana, am luat nenumarate medicamente , ovule, am facut spalaturi... Dna doctor a spus la urmatorul control ca am raspus bine la tratament, ca rana s-a miscorat si ca nu recomanda cauterizarea deoarece nu poate sa fie mai dificil la prima nastere, si mai ales ca ea a interpretat ca bun rezultatul Pap.... Fata de genotipare a spus ca nu are rost sa o fac deoarece celelalte tipuri de Hpv (altele decat 16 si 18) sunt prea putin raspandite in Rom....insa totusi Pap-ul recomanda testul Hpv....Cand a iesit negativ rezultatul pentru 16 si 18 dansa a spus nu e nevoie de de testare pt celelalte tipuri...Insa ma intreb daca nu cumva e prezenta alta tulpina decat 16 sau 18, si astept, poate ma informeaza cineva despre frecventa acestora in Europa... Altfel de probleme nu am avut, scurgeri sau sangerari. Multumesc mult de raspunsuri .
Ultima oara a fost editat de alba17 (2009-03-25 15:23:53)
- life
- Hero member
- Inregistrat: 2008-05-23
Nu cred ca poata sa'ti spuna nimeni exact cat de frecvente sunt oricum e sigur ca exista multe fete care au si tupini cu risc crescut.E foarte bine ca nu ai aceste tulpini iar genotiparea pt celelalte tulpini este optiunea ta daca vrei u sa stii ce tulpini ai dar eu cred ca cel mai important este ca nu le ai pe cele cu risc crescut. Si nici sa faci cauterizare nu cred ca trebuie sa faci daca rana s'a micsorat.Refaci mai tarziu colposcopie si vezi cum evolueaza si dupaceea vezi daca trebuie sau nu cauterizare.
We Have To Be Strong !!!
- leanta
- Membru
- Inregistrat: 2009-04-07
Am facut analiza si rezultatul a fost la citodiagnostic Babes/Papanicolau III. Am facut programare ptr colposcopie si ghinion asistenta care trebuia sa pregateasca acidul acetic a folosit "din greseala" acid tricloracetic. Durerii.... stare de disconfort????? si ce daca dupa o perioada si sprijinul doamnei doctor , incet incet m-am pus pe picioare. credeti ca am primit vreo scuza din partea "minunatelor" asistente care nu au habar pe ce lume traiesc, ce probleme creeaza prin intoleranta si nesimtirea lor? acum anlizele sunt ASC-US, col lezional, leucoree redusa. la Papanicolau apare satisfacator ptr evaluare. Ce sfat imi dati?
- hadriana
- Membru
- Inregistrat: 2009-04-09
sunt putin speriata de ce mi se intampla....am nevoie de sfaturi, pt ca mi se pare ca am pierdut deja mult timp. an de an imi fac control ginecologic (am avut ani la rand inserat sterilet) si papanicolau, in ideea de a nu ma atinge boala nr 2 a femeilor din intreaga lume. am 2 sarcini la activ, niciun chiuretaj sau avort si nici cu parteneri multipli nu ma pot lauda. dupa cea de-a doua sarcina dr gineco mi-a spus ca as avea o mica rana pe col, dar atat, nimic mai mult: nu tratament, nu sfaturi....nimic. in vara recuta am mers la el cu gandul de a-mi scoate steriletul deoarece incepusem sa am scurgeri si mancarimi. dr s-a uitat, a scos cateva exclamatii gen" nu-mi place cum arata, nu-mi place deloc, deloc!!!" , m-a trimis la colposcopie, mi-a luat papanicolau si mi-a spus sa revin in 3 saptamani, pt ca el pleaca in concediu! am fost nelinistita si am mers la un cabinet particular unde, dupa ce am povestit cum sta treaba, mi-a spus sa merg tot la dr meu, ca stie el ce face, practic refuzand sa imi faca un control (se cunosteau intre ei). in fine, dupa 3 saptamani m-am prez la el, mi-a spus sa ne vedem peste 6 luni cand vom repeta colposcopia si atat!!! nici tratament nu mi-a dat, nicisteriletul nu mi l-a scos..."nu are nicio treaba, il mai poti tine". in martie la inceput mi s-a recomandat un alt dr care mi-a scos pe loc steriletul si care a decis (dupa ce mi-am facut testele de rigoare-papanicolau, colposcopie, HPV) sa "decupam " partea rea, intrucat poate trece foarte usor la cancer; diagnostic: ectopie intinsa pericervicala cu zona de transformare atipica, cu mozaic si punctuatie. programarea la operatie o am in iunie (adica peste cca 2 luni) iar nelamurirea mea este: nu este tarziu? ar trebui sa se ia masuri imediate? ce fel de evolutie are toata treaba asta? poate da, in aceste 2 luni, in cancer? stiu ca sunt altele in situatii mult mai grave, iar eu, in comparatie cu ele am o mica bubitza, insa nu as vrea sa ajung acolo pentru a mi se da atentie. ajutor
- crys_ty_na
- Platinum member
- De la: Oradea
- Inregistrat: 2006-08-19
hadriana i am lasat doctoressei linkul...
happy with him...inlove with him...
- ky
- New member
Buna Seara!imi Poate Explica Cineva Ce Inseamna "teste Ihc"?
- crys_ty_na
- Platinum member
- De la: Oradea
- Inregistrat: 2006-08-19
happy with him...inlove with him...
- Me1482
- New member
- De la: Iasi
- Inregistrat: 2006-07-16
hadriana, se pare ca ai dat peste doctori mai mult sau mai putin nepasatori. Din pacate aceasta specie se inmulteste din ce in ce mai mult in zilele noastre, ca sa nu mai vorbim despre cei ignoranti. Eu am avut rana pe col acum cativa ani, destul de mica. Dupa ce am facut tratament de curatare a ranii si pt trichomonas timp de 3 sapt, am fost programata imediat pentru cauterizare. Dupa 5 sapt rana se vindecase complet si nu mai ramasese nici urma ca as fi avut vreodata asa ceva. Din experientele altor prietene stiu ca cu cat rana e mai mare, cu atat necesita mai multe cauterizari, deci nu o lasa sa creasca!
"If u want something said, ask a man, if u want something done, ask a woman!"
- ky
- New member
multumesc,Crystyna.Dar c reprezinta astea?am ceva rezultate dar merg la control miercuri sau joi si pana atunci......
Laminina pozitiv,CEA negativ,Ki67 pozitiv 80%,p16 negativ. daca stie cineva....multumesc mult!
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
hadriana a scris:sunt putin speriata de ce mi se intampla....am nevoie de sfaturi, pt ca mi se pare ca am pierdut deja mult timp. an de an imi fac control ginecologic (am avut ani la rand inserat sterilet) si papanicolau, in ideea de a nu ma atinge boala nr 2 a femeilor din intreaga lume. am 2 sarcini la activ, niciun chiuretaj sau avort si nici cu parteneri multipli nu ma pot lauda. dupa cea de-a doua sarcina dr gineco mi-a spus ca as avea o mica rana pe col, dar atat, nimic mai mult: nu tratament, nu sfaturi....nimic. in vara recuta am mers la el cu gandul de a-mi scoate steriletul deoarece incepusem sa am scurgeri si mancarimi. dr s-a uitat, a scos cateva exclamatii gen" nu-mi place cum arata, nu-mi place deloc, deloc!!!" , m-a trimis la colposcopie, mi-a luat papanicolau si mi-a spus sa revin in 3 saptamani, pt ca el pleaca in concediu! am fost nelinistita si am mers la un cabinet particular unde, dupa ce am povestit cum sta treaba, mi-a spus sa merg tot la dr meu, ca stie el ce face, practic refuzand sa imi faca un control (se cunosteau intre ei). in fine, dupa 3 saptamani m-am prez la el, mi-a spus sa ne vedem peste 6 luni cand vom repeta colposcopia si atat!!! nici tratament nu mi-a dat, nicisteriletul nu mi l-a scos..."nu are nicio treaba, il mai poti tine". in martie la inceput mi s-a recomandat un alt dr care mi-a scos pe loc steriletul si care a decis (dupa ce mi-am facut testele de rigoare-papanicolau, colposcopie, HPV) sa "decupam " partea rea, intrucat poate trece foarte usor la cancer; diagnostic: ectopie intinsa pericervicala cu zona de transformare atipica, cu mozaic si punctuatie. programarea la operatie o am in iunie (adica peste cca 2 luni) iar nelamurirea mea este: nu este tarziu? ar trebui sa se ia masuri imediate? ce fel de evolutie are toata treaba asta? poate da, in aceste 2 luni, in cancer? stiu ca sunt altele in situatii mult mai grave, iar eu, in comparatie cu ele am o mica bubitza, insa nu as vrea sa ajung acolo pentru a mi se da atentie. ajutor
nu cred ca va duce la cancer in 2 luni daca nu ai incredere in medicul care te-a vazul si in decizia lui cauta un altul insa sincer mie mi se pare ca nu ai deloc motive de panica...din informatiile pe care mi le-ai dat
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- hadriana
- Membru
multumesc tare mult, doctoressa! m-am mai linistit putin. intr-adevar, acest dr este f serios si-mi inspira incredere, insa am intrat putin in panica in urma unui control de medicina muncii iar dr care l-a facut mi-a spus ca ar putea sa evolueze in aceste 2 luni, catre cancer. multumesc pt raspuns, am sa astept cuminte operatia, fara sa-mi mai alimentez teama; va voi tine la curent.
- hadriana
- Membru
da, din pacate asa este, Me1482 , am nimerit pe mainile cui nu trebuia, insa nu sunt toti la fel (dovada esti chiar tu). cat despre rana, crede-ma, nu mi-am dorit sa se ajunga aici, am fost incredintata ca mergand anual la control se va depista "raul" insa nu a fost asa, iar acum e destul de tarziu pt cauterizare, sunt programata pt operatie, sa se scoata "partea rea". oricum, ma bucur pt tine ca ai luat "din fasa" rana si nu s-a mers mai departe, asa mi-as dori sa se intample tuturor!
- Georgivlas
- New member
- Inregistrat: 2009-01-06
Buna ! Am si eu o nedumerire si sper sa ma puteti ajuta. In urma cu cateva zile am fost cauterizata. De atunci am o scurgere destul de abundenta, fara consistenta, inodora si incolora. Este un lucru normal dupa cauterizare? Imi va trece in urmatoarele zile? Ar putea avea alte cauze?
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|