Salve!
Din ce-am cititi pe aici, inteleg ca antibioticul luat in pauza de 7 zile nu interactioneaza cu ac si deci nu e nevoie de protectie suplimentara. Eu nu prea inteleg procesul. In sensul ca sunt protejata de ac si in cele 7 zile de pauza, deci inseamna ca actioneaza ceva...iar cu acest ceva nu interactioneaza antibioticul? (scuzati-mi limbajul foarte "stiintific"). Asta e nelamurirea mea...
altfel, daca pot lua antibiotic (Augmentin) fara probleme in pauza, s-ar aranja niste lucruri. In sensul ca eu iau ultima pastila din folie diseara, maine incep pauza si am de facut tratament cu antibiotic fix 7 zile. Asta inseamna ca sunt protejata in timpul pauzei + chiar de la inceputul urmatoarei folii? Sa mai astept totusi 7 pastile din urmatoarea folie?
Sunt cam confuza pentru ca 2 doctorite mi-au zis lucruri total diferite. Una a zis ca daca iau antibiotic in timpul unei folii, e cazul de protectie suplimentara tot restul foliei, cealalta mi-a zis ca nu crede in interactiunea antibiotic - ac si ca pot sa ma protejez pe perioada tratamentului asa, doar ca sa stau eu linistita (si e vorba de o doc destul de cunoscuta).