homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Metoda calendarului pro sau contra?-2


#20 2009-03-31 09:36:33

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08
Mesaje: 37788

Re: metoda calendarului pro sau contra?

crizz a scris:

buna fetelor am deschis si eu un subiect nu stiu daca a fost postat pe aici pe undeva dar l-am deschis din curiozitate si sa ma informez si eu mai mult wink)...metoda asta  vine cam asa din cate am citit si am auzit... poti sa faci love neprotejat si sa asi dea drumu fara sa faci bebe , timp de 8 zile din prima zi cum tia venit menstra cum ar fi 1-2-3-4-5(timp de menstruatie-cazu meu-) si 6-7-8 faci love fara griji iar de la 9 pana ati vine dinou menstra faci cu protectie.este corecta afirmatia mea?dk nu va rog sa ami explicati cum este si cam cat de  protejat esti? si in cazul meu dk eu am menstra nereuglata intre19-24 de zile cand am eu ovulatia stiu ca e un calcul dar nu stiu sa il fac lol.... va rog spuentiva opinile si alsati informati in legatura cu "metoda calnedarului"dk suntei pro sau contra ei

deloc adevarat!!! nu te juca asa, mai ales ca aici si-au expus cazurile si alexa si ?!

in plus, s-a mai discutat asta....
in primul rand trebuie sa-ti calculezi perioada fertila.
Metoda calendarului (Ogino-Knauss) se bazeaza pe constatarea ca ovulatia se produce aproximativ cu 2 saptamini inainte de menstruatia urmatoare (aproximativ la mijlocul ciclului menstrual). Se va tine cont de faptul ca durata de viata a spermatozoizilor este de 7-8 zile (si uneori si capacitatea de fecundare se mentine tot atit). Ovulul isi mentine capacitatea de a fi fertilizat 12-24 ore dupa ovulatie. Pentru un ciclu menstrual regulat de 28 zile perioada fertila va fi intre a 7a si a 16a zi. Pentru situatia unui ciclu menstrual neregulat, formula de calcul propusa de Ogino este: x=10+n-28 si y=17+N-28. Unde: x este prima zi a perioadei fertile , y este ultima zi a perioadei fertile , n este numarul de zile ale ciclului cel mai scurt si N este numarul de zile ale ciclului cel mai lung.

Se cere ca femeia sa aiba un calendar precis al duratei ciclurilor menstruale pe o durata de minim 6 luni.

Indicele de esec este de 15-40%.
Deci poti observa cat de PUTIN sigura este aceasta metoda.

Offline

 

 Acum



   

Footer-ul board-ului



© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.