homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Fetelor sfatuiti-ma ce sa fac!

#1 2009-03-30 07:37:17

password
Full member
Inregistrat: 2007-09-06

Fetelor sfatuiti-ma ce sa fac!

Buna ..o sa va spun pe scurt problema mea dar includ lucrurile esentiale pentru ca voi sa ma puteti sfatui!
Eu si iubitul meu suntem impreuna de 6 ani dar ne stim de o gramada de timp. Iubirea noastra a inceput frumos cu o prietenie in cre ne-am cunoscut cat de cat si apoi au urmat anii cei 6 de care va ziceam. Parintii mei l-au cunoscut inca de la inceput si pot spune ca nu erau f multumiti dar nu s-au bagat intre noi, au lasat la alegerea mea. Totul a fost superb un an de zile iar ultimii 5 asa si asa. Totusi odata cu trecerea timpului (acum el are 25 eu 24 de ani) am inceput sa ma intreb daca el este alesul meu si daca as putea sa raman o viata cu el. Si raspunsul meu nu e nici da nici nu. Acum interveniti voi cu sfaturile dar bineinteles trebuie sa va lamuresc de ce nu e un simplu DA si atat. Deviza relatiei noastre este "Nici cu tine, nici fara tine" si vreau sa schimb asta. Eu am sa ii reprosez lui o gramada de lucruri care nu pot sa zic ca sunt defecte dar nici fara ele nu stiu cum poate sa aiba o viata asa cum isi doreste. Lucruri pe care nu le face dinadins sau ca nu ma iubeste, poate care tin de educatie dar pe care POATE la varsta lui sa le schimbe, dar el nu o face. Deci: este iresponsabil, nici unui lucru pe care il face nu ii acorda atentia potrivita (isi uita telefoane, vesnic cand pleaca de la mine - daca nu ii aduc eu aminte- isi uita cate ceva), nu ma pot baza pe el adica nu il recunosc ca fiind " barbatul meu" si am incredere in el si ma simt in siguranta,  nu este serios (mai mereu de prosteste-inainte mie imi placea ca era hazliu dar acum la varsta lui mi se pare ca e maimutoi), nu stie care sunt adevaratele valori in viata, e zgarcit (nu isi ia niciodata nimic ca sa faca economie dar banii oricum ii risipeste pe o prostie dupa aia, imi face mie observatie ca imi iau sapatamanal o revista- dar daca aia e placerea mea in viata??), nu ii place familie mea si asta nu ca ar fi o problema, dar mai baga si "sparle" intre noi si ii comenteaza si normal ca pe mine ma doare (spune lucruri de exemplu: cand imi cer partea, averea si alte prostii - noi suntem 3 frati ceea ce el fiind singur la parinti nu intelege ca noi impartim tot si suntem altfel decat el), nu este ambitios, spune mereu (la 25 de ani0 ca el are de copilarit, si nu termina niciodata ceea ce incepe (entuziasmul de moment il face sa inceapa ceva dar daca nu as fi eu langa el nu ar mai termina). Deci relatia dintre noi este "manata" de la spate de mine si rezista pt ca eu am vazut numai lucrurile bune din el pana acum cand deja aproape am ajuns sa nu il mai suport. Acum cateva calitati: ma iubeste sincer, este sincer (nu minte niciodata), este credincios, ajuta pe toata lumea (dar deja si asta a inceput sa ma enerveze ca da in sclavagism naibii - si toata lumea il ia de fraier), e ascultator (dar si asta doar cand vrea si la ce vrea ca daca m-ar asculta ar fi facut ceva sa se schimbe), e frumos, si mi-a acceptat o gramada de defecte pe care le am si eu.
Acum e randul meu ca nici eu nu sunt perfecta dar totusi a recunoscut mereu ca sunt o persoana pe care se poate baza, nu ii e rusine cu mine, sunt ambitioasa, muncitoare adica eu zic ca defectele pe care le am eu (cele care mi le-a zis el sunt: ca ridic tonul si cate odata (DAR NUMAI CAND MA ENERVEAZA) jignesc, nu afecteaza asa mult si nu sunt caracterizata de ele. Si pot fi corijate daca el nu m-ar mai enerva non stop!
Asa si ca sa o scurtez ca poate v-am plictisit treaba sta in felul urmator: il iubesc, stiu ca ma iubeste dar parca pt mine aceste lucruri au ajuns sa fie insuficiente pentru a mai continua aceasta relatie. Ca pana la urma dragostea asta cu timpul mai dispare si raman: intelegerea, respectul pentru ceea ce facem amandoi, munca noastra impreuna etc. Sa nu credeti ca vreau sa ma marit ceva acum sau mai stiu eu ce..dar ce rost are sa lugesc asa o relatie fara nici un viitor care sa va spun drept in ultimul timp a adus numai certuri si conflicte! Va rog ajutati-ma!!!

Ultima oara a fost editat de password (2009-03-30 07:41:35)

What goes around comes around!
Mancarea este un minut pe buze  si o viata pe corp!

#2 2009-03-30 08:03:17

capcaun
Platinum member
De la: mine pt tine :P
Inregistrat: 2007-10-11

Re: Fetelor sfatuiti-ma ce sa fac!

mda... poi fara sa mai detaliez,dc pui in balanta defecte si calitati iti cam dai seama in partea cui se inclina...iar daca nu te mai simti implinita langa el si ai mai spus k nu e nici o relatie de viitor, eu as renunta, greeu intr'adevar, k dupa atatia ani nu pocnesti din degete si spui stop, dar dc u stii ce vrei sa obtii in viitor iar el nici 10% nu contribuie e bine sa te detasezi de el ...

#3 2009-03-30 08:13:14

password
Full member

capcaun a scris:

mda... poi fara sa mai detaliez,dc pui in balanta defecte si calitati iti cam dai seama in partea cui se inclina...iar daca nu te mai simti implinita langa el si ai mai spus k nu e nici o relatie de viitor, eu as renunta, greeu intr'adevar, k dupa atatia ani nu pocnesti din degete si spui stop, dar dc u stii ce vrei sa obtii in viitor iar el nici 10% nu contribuie e bine sa te detasezi de el ...

Iti multumesc din suflet de sfat...ai dreptate 99% in tot ceea ce zici... Chiar daca el aparent da senzatia ca ma sustine (se duce la serviciu ,economiseste bani, dar la toate serviciile la care a fost nu s-a chinuit niciodata sa dea mai mult din el sa avanseze, sa se faca remarcat...s-a multumit cu locul lui si atat) acasa cand vine nu face nimic. Sunt multi la varsta lui care au si serviciu si fac si un curs, au si o pasiune..dar el nu. Nu stiu daca exagerez eu si sunt prea pretentioasa..dar o viata avem, sunt de parere ca merita traita din plin!!

#4 2009-03-30 08:14:36

Jessie
Platinum member
Inregistrat: 2008-10-08

Ai incercat sa vb cu el, sa ii spui toate aceste lucruri?
Oricum, din cate spui tu mi se pare ca deja ai luat o decizie.

"Excelenta morala este un rezultat al felului in care traim. Devenim corecti, facand fapte corecte, devenim temperati comportandu-ne temperat si devenim curajosi facand acte curajoase." - Aristotel

#5 2009-03-30 08:18:53

password
Full member

Am vorbit cu el inca de la inceput cand am observat ca nu imi place ceva, sau mi se parea ca ar fi bine sa facem anumite lucrui altfel. Ba chiar am incercat sa fiu ca el sa vad daca e mai bine...delasatoare, fara atatea pretentii..rezultatul?? primii ani la facultate abia tarsiiti, un an la facultate pierdut..repetarea acestuia cu atatea sacrificii si chinuri..stres, dezamagiri. In fine am reusit si acum am medie de bursa si am recuperat numai cu ambitie si munca. De doi ani ma tot chinui sa gasesc un raspuns si nu reusesc...deci decizia inca nu e luata ..de asta ne mai stiind ce sa fac am apelat la voi!!!!

Publicitate

loading...

#6 2009-03-30 08:21:26

Jessie
Platinum member

Ai spus ca te iubeste. Atunci de ce nu incearca sa se schimbe? Nu s-a maturizat inca, probabil. Nici macar frica ca stie ca poate te pierde nu e de ajuns ca sa ia niste decizii legate de viata lui?

"Excelenta morala este un rezultat al felului in care traim. Devenim corecti, facand fapte corecte, devenim temperati comportandu-ne temperat si devenim curajosi facand acte curajoase." - Aristotel

#7 2009-03-30 08:28:05

password
Full member

Asta ii zic mereu..mai daca ma iubesti de ce nu faci un minim efort cu ajutorul meu bineinteles sa faci ce e bine pt tine...Ca si daca ramane cu mine si daca nu tot va trebui sa dea dovada de minime chestii ca sa fie bine in viata. Nici nu ar trebui sa se planga..e singur la parinti , are asigurate 2 apartamente si 1 casa, deci nu isi face griji de asa ceva..doar sa munceasca si sa faca ce ii place..numai sa faca ceva!!! Am impresia ca manie si pe Dumnezeu pentru cate i-a dat si tot nemultumit e... nu e bine deloc!!! Din partea mea cu toate casele de le are si eu cu el tot nu raman daca nu se schimba, ca decat cu un prost la castig mai bine cu un destept la paguba!!! Un om harnic si le face pe cand unul cu ele de-a gata poate pierde tot intr-o secunda!!

#8 2009-03-30 08:56:24

Jessie
Platinum member

Mai incearca sa vb cu el, fa o ultima incercare, da-i un ultimatum. Si daca nici asa nu merge... Viata merge inainte!
Discuta cu el cu calm si mai spune-i inca o data tot ce te deranjeaza. Aveti totusi 6 ani de relatie, este destul de greu sa intrerupi asa dintr-odata. Daca nici de acesta data nu va incerca macar sa faca niste schimbari constructive atunci iei decizia finala.
Macar in felul acesta vei avea constiinta impacata ca ai facut tot ce se poate pt a salva relatia.
Succes si numai bine iti doresc!

#9 2009-03-30 09:02:40

password
Full member

Jessie a scris:

Mai incearca sa vb cu el, fa o ultima incercare, da-i un ultimatum. Si daca nici asa nu merge... Viata merge inainte!
Discuta cu el cu calm si mai spune-i inca o data tot ce te deranjeaza. Aveti totusi 6 ani de relatie, este destul de greu sa intrerupi asa dintr-odata. Daca nici de acesta data nu va incerca macar sa faca niste schimbari constructive atunci iei decizia finala.
Macar in felul acesta vei avea constiinta impacata ca ai facut tot ce se poate pt a salva relatia.
Succes si numai bine iti doresc!

Chestia e ca eu i-am mai dat ultimatumuri pe care bineinteles nu le-a luat in seama si nu m-am tinut de cuvant adica sa ne despartim sau ce i-oi mai fi zis eu atunci...oare o sa ma ia in serios de data aceasta? Pentru ca sincera sa fiu cum i-am spus si lui chiar nu mai pot si de data asta nimic nu ma mai poate face sa ma razgandesc!!

#10 2009-03-30 09:10:36

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

cum zicea capcaun, sa pui in balanta calitatile si defectele, sa vezi care inclina...
si gandeste-te bine daca iti vezi viitorul alaturi de el: o familie, un copil etc.. daca nu... sfarsitul va veni inevitabil, pt ca la un moment dat tot o sa vrei sa te casatoresti, sa-ti faci o familie, iar daca nu vrei acest lucru alaturi de el...

#11 2009-03-30 16:00:16

deepsleep
Full member
Inregistrat: 2009-03-19

password, te inteleg atat de bine! in urma cu ceva timp m-am despartit de prietenul meu cu care statusem 4 ani. m-am despartit de el tot in urma unei analize de genul celei pe care o faci tu acum, deci nu a fost vorba despre un conflict, nu a fost o despartire "furtunoasa". 2 din cei 4 ani am avut norocul sa si locuim impreuna si asta conteaza enorm, iti dai seama de foarte multe lucruri! pana acum ceva timp eram de parere ca barbatii se maturizeaza mai greu decat femeile, dar intre timp am ajuns la concluzia ca tine de fiecare in parte, nu e in nici un caz o regula. care sunt temerile mele in ceea ce priveste situatia ta: voi sunteti impreuna de 6 ani, ani in care tu l-ai acceptat asa cum e - chiar daca i-ai atras atentia la anumite chestii, de fiecare data ati sfarsit prin el neschimbandu-se si tu acceptand in continuare. ei bine, omul in general, dar barbatul in special(parerea mea) este o fiinta comoda! o sa aiba nevoie de un impuls foarte puternic pentru a-si schimba pana la urma niste trasaturi de caracter, dar va fi nevoie de un efort facut in mod constient. in cazul asta sunt 2 variante: ori face efortul asta atata timp pana ii intra in obisnuinta, ori in momentul in care vede o portita de "leneveale" o va face! acum, tu esti cea care si stii cel mai bine daca el e capabil sa faca schimbarile astea... eu personal, avand in vedere ca am si luat pana la urma decizia sa ma despart, sunt de parere ca nu poti schimba un om decat daca poarta pampers... dar cum spuneam, e doar parerea mea. oricum, eu iti tin pumnii sa iei cea mai buina decizie pentru tine si iti doresc sa o poti lua cat mai repede pentru ca stiu prin ce treci in momentele astea, toata nesiguranta si nehotararea care te consuma - nu e in nici un caz o stare pe care sa ti-o prelungesti!  puss  puss

#12 2009-03-30 16:50:14

Lelaina
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-02-02

Eu as lua o pauza in locul tau. Sa-mi pun ordine in ganduri si sa fac o balanta, dar fara el in preajma. Asa cred ca mi-as da seama mai bine daca relatia are sorti de izbanda sau nu. 6 ani nu-s de ici de colo... deci gandeste-te bine ce faci

Poor is the man whose pleasure depends on another

#13 2009-03-30 17:21:07

password
Full member

Va multumesc din suflet fetelor pentru sfaturi..chiar imi sunt de ajutor...Azi am stat iar de vorba cu el calm si i-am explicat si l-am intrebat de ce nu poate face un minim de efort ca sa ne fie bine..si am vazut o imbunatatire. Mi-a promis azi ca si in alte dati ca incearca si ca o sa fie alt om...L-am crezut ..poate pentru ca asta imi doresc... Sunt prinsa parca intr-un cerc vicios din care nu pot sa ies..Aceleasi discutii, aceleasi promisiuni...sper de data asta sa nu mai fie si aceleasi dezamagiri. Il iubesc imi e drag de el..si as face orice ca noi sa fim impreuna..dar nu pot renunta la asteptarile si convingerile mele asa usor. Cred ca imi e asa de greu sa ma despart pentru ca asa cum zicea si deepsleep nu s-a intamplat nimic ca sa imi dea un motiv asa drastic de genu sa ma insele, sa ma jigneasca sau mai stiu eu ce. Dar nelinistea asta ma macina non-stop. Stiu ca se poate schimba ca altfel nu asteptam atata timp..dar cat mai am de asteptat oare? Nu il pot lasa asa dintr-o data , ne leaga atatea. Am fost impreuna la bine (cand mi-am luat permisul m-a ajutat sa invat, cand am intrat la facultate, cand am reusit sa imi recuperez greselile facute) si la rau (cand a murit tatal lui i-am luat eu locul..il ajutam in tot..treburi barbatesti-zugravit, masina, reparat doar sa nu ii simta prea tare lipsa). Nu stiu ce sa fac!!!!

#14 2009-03-30 17:30:10

skumpi
Vizitator

pass...dak si el te iubeste precum il iubesti tu...pt tine si pt el..d.e ce nu ... o sa`si bage mintiile in cap si o sa se maturizeze ! 25 d ani mi se pare varsta perfecta wink pt a face asta... iar dak nu...nu o sa trebuiasca sa tot fii mamica lui wink
barbatii astia dak vad ca au langa ei o femeie care se descurca si le face pe toate si`o iau in cap si ei stau pe post de bibelou... de`acuma inainte fa si u pe prostuca..pe uituca... pe toate...ca sa`si mai asume si el responsabilitatea` wink

#15 2009-03-30 17:52:53

password
Full member

skumpi a scris:

pass...dak si el te iubeste precum il iubesti tu...pt tine si pt el..d.e ce nu ... o sa`si bage mintiile in cap si o sa se maturizeze ! 25 d ani mi se pare varsta perfecta wink pt a face asta... iar dak nu...nu o sa trebuiasca sa tot fii mamica lui wink
barbatii astia dak vad ca au langa ei o femeie care se descurca si le face pe toate si`o iau in cap si ei stau pe post de bibelou... de`acuma inainte fa si u pe prostuca..pe uituca... pe toate...ca sa`si mai asume si el responsabilitatea` wink

Super ..esti foarte simpatica..citind mesajul de la tine m-am inveselit...Si sa va mai spun acum ceva: eu sunt in zodia berbecului (ati mai vazut voi berbec mai calm si mai rabdator ca mine ? poate de asta am reusit sa ramanem 6 ani impreuna datorita incapatanarii mele ca el se poate schimba;)

#16 2009-03-30 17:57:13

skumpi
Vizitator

lol
eh...zodiile corespund sau nu... acuma el nu greseste cu lucruri mari...insa cateodata cand se tot aduna astea mici parca iti vine sa`l alsi....si a meu era mai zvapaiat...mai uita una alta...moa``` si ce ma enrvam...vroiam sa fie ca mine lol insa am realizat ca suntem diferiti...si el e bun sau f bun la lucruri la care eu sunt pe dinafara sau sunt mai prejos ca el...toti avem calitati si defecte... da trb sa fie un echilibru si defecte astea sa ne lase sa traim impreuna

#17 2009-03-30 18:01:21

andrulina
Addicted member
Inregistrat: 2008-09-17

Daca va iubiti orice e posibil...din iubire se fac multe. Ar trebui sa vb cu el f deschis si sa-i spui explici lucrurile foarte clar si concis....poate ar trebui sa va faceti o agenda si sa scrii si tu si sa scrie si el ce isi doreste fiecare de la celalalt....sa fie intr-o parte caseta lui cu dorinte si intr-o parte caseta ta cu dorinte. Ii spui si nemultumirile intr-un mod in care sa nu-l critici si ii oferi si solutii ce sa faca pt ca de multe ori barbatii nu-si dau seama ce trebuie sa faca. Poate el crede ca se poarta ok asa cum e. Si pe urma faceti schimb cititi fiecare ce-a scrie celalalt si incercati pe cat posibil sa nu incalcati regulile pe care vi le puneti.
E un exercitiu f benefic pt relatie, va descoperiti unul pe altui si prin scris poate va puteti exprima mult mai bine sentimentele si nici nu se uita fiind puse pe hartie pt ca e scris negru pe alb si oricand aveti dovada ca ceea ce ati avut de spus ati scris.

#18 2009-03-30 18:08:33

password
Full member

andrulina a scris:

Daca va iubiti orice e posibil...din iubire se fac multe. Ar trebui sa vb cu el f deschis si sa-i spui explici lucrurile foarte clar si concis....poate ar trebui sa va faceti o agenda si sa scrii si tu si sa scrie si el ce isi doreste fiecare de la celalalt....sa fie intr-o parte caseta lui cu dorinte si intr-o parte caseta ta cu dorinte. Ii spui si nemultumirile intr-un mod in care sa nu-l critici si ii oferi si solutii ce sa faca pt ca de multe ori barbatii nu-si dau seama ce trebuie sa faca. Poate el crede ca se poarta ok asa cum e. Si pe urma faceti schimb cititi fiecare ce-a scrie celalalt si incercati pe cat posibil sa nu incalcati regulile pe care vi le puneti.
E un exercitiu f benefic pt relatie, va descoperiti unul pe altui si prin scris poate va puteti exprima mult mai bine sentimentele si nici nu se uita fiind puse pe hartie pt ca e scris negru pe alb si oricand aveti dovada ca ceea ce ati avut de spus ati scris.

Superrrrr buna ideea.......super!!! Maine ii prezint caietul...dar ideea presupun ca nu e sa ii scriu totul deodata..asa pe bucati wink. Ca daca ii scriu totul dintr-o data il sperii si zice ca atunci ce mai stau cu el, nu?  :f?rbryllad: . Super sfat multumesc!!  storstark

#19 2009-03-30 18:13:00

andrulina
Addicted member
Inregistrat: 2008-09-17

ii scrii absolut tot....nu ii scrii pe bucati ci tot ce iti doresti de la el, cum vrei sa decurga relatia....dar nu uita sa nu il critici pt ca nu cred ca vrei sa se simta naspa ci iti doresti sa-l faci sa se schimbe in bine pt voi si vei reusi daca si el isi doreste ca totul sa fie bine.
si ideal ar fi sa scrie si el ce vrea de la relatie, de la tine...sa va faceti pe niste foi regulile fiecaruia si pe urma cand terminati faceti schimb si fiecare le pastreaza pe ale celuilalt si din momentul in care vi le schimbati intre voi regulile sa nu fie incalcate.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.