Test Papanicolau-2
- ryanna22
- Hero member
- Inregistrat: 2008-10-08
Re: Test Papanicolau
As avea si eu o intrebare pt Doctoressa...si anume: Vreau sa fac testul papanicolau,si m ar interesa daca interactioneaza urmatorul tratament cu testul: Seretide, Nurofen raceala si gripa, Piroxicam, si deasemeni fac si unele vaccinuri de imunodesensibilizare la un medic alergolog..Mentionez ca am facut luna trecuta si vaccinurile Pneumo 23 si Hiberix..Va multumesc anticipat!
Ultima oara a fost editat de ryanna22 (2009-06-02 19:35:18)
- kzkazuia93
- Full member
- Inregistrat: 2008-07-06
La ce esti alergica? Si in c perioada a anului ai inceput sa faci acest vaccin imunodesensibilizator?
- lady in black
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-11-28
ryanna, nu cred, dar las link doctoressei
- ryanna22
- Hero member
multumesc mult lady
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
ryanna22 a scris:As avea si eu o intrebare pt Doctoressa...si anume: Vreau sa fac testul papanicolau,si m ar interesa daca interactioneaza urmatorul tratament cu testul: Seretide, Nurofen raceala si gripa, Piroxicam, si deasemeni fac si unele vaccinuri de imunodesensibilizare la un medic alergolog..Mentionez ca am facut luna trecuta si vaccinurile Pneumo 23 si Hiberix..Va multumesc anticipat!
nu interactioneaza
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- ryanna22
- Hero member
Multumesc mult Doctoressa
Ultima oara a fost editat de ryanna22 (2009-06-04 23:23:24)
- ciresica_oky_doky
- Full member
- Inregistrat: 2007-06-20
astazi am facut si eu testul Papanicolau si am sangerat atunci cand mi-a recoltat si in timpul recoltarii am simtit o jena..ma rog doctora a spus ca se mai intampla..dar acasa am constatat ca am pete maronii pe slip..e de rau? pot sa fac vreo rana de la asta? pana acum nu am mai avut probleme la recoltare..dar e drept k mergeam la particular...
Ultima oara a fost editat de ciresica_oky_doky (2011-11-09 16:22:46)
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
si jena din timpul recoltarii si sangerarile usoare de dupa sunt normale
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
nici eu n-am avut mereu. dar sigur e ok
- ciresica_oky_doky
- Full member
fetelor..mai am pete maronii si azi..jena a disparut dar..tot mai sunt pete.
- ciresica_oky_doky
- Full member
deci eu cred ca ma dat in paranoia..ideea e ca tot mai sunt pete maronii dupa recoltarea de ieri..ce ar trebui sa fac?ma ingrijoreaza deja..am inteles ieri, dar si azi toata ziua..si tot mai am o jena acolo..
- Bianca84
- New member
- Inregistrat: 2012-01-10
Ex Babes Papanicolaou - in mediu lichid secretie col uterin, secretie vaginala  - Clasificare sistem Bethesda CLASIFICARE SISTEM BETHESDA S-a recoltat citologie in mediul lichid- Procesor Thin Prep 5000 SATISFACATOARE: celule endocervicale : - prezente
DIAGNOSTIC CITOLOGIC DESCRIPTIV Celule superficiale si intermediare (CS+CI), polimorfonucleare +++, hematii ++, parakeratoza +, hiperkeratoza +, diskeratocite ++.. Binucleeri picnotice pe CS. Rare CI cu diskarioze usoare. Celule endocervicale aspect normal fiziologic Celule endocervicale cu modificari reactive ( nuclei mariti de volum, nucleoli prezenti) Lactobacili.
INTERPRETAREA FROTIULUI ACTUAL: ANOMALII ALE CELULELOR EPITELIALE L-SIL - Leziuni intraepiteliale de grad scazut
EVALUARE HORMONALA: Pattern hormonal compatibil cu varsta si anamneza
REZULTAT FINAL: L-SIL
Rezultatul la secretia complexa
Ex microbiologic complex al secretiei col uterin  - Microscopie SECRETIE COL UTERIN Celule epiteliale poligonale - frecvente, izolate si in gramezi, plicaturate si distruse in proportie de 74%. Celule epiteliale rotunde - rare. Celule cu aspect de "clue cell" - absente. Leucocite - frecvente. Hematii - absente. Trichomonas vaginalis - absent. Levuri - absente. Flora microbiana: - bacili Gram pozitiv, polimorfi (probabil Doderlein); - bacili Gram negativ - relativ frecventi.  - Cultura SECRETIE COL UTERIN Pe mediile insamantate nu s-a dezvoltat flora patogena. Pe mediul Sabouraud nu s-au izolat colonii de Candida spp.
Pe mediile insamantate nu s-a dezvoltat Streptococ.
Bacilii Gram negativ - evidentiati pe frotiurile colorate Gram - sunt probabil anaerobi - deoarece nu s-au dezvoltat in aerobioza.  - Ag Chlam-secr.col uterin negativ negativ  - Ag Myc hom.-secr col uterin negativ negativ  - Ag Ureaplasma ureal-secr col uterin negativ negativ
Intrebarea mea este daca secretia a iesit bine , Papa Nicolau de ce a iesit asa rau? Mentionez ca am facut si colposcopie si mi s-a depistat ectopie..nimic altceva..nu rana... L-Sil iese doar daca ai tulpini high risk hpv? Ce este de facut in situatia aceasta? Multumesc mult.
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
ai putea face si o genotipare hpv. in rest, vad ca ai testat tot ce se putea. ectopia nu ar trebui sa dea l-sil, ci inflamatie (pap II). l-sil-ul indica o rana... colposcopia a fost facuta cu mult inaintea recoltarii pt papanicolau sau cam in aceeasi perioada? daca ai incredere in medicul care a facut colposcopia (nu s-a grabit, a analizat cu atentie), atunci poti considera ca rezultatul de la pap e fals. asta pt ca o colposcopie e mult mai elocventa decat un test papanicolau. pe de alta parte, daca medicul nu a fost atent, e posibil sa se fi lasat pacalit de ectopie si sa nu mai fi cercetat cu atentie toata suprafata colului.
Ultima oara a fost editat de anca90 (2012-01-10 11:52:45)
- Bianca84
- New member
Colposcopia a fost facuta in acelasi timp cu Papanicolau. Doctorita mi-a recomandat test hpv, dar la colposcopie nu s-a vazut nimic nasol decat ectopia aceasta, ma gandesc ca trebuia sa se vada ceva, nu stiu am senzatia ca ei se grabesc sa recomande o mie si una de teste si de fiecare data ma duc in speranta ca gata s-a rezolvat imi spune si mie ceva concret si iar nu imi spune nimic ma trimite la alt test. nu stiu ce sa fac, sa repet Papanicolau.... In general l-sil iese doar daca ai hpv tulpini cu risc crescut? Ma asteptam sa imi poata spune ceva avand in vedere ca mi-a facut colposcopie dar nu mi-a zis nimic, presupun ca daca era o rana s-ar fi vazut, *mi-a facut inclusiv chestia aia cu iod si cu nu mai stiu ce)......decat ca din experienta ei asta inseamna hpv. Cat de grav este? La Sanador am fost.
Ultima oara a fost editat de Bianca84 (2012-01-10 12:18:59)
- anca90
- Platinum member
ai rezultatul de la colposcopie? ce scrie pe el? l-sil spune doar ca e o rana, dar nu se stie de la ce. cum nu ti-a iesit nimic la analize (in afara de bacilii gram negativi, care nu stiu daca pot provoca o rana), am presupus ca ar putea fi de la hpv. cand ti-a recomandat doctorita sa faci testul hpv? inainte sau dupa colposcopie? "chestia cu iod" se face la orice colposcopie. ea ajuta sa evidentieze o rana, daca exista. dar nu poate identifica hpv-ul ori daca rana e produsa de hpv. asta numai genotiparea o face. nu e grav daca e l-sil, primul l vine de la "low", deci e cea mai usoara forma de rana. dar inca nu sunt convinsa ca e bun rezultatul, cat timp colposcopia spui ca a iesit bine... inca ceva: ai avut contacte neprotejate cu barbati care au avut relatii si cu alte femei inaintea ta? intreb pt a-mi da seama daca aveai de unde sa iei hpv-ul.
Ultima oara a fost editat de anca90 (2012-01-10 12:28:28)
- Bianca84
- New member
Nu am rezultatul la mine dar scria ceva de genul asa, zona rosie, parca scria si ceva gen colpita...si la final ca diagnostic ectopie, mi-a explicat ca sunt niste glande pe col care nu trebuie sa fie acolo, am citit despre ectopie, am inteles ca este ceva atipic dar asa au unele fete nefiind o problema in sine, nu scrie rana pe col, nicio leziune nimic. In mod normal la l-sil ma gandesc ca ar trebui sa se vada ceva in neregula la colposcopie...ca daca e de la hpv...trebuie sa produca ceva acolo in neregula sau e suficient sa existe dar sa nu creeze niciun fel de rana momentan?
Mi-a fost atat de rau la colposcopia asta...am crezut ca o sa pic pe acolo in cabinet, nu as vrea sa repet prea curand In concluzie mi-a spus testare hpv si sa renunt la ideea de sarcina momentan. Nu stiu tu ce ai alege sa repeti papanicolau sau sa faci testare hpv? Sotul meu a avut si alte partenere inaintea mea, eu doar pe el,...., din cate stiu se poate lua chiar de la mama la fiica, stiu sigur ca mama mea a avut si in copilarie imi amitesc sa fi avut acei negi pe maini. Dar stiam ca de obicei tulpinile care dau acesti negi nu sunt cele grave, de asta intrebam daca l-sil iese doar pentru tulpinile cu risc crescut. Si daca el exista in organism pt l-sil nu trebuia sa se vada ceva la colposcopie? sau iese l-sil si fara rana? Cand ma gandesc la cancerul asta.... mama mea a murit anul trecut, a avut un cancer mamar cu metastaze spre final si stiu ca l-sil nu e asa rau...dar parca tot ce te poate speria e cancerul asta nenorocit si inevitabil te duci cu gandul.
Ultima oara a fost editat de Bianca84 (2012-01-10 12:42:00)
- anca90
- Platinum member
off, imi pare tare rau pt mama ta . tu insa nu te gandi la cancer, ca nu e deloc cazul. L-SIL inseamna rana: Low-Grade Squamous Intraepithelial Lesion. deci testul papanicolau a detectat o rana. culmea este ca la colposcopie nu s-a vazut rana, deci nu stiu pe ce sa te bazezi. ma gandesc ca medicul nu ti-ar fi spus sa faci genotiparea hpv, daca nu vedea totusi ceva... analiza e scumpa, dar daca te pregatesti pt un bebe, e bine s-o faci. hpv-ul care da negi genitali (deci nici macar cei de pe maini) e reprezentat de tulpini cu risc scazut, tulpini care nu produc rani pe col si nu duc la cancer. deci faptul ca mama ta avea negi pe maini nu spune nimic. l-sil poate fi dat atat de tulpini hpv cu risc crescut, cat si de alte microorganisme care produc initial o infectie ce se transforma in inflamatie si apoi in rana. deci orice afectiune netratata poate produce o rana pe col, nu doar hpv-ul. tu insa ai facut culturi si nu a iesit nimic in afara de bacilii gram negativi, deci ma gandesc ca tot ce ar mai putea sa produca o rana ar fi hpv-ul. daca faci testul si nu se depisteaza nimic, inseamna ca nici nu ai rana si rezultatul papanicolau a fost fals . sa ne tii la curent daca mai faci vreo investigatie. succes sa rezolvi problemele si sa poti concepe un copilas curand!
- Bianca84
- New member
Iti multumesc...cred ca o sa merg totusi si la un alt medic cu toate investigatiile pe care le-am facut, sper sa fie suficient raportul medical al colposcopiei sa nu fie nevoie sa repet, asta mi se pare si mie foarte ciudat ca la colposcopie nu s-a vazut nimic, daca imi recomanda tot test hpv o sa il fac, stiu ca e scump la sanador e cam 400 de lei, am abonament dar nu intra ...trebuie platit separat:(. O sa va tin la curent. Iti multumesc mult pentru raspunsurile atat de prompte:)
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|