Interpretare analize secretie vaginala-2
- darkangell
- Membru
- Inregistrat: 2009-12-29
Re: Interpretare analize secretie vaginala
Buna seara! Vreau sa ma ajutati si pe mine urgent.Vreau sa stiu ce am .Mi-am facut analizele la o secretie vaginala si vreau sa aflu ceea ce am si ce tratament imi trebuie! Rezultatul: RELATIV FRECVENTE CELULE EPITELIALE,RARE POLIMORFONUCLEARE NEUTROFILE.FRECVENTI BACILI GRAM POZITIVI,RARI BACILI GRAM NEGATIVI. Va multumesc mult!
- mickydutza
- New member
- Inregistrat: 2009-11-30
Va rog ajutati-ma si pe mine cu interpretarea acestor analize de secretie vaginala: Epitelii - foarte frecvente Bacili - Gram pozitiv Coci - Gram pozitiv, rari si izolati Numeroase celule superficiale etalate Numerosi lactobacili, forma medie
Va multumesc!
- gargaritza_90
- New member
- Inregistrat: 2010-12-08
Buna ! ma puteti ajuta si pe mine cu o parere va rog ? mi-am facut analiza la secretia vaginala acum 5 zile plus PAP-ul .Mi-au sosit rezultatele de la secretie dar la pap inca nu. Deci o sa ajung la doctor pentru interpretare abia cand imi ies si celelate analize.
Cam ce ar reiesi din urmatoarele ?
Microbiologie
Ex. bact. secretie uretrala, vaginala, col CULTURA IN CONDITII AEROBE: nu s-au dezvoltat colonii bacteriene la 48 ore CULTURA FUNGI NEGATIV
Citobacteriologie
Citodiagn. secretii vaginale FRECVENTE EPITELII SUPERFICIALE SI INTERMEDIARE. RARE PMN. FRECVENTI BACILI DODERLEIN. ABSENTE LEVURI. ABSENT TRICHOMONAS VAGINALIS
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
nu pare a fi nici o problema
- gargaritza_90
- New member
ok,mersi sper sa fie asa
- gargaritza_90
- New member
Am revenit ... restul analizelor suna asa :
Test
Citodiag. Papanicolau
SISTEM BETHESDA 2001/FROTIU CONVENTIONAL: Satisfacator pentru evaluare DA celule endocervicale DA I.Negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna? DA Organisme: Trichomonas vaginalis NU, Candida NU, Cocobacili NU, Gardnerella NU, Actinomicete NU, Virus herpes simplex NU, Altele Flora microbiana SAPROFITA Alte modificari nonneoplazice: Modificari celulare reactive asociate cu: inflamatia DA, DIU NU, Iradiere/chimioterapie NU, Celule glandulare post histerectomie NU, Atrofie NU II.Altele: Celule endometriale la femei peste 40 ani? NU III.Anomalii ale celulelor epiteliale? NU Cel. scuamoase: - Celule Scuamoase Atipice de Semnificatie Nedeterminata - ASC-US NU - Celule Scuamoase Atipice care nu pot exclude o leziune intraepiteliala de grad �nalt - ASC-H NU - Leziune Intraepiteliala Scuamoasa de Grad Scazut - LGSIL NU - cu atipii HPV NU - Leziune Intraepiteliala Scuamoasa de Grad �nalt - HGSIL NU- cu suspiciune de invazie NU - Carcinom cu celule scuamoase NU Cel. glandulare: - Cel. Glandulare Atipice(AGC) endocervicale NU,endometriale NU, glandulare fara alta specificatie(AGCNOS) NU - Cel. Glandulare Atipice �n favoarea unei neoplazii - endocervicale NU, glandulare NU - Adenocarcinomul endocervical in situ (AIS) NU - Adenocarcinomul endocervical NU, endometrial NU, extrauterin NU, fara alta specificatie NU.
IV.Alte neoplasme NU V.Recomandari:. O noua prelevare DA,De urmarit evolutia:citologica NU, colposcopica NU, biopsie urgenta NU, examen bacteriologic NU.
Descriere citologica: MODERAT fond inflamator acut si hemoragic. Alterari celulare de natura inflamatorie. Flora microbiana SAPROFITA
Concluzie: Frotiu de tip inflamator. N.L.: Se recomanda repetarea dupa tratament ANTIINFLAMATOR
Ce spuneti ? cum se prezinta situatia ?
- gargaritza_90
- New member
nu-si da nimeni cu parerea ?
- x_ynna
- Addicted member
- Inregistrat: 2009-01-27
Esti ok! ma mir ca nu ti-ai dat si tu seama din rezultat...o inflamatie usoara posibil dar nimic grav...in legatura cu asta o sa te consilieze medicul tau...multa sanatate!
O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!!
- gargaritza_90
- New member
- roxanastarparu
- Membru
- Inregistrat: 2011-04-04
buna fetelor, sunt noua pe acest forum si vreau sa ma lamutiti si pe mine cu ceva, va roog. am fost saptamana trecuta la un control ginecologic si mi-a spus ca am rana pe col. am facut testul papanicolau, care vine in 10 zile, insa astazi mi-au dat rezultatul analizelor de secretie vaginala care suna cam asa: Frotiu Gram:frecvente celule epiteliate, relativ frecvente leucocite, frecventi bacili Gram-pozitivi polimorfi, rari coci Gram-pozitivi. ma ajuta si pe mine cineva cu interpretarea acestor rezultate. pentru mine sunt intr-o alta limba. va rog mult. multumesc
- rozalia din romania
- Membru
- Inregistrat: 2011-06-06
buna seara. am facut si eu analize si va rog sa ma ajutati cu interpretarea lor. examen microscopic ;relativ frecvente leucocite, flora poliforma , predomina bacili gram nevativ , prezente celule levurice si pseudofilamente antifungigrama ;nystatine sensibil flucytosine rezistent
- Almi Ingerash
- Addicted member
- De la: capătul țării..
- Inregistrat: 2009-06-15
ana șterge te rog unul din mesaje (acesta sau cel de la ??ntrebare? altfel vei primi warn)
??? Everything will be OK at the end. If it's not OK, it's not the end. ??? ..::: Eveline-Ioana (29.05.2015) prin FIV :::.. ..::: Erika-Maria (10.02.2020) natural :::..
- HNF
- Membru
- Inregistrat: 2011-06-29
Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati cu o parere in urma analizelor efectuate:
Bacteriologie Examen Citologic Babes-Papanicolau Evaluarea frotiului: Frotiu negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna. Modificari celulare reactive asociate cu inflamatia. Flora microbiana cu predominenta cocilor si prezenta lactobacililor.
Auto Citodiagnostic secretie vaginala: Frecvente celule epiteliale. Relativ frecvente PMN integre si degradate. Flora microbiana cu predominenta cocilor Gram pozitivi izolati si in lanturi care acopera suprafata membranelor celulelor epiteliale si fundalul frotiului si prezenta lactobacililor.
Mi-au fost recomandate 10 analize pentru depistarea cauzei inflamatiei. Am motive sa ma ingrijorez? E necesar efectuarea tuturor analizelor cerute, in ciuda costurilor ridicate?
Va multumesc frumos si astept un raspuns!
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
care sunt alea 10 analize?????? sunt coci gram pozitivi, aia e cauza infectiei
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- HNF
- Membru
Buna seara,
Multumesc pentru raspuns. Cele 10 analize: - chlamydia - toxoplasma - mycroplasma - listerea(?) - citomegalovirus - streptocofi...(?) - coagulopa....(?) - ureoplasma(?) - AC anitifo...(?) - ???? indescifrabil Imi cer scuze dar nu am putut descifra mai mult de atat. Ce analiza ar trebui sa fac referitor la "coci gram pozitivi"? Multumesc!!!
- Al Pacino
- Administrator
- Inregistrat: 2006-02-01
pai chlamidya iese din discutie intrucit e gram-negativ si intracelular descrierii se potrivesc streptococii si se poate evalua situatia functie de simptomatologie foarte bine, fara atita cheltuiala...foarte probabil vorbim despre un streptococ de grup B...parerea mea e sa mai intrebi si alt medic si sa faci o cultura din secretia vaginala, eventual....oricum, tratamentul e cu antibiotice
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- blue_eyes86
- Membru
- Inregistrat: 2011-07-05
SECRETIE VAGINALA - FROTIU:Celule epiteliale - frecvente,Reactie inflamatorie - discreta - rare polimorfonucleare,Hematii - absente,Flora Doderlein - frecventa,Levuri - nu se observa,Trichomonas vaginalis - nu se observa;SECRETIE VAGINALA - EXAMEN BACTERIOLOGIC:Culturi necrescute la 48h pe mediile insamantate;SECRETIE VAGINALA - EXAMEN MICOLOGIC:Levuri absente
- HNF
- Membru
Buna ziua! Am facut un numar de 4 analize din cele 10 recomandate (Chlamydia IgG si IgA, IgG si IgM pt Toxoplasma si Citomegalovirus, Cultura secretie col uterin - Streptococ Gr. B) si rezultatele sunt urmatoarele:
Microbiologie Secretie Col Uterin 1. Cultura secretie col uterin Cultura negativa pt bacterii (absenta flora bacteriana). Candida prezenta 2. Antifungigrama - Candida Antifungic Interpretare 2.1 Nystatin Sensibil 2.2 Econazole Sensibil 2.3 Ketoconazole Sensibil 2.4 Miconazole Sensibil 2.5 Clotrimazole Sensibil 2.6 Fluconazole Intermediar
Imunologie Sange
1. Chlamydia trachomatis serologie IgA Negativ 2. Chlamydia trachomatis serologie IgG Negativ 3. Toxo IgG 0,8 4. Toxo IgM 0,10 5. Citomegalovirus serologie: Anticorpi IgG 116.6 6. Citomegalovirus serologie: Anticorpi IgM 0.11
Acestea sunt rezultatele, va rog frumos daca se poate o opinie. Va multumesc! O zi buna!
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|