homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Facultate in strainatate :-?

#1 2009-03-30 21:01:59

cristinacristina
New member
Inregistrat: 2009-02-25

facultate in strainatate :-?

sper ca nu s-a mai discutat asta inainte, daca da, imi cer scuze.
v-a tentat vreodata ideea sa faceti facultatea in alta tara? eventual sa si ramaneti acolo? pe mine ma ispiteste tare gandul asta... si as avea 2 optiuni : printr-un proiect, in Anglia sau la mama, in Spania..daca nu...raman aici si duc o viata obisnuita. Voi ce-ati face? sau cunoasteti pe cineva care-a facut asta?
n-as prea vrea sa raman in tzara si nici nu-s sigura ce sa fac dumbom

#2 2009-03-30 21:10:35

OneOnly
Insomniac member
Inregistrat: 2008-07-14

Re: facultate in strainatate :-?

eu as fi plecat demult dak as fi avut bani....

They can because they think they can.

#3 2009-03-30 21:16:15

cristinacristina
New member
Inregistrat: 2009-02-25

pai si eu, in eventualitatea in care ma hotarasc sa plec, ma angajez.. doar nu pot sta pe banii parintilor acolo...

#4 2009-03-30 21:23:13

OneOnly
Insomniac member
Inregistrat: 2008-07-14

nu e chair asa usor....

They can because they think they can.

#5 2009-03-30 21:27:31

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

am cunostinte care au facut facultatea in strainatate si sunt la fel de pregatiti ca cei care fac aici. stiu persoane care s-au imprumutat ca sa-si trimita copiii in strainatate, copii care au cheltuit banii si s-au intors in tara asa cum au plecat si asta nu pt ca ar fi cautat doar distractie, ci pt ca nu s-a studiat mai nimic pe acolo pe unde au fost. am o prietena care a plecat cu bursa in america si se descurca foarte bine, dar nici in 2 ani nu s-a adaptat la viata de acolo, cum de asemenea stiu muuulte persoane care sunt la facultate in tara, care au terminat aici si au ajuns foarte bine. concluzia : cine vrea sa invete, invata si in varful muntelui. nu consider cu aproape nimic mai bune facultatile de afara comparativ cu ale noastre.
sem trecut a venit o tipa la noi sa ne prezinte universitatile din anglia. ce mi-a ramas in minte :preturi mari, imense, exorbitante lol sunt oferte de munca, dar nu primesti nici macar un sfert din cat iti trebuie pt a trai cat de cat decent acolo.

Ultima oara a fost editat de april sunset (2010-08-02 13:46:35)

bebe V., soarele si luna

Publicitate

loading...

#6 2009-03-30 21:52:34

ela_is_sweet
Sr. member
Inregistrat: 2006-08-10

fiecare cum crede....eu sunt cu bursa erasmus in strainatate ....si e foarte bine aici...mult mai bine decat in romania...si o zic din proprie experienta.acuma sunt pareri si pareri...pana nu vezi cu ochii tai nu ai de unde sa stii.... mai bine te bagi pe o fac in romania si incerci sa pleci cu o bursa...apoi daca iti place....urmezi masterul in strainatate...la mama ta in spania sau unde vrei big_smile

ce proiect in anglia? suna interesant rau de tot big_smile
ai mai putea incerca work and travel big_smile am auzit ca e criminal si programul asta hjartahjarta:hjarta ce m-as baga si eu

Ultima oara a fost editat de ela_is_sweet (2009-03-30 21:54:25)

#7 2009-03-30 23:09:01

Himmel
Insomniac member
De la: Magix
Inregistrat: 2008-05-10

ela erasms de la ase?

si ca sa pleci q w&t iti tr o gramada de bani ... si daca n;ai un job k lumea eventual q bacsis nu e tocmai usor.. sad

Poate ca par fragila, neajutorata si nepamanteana, dar am structura de otel.

#8 2009-03-30 23:38:52

You_and_Me
Diamond member
Inregistrat: 2008-03-13

eu as pleca imediat ...mai ales acum dupa ce am vazut cum se traieste aici ...dak ai astfel de posibilitate nu o rata ...ar fi pacat

..be the best ...fuck the rest smile))

#9 2009-03-31 10:10:40

Chiara.M
Hero member
De la: Wingsland
Inregistrat: 2007-06-04

si eu sunt in strainatate la facultate. bine, eu nu am venit special pt fac, cand am venit aveam nici 17 ani si acum fac facultate si 2 job-uri (cum am mai spus de n-spe mii de ori pe aici) si nu vreau sa ma laud dar ma descurc bine, sunt pe banii mei si ii mai si ajut pe ai mei si pe sora-mea (care face ase in bucuresti) si suntem bine. dar sa nu crezi ca in strainatate e floare la ureche. cand incepi sa-ti castigi singura banii e greu, trebuie sa renunti la multe, seri in oras, discoteci etc... nu pt ca nu se poate ci pt ca esti prea obosita si vrei doar sa stai in pat la un film cu iubitul...

Have you ever thrown a fist full of glitter in the air?...

#10 2009-03-31 10:53:32

ela_is_sweet
Sr. member
Inregistrat: 2006-08-10

delyutza smile nu la ase...dar nu vreau sa zic smile poate sunt unele persoane care ma cunosc pe aici pe forum smile cu erasmus e bine...450 euro pe luna bursa...ajunge de camin si de mancare...dar de distractie si sa imi mai cumpar si eu o tzoala imi dau ai mei...ca altfel eu as fi moarta fara putin sprijin material de acasa

#11 2009-03-31 10:59:26

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Eu sunt la faculta in Danemarca si de la mine de la studii au renuntat 7 oameni ca nu s-au adaptat. Mie imi place foarte mult aici, probabil pt ca pe nenea l-am gasit aici si de ex nu merg la vara acasa ca nu vreau sa plec nici un minut departe de el lol

Chestia cu lucratu iti spun de pe pielea mea. Acum e criza si nu te angajeaza nimeni pe tine. Toti sunt nationalisti si ii prefera pe ai lor, mai ales acu ca merge economia greu, asa ca nu te baza pe asta foarte mult. Mai ales in anglia. Am o droaie de colegi care sunt acolo si tot cauta de munca de 8 luni de cand a inceput scoala. Dar daca asta vrei si iti permiti, iti recomand numai ca stii bine daca te poti ada?ta culturii, ca sa nu traiesti ani de chin in studentie.

#12 2009-03-31 11:37:06

Ewelina
Full member
Inregistrat: 2008-12-29

si eu studiez in danemarca, daca vrei sa pleci pleaca, dar ceea ce iti recomand eu e sa mergi neaparat unde vorbesti limba si sa te pregatesti sa dai din coate. si acasa va spun sincer ca depinde de facultate si domeniu, ca zici ca esti mai bine pregatit acasa e cam irelevant din moment ce iesi din facultate si nu prea stii ce sa faci ca nu ai decat cunostinte teoretice, unde sunt eu facem multe proiecte, practici etc...si imi dau seama cum la noi in timpul adolescentei nu aveam posibilitatea sa am job de dupa-masa cum au cei din Occident si acum ma cam trage inapoi, pentru ca aici copii lucreaza de la 15 ani dupa scoala cate 2-3-5 ore si asa mai departe. Sunt si in tara, dar oricum nu avem traditie in asta. Iar in timp iti dai mult mai mult seama de posibilitatile pe care ti le ofera strainatatea, sunt mult mai flexibili. Dar raman la parerea mea, tu trebuie sa faci ceea ce simti!
Anglia e oricum mai internationala decat Danemarca, nici nu se compara, iar in Spania daca o ai pe mama ta inseamna ca deja ai niste contacte acolo ceea ce conteaza foarte mult. Daca de unde lucru m-am convins e ca contactele pe care le ai conteaza ENORM de mult, peste tot nu doar in Romania, asa ca ar trebui sa iei si asta in considerare. Si da, sunt preturi de mori in Anglia, dar Spania e chiar ieftina fata de restul Europei.big_smile

#13 2009-03-31 11:42:48

Monica999
Hero member
Site

Da, contactele conteaza foarte mult, dar si cultura tarii, adica stii, sa te adaptezi usor ca altfel e trist. Si faptul ca stii limba te ajuta atat de mult sa te adaptezi. Sunt sigura ca daca nu l-as fi intalnit pe nenea as fi regretat enorm ca am ales Danemarca lol Nu tu limba, nu tu oameni calzi, nu tu vreme frumoasa doar "sleek modern design" rotfl

#14 2009-04-02 15:26:47

SinTetasNoHayParaiso
New member
De la: la ciudad azul...
Inregistrat: 2009-03-31

PillBlast ...nenea cine e? cel care te finanteaza?

Zambeste celor care te urasc,sa simta ura ta!!
Zambeste celor pe care ii iubesti sa simta dragostea ta!!
Iar dak vreodata cei pe care ii iubesti te vor trada,zambeste sa simta indiferenta ta!!

#15 2009-04-02 15:30:07

SinTetasNoHayParaiso
New member
De la: la ciudad azul...
Inregistrat: 2009-03-31

Sa nu creeti k in strainatate sunt caini cu covrigi in coada....eu stau d 3 ani in Spania,acum e un moment dificil,e crizzzzzaaaaaa........ multa lume ar vrea s fie in tara,invatamantul aici e diferit d cel din tara!!

Zambeste celor care te urasc,sa simta ura ta!!
Zambeste celor pe care ii iubesti sa simta dragostea ta!!
Iar dak vreodata cei pe care ii iubesti te vor trada,zambeste sa simta indiferenta ta!!

#16 2009-04-03 13:18:18

Monica999
Hero member
Site

SinTetasNoHayParaiso a scris:

PillBlast ...nenea cine e? cel care te finanteaza?

Nenea iubitul de finantat ma finanteaza parintii. Ai grija cum pui intrebarile ca asta a sunat foarte urat.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.