|
Nu esti logat.
Astept pareri#1 2009-04-08 15:57:17
Astept pareriBuna.Am nevoie de parerile voastre asupra unui caz.Am o prietena pe care o banuiesc ca sufera de bulimie.De ce zic asta?am iesit zilele trecute mai multi prieteni la un restaurant.Daupa ce am terminat de mincat prietena asta a mea care mincase destul de mult comparativ cu restul fetelor a zis ca s-ar duce sa isi bage degetele pe git pt a da afara.Am ramas toti cu f surprinsi.Ea e genul de persoana care de cind o stiu face cura de slabire si e tot timpul stresata de fizicul ei-desi nu e o fata cu prea multe kg in plus.Discutind apoi cu o alta prietena care era de fata la momentul respectiv,ne-am dat seama ca de fiecare data cind venea la noi la masa minca foarte mult, cu multa pofta apoi imediat ce termina mergea la baie.Nu stiam de ce.Acum banuim ca de multa vreme s-ar putea sa practice ea "sportul" asta cu degetele in git.Nu stim ca sa facem am vrea sa o ajutam, dar nu prea vrea sa mearga la medic.Inainte sa discutam cu ea vroiam sa mai aflu citeva pareri. Stiu ca bulimia vine insotita si de probleme psihice pe care ea le cam prezinta-oscilatii puternice ale momentele bune cu cele rele. Offline #2 2009-04-08 16:14:05
Re: Astept pareribulimia e o boala grava si cred ca ar trebui sa vorbesti cumva cu parintii fetei sa le spui. mai intai, insa ar trebui sa fii 100% ca prietena ta chiar "practica acest sport" sa nu cumva sa-i sperii pe bietii oameni fara motiv. in schimb, daca stii sigur, nu mai pierde timpul, pt ca dupa cum spuneam, nu e de joaca. pot aparea o multime de complicatii in urma "degetelor pe gat"...chiar moarte daca se foloseste mult timp. V., soarele si luna Offline #3 2009-04-08 18:49:52
Re: Astept pareriProblema e ca fata e de fapt femeie in toata firea are 37 de ani.deci cu parintii degeaba vorbim. Probleme are saraca destule. Acuma nu stiu in ce masura au legatura cu "sportul" ei - i-a fost gasita hepatita c. Mai astept pareri pt ca am vrea sa vb serios cu ea mai ales ca nu stiu daca va recunoate ceva. Si atunci pe baza a ceva concret sa o "scuturam" noi (noi-prietenele) asa ca lumea si sa se trezeasca la realitate. Suntem f ingrijorate pt ea, mai ales ca de cite ori am incercat sa vb cu ea se supara ca si cum i-am vrea raul. Banuim ca este bulimie si pe baza faptului ca mai demult venind vorba de anorexie i-am explicat ce este si a spus foarte incintata "ce n-as da sa fiu si eu anorexica" - adica isi doreste sa fie slaba cam asa cum sunt anorexicele. Offline #4 2009-04-08 19:43:06
Re: Astept pareriatunci nu-ti ramane decat sa vorbesti cu ea. dupa ce ca are hepatita, vrea sa se imbolnaveasca mai rau dand totul fortat afara? situatia nu e deloc roz pt ea si daca o intereseaza macar putin viata ei, spune-i direct, chiar daca se supara ca ceea ce face ea o s-o distruga incetul cu incetul. primul efect negativ peste care va da va fi inflamarea esofagului (asta in prima instanta, pe parcurs se distruge pur si simplu), deshidratarea organismului din cauza vomitatului, umplerea cu bacterii a gatului si limbii, predispozitie ridicata la un atac de cord si in final, moarte. Ultima oara a fost editat de april sunset (2009-04-08 19:47:07) V., soarele si luna Offline © Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|