homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Papanicolau 4,pareri pls

#1 2009-04-14 10:46:35

adita
Full member
Inregistrat: 2008-03-26

papanicolau 4,pareri pls

Buna am o cunostinta ff  apropiata care a obtinut un rez zilele astea de papanicolau 4.A fost la un control de rutina ,i sa facut eco unde totul a fost oki si i sa prelevat  proba pt papnicolau.Ea se simte bine,ciclu normal chiar fff exact la zi ii vine.ce pareri aveti aveti???Doctoressa pls o parere,oricum acum dupa sarbatori merge sa repete papanicolau si am inteles ca  ii va lua si pt biopsie.Medicul ia spus ca doar dupa biopsie se va pronunta dar poate nu intotdeauna papnicolau 4 refecta ceva ff rau.

#2 2009-04-14 10:52:39

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: papanicolau 4,pareri pls

ar fi bine sa postezi aici tot ce scrie pe buletinul de analiza, daca il mai are
oricum nu e de stat, sa faca biopsia si ce investigatii ii mai recomanda medicul

#3 2009-04-14 12:11:48

adita
Full member

o sa incerc sa intru in posesia analizeleor sa le postez aici.dar se poate de exemplu daca ar fi fost o raceala mai puternica ,e o fire mai sensibila.Se poate ca si din cauza asta sa influenteze testul papanicolau??

#4 2009-04-14 12:15:26

heimdall
Diamond member

Nu, Papanicolau 4 inseamna ca sunt modificari anormale la nivelul celulelor colului, n-are legatura cu raceala, uite aici mai multe informatii :
http://www.romedic.ro/cancerul-de-col-u … apanicolau
Nu zice nimeni sa intre in panica, dar trebuie sa ia masuri... dupa biopsie o sa stie mai multe. Sanatate multa !

#5 2009-04-14 12:18:08

adita
Full member

ms mult o sa revin cu analizele.si eu sunt putin speriata,imi e o persoana apropiata si nici nu vreau sa ma gandesc la rau.ms inca odata

Publicitate

loading...

#6 2009-04-15 14:39:07

adita
Full member

Fetelor am revenit cu o intrebare,se poate ca testul papa nicolau sa fie eronat.oricum azi merge sa-si refaca testul si sa vedem ulterior ce va fi.

#7 2009-04-15 15:39:56

heimdall
Diamond member

Exista o sansa foarte mica... oricum la investigatiile uletrioare s-ar fi vazut daca a fost vorba de o eroare sau nu. Insa tu incearca pe cat posibil sa o convingi sa mearga la medic, nu sa se bazeze pe faptul ca a fost o eroare, fiindca nu e de gluma. Am trecut prin asta cu mama, care nu voia sa mearga sa-si ia rezultatul de la biopsie de teama sa nu fie ceva rau  neutral

#8 2009-04-16 10:12:18

adita
Full member

buna,heimdall,ieri a fost sa-si repete papanicolau si pe saptamna viitoare e gata,in fc de ce rezultat obtine ,va merge sau nu la biopsie.medicul ia spus ca ar fi bine facuta si biopsia ca sa se certifice diagnosticu.Medicul ia explicat ieri ca a lua biopsie inseamna a lua o bucata de pe col ,dar ea e speriata spune de acolo de unde ia o bucata ,nu ramane rana??? ce se intampla cu rana aia??? chiar asa ca nu stiam ce sa-i zic.aa si inca ceva ,daca testu papanicolau este 4,se poate ca biopsia sa iasa negativa?????Daca nu sunt prea indiscreta in cazul mamei tale cu a fost???

Ultima oara a fost editat de adita (2009-04-16 10:13:42)

#9 2009-04-16 10:13:55

heimdall
Diamond member

Se ia un fragment de tesut ca si la testul Pap, nu va imaginati ca e o bucata mare, cateva celule acolo ca sa fie analizate, deci nu o sa ramana rana si nu e nimic de speriat.
Da, se poate ca biopsia sa iasa negativa, la Pap 4 inseamna ca modificarile sunt mai accentuate, deci exista si sanse sa fie malign, dar nu e neaparat... oricum, in cel mai rau caz, chiar daca sunt celule maligne, in stadiul asta sansele de recuperare totala sunt foarte foarte mari, pentru ca ar fi un stadiu incipient, de-aia spuneam ca e bine sa-si faca investigatiile din timp, sa nu aiba timp sa avanseze, orice ar fi. In cazul mamei mele a iesit ok, slava Domnului !
Sanatate multa !

Ultima oara a fost editat de heimdall (2009-04-16 10:16:59)

#10 2009-04-16 10:16:19

adita
Full member

da dar mai am o nedumerire,medicul ia spus ca trebuie sa-i faca anestezie pt biopsie pt ca sa poata recolta cum trebuie.??e necesara anestezia??ms mult doamne ajuta sa fie bine,acum astepata papanicolau repetat si dupa va merge pt biopsie.Iartama ca tot insist dar sunt cred mai speriata ca ea,dar in cazul mamei tale tot asa a fost papanicolau 4 ,dupa care a facut biopsia si a iesit negativa???

Ultima oara a fost editat de adita (2009-04-16 10:20:23)

#11 2009-04-16 10:20:46

heimdall
Diamond member

uite, asta nu stiu sigur, mama nu mi-a zis nimic de anestezie, probabil ca sunt medici care fac anestezie si altii nu... in orice caz cred ca e vorba de anestezie locala
poate mai spun fetele care au facut biopsie cum se procedeaza
nu, mama mea nu a facut Pap inainte, a ajuns la spital fiindca avea hemoragii mari si i-au facut direct biopsie
te cred ca esti speriata, ideea e ca orice ar fi, nu trebuie sa amane mersul la medic, e foarte important, si medicul o sa decida daca e nevoie de operatie sau doar de tratament
nu stiu cum sa te linistesc, ti-am zis, chiar daca apar celule maligne sau potential maligne, nu se poate numi nici macar cancer in primul stadiu, deci sansele de recuperare sunt 100%

Ultima oara a fost editat de heimdall (2009-04-16 10:24:08)

#12 2009-04-16 10:27:29

adita
Full member

offf ,da doamne sa fie bine.Chiar ma gandeam ca ea a aflat rezultatul saptaman asta (saptamana mare) si poate fi si un semn de sus sa fie precauta si sa nu fie delasatoare,oricum a luat atitudine si iti ziceam ca ieri a fost pt al doilea test papnicolau.

Ultima oara a fost editat de adita (2009-04-16 10:32:29)

#13 2009-04-16 10:33:32

heimdall
Diamond member

sanatate multa si sa ne spui ce-a facut  puss

#14 2009-04-16 11:05:41

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

adita a scris:

buna,heimdall,ieri a fost sa-si repete papanicolau si pe saptamna viitoare e gata,in fc de ce rezultat obtine ,va merge sau nu la biopsie.medicul ia spus ca ar fi bine facuta si biopsia ca sa se certifice diagnosticu.Medicul ia explicat ieri ca a lua biopsie inseamna a lua o bucata de pe col ,dar ea e speriata spune de acolo de unde ia o bucata ,nu ramane rana??? ce se intampla cu rana aia??? chiar asa ca nu stiam ce sa-i zic.aa si inca ceva ,daca testu papanicolau este 4,se poate ca biopsia sa iasa negativa?????Daca nu sunt prea indiscreta in cazul mamei tale cu a fost???

draga mea, Papanicolau clasa 4 inseamna cancer...exista evident si sanse ca rezultatul sa fie eronat, insa foarte mici...
sincer, nu vreau sa te necajesc, insa mie cel mai ingrijorator mi se pare diagnosticul de cancer de col uterin si o eventuala rana ce ar putea ramine in urma biopsiei nu mi se pare deloc o problema prin comparatie, asa ca as merge fara sa clipesc sa fac toate investigatiile pe care mi le recomanda medicul, cu speranta ca nu e prea tirziu

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#15 2009-04-16 12:03:16

adita
Full member

doctoressa nu exista simtome ,ea se simte bine,nu dureri,nu scurgeri ciclu la zi.Exista posibilitatea chiar si la papanicolau 4 ,biopsia sa iasa bine?????

#16 2009-04-16 16:07:54

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

adita, daca raportezi, doctoressa nu-ti va rapsunde mai repede. iti va raspunde cand va mai intra.

#17 2009-04-17 09:57:32

adita
Full member

fetelor revin cu noutati,ieri medicul ia recomadat 10 zile ce colposeptine,voi ce parere aveti??? deci in momentul de fata nu i sa pus un diagnostic concret ,e in asteptare al 2 test papanicolau,dar pana atunci i sa dat aceste ovule.incerc sa discut cu voi pt ca cred ca o sa o iau razna daca nu discut cu cineva,ea nu pare deloc ingrijorata cu toate ca si ea are aces la internet si ar putea vedea.off e grea asteptarea.A si inca ceva si medicul ei ia spus ca vindecarea este de 100%,sunt bulversata total.Eu o intreb tot timpu cm se simte,ea zice ca e oki ,nu o doare nimic si probabil asta o linisteste,faptul ca se simte bine ,nu vede nici o schimbare,ma gandesc

Ultima oara a fost editat de adita (2009-04-17 09:59:14)

#18 2009-04-17 18:05:24

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Cati ani are persoana? Normal ca se simte bine, deoarece boala asta nu da efecte sistemice, decat foarte, foarte tarziu. Papanicolau 4 inseamna cancer, cu putin noroc este doar "in situ". Sansele de vindecare sunt intr-adevar mari, se poate spune chiar 100%, dar CU TRATAMENT. Asta inseamna minim conizatie, maxim histerectomie. Mi-e si frica sa ma gandesc ce va zice de asta, daca s-a speriat de biopsie. Dar vom mai discuta de asta, daca va fi cazul. Pana una alta eu va doresc , fireste , sa fi fost doar o greseala de laborator!

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#19 2009-04-21 11:22:40

adita
Full member

perosana in cauza are 50 si ceva de ani , a facut un control de rutina si asa a aflat rez papanicolau,acum  saptamana asta asteapta rez la al 2 papanicolau sa vada ce va iesi dupa care va urma sfatul medicului.Nu prea e deacord cu biopis nu neaparat datorita dureri,e de principiu ca scormonind acolo faci mai rau,oricum sa gandit deja la varianta operatiei pt inlaturarea uterului,eu am reusit sa iau legatura cu medicul ginecolog care ia facut analizele,doamna doctor spunea ca dupa primu papanicolau ar fi ceva "in situ"care se trateaza in totalitalitate.Oricum eu ma gandesc ca si tratamentul ar fi o varianta fff buna,dar de ce sa nu elimine tot rau din radacina, sa elimine uterul cu totul.A si inca ceva daca cunoasteti,exista o alta varianta in afara de biopsie,ceva analize din sange ma gandesc care ar putea determina ce se poate determina in urma biopsiei????va rog astept pareri si sugestii.multumesc mult.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.