homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

DISPLAZIE MODERATA va rog mult ajutati-ma cu un sfat, f imp pt fam mea

#1 2009-04-15 15:55:31

adela.bb
Membru
Inregistrat: 2009-04-14

DISPLAZIE MODERATA va rog mult ajutati-ma cu un sfat, f imp pt fam mea

Buna ziua,
Sunt disperata si va rog mult de tot ajutati-ma cu un sfat!
De curand am fost diagnosticata cu displazie moderata a epiteliului metaplazic endocervical de suprafata (CIN II,H-SIL),endocervicita cronica foliculara.
As dori inca 1 copil dar nu stiu ce pericole presupune.Dr.a spus ca totul depinde de asta, dar nu as vrea nici sa fie prea tarziu pe urma, poate am totusi o sansa ca totul sa se opreasca la conizatie.In ce pericol ma aflu daca mai fac un copil, si ce ar trebui sa fac,deoarece sotul meu crede ca primeaza sanatatea mea ?Am inteles ca daca o displazie nu este tratata rezida in cancer de col uterin in 5-15 ani., cat de mult poate avansa aceala "boala" in 2 ani in care presupun ca asface un copil?Trebuie sa fac conizatia si in functie de rezultatul acesteia ce se intampla, mi se va extirpa uterul,sau si altceva? Senzatia de "amorteala" a pubisului are vreo legatura, o am inca din sarcina. Va rog mult ajutati-ma sunt panicata si nu stiu ce sa fac.Va multumesc anticipat si astept un raspuns.

#2 2009-04-15 17:53:35

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

Re: DISPLAZIE MODERATA va rog mult ajutati-ma cu un sfat, f imp pt fam mea

adela.bb ii las link doctoressei.

#3 2009-04-15 19:34:18

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Adela H-SIL nu este tocmai bine, "H" vine de la high-risk. Parerea mea este ca ar trebui sa faci conizatia. Poti foarte bine sa faci copilul dupa conizatie, eventual cu cerclaj in timpul sarcinii. Dupa conizatie, tesutul scos se va analiza. Daca este ok, poti sa faci copilul dupa cateva luni. Daca, Doamne fereste, nu iese bine, eu zic sa nu mai astepti inainte de a face un tratament radical. Sincer, nu vreau sa te sperii, dar cred ca ai auzit la TV povestea tipei din Anglia...Dar, pe baza a celor ce ai spus tu, eu zic ca se va rezolva cu conizatie, iar apoi vei avea bebele pe care ti-l doresti.

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#4 2009-04-16 10:53:43

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

adela.bb a scris:

Buna ziua,
Sunt disperata si va rog mult de tot ajutati-ma cu un sfat!
De curand am fost diagnosticata cu displazie moderata a epiteliului metaplazic endocervical de suprafata (CIN II,H-SIL),endocervicita cronica foliculara.
As dori inca 1 copil dar nu stiu ce pericole presupune.Dr.a spus ca totul depinde de asta, dar nu as vrea nici sa fie prea tarziu pe urma, poate am totusi o sansa ca totul sa se opreasca la conizatie.In ce pericol ma aflu daca mai fac un copil, si ce ar trebui sa fac,deoarece sotul meu crede ca primeaza sanatatea mea ?Am inteles ca daca o displazie nu este tratata rezida in cancer de col uterin in 5-15 ani., cat de mult poate avansa aceala "boala" in 2 ani in care presupun ca asface un copil?Trebuie sa fac conizatia si in functie de rezultatul acesteia ce se intampla, mi se va extirpa uterul,sau si altceva? Senzatia de "amorteala" a pubisului are vreo legatura, o am inca din sarcina. Va rog mult ajutati-ma sunt panicata si nu stiu ce sa fac.Va multumesc anticipat si astept un raspuns.

adela, trateaza problemele de col uterin si vezi dupa aceea de facutul copilului...
sunt de acord cu sotul tau...e important ca sa aiba mama copilul pe care il ai deja, cit mai mult timp posibil, decit sa aiba un frate/sora, insa sa creasca amindoi fara mama...asta e parerea mea

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#5 2009-04-16 10:58:06

adela.bb
Membru

Rose, iti multumesc mult pentru raspuns, speranta mea este ca totul sa se opreasca la conizatie.Doamne ajuta!  rugaciune Nu stiu ce a patit tipa din Anglia, poate imi spui daca ai timp.Ceea ce nu stiu este daca ar trebui sa mai fac ceva analize sau nu, acel virus HPV il am, am inteles ca poti aveam displazia asta nenorocita si totusi sa nu fi infectata cu HPV?
Camish, iti multumesc, si astept cu interes raspunsul doctoressei.

Publicitate

loading...

#6 2009-04-16 11:08:39

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

l-ai primit deja, adela...
si da, poti sa ai displazia asta si sa nu fi infectata cu HPV

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#7 2009-04-16 11:25:10

adela.bb
Membru

multumesc din suflet doctoressei pentru raspuns,aveti dreptate.Speram totusi sa nu fie atat de grav incat sa fie posibil sa cresca copilul fara mama. grater Pur si simplu nu stiu cauzele care au dus la aparitia acestei displazii, de cat timp o am, daca este posibil sa fie infectat si sotul meu...multe nu stiu. multumesc oricum fetelor pentru ajutor in luarea deciziei corecte.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.