Retete in imagini - 3-5
Pagini: 1 … 3 4 5 6 7 … 157
Subiect inchis
- skumpi
- Vizitator
Re: Retete in imagini - 3
eh nah n`ai gustat`o pe a mea...de aia iti place aia d magazin
- Melany1
- Banat
- Inregistrat: 2008-02-07
stie cineva cum se face Alba ca Zapada?poftesc de multa vreme da nu stiu
- Cassiopeia
- Insomniac member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-03-09
Melany1 a scris:stie cineva cum se face Alba ca Zapada?poftesc de multa vreme da nu stiu
reteta aia cu 3 foi si crema intre ele?
Sim y
- Cassiopeia
- Insomniac member
- Inregistrat: 2006-03-09
Alba ca zapada
Ingrediente
FOILE: CREMA: -4 oua 1 l lapte (sau apa) -4 linguri lapte 3-4 linguri cacao -2 linguri amoniac 10 linguri faina -10 linguri zahar 10 linguri zahar -10 linguri ulei 1 pachet margarina (Unirea, Rama) -faina cat cuprinde
Preparare: A.Foile Se face o coca potrivita din ingrediente.Se imparte in 3 parti egale.Se intinde bine si se coace pe dosul tavii de aragaz.(~25min).
B.Crema: Se topeste margarina.Se pune zaharul in lapte(apa) pt a se topi. Se adauga cacao,faina si se amesteca.Se pune pe foc. Se lasa sa fiarba ,amestecand pt a nu se lipi.Este gata cand are compozitia unui smantani( sau ca o budinca).
Am facut chiar azi reteta,o sa pun maine pozici cu prajitura taiata.
Ultima oara a fost editat de simy_alexandra (2009-04-18 00:57:30)
Sim y
- sunshine16
- Banat
- Inregistrat: 2008-09-01
- Site
andrulina a scris:love_t a scris:Andrulina, ce bine arata cozonacii!! Poti sa pui si reteta pls?
pai am mai pus-o odata la un topic mai vechi de retete in imagini...tot tu mi-ai cerut-o parca
Saru' mana, o s-o caut si urmatorul cozonac il fac dupa reteta ta. Arata prea apetisant sa nu incerc
True sophistication lies in simplicity! www.bubulinagospodina.com
- annabel
- Diamond member
- Inregistrat: 2007-01-15
Melany1 a scris:stie cineva cum se face Alba ca Zapada?poftesc de multa vreme da nu stiu
Alba-ca Zapada
Ingrediente:
-Blat(8foi)- 3oua 1 cana zahar 350ml lapte 350ml ulei faina cat sa fie aluatul potrivit(sa il poti framanta) 1 lingurita de bicarbonat cu un pic de otet esenta de rom sare
-Crema- 500ml lapte 1 pachet unt 2 1/2 linguri de faina 7 linguri zahar
Mod de preparare: -Blatul- -se pun ouale si zaharul;se amesteca bine bine, se adauga laptele treptat, uleiul tot TREPTAT, esenta, sarea, un pic de faina, apoi bicarbonatul stins cu lamaie sau otet si apoi se adauga faina si se framanta
-intre timp se spala 2-3 tavi mari -aluatul astfel format se imparte in 8 bucatele(intai in 2, apoi fiecare jumate in 2 si inca o data) -se ia o gramajoara de aluat si se intinde cu facaletul pe FUNDUL tavii pana se formeaza o foaie uniforma si subtire;se da la cuptor
Crema- -se pune laptele si zaharul intr-o craticioara pe foc mic; se amesteca incontinuu; se adauga faina treptat si se amesteca incontinuu pana se face ca o smantana groasa(NEAPARAT);se adauga untul si se amesteca pana se omogenizeaza(topeste untul) -cand e rece crema, se stoarce zeama de la 2 lamai mici si se adauga si razatura de la ele; se amesteca bine -crema se pune intre foile facute mai devreme, iar la sfarsit se da la rece si se pune ceva greu deasupra(se lasa cam 2 zile ca sa se inmoaie foile de la crema) maine o tai si o pudrez cu zahar vanilat deasupra mama face cu cate 8 foi dar cand sa musti ai o problema ).asa ca am facut cate 4 foi ca sa duc la toata lumea
Retete in imagini 2, pag 95(reteta), pag 97(pozele cu prajitura taiata)
- emmerich
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-08-27
vai cum arata annabel ...pasca cu smantana n-am papat niciodata..e buna?
- alexia
- Addicted member
- Inregistrat: 2006-01-14
Arata bine.. dar pasca cu ciocolata nu mai e pasca ...
- annabel
- Diamond member
alexia la noi in moldova este pasca cu smantana si cu cioco si cu branza.3 feluri nici ouale verzi/albastre, galbene nu sunt pt paste.dar tot face lumea(inclusiv noi)
madalina e ff buna cea cu smantana.sunt innebunita(mai ales ca eu cu branza nu pap)dupa ea
- camysh
- Moderator
- Inregistrat: 2007-12-08
Cornulete bicolore
Ingrediente: - 1 kg faina - 4 oua - 300 ml lapte - 200 ml ulei - 1 praf de copt - 1 pachetel de drojdie - 5 linguri zahar - 3 linguri cacao - coaja rasa de lamiae - 3-4 linguri ulei Sirop: 225 ml apa + 400 gr zahar Mod de preparare: Se pune la dospit intr-o cana drojdia dizolvata cu un pic de lapte, o lingurita de zahar si 2-3 lingurite de faina. Siropul se fierbe cam 3 minute si se lasa la racit.
Se amesteca ouale, laptele, uleiul, praful de copt stins, zaharul, drojdia crescuta, apoi punem faina pana se face un aluat elastic si nu se mai lipeste de maini si se pune la dospit. Dupa ce creste se imparte coca in doua, intr-o bucata se pune coaja de lamaie si se ajuta cu 1-2 linguri de ulei sa se poata incorpora. In cealalta parte de aluat se pune cacaoa si se ajuta tot cu 1-2 linguri de ulei sa se incorporeze. Dupa ce se termina de framantat se lasa la dospit cam o jumatate de ora.
Dupa ce a crescut, fiecare coca se imparte in 8 bile egale. Vom avea 8 bile albe si 8 bile negre.
Se intind cu sucitorul si se suprapun, se taie triunghiuri, se umple sau nu, se ruleaza si se pun in tava pe hartie de copt, la foc mic, cam 15 minute.
Dupa ce se scot din cuptor se imbaiaza in siropul de zahar rece.
Se pot umple cu rahat, nuca macinata+albus+zahar, ciocolata sau magiun.
Vor iesi 64 de cornulete.
Pofta buna!
- annabel
- Diamond member
Meniul nostru de Paste:
Salata de boef-intai am fiert toate ingredientele(carnea de pui crescut acasa, cartofii, morcovii)si am scos castraveciorii de la murat(si i-am spalat) -apoi am dat carnea pe masina de tocat -apoi am taiat cartofii
-am taiat morcovii
-am taiat castraveciorii murati
si aici sa vedeti cat de mare e oala
-a doua zi, am mestecat ff bine ingredientele
-am adaugat maioneza(nu f multa, ca sa nu iasa ff grasa)
-am pus in castronele
-am dat pe razatoare albusuri fierte
-si am inceput sa ornez:am pus albusul
-si un pic de gogosari in otet
Salata de vinete
Choix-uri umplute cu salata de vinete reteta luata de aici de pe forum: "Choix a la cr?me
poate fi umplut cu icre, salata de branza, salata de vinete
100 ml ulei,200 ml apa,200 g faina,4 oua(sau 5,daca sunt mici) Apa si uleiul (puse intr-o cratita) se pun pe aragaz pana dau in clocot.Se da cratita de pe foc , se adauga faina,toata o data,se amesteca bine si se lasa sa se racoreasca.Cand e calduta(nu rece de tot),se pun ouale,unul cate unul,amestecand continuu. Din experientele pe care le-am avut am ajuns la concluzia ca la cojile de eclere secretul nu consta in reteta,ci in faptul ca trebuie coapte la foc mare de la inceput,ca sa nu se lase cand le scoti din cuptor." am respectat reteta dar nush de ce, dupa 1 minut de la scoaterea din cuptor, s-au lasat.dar m-am descurcat eu si asa
Bezele cu nuca macinata 4 albusuri, 200g de zahar, 200g de nuca macinata, 1 pliculet de zahar vanilat
apoi m-am enervat(se faceau ff greu)si am adaugat niste faina sa se ingroase si am facut ca un chec )
Oua vopsite
Cornulete in 2 culori -reteta la acest topic(2 pagini inapoi)
Ce a facut mama(cele 4 pasti-sau BABE cum sa numesc in partea de Sud a tarii)sunt mai sus
- emmerich
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-08-27
- camysh
- Moderator
- Inregistrat: 2007-12-08
- annabel
- Diamond member
pune pune eu am pus poza la salata de boef ca sa ii arat lui love cat de multa facem(oricum 1 castron buni, 1 castron cealalta buni, 1 castron soacra, 1 castron pt la munte, restu se mananca in 1-2 zile)
Subiect inchis
Pagini: 1 … 3 4 5 6 7 … 157
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|