homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Schimbare pastile

#1 2009-04-22 20:21:12

Esther_NL
Membru
Inregistrat: 2009-04-22

schimbare pastile

Hello all,

Sunt noua pe forum si va scriu pt ca acum locuiesc in Olanda si este mai greu cu consultatul unui medic ginecolog sad
Iau Jeanine de cativa ani (mi-au fost precrise pt niste chisturi pe ovare) si in general m-am simtit f bine cu ele. Numai ca de ceva un an am tot felul de depresii, am scazut in greutate si mai nou am si niste ameteli ciudate; nu stiu sigur daca exista vreo legatura cu pastilele, dar ar putea fi un semn de intrebare...Oricum, intrebare mea este alta: in Olanda nu exista Jeanine, asa ca ma gandeam fie sa schimb pe Yasmine, fie sa ma intorc la Diane - am luat timp de un an, dupa care doctorul nou la care am fost mi-a spus ca sunt f tari si mi le-a schimbat. Stiu ca nu poti schimba pastilele anticonceptionale dupa bunul plac, dar chiar nu stiu ce sa fac... Un sfat, please... Thanks! buga

#2 2009-04-22 20:24:54

persifona
Vizitator

Re: schimbare pastile

Cred ca cel mai potrivit ar fi sa mergi la un medic sa vezi cauza starilor astora, pentru ca mi-e greu sa cred ca ar putea fi de la anticonceptionale dupa atata timp.

#3 2009-04-22 20:37:44

Esther_NL
Membru

eu cred ca e o anemie de primavara si tot iau niste vitamine; sunt foarte stresata in ultimul timp si destul de obosita:(
oicum fara pastile nu pot sa stau, o sa mi-o ia corpul razna din nou...

#4 2009-04-28 11:54:07

Esther_NL
Membru

si cu pastilele ce imi recomandati sa fac? exista ceva asemanator cu jeanine?

#5 2009-04-28 11:59:12

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Esther_NL a scris:

si cu pastilele ce imi recomandati sa fac? exista ceva asemanator cu jeanine?

iti recomandam sa mergi la medic
am inteles ca nu esti in tara, mergi deci la medic acolo(ce poate fi complicat?) sau mergi la medic atunci cind revii in tara

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Publicitate

loading...

#6 2009-04-28 12:10:13

Esther_NL
Membru

am fost la medic si mi-a prescris Levonorgestrel/ethinyl oestradiol (exact asa se numeau pastilele); am ajuns acasa si am verificat sa vad ce contin jeanine si am vazut ca au alta combinatie; m-am intors la medic si i-am spus, mi-a zis ca am dreptate si ca nu si-a dat seama (super, nu?) si apoi a inceput sa caute prin tot felul de anale si a ajuns la concluzia ca nu are ce sa imi dea care sa fie asemanator; mi-a propus sa schimb pe yasmine, dar asta numai pt ca erau produse de aceeasi firma, ceea ce nu mi s-a parut un argument...iar in tara nu cred ca voi veni mai devreme de august. tocmai acesta e motivul pt care v-am scris...

#7 2009-09-09 23:05:19

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

nu ai nevoie de protectie suplimentara

#8 2009-09-09 23:08:00

Moonsh
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-02-05

mersi frumos smile

#9 2009-09-09 23:15:00

lady in black
Insomniac member

cu placere puss

#10 2009-09-14 14:27:46

mayra19
Sr. member
Inregistrat: 2009-05-28

sal.am o intrebare foarte importanta de care oarecum depind.
martia trecuta mi s-a terminat a 3 a folie de Yaz adika ultima pastiluta din cele 4 totale de pauza. nu am avut posibilitate sa-mi iau alta folie (am fost plecata) am fost abia vineri la planning si mi-a dat marvelon, insa trebuia sa incep folia miercuri.sa inteleg ca este nevoie de protectie suplimentara 7 zile din cauza ca ca am inceput folia a 7a zi si nu a5a?
si poate fi vreo problema ca am trecut de la yaz la marvelon care au pauza mai mare?

iar chestia cealalta foarte importanta este ca eram derutata si la planning iam zis doctoritei ca am intarziat inceperea foliei cu o saptamana.la care mi-a zis ca e prea mult si e nevoie de protectie suplimentara 14 zile. Asta n-am mai auzit de cand ma stiu e adevarat? ca oricum poti incepe folia in orice zi...oricum nu este asa daca am inceput-o doar cu 2 zile intarziere adika a 3 zi.asta am mai facuto si cand voiam sa-mi vina ciclul la o alta data..
pls raspuns daca ati inteles ceva din cum am explicat wink)

Voi fii mereu lângă tine hjarta La rău şi la bine hjarta Când ai nevoie de mine hjarta

#11 2009-09-14 14:32:28

lady in black
Insomniac member

ai nevoie de protectie suplimentara 7 zile
dar nu inteleg de ce ai trecut de la Yaz la Marvelon...

#12 2009-09-14 14:43:08

mayra19
Sr. member
Inregistrat: 2009-05-28

mie putin rusine da na...alea mi le cumpara mama si acum s-au terminat..erau pentru reducerea durerilor ingrozitoare de la ciclu..de la ginecolog...acum s-a terminat "tratamentul" de 3 luni nu mi-a mai cumparat, insa am constatat in astea 3 luni ca nu m-as mai intoarce la coitul intrerupt asa ca le iau astea de la planning..gratis ca altfel nu pot..

ms foarte frumos  pt raspuns da chestia cu protectie 14 zile exista?  ditamai juma' de folie lol

Voi fii mereu lângă tine hjarta La rău şi la bine hjarta Când ai nevoie de mine hjarta

#13 2009-09-14 14:51:30

lady in black
Insomniac member

nu, protectia e de 7 zile (7 pastilute consecutive) tongue
dar am mai auzit si eu de medici care recomandau si o luna protectie suplimentara ca nu se stie lol

pacat ca la planning nu au altceva in afara de marvelon neutral
din moment ce ti-a mers bine cu Yaz ar fi fost indicat sa nu le schimbi, dar acuma asta e

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.