homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Riscurile de a lua antibebe

#1 2009-04-24 10:50:51

danuska
New member
Inregistrat: 2008-12-03

Riscurile de a lua antibebe

Buna ! ma poate lamuri si pe mine cineva , ptr ca am auzit de atatea riscuri dc iei antibebe, si cel mai grav si care ma sperie este ca inainte sa faci un copil trb sa faci o pauza de cel putin 2 ani pentru a avea copil sanatos, ,ma intreb daca se intampla sa raman in perioada asta ce se intampla . Am auzit de copii cu malformatii, dar si de cancer . Majoritatea medicilor iti prescriu anticonceptionale , dar ei pentru ei nu ar face lucrul asta, si nu iti zic toate riscurile care exista. ce parere aveti ?

#2 2009-04-24 12:28:11

princesss
Banat
De la: plaja
Inregistrat: 2008-08-11

Re: Riscurile de a lua antibebe

sincer nu cred si sper sa nu mi se intample ceva de genul(eu iau de un an jumate AC)

danuska a scris:

Am auzit de copii cu malformatii, dar si de cancer . Majoritatea medicilor iti prescriu anticonceptionale , dar ei pentru ei nu ar face lucrul asta, si nu iti zic toate riscurile care exista. ce parere aveti ?

treaba cu malformatiile e foarte grava si cred sa daca acestea s'ar datora catusi de putin anticonceptionalelor ...nu s'ar mai prescrie/comercializa.
e ciudata o chestie:dupa ce intrerup AC,multe femei nu reusesc sa ramana insarcinate...dar totodata suntem avertizate sa folosim protectie suplimentara daca uitam o pastila....sau sa luam pilula de a doua zi...whatever... smile

#3 2009-04-24 13:59:24

Juli
Hero member
Inregistrat: 2008-07-03

Aiurea, nici vorba de malformatii sau cancer la fat din cauza anticonceptionalelor. Sunt persoane care nu au luat niciodata pastile si au copii cu malformatii sau altele.
Malformatiile sunt determinate de alte cauze: diverse medicamente (antibiotice) luate, tutun, alcool, etc., pot fi si cauze genetice, sau pur si simplu fara explicatii.

Iar pauza aia de 2 ani nu stiu cine naiba a inventat-o.....e complet fals. Eu dupa aproape 6 luni am ramas gravida, dupa ce luasem pastile 5 ani afara intrerupere, iar din cele 6 luni, 3 luni nu am vrut eu sa raman imediat, din motive personale.
Apoi am ramas imediat in nici 3 luni, cu toate ca nu am urmarit nici grafice, nici ovulatii, nici calendare pt a avea relatii regulate.
Sa fiu sincera nici dupa ce le-am intrerupt nu mi s-a dereglat ciclul. Venea ca inainte de pastile.
Doar dupa Diane 35 mi s-a dereglat putin dar si-a revenit.

Are mama un baiat tare frumusel - Razvan Andrei

#4 2009-04-24 14:08:11

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30

aiurea cu 2 ani, aiurea cu malformatiile date de antibebe.
asa cum zice si juli malformatiile (Doamne fereste !!! ) vin de la alte lucruri, medicamente in sarcina, alcool, tutun, cauze genetice ...
eu le-am oprit de 4 luni acuma. in primele nu am ramas, am avut dureri maaari la ovulatie, deci cred ca organismului i-au trebuit cateva luni de refacere completa.
daaaar, sper in urmatoarele luni sa am test pozitiv.
chestia asta cu 2 ani n-am auzit-o in viata mea, sincer.

Ultima oara a fost editat de carra_verona (2009-04-24 14:08:36)

din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

#5 2009-04-24 14:35:23

lucia05
Insomniac member
De la: tara lui Papura Voda
Inregistrat: 2008-09-13

asta-i buna!
cunosc copil conceput in timp ce mama lua Rigevidon ( si a mai uitat pastile  big_smile ) si e perfect sanatos si destept foc
si mai stiu cazul meu: luat ac vreo 6-7 ani si facut o pauza de o luna in care m-am protejat ca proasta dupa calendar si am ramas....asa ca....

I am who I am and I choose to be me!

He is your friend, your partner, your defender, your dog / You are his life, his love, his leader
He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart / You owe it to him to be worthy of such devotion!

Publicitate

loading...

#6 2009-04-24 14:59:09

Juli
Hero member

Da, si nu poti spune ca din cauza anticonceptionalelor nu se ramane gravida, atata timp cat nu s-a incercat si inainte de a lua pastile sa se vada daca se ramane gravida sau nu.
Asa ca si teoria asta e cam subreda. Caci trebuie sa ne punem si intrebarea: daca nu luam pastile deloc ramaneam repede gravida? Nu prea putem sa raspundem caci nu am incercat. Cel putin eu nu, asa nu pot spune ce influenta au avut pastilele.

#7 2009-06-07 19:34:47

ralukat32
New member
Inregistrat: 2009-05-30

Daca credeti ca sunt atat de bune anticonceptionale... cititi cu mare atentie prospectele si vedeti cate riscuri au asupra femeii. Cu atat mai mult daca doreste sa ramana insarcinata!!! Un organism bombardat cu hormoni artificiali poate da nastere unui copil sanatos? Poate ca imediat dupa nastere pare sanatos.. dar efectele pe termen lung sunt necunoscute inca. Ceea ce sigur s-a constat este ca de cand s-au inventat AC femeile mor zilnic de cancer de san si cancer uterin.. ceea ce pana atunci era o raritate. Ni se spune sa nu fumam, sa nu bem alcool, sa nu luam medicamente, etc... inca de dinantne de concepere pentru siguranta copilului.. dar e ok pt fat daca luam anticonceptionale? Personal nu prea cred asta!

Desigur ca le luam.. si ne mintim singure ca sunt bune.. asa cum o fac si medicii pentru ca ce altceva ne-ar putea invata? Dar...de ce niciun ginecolog nu o trimite pe femei acasa sa-si aduca barabtul sa-i faca lui o injectie? Stiati ca s-au inventat AC masculine??? Oare de ce niciun barbat nu accepta sa ia el asupra lui aceasta responsabilitate? Doar pentru ca ii scade oarecum apetitul sexul? Pentru asta sa ne indopam noi cu pastile si sa dam coltul cand ne e lumea mai draga? Nu e corect!!!

#8 2009-06-09 12:10:57

Juli
Hero member

Si atunci tu cum propui sa te protejezi daca nu-ti doresti o sarcina? Facand avorturi cand se intampla din greseala sau cand se rupe prezervativul??

Femeile mor de cancer de col/san si daca nu au luat anticonceptionale......O femeie la 45-50-60 de ani, care are cancer de san/col, nu a luat anticonceptionale cand era tanara, caci pe vremea ei nu existau si cu toate astea s-au imbolnavit.....
Bunica sotului meu a murit de cancer de col, vecina mea e bolnava de cancer de col, strabunica mea adoptiva a murit de cancer de san.....si nu au luat pastile.

Acum daca tu vrei sa stai intr-un balon steril si ferit de orice factor nociv ca sa faci un copil perfect, treaba ta.....dar nu se prea poate, suntem expusi la diversi factori, acum ce sa facem.....copil perfect nu exista. Toti aveam diverse afectiuni, probleme.....nu putem fi perfecti.
Atata vreme cat un copil este vioi, manaca, aude, vede, se joaca, vorbeste nu inteleg de ce sa te stresezi cu diverse boli care pot sa apara sau nu....Tu nu ai avut probleme cand ai fost mica? Nu te-ai imbolnavit niciodata?
Copilul trebuie sa capete imunitate luand contact cu diversi factori, altfel o sa fie prea sensibil.
Anticonceptionalele masculine sunt recente, si nu prea se gasesc la scara larga, mai trebuie facute etste sa vada daca intradevar protejeaza ca lumea sau nu.

Nu te mai stresa cu tot felul de factori nocivi, ca iei in permanenta contact cu ei si nu ai cum sa-i eviti. Iar atunci cand vei ramane gravida nu te stresa cu tot felul de lucruri de genul asta nu se manaca sau nu se bea. Doar abuzuri nu trebuie facute.

#9 2009-06-09 12:18:46

OmniaVincitAmor
Insomniac member
Inregistrat: 2009-03-22

ralukat32 a scris:

Daca credeti ca sunt atat de bune anticonceptionale... cititi cu mare atentie prospectele si vedeti cate riscuri au asupra femeii. Cu atat mai mult daca doreste sa ramana insarcinata!!! Un organism bombardat cu hormoni artificiali poate da nastere unui copil sanatos? Poate ca imediat dupa nastere pare sanatos.. dar efectele pe termen lung sunt necunoscute inca. Ceea ce sigur s-a constat este ca de cand s-au inventat AC femeile mor zilnic de cancer de san si cancer uterin.. ceea ce pana atunci era o raritate. Ni se spune sa nu fumam, sa nu bem alcool, sa nu luam medicamente, etc... inca de dinantne de concepere pentru siguranta copilului.. dar e ok pt fat daca luam anticonceptionale? Personal nu prea cred asta!

Desigur ca le luam.. si ne mintim singure ca sunt bune.. asa cum o fac si medicii pentru ca ce altceva ne-ar putea invata? Dar...de ce niciun ginecolog nu o trimite pe femei acasa sa-si aduca barabtul sa-i faca lui o injectie? Stiati ca s-au inventat AC masculine??? Oare de ce niciun barbat nu accepta sa ia el asupra lui aceasta responsabilitate? Doar pentru ca ii scade oarecum apetitul sexul? Pentru asta sa ne indopam noi cu pastile si sa dam coltul cand ne e lumea mai draga? Nu e corect!!!

ce spui tu e oarecum aiurea. de acord cu partea 'nu e corect'. nu,nu e corect sa avem noi toata responsabilitatea. dar cancerul e influentat de cu totul alti factori... gandeste-te la societatea si lumea in care traim : poluare,stres,radiatii,alimente modificate genetic,si lista continua la nesfarsit... astea ne influenteaza mult mai mult decat niste pastile care nu aduc decat beneficii majoritatii femeilor... ca sa nu mai spun ca e fapt dovedit ca de fapt pilulele te tin departe de cateva tipuri de cancer...

#10 2009-06-09 12:30:07

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

fizic nush daca AC influenteaza direct starea de sanatate a viitorilor copii, dar energetic sigur da. mie imi pare rau ca am luat 1 an jumate ac... de acu n-am de gand sa mai iau....

dar vad lucrurile altfel: la un cuplu de 16 ani, decat sa recurga la avort, mai degraba iau ac... sunt un fel de rau mai putin rau.....

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#11 2009-06-09 12:38:25

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

eu una sincer ma simt mai bine cand am eu responsabilitatea asta...cand luam ac nu aveam niciun stres si o faceam foarte des.....acum nu mai iau ac...o fac destul de rar, bineinteles cu prezervativ...dar parca nu mai sunt asa linistita ca inainte, tocmai pt ca simt ca nu mai am eu controlul......deci in cazul unei vieti sexuale regulate cred ca ac sunt cea mai buna solutie si hai sa fim seriosi, daca ac sunt intradevar nocive dintr-un motiv sau altul, ar fi inca o chestie nociva in plus pe langa alte sute de chestii nocive care ne bombardeaza zi de zi si cu care saracele noastre organisme probabil ca s-au superobisnuit smile

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#12 2009-06-09 13:20:41

Juli
Hero member

Cum adica energetic?  va

#13 2009-06-09 13:54:18

katami
Platinum member

Juli a scris:

Cum adica energetic?  va

adica influenteaza energetic viitorii copii... e o poveste lunga, tre sa crezi in anumite chestii  ca sa o digeri smile in mare, se spune ca sufletele viitorilor copii sunt "agatate" de tine cu mult timp inainte sa ramai inscarcinata... si luand ac tu "respingi" sufletele respective... incat fie ramai  insarcinata mai greu, fie copiii pot avea probleme echivalente celor pe care le au copiii "refuzati" de parinti (frici subconstiente etc etc).

dar repet..... pana un cuplu e pregatit sa aiba copii, eu cred ca mai bine iau ac decat sa riste avort

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#14 2009-06-09 14:19:23

Juli
Hero member

big_smile interesant, par a fi de domeniul paranormalului. Nu le am cu astea, nu mi-au atras curiozitatea.
Ma incred in Dumnezeu, si ma rog sa fie totul bine.  smile

#15 2009-06-09 14:51:26

Juli
Hero member

Divya, poate ai alte probleme, eu una nu am auzit de asa ceva. Chiar nu am patit ceva de genul asta....
Starile tale presupun ca sunt declansate de niste evenimente.....suparari, nervi, stres care provin de la servici, scoala, familie, etc......iar starile depresive nu le faci de la niste pastile....ti s-a intamplat ceva, ai suferit....

#16 2009-06-09 15:09:10

katami
Platinum member

Juli a scris:

big_smile interesant, par a fi de domeniul paranormalului. Nu le am cu astea, nu mi-au atras curiozitatea.
Ma incred in Dumnezeu, si ma rog sa fie totul bine.  smile

daca o luam asa, si biserica e impotriva lor... oare de ce?

#17 2009-06-09 15:15:17

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

katami a scris:

pentru ca unicul scop al sexului ar trebui sa fie procreatia, nu ?
dar cu prezervativele e acelasi lucru ? tot "respingere" e?

#18 2009-06-09 15:22:34

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

katami a scris:

Acum, pana mai daunazi Papa zicea ca nu exista extraterestri in timp ce oameni de la NASA si de prin alte parti sustineau contrariul.

Intre timp s-a razgandit si a dat voie multimii (aia mare ca o gelatina) sa creada ca poate, poate o fi ceva dincolo de noi.

Tind sa cred ca oamenii cu adevarat inzestrati isi sacrifica viata aiurea pe altarul stiintei deoarece tot biserica tine fraiele si ii spune multimii (da, aia mare ca o gelatina) ce si cum sa creada.

Cand biserica va sti cu adevarat medicina va avea dreptul sa isi dea cu parerea.

Ultima oara a fost editat de ET (2009-06-09 15:24:54)

#19 2009-06-09 15:22:45

katami
Platinum member

heimdall a scris:

katami a scris:

pentru ca unicul scop al sexului ar trebui sa fie procreatia, nu ?
dar cu prezervativele e acelasi lucru ? tot "respingere" e?

asta ZIC majoritatea... da' nu asta si cred.... am mai vb cu unii-altii

pb cu prez mi-am pus-o si eu... si nu e aceeasi chestie, pt ca prez nu-ti modifica organic nimic, pe cand ac da... sunt o subst straina in corp

ma rog, sa nu ma intleegeti paranoica... si eu am luat, au si ele rolul lor in lume... dar daca se oate fara..... e mai sanatos smile

si ca sa fim ontopic... le luam, dar ar trebui sa fim constiente ca ne asumam niste RISCURI smile

ET... medicina e departe de a fi ABSOLUTA smile isi da cu presupusul... la fel ca multe alte stinte... uneori mai cu succes, uneori mai fara....

Ultima oara a fost editat de katami (2009-06-09 15:25:00)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.