homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rezultat Colposcopie

#1 2009-04-28 14:44:32

orta
New member
Inregistrat: 2009-04-28

Rezultat Colposcopie

Buna ziua,
La un control de rutina, la doi ani dupa o nastere pe cale naturala, mi s-a depistat o rana pe col. Papanicolau II, iar examenul secretiei vaginale a fost bun. Sunt nelinistita pentru ca nu am descoperit cauza acestei rani.
Sunt programata pentru ERAD si as dori cateva raspunsuri legate de rezultatul colposcopiei. N-mi dau seama cat este de grav.

Test cu acid acetic
JSC vizibila
Ectopia
Zona de transformare pavimentoasa tipica
-orificii glandulare
-transformare pavimentoasa periorificiala
Zona de transformare pavimentoasa atipica
- zona acto-alba

Test cu Lugol
-zona ioa-negativa prezenta

Diagnostic
Col cu eaa major periorificial, iod-negativ

Va multumesc.

#2 2009-04-28 18:43:21

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

Re: Rezultat Colposcopie

am lasat link doctoressei

#3 2009-04-28 21:22:53

orta
New member

Iti multumesc, astept raspunsul doamnei doctor ca sa ma linistesc.
Am luat astazi si rezultatale secretiei col, totul bine si acolo. Este posibil sa fie o cauza mecanica, de la nastere? Se poate deduce din rezultatul colposcopiei?

Multumesc

#4 2009-04-29 21:48:18

andradam
New member
Inregistrat: 2007-02-28

la papanicolau 2 poate ca ar trebui sa mai ceri o parere inainte de rezectie...testare hpv ai facut?

#5 2009-04-29 23:03:17

orta
New member

N-am facut testare HPV; deocamdata exclud prezenta virusului pentru ca am avut unic partener sexual, sotul la fel. Desi pot parea naiva, il cred. Probabil, pentru linistea mea, il voi face. Doi medici mi-au recomandat ERAD.

Va multumesc si astept opinia doamnei doctor.

Publicitate

loading...

#6 2009-04-30 22:54:03

orta
New member

M-am edificat. Nu mai am nevoie de ajutor. Multumesc, oricum.

#7 2009-06-28 23:26:03

Alya
New member
Inregistrat: 2008-06-21

Buna fetelor!

Sunt foarte speriata de 2 saptamani de cand am inceput sa am sangerari (nu foarte mari) dupa contact. Normal ca am fost direct la medic unde mi s`a recomandat colposcopie. Rezultatul acesteia suna cam asa:

1. inflamatie secundara, eroziune, colpita
2. J.S.C. vizibila, ectopia, colpita difuza, orificii glandulare, atipii vasculare
3. zona iod negativa prezenta
Recomandari: culturi cervicale, HPV, ERAD.

Desi pe recomandare scrie erad, doctorita mi`a spus ca dupa urmatoarea menstruatie sa merg sa fac direct cauterizare ca rana este urata si e intr-o zona puternic vascularizata(asta fiind cauza sangerarilor). Ajutati`ma cu cu o interpretare la colposcopie pentru ca nu stiu ce sa inteleg (este atat de grav?)...intre timp astept rezultatele la HPV, iar pap am uitat sa mentionez este CII.

#8 2009-06-29 08:40:08

orta
New member

Draga Alya,

Eu am facut erad pentru ca asa mi-a fost recomandat. Rezultatul biopsiei a venit dupa 5 saptamani
si in ciuda coloscopiei, care m-a cam speriat, rezultatul a fost ok, adica cervicita cronica. Daca ti-a recomandat cauterizare, dupa cate ma pricep eu, in urma numeroaselor documentari, inseamna ca nu e asa grav. Daca te decizi pentru Erad (cu biopsie) ca sa fii linistita ca totul e ok, pot sa-ti dau mai multe detalii. Iti doresc sanatate!

Ultima oara a fost editat de orta (2009-06-29 08:54:17)

#9 2009-06-29 12:54:27

teo_doriss
New member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-02-18

Draga orta,
daca esti asa de buna, da-mi si mie cateva detalii despre cum a decurs ERAD-ul tau. Unde l-ai facut? SI mai ales despre perioada post ERAD, despre rezultatul  biopsiei si alte amanunte care ar putea fi utile si altora care au trecut recent prin asa ceva. Asta este si cazul meu, care de 7 zile am facut un ERAD, si acum ma supara o sangerare, despre care am fost averizata, dar nu prea stiu ce sa mai cred, mi se pare destul de trenanta (aceasta fiind cam a 3-a zi). Multumesc mult daca iti vei gasi timp pentru un raspuns. Sanatatate multa iti doresc!

#10 2009-06-29 13:35:20

orta
New member

teo_doriss a scris:

Draga orta,
daca esti asa de buna, da-mi si mie cateva detalii despre cum a decurs ERAD-ul tau. Unde l-ai facut? SI mai ales despre perioada post ERAD, despre rezultatul  biopsiei si alte amanunte care ar putea fi utile si altora care au trecut recent prin asa ceva. Asta este si cazul meu, care de 7 zile am facut un ERAD, si acum ma supara o sangerare, despre care am fost averizata, dar nu prea stiu ce sa mai cred, mi se pare destul de trenanta (aceasta fiind cam a 3-a zi). Multumesc mult daca iti vei gasi timp pentru un raspuns. Sanatatate multa iti doresc!

Am facut ERAD-ul la o clinica privata sub anestezie generala. Dupa interventie am sangerat putin, in aceeasi zi. La aproximativ doua saptamani a inceput sangerarea propriu zisa (medicul ma avertizase ca intre a 10-a si a 14-a zi, incepe sa cada coaja). Nu a fost ceva abundent, cat sa-mi pateze putin tamponul. Dupa ce a cazut coaja s-a oprit si sangerarea, a durat cateva zile bune, nu mai retin exact. Nu am luat niciun fel de medicamente. Am mers saptamanal la "pansat" spalarea zonei cu solutie, nu stiu ce era, doar sa presupun, si Baneocin. Nu am avut voie sa ma spal in interior si nici sa fac baie in cada. Cu rezultatul a fost mai greu...asteptarea. Abia dupa 5 saptamani a sosit. Acum m-am relaxat si chiar maine merg la un nou control. Daca mai ai intrebari, le astept.

#11 2009-06-29 15:09:54

teo_doriss
New member

Multumesc mult de tot pentru raspunsul tau detaliat si promt.
Mi-ai scris exact ce voiam sa stiu.
Nici la mine sangerarea nu este abundenta, doar ca a aparut mai repede de 10 zile de cat stiam de la dr. G. Dinca la care am facut ERAD-ul ca "ar trebui" sa apara si ca deja se intinde pe mai mult timp (de vineri si pana azi, luni...).
In rest, si eu astept cu infrigurare raspunsul, care mi s-a spus ca ar putea sa fie gata in 2-3 saptamani.
In privinta ta, iti doresc din suflet, maine,  sa primesti numai vesti bune si daca vei dori,  sa ni le impartasesti si noua.
Cu bine.

#12 2009-06-29 22:29:05

Alya
New member

Multumesc orta. Maine fac HPV si mai consult un medic (desi am fost la 4, din care unul singur a recomandat erad in scris, dar de spus mi`a spus sa fac cauterizare). Voi veni cu vesti noi.

#13 2009-06-30 06:55:45

teo_doriss
New member

Alya, imi permit sa-mi spun si eu parerea.

Cred ca procedezi  foarte bine facandu-ti HPV (bine ar fi sa-ti faci si tipajul). Sunt clinici care doar definesc, in cazul cand virusul este prezent, doar gradul de risc al acestuia, dar este bine sa ceri sa se faca si depistarea explicita a tulpinilor. In felul acesta ai informatia completa. Sper din suflet ca, facandu-ti testul, sa-ti iasa bine si sa te linistesti!

In privinta a doua, aceea de a mai cere o parere, este foarte corect sa faci asta.
Din proprie experieta iti pot spune ca este bine sa ai cat mai multe pareri si informatii, si apoi sa o alegi care ti se pare cea mai pertinenta. Important este sa gasesti medicul cel mai bun...
Cauta-l, si apoi avand deplina incredere in ce-ti spune, alege varianta de tratament cea mai sigura.

Ce stiu eu insa, din mai multe surse medicale, este ca nu se mai pactica cauterizarea pentru nici o forma de leziune pe col, pentru ca astfel nu se stie nicidecum sursa sau cauza leziunii, ea putand aparea mai devreme sau mai tarziu, din nou, facand astfel mai greu tratamentul unei boli, de cele mai multe ori, fara mare imprtanta, la inceput.
Acum se recurge la alte metode, poate mai radicale, vaporizarea, ERAD-ul, sau in cazuri mai serioasa conizatia, dar care dau rezultate definitive in ceea ce priveste tratamentul.
Tu gandeste-te si mai cere pareri in acest sens. Bine ar fi sa rezolvi definitiv orice problema, inca de la inceput, nu sa o inlaturi doar temporar...
Iti doresc sanatate multa!

#14 2009-06-30 08:45:38

orta
New member

Pentru Alya

Sunt de acord sa mai ceri o parere. Am gasit si eu la un moment dat pe net un articol cum ca, ranile pe col nu se mai cauterizeaza in UE.

Iti dau informatia exacta din acel articol.

"In cadrul noilor protocoale de diagnostic si tratament, elaborate la nivelul Uniunii Europene inca din anul 2002, s-a renuntat la cauterizarea leziunilor cervicale ca metoda terapeutica. Singurele metode de interventie acceptate sunt electrorezectia cu ansa diatermica (ERAD) si conizatia, precedate de colposcopie si urmate de examenul histopatologic.
De ce spunem NU cauterizarii? Intrucat zona astfel tratata se epitelizeaza in cateva saptamani, existand riscul ca, in profunzime, in spatele cicatricei, rana sa evolueze in continuare. In plus, investigatiile ulterioare cauterizarii (testul PAP si colposcopiile) sunt ingreunate."

#15 2009-06-30 09:02:08

teo_doriss
New member

Pt orta
Este corect ce ai scris si tu pt Alya. Sper sa vada si sa tina cont.

Daca am inteles bine, astazi mergi la un nou control?! Daca asa este, iti doresc numai bine si asteptam vesti bune!

#16 2009-06-30 10:52:51

Alya
New member

Multumesc pentru sfaturi.....Dar trebuie sa recunosc ca de erad imi este foarte frica......

#17 2009-06-30 11:26:44

grassa
Membru
Inregistrat: 2009-06-30

eu iau Klion D100 de 6 zile, dar de azi mi-a venit mentruatie. Trebuie sa le intrerup sau s-a le continui !!!!!!!1
Stie cineva!!!!!!

#18 2009-07-01 12:49:38

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

ar trebui sa intrerupi trat si sa-l continui dupa menstra...

happy with him...inlove with him...puss

#19 2010-08-12 19:54:02

Oana Diana
Membru
Inregistrat: 2010-08-12

Buna seara !

Ma puteti ajuta si pe mine cu interpretarea unui rezultat histopatologic pe care l-am facut de o luna?!

Medicul ginecolog mi-a spus ca e de bine, si sa refac analizele peste 6 luni, dar totusi, am o oarecare teama sa nu fie probleme.

Buletinul arata asa:

Diagnostic:

Piesa 1: Condilom acuminat cervical

Piesa 2: material raclat reprezentat de mase fibrino-hematice si mucus, alaturi de cateva fragmente de epiteliu endocervical cu metaplazie scumoasa.

Comentariu: material bioptic constituit din multiple fragmente de epiteliu cervical prezentand proliferare de aspect papilar, cu axe conjunctivo-vasulare fine tapetate la suprafata de un epiteliu scuamos acantotic, in straturile superficiale ale epiteliului scuamos cu prezenta a numeroase coilocite.Imunomarcajul cu p16 si Ki67 este neconcludent pentru diagnostic. Celulele epiteliale a fragmentelor de epiteliu endocervicale ce metaplazie scumoasa care se observa in materialul raclat, prezinta atipii reactive secundare microabceselor din grosimea epiteliului.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.