homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Fara recomandarea medicului?

#1 2009-05-06 12:30:36

adina15
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2009-01-09

fara recomandarea medicului?

in luna ian am facut un control gine si mi s.a recomandat duphaston pt 5 zile pt avusese intrerupere de menstruatie d 2 luni......mi.a venit in feb ,martie.........in aprilie nu mi.a venit in mai nu da semne ....si as vrea sa stiu daca mai pot lua inca 5 zile duphaston fara recomandarea medicului(anticoncep nu pot lua pt k interanctioneaza cu alte med)........multumesc

Da-mi Doamne puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
Curajul de a schimba ceea ce-mi sta in putere
Si intelepciunea de a face diferenta dintre ele......

#2 2009-05-06 12:55:00

rrammonna
Diamond member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2007-11-07

Re: fara recomandarea medicului?

ar fi de preferat totusi sa nu iei asa,ci sa mergi la medic,sa vezi dak iti da tot duphaston sau altceva

Nu ştiu care este cheia succesului , dar cea a eşecului este să încerci să mulţumeşti pe fiecare.....

#3 2009-05-06 12:58:09

Michelle_c78
Membru
Inregistrat: 2009-05-06

buna fetelor...recent tot cautam pe internet sa ma informez si mai mult despre metodele anticonceptionale  si am dat peste acest site. vreau sa va spun ca e un site de nota 10, in care vad ca ti se raspunde la toate intrebarile si lumea se poarta ff civilizat, nu esti judecat sau criticat daca nu stii despre ceva..ti se raspunde cu multa placere.
acu as vrea sa trec si eu la ,,problema,, mea: dragele mele recunosc ca sunt o persoana mai timida, emotiva si la care ii este f rusine si frica sa mearga la doctor, in special ginecolog. Eu am un prieten de ceva vreme - avem si ganduri mai seriose;)) - si de aceea eu as vrea sa apelez la anticonceptionale. Imi este f rusine sa merg la doctor si de aceea va intreb pe voi...dati-mi un sfat legat de anticonceptionale. (ce imi recomandati)
merci mult pentru ca ati acordat atentie si mesajului meu..puss
have a nice day

#4 2009-05-06 13:09:46

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

Michelle_c78 pe forum nu se recomanda anticonceptionale sau alte medicamente. iar pt anticonceptionale nu trebuie sa mergi la ginecolog ci la planning. nu o sa te dezbrace, stati doar de vorba, iti pune niste intrebari pt a-ti afla profilul hormonal si in functie de acesta iti prescrie antinconceptionale.
in plus, odata ce ti-ai inceput viata sexuala trebuie sa mergi la ginecolog cel putin o data pe an...

#5 2009-05-06 13:13:22

aadryanaa
New member
De la: Italia
Inregistrat: 2009-05-05
Site

Lasa rusinea deoparte cand vine vorba de sanatatea ta smile

Este bine sa mergi la un medic ginecolog sau la un cabinet de planning decat sa iei anticonceptionale fara sa sti ce iei. Nu ai de ce sa iti fie rusine. Ii poti spune medicului ca vrei sa iei anticonceptionale si nu sti de care. Spune-i si daca esti alergica la ceva sau daca mai iei alte medicamente. Nu te dezbraca (banuiesc ca de asta ai o jena), cel putin eu n-am fost nevoita..

Medicul isi va spune de care AC poti lua, iti va explica detaliat ce si cum (cum se iau, cand sa te protejezi daca trebuie sa iei alte medicamente, etc etc.).
In caz ca omite medicul (al meu a omis sa imi spuna treaba asta..) e bine sa nu fumezi daca iei pastilute.

Mergi o data si gata. Nici nu mai trebuie sa-l vezi dupa vizita... poti sa-l schimbi daca chiar ti-e rusine tare big_smile

Publicitate

loading...

#6 2009-05-06 13:15:24

camysh
Moderator

aadryanaa, probleme cand fumezi apar abia dupa 35 de ani...

#7 2009-05-06 13:29:18

adina15
Hero member

mi.a mers f bine cu duphastonmi.a venit intr.o sapt......  atunci knd am fost la medic mi.a zis k singura cale k ciclul meu sa se regeleze sunt antconp dar eu nu pot lua.......deocamdata..........greu........

#8 2009-05-06 13:31:44

camysh
Moderator

de ce nu poti lua anticonceptionale?

#9 2009-05-06 13:35:30

lucia05
Insomniac member
De la: tara lui Papura Voda
Inregistrat: 2008-09-13

Michelle, mergi la planning! este cel mai bine! nu risti sa ai probleme de la anticonceptionale. si chiar nu are de ce sa iti fie rusine: vei sta de vorba cu un medic ( de fapt, cred ca 90% sunt femei ) care iti va pune niste intrebari, iti va explica cum sa le folosesti si fii sigura ca va aprecia faptul ca esti acolo si ca te intereseaza sanatatea ta si vrei sa te protejezi pentru ca asta inseamna ca gandesti matur.
Succes si te asteptam cu vesti! puss

I am who I am and I choose to be me!

He is your friend, your partner, your defender, your dog / You are his life, his love, his leader
He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart / You owe it to him to be worthy of such devotion!

#10 2009-05-06 13:58:42

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

adina15, "tratamentele" cu duphaston sau anticonceptionale sunt temporare. la tine pare a fi o dereglare hormonala, daca la controlul ginecologic nu ti-a gasit nimic. sa fiu in locul tau, m-as duce la un endocrinolog.

#11 2009-05-06 14:24:07

adina15
Hero member

adev este k eu m.am dereglat in urma unui tratament cu antidep p kre il urmez si in prezent.........la endocrinolog am fost pt k am avut reactii adverse din cauza antidep am avut lactatie ne fiind insarcinata si km d atunci mi se trag toate prob gineco....multumesc mult pt sfat

#12 2009-05-06 14:26:02

camysh
Moderator

am inteles...
oricum, trebuie sa faci ceva cu menstruatia. si daca nu poti sa iei anticoneptionale, desi nu mi-ai rapsuns de ce, atunci cred ca ramane duphastonul. dar cel mai bine e sa ti-l prescrie medicul.

#13 2009-05-06 14:39:19

adina15
Hero member

am citit p net k anticon interactioneaza cu antidep.........nici protejata si nici efectu nu si.l l.ar face p deplin........iar organismul meu e dat peste cap si mi.e teama sa nu.l dereglez d tot:(

#14 2009-05-06 14:40:58

camysh
Moderator

aaaa...
credeam ca ai terminat cu antidep si ai ramas doar cu dereglarile.... asa da, cred ca solutia e duphastonul... dar repet, la sfatul medicului...

#15 2009-05-06 14:51:31

adina15
Hero member

multumesc din suflet camysh pt ajutor puss ......am sa merg din nou la  endocrinolog am gasit unul f bun p kre l.as recomanda tuturor.....

#16 2009-05-06 14:56:28

camysh
Moderator

multa sanatate adina puss

#17 2009-05-06 15:11:34

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

adina, zi-mi si mie endocrinologul te rog, daca e din bucuresti

ideea cred ca e cam asa: prolactina mare, lipsa ovulatie, cicluri neregulate. dar de asta clar, un endocrinolog se ocupa. sanatate multa!

#18 2009-05-06 18:19:05

adina15
Hero member

gargarita..........endocrinolugul se numeste sorescu doina d la   spitalul eforie din bucuresti  si are prog luni miercuri si vineri  dimineata si marti si joi dupa amiaza..............eu am fost f multumita d ea....in urma tratamentului cu antidep avusesem lactatie ne fiind insarcinata m.am dus la doaman doctor iar in 5 zile eu nu am mai avut nimik......spitalul e undeva p la cismigiu mai exact in spatele kfc d la univ unde e si o circa d politie din kte imi aduc eu aminte

#19 2009-05-06 18:28:46

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

multumesc adina  puss

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.