homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

My little puppy-2

#20 2009-05-11 19:46:39

pc_cutsa
Sr. member
Inregistrat: 2009-03-30

Re: My little puppy

Off fetelor ce problema am sad
Cum sunt eu foarte speriata de bombe asa .. astazi mi-am vazut catelusul (see the picture) foarte trist .. trist la modul .. se baga sub pat si statea singur , nu manca , nu bea apa , nu ma baga in seama .. dormea si atat ..
M-am speriat ingrozitor ..el fiind foarte mancacios si jucaus ... si m-am dus cu el la vet ..
Mi-au spus ca are parvoviroza .. l-au bagat in sec. 2 pe perfuzii ..
Mi-au chinuit catelul cu 20 de siringi .. sad pe tratament am dat 240 lei ..si trebuie sa-l fac de 2 ori pe zii ..
Totusi ei nu mi-au facut nicio analiza care sa-mi demonstreze ca el chiar sufera de asa ceva ..

CE SA FAC?!?!

Iubirile neconsumate nu se uita niciodata...

#21 2009-05-11 20:29:14

LadyPink
Platinum member
De la: el din brate
Inregistrat: 2008-12-20
Site

parvo e o boala grava si, din pacate, multi catei nu scapa sad INSA, catelusa unei prietene a facut parvo tot asa, la cateva luni si a scapat, acum e bine, sanatoasa si voioasa. cred totusi ca trebuie ceva mai mult de "nu mananca/nu be apa o zi" + nicio analiza ca sa dai verdictul ca e parvo... parerea mea...

#22 2009-05-11 20:57:41

lucia05
Insomniac member
De la: tara lui Papura Voda
Inregistrat: 2008-09-13

ok! e apatic, nu mananca si nu bea apa, kk face moale? vomita? cum Dumnezeu au pus diagnosticul fara analize? ziceai ca are un vaccin facut, cand a fost facut? a fost in contact cu alti caini? stii cumva in ce conditii a trait pana sa ajunga la tine? e luat de la un crescator serios sau din ziare/net/inmultitor? nu te intreb degeaba, incerc sa-mi dau seama care sunt sansele sa fie parvo. de unde esti? ca 240 ron tratamentul pe o zi e infiorator de mult! si poate reusim sa gasim un cabinet serios si dpdv al doctorilor dar si al banilor

I am who I am and I choose to be me!

He is your friend, your partner, your defender, your dog / You are his life, his love, his leader
He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart / You owe it to him to be worthy of such devotion!

#23 2009-05-11 21:51:44

pc_cutsa
Sr. member

Face diaree .. si urat mirositoare .. nu vomita si nici nu are sange in caca .. are un vaccin facut pe data de 30.04.2009 si urmatorul urma sa fie facut joi .. pe data de 14.05 .. primul vaccin chiar se numeste "Parvovirus Vaccine"
Da , din cate am inteles a fost in contact si cu alti caini ca traiau mai multi .. la acea canisa de unde mi l-a luat prietenul meu .
E luat de la un crescator serios din cate am inteles ..

Maine dim. la ora 11 am reusit sa fac o programare la un medic vet. bun .. cunostinta ..
Sper sa-mi dea vestea cea buna .. desi eu cred ca nu se poate .. poate are doar o simpla raceala ..ma indoiesc ca e chiar asa bolnavior .. grater
Si nu inteleg cum proasta aia a putut sa-mi zica asa ceva..
Cand am ajuns acolo.. s-a uitat la el .. m-a intrebat de simptome .. si i-a bagat termometrul .. avea 40.2 si a zis ..da ..clar ..perfuzii ..neutral damn .. si ma rupe la bani ..si bine ca ..n-ar fi asta o problema desi sa fim realistii .. in 7 zile lol .. oricum , pt el ..orice .
Multumesc frumos pt. ajutor pusspuss

#24 2009-05-11 22:45:44

LadyPink
Platinum member
De la: el din brate
Inregistrat: 2008-12-20
Site

perfuzii daca-i deshidratat nu-i un lucru rau, mai ales daca zici ca nu bea apa si tot iese afara.. dar de aici la parvo... o cale un pic cam lunga dupa parerea mea

edit: i-ai schimbat ceva in alimentatie?

Ultima oara a fost editat de LadyPink (2009-05-11 22:46:24)

Publicitate

loading...

#25 2009-05-11 23:03:42

lucia05
Insomniac member

diaree urat mirositoare, febra si apatia sunt simptomele de debut la parvoviroza...insa tot cam asa poate sa inceapa si corona o alta boala pe care o poate face. oricum, si daca este parvoviroza sunt sanse mari sa se faca bine pentru ca ai inceput tratamentul devreme. insa iti ia enorm ca bani!!! daca ai alt medic de incredere du-te la el, poate nu te va costa nici atat. exista un medicament special pentru parvoviroza - canglob, parca se cheama - care are efecte bune.
de la ce canisa a fost luat puiutul?

He is your friend, your partner, your defender, your dog / You are his life, his love, his leader
He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart / You owe it to him to be worthy of such devotion!

#26 2009-05-12 19:12:48

lucia05
Insomniac member

ce mai face piticul?

#27 2009-05-13 16:36:35

lucia05
Insomniac member

lucia05 a scris:

ce mai face piticul?

????

#28 2009-05-13 17:48:49

pc_cutsa
Sr. member

Deci dupa ce mi-au zis la cabinetul ala ca are parvo ..
Am fost a 2-a zi dimineata la o cunostinta (veterinar) .. si mi-a zis ca in niciun caz nu are parvo ..
Ca are ceva dar nu ceva grav ..probabil o raceala .. i-a facut antibiotic .. a zis ca nu a facut rau ce a facut ala la cabinetul ala dar nu are parvo ..
Mi-a zis sa ma duc 2 zile cu catelul la el la cabinet sa'i faca antibiotic .. am fost si azi si cutu se simte foarte bine .. e cam rautacios de 2 zile .. ma cam musca .. nu prea mai e asa afectiv dar mi-a zis ca probabil e asa pt. ca e suparat .. a fost cam chinuit cu injectiile ..
In rest , i-am zis ca e un pic cam constipat si mananca intr'una si arata ca o bila lol .. si mi-a dat metroclopramid picaturi si mi-a zis sa'i dau 10 picaturele de 2 ori pe zii .. 3-4 zile pana ii trece .. ca are niste probleme cu tranzitul si de fiecare data cand pateste sa fac asa ..
Am inceput sa'i bag branzica de vaci in meniu si e foarte incantat smile .. o devoreaza .. lol dupaia are branzica si pe nas si pe urechi .. si pe ochi rotfl2) .. o sa'i fac o poza big_smile
Vroiam sa te mai intreb ceva ..
Ai mei au o casa de vacanta undeva la tara .. (70 km de buc)
Nu au animale acolo .. se duc sa se recreeze la sfarsit de saptamana .. si m-au intrebat daca nu vreau sa merg si eu cu ei daca tot nu ies din casa ca nu are voie catelusul inca ..
Si ma intrebam daca nu pot sa-l iau si pe el cu mine ..chiar daca n-o sa-l scot din casa ..
Tu ce zici ?

#29 2009-05-13 18:55:36

persifona
Vizitator

M-am indragostit definitiv si irevocabil de catzelushul tau hjartahjartahjartahjarta

#30 2009-05-13 19:02:50

lucia05
Insomniac member

daca nu-l scoti din casa il poti lua  smile

de la ce canisa este luat? am o curiozitate pentru ca stiu eu despre o asa zisa canisa si cam toti puii luati de acolo, indiferent de rasa, au probleme digestive neutral

#31 2009-05-13 19:37:28

pc_cutsa
Sr. member

persifona a scris:

M-am indragostit definitiv si irevocabil de catzelushul tau hjartahjartahjartahjarta

smile Ce coincidenta persi big_smile .. Si eu sunt innebunita smile ..
Oricum fetelor .. am o veste buna pt. voi cele care sunteti hjarta de catelusul meu ..
Va creste sub ochii vostrii smile

pusspuss

Ultima oara a fost editat de pc_cutsa (2009-05-13 19:38:03)

#32 2009-05-13 19:46:17

pc_cutsa
Sr. member

lucia a zis prietenul meu (cel care mi l-a facut cadou) ca s-a documentat cam 12 ore inainte sa achizitioneze Bestia . big_smile
Are un numar de telefon de la ei ..atat ..nu stie cum se numeste ..
Dupa ce mi l-a cumparat s-a dus in secunda 2 cu el la vet si i-a spus ca totul e in regula ..
Deci nu l-a luat asa de ..fraier.

A zis ca nu , nu este 'aceea' despre care se spun asemenea lucruri .. eu una habar nu am despre ce vorbiti nustiu
Si dac-ar fi fost sa aleg ..l-as fi luat si bolnav .. pt ca stiu ca cei de acolo nu ar fi avut grija de el ..macar il fac eu bine .

#33 2009-05-13 20:02:43

lucia05
Insomniac member

pai nu e "aceea" ca sunt vreo 3...crede-ma ca stiu ce spun ca mai fac si eu ceva voluntariat smile

oricum, din cate imi dau seama nu e crescator de crescator...
si nu era vorba de "fraier", Doamne fereste! numai ca ei sunt buni comercianti, oamenii sunt increzatori si e normal si logic ca intrand intr-un domeniu unde nu ai cum sa stii exact cum stau lucrurile sa ti sa para ca treaba e serioasa...

bine e ca bine piticul si apropos: cum il cheama ?

#34 2009-05-13 22:15:21

pc_cutsa
Sr. member

Biggie smile
Pt. ca mie imi placeau f mult beagleii .. si totusi ..ador bassetul hjarta .. el mic fiind .. a fost BIGgie
smile

#35 2009-05-14 00:28:52

Lililala
New member
Inregistrat: 2009-01-28

pc_cutsa a scris:

Merci frumos lucia , are deja deparazitarea si primul vaccin .. i-am cumparat niste prosoape absorbante speciale si il invat sa faca acolo ...
Mancarica mi-a recomandat medicul numai hill's..si mi-a dat o lista cu ce are voie si ce nu ..
Mi-a spus cand are diaree sa incerc sa-i dau niste orez dar .. am tot incercat .. orez cu morcovi ..orez cu carnita de'a lui ..si nimic ..nu vrea deloc .. am incercat sa'i dau numai bobite, sa evit hrana umeda cat face mai moale .. cat despre legume si fructe ..nu prea le baga in seama ..cu branzica de vaci n-am incercat inca pt. ca face cam moale ..
Apica mi-a spus sa'i dau numai plata , nu de la robinet .. si o gramada de multe alte pretentii big_smile .
Acum ii fac un tratament pt. otita: il spal in urechiuse cu betisoarele si ii pun niste picaturi .. mi-a spus ca acesti cateii au mari probleme cu otitele datorita urechilor lor foarte lungi big_smile ..
Si mai am o problema cu el ..ii curg ochii , adica are mereu urdori .. si mi-a dat un gel pt. curatarea ochilor si'l curat in fiecare zii ..
Nu are voie sa stea pe gresie ca raceste (am gresie aproape in toata casa sad ) .. cam pretentios big_smile ..
In schimb .. e bestial hjarta .. merita tot efortul smile
Mersi frumos pt. ajutor ..
http://forum.anticonceptionale.ro/uploa … g_1707.jpg
http://forum.anticonceptionale.ro/uploa … c04435.jpg

Mi se pare proasta ideea sa-l lasi in pat. Oricat de dragalas ar fi, este un caine, a carui loc este pe jos sau in patucul lui din fata usii. Cainii sunt animale si trebuie tratate ca atare petru ca si ei sa se simta bine. Unii caini au nevoie de anumite reguli. Fara acele reguli sunt nedumeriti. Viziteaza siteul http://www3.dogbreedinfo.com/bassethound.htm si vei gasi multe multe informatii utile despre cum sa tratezi un caine si cum sa-l dresezi pentru ca tie sa-ti fie mai usor pe viitor iar el sa se simte un ANIMAL.

The !! will be whatever we make it wink

#36 2009-05-14 18:20:25

maryu
Hero member
De la: Honolulu
Inregistrat: 2007-08-27

Lucia spune mi si mie te rog, daca stii, cum imi dau seama daca e cateaua gestanta..cred ca a ramas gestanta..dupa cate saptamani imi dau seama?

În fiecare om sunt doi oameni: unul e treaz în întuneric, celălalt doarme în lumină. chicot
What will it take for us to realize,
The more we provoke, winter will come twice...

#37 2009-05-14 21:49:45

passenger
Addicted member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-10-16

pc_cutsa, la ce medic veterinar il duci?

#38 2009-05-14 22:51:38

lucia05
Insomniac member

maryu a scris:

Lucia spune mi si mie te rog, daca stii, cum imi dau seama daca e cateaua gestanta..cred ca a ramas gestanta..dupa cate saptamani imi dau seama?

de vazut se vede de abia prin saptamana 5 sau 6 de gestatie. acum depinde si de rasa, ceea ce am spus este valabil pentru rasele de talie medie unde gestatia dureaza 57 - 63 de zile. sau poti, cam la o luna dupa presupusa monta sa mergi sa ii faci o ecografie, asa vei stii si cati pui sunt, daca sunt, prin urmare la ce sa te astepti la fatare.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.