homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Tratament candida, menstruatie intirziata...

#1 2009-05-10 11:27:50

zumzi
Membru
Inregistrat: 2007-03-25

Tratament candida, menstruatie intirziata...

butter

Buna ziua fetelor
Problema mea este urmatoarea: iau anticonceptionale de aproximativ 4 ani, si pauza n-am facut decit in primul an, la sfirsit. Apoi, medicul care mi le-a recomandat mi-a explicat ca e mai bine sa nu mai fac pauza, ca se deregleaza tot mecanismul si apoi imi va fi greu sa-l re-reglez. Am avut o singura data probleme, acum jumatate de an, cind am luat din greseala 2 pastile in aceeasi zi, am realizat ce facusem si am continuat normal, fara sa fac pauza, si mi-a intirziat menstruatia citeva zile...
Acum 2 luni am avut o singerare vaginala, un fel de spotting numai ca a durat citeva zile, aproape o sapt. Singerarea a inceput in a doua sapt a foliei si a tinut destul de mult, asa ca m-am dus la ginecolog, unde am facut un Papanicolau si mi-a zis ca am o "rana pe col, micuta, si sa vedem cum se prezinta dupa menstruatie, daca e nevoie de ovule sau de alt tratament" ( menstruatia urma sa vina la 2 zile dupa control, si a venit ok). Mi s-a recomandat sa opresc antibebe o luna, ceea ce am si facut, si sa revin pt rezultat.
Rezultatul spunea asa: "Frotiu negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna, cu modificari reactive non-neoplazice asociate cu inflamatia. Prezente organisme fungice compatibile cu Candida; de interpretat in functie de tabloul clinic"
Intre timp mi-a venit menstruatia normal, am oprit antibebe, am fost sa iau rezultatul si singerarea aceea pentru care ma dusesem s-a oprit si ea, odata cu trecerea menstrei, asa cum spusese dr. Am primit tratament cu ovule Macmiror, 7 zile, si mi s-a spus ca dupa luna de pauza sa continui cu anticonceptionalele. Am facut tratamentul complet, si acum astept sa-mi vina menstruatia...si nu mai vine... deja a intirziat 3 zile.
In perioada "de pauza" am folosit prezervativul, deci zic eu ca riscul de sarcina e mic spre inexistent...Totusi, de ce nu vine? Ce sa fac? Stiu ca ar trebui sa incep folia noua de antibebe in prima zi de menstruatie; daca menstra tot intirzie, sa o incep in ziua in care ar fi trebuit sa vina daca n-as fi facut pauza?

#2 2009-05-10 12:47:02

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

Re: Tratament candida, menstruatie intirziata...

nu vine pt ca e o mica dereglare de la faptul ca ai intrerupt ac. daca te-ai protejat stai linistita. sincer nu inteleg de ce ti-a recomandat medicul sa intrerupi ac
asteapta prima zi de menstra

#3 2009-05-10 12:54:33

zumzi
Membru

Sincer nu am inteles nici eu de ce mi-a recomandat sa le intrerup, dar am facut asa cum mi-a zis.
Inainte de controlul ginecologic, am mers la planning la Municipal, la dr care mi-a prescris anticonceptionalele acum 4 ani ( inca de la inceput am luat acelasi tip, si nu le-am schimbat niciodata, Jeanine). Am vrut sa discut cu el despre singerarea respectiva, sa ma lamureasca daca ar putea fi de la ac. Si el mi-a zis ca pot sa stau linistita, ca e putin probabil, ca poate am racit sau am vreo infectie si ca nu e bine sa le intrerup daca imi merge bine cu ele, pentru ca sunt ca un ceas reglat si nu vrem sa-l dereglez.
Ecografie am facut anul trecut, fara vreo modificare patologica, asa ca singura solutie pe care am vazut-o in momentul respectiv a fost sa imi fac un Pap si sa fac ce zice ginecologul... si acum nu mai vine. Stau ca pe ghimpi, nefiind "familiarizata" cu prezervativele din cauza ca am avut un singur partener si am luat antibebe inca de la inceput, sunt destul de ingrijorata, dar cum am verificat de fiecare data si prez era intreg si la locul lui...

#4 2009-05-13 06:43:17

zumzi
Membru

inca nimic. am cautat acasa printr-o carte de la planning si scrie in ea ca poti incepe administrarea de ac in oricare zi a lunii in cazul re-luarii administrarii, daca nu exista posibilitatea unei sarcini.... cred ca o sa-mi fac un test de bebe si apoi o sa incep sa iau alea chiar daca nu vine si nu vine...ma enerveaza.neutral

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.