homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Testul papanicolau - cat e de limitat?

#1 2009-05-19 10:26:31

danat
New member
Inregistrat: 2008-03-24

Testul papanicolau - cat e de limitat?

Buna!
As avea o intrebare simpla cred eu, pentru cineva de specialitate (ideal ar  fi daca doctoressa ar avea timp sa imi poata raspunde smile ) : ce limite are testul Papanicolau?
Ma refer la faptul ca el are posibilitatea sa de a arata modificarile celulare la nivelul colului, dar sunt curioasa daca arata si eventuale modificari  ale celulelor de mai sus, dinspre uter?
Atit am vrut sa stiu...multumes anticipat!

Ultima oara a fost editat de danat (2009-05-19 12:25:51)

#2 2009-05-19 16:46:17

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Re: Testul papanicolau - cat e de limitat?

din moment ce se recolteaza din col, nu cred ca iti da informatii despre starea uterului. o parere...

#3 2009-05-19 18:58:17

danat
New member

anca9 a scris:

din moment ce se recolteaza din col, nu cred ca iti da informatii despre starea uterului. o parere...

Logic asa pare...de aceea si intrebam. pt ca imi pun intrebarea de ce nu se acorda la fel de multa atentie si restului, ci numai colului? Ca totusi colul e cel mai usor de analizat, vizualizat, la o colposcopie simpla. Insa restul...e mai complicat.

Sunt curioasa daca totusi celulele care au eventuale transformari ajung cumva si spre col prin secretie?

Poate ne raspunde cineva de specialitate de pe forum.

#4 2009-05-19 21:59:13

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

am lasat link doctoressei

#5 2009-05-19 22:14:21

danat
New member

lady in black a scris:

am lasat link doctoressei

Multumesc frumos!

Publicitate

loading...

#6 2009-05-25 09:27:29

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

danat a scris:

Buna!
As avea o intrebare simpla cred eu, pentru cineva de specialitate (ideal ar  fi daca doctoressa ar avea timp sa imi poata raspunde smile ) : ce limite are testul Papanicolau?
Ma refer la faptul ca el are posibilitatea sa de a arata modificarile celulare la nivelul colului, dar sunt curioasa daca arata si eventuale modificari  ale celulelor de mai sus, dinspre uter?
Atit am vrut sa stiu...multumes anticipat!

e vorba de un test screening pentru cancerul de col uterin...e deci limitat la nivelul colului si nu are nici valoare diagnostica el singur.
Nu ne spune deci nimic despre celulele din interiorul uterului
iar colposcopia aia simpla la care te referi e o investigatie mai costisitoare si nu se poate face screening prin colposcopie

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#7 2009-05-26 15:33:29

o paranoica
New member
Inregistrat: 2007-08-27

am fost saptamana trecuta la un control ginecologic si in urma lui mi am facut testul papanicolau care a iesit 3.am avut sangerari la ultimele contacte sexuale(cauza pentru care m-am prezentat la control) si niste dureri la contact plus unele mancarimi.mi s-a prescris un tratament cu ovule si antibiotice.intrebarea mea este daca aceste simptome ascociate testului papanicolau mai pot semnifica si altceva decat un cancer de col.imi este foarte frica ...astept raspuns.
p.s. dupa terminarea tratamentului (10 zile) mi s-a sugerat sa repet testul.as vrea o parere cat mai obiectiva si fara ocolisuri..

Ultima oara a fost editat de o paranoica (2009-05-26 15:35:34)

#8 2009-05-26 15:35:57

lucia05
Insomniac member
De la: tara lui Papura Voda
Inregistrat: 2008-09-13

n8u inteleg de ce te gandesti neaparat la cancer! daca era cancer iti dadea tratament cu antibiotice si ovule? sa fim seriosi! daca vrei poti merge sa iti faci analize mai amanuntite. doctorul ce ti-a spus in legatura cu pap-ul?

I am who I am and I choose to be me!

He is your friend, your partner, your defender, your dog / You are his life, his love, his leader
He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart / You owe it to him to be worthy of such devotion!

#9 2009-05-26 15:40:23

andreea_andy2
Moderator
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

o paranoica a scris:

am fost saptamana trecuta la un control ginecologic si in urma lui mi am facut testul papanicolau care a iesit 3.am avut sangerari la ultimele contacte sexuale(cauza pentru care m-am prezentat la control) si niste dureri la contact plus unele mancarimi.mi s-a prescris un tratament cu ovule si antibiotice.intrebarea mea este daca aceste simptome ascociate testului papanicolau mai pot semnifica si altceva decat un cancer de col.imi este foarte frica ...astept raspuns.
p.s. dupa terminarea tratamentului (10 zile) mi s-a sugerat sa repet testul.as vrea o parere cat mai obiectiva si fara ocolisuri..

PAP 3 nu este tocmai bun. Insa poate fi doar o rana care se trateaza cu ovule, sau cu cauterizare. Daca medicul nu si-a pus problema de cancer ... nu iti face nici tu probleme.

Fericita mamica de Aida Maria!

#10 2009-05-26 16:15:53

o paranoica
New member

doctorul mi-a zis sa urmez tratamentul si sa repet testul dupa terminarea tratamentului.c cauze mai pot fi in cazul meu? multumesc pentru raspuns

#11 2009-05-26 16:20:02

andreea_andy2
Moderator

Cum am zis si mai sus, poate fi o rana pe col. Poti sa faci si o tipare HPV.

#12 2009-05-26 16:25:01

o paranoica
New member

infectiile la nivelul colului pot genera rezultatul asta la testul papanicolau?

#13 2009-05-26 16:29:01

andreea_andy2
Moderator

Ranile pot da PAP 3. Nu stiu ce intelegi tu prin infectie la nivelul colului. Cere medicului, la urmatoarea vizita sa faci si tipajul HPV.

#14 2009-05-27 15:59:22

danat
New member

Doctoressa multumesc pentru lamuriri!

Fetelor, am acum alta problema pe creier (zau, parca sunt facute toate ca sa stau ca pe ace in permanenta  skitarg ): acum 2 saptamani am fost la un nou medic ginecolog, la control normal, si mi s-a prelevat secretie pt Paps si apoi s-a efectuat echografie.
Astazi am primit telefon de la cabinetul dinsului ca trebuie sa vin sa mi se preleveze din nou secretie pt ca nu "au fost destule celule pe lama" (asa s-a exprimat asistenta), ca nu este nimic deosebit si doar trebuie sa repet testul. Prima data am luat-o ca atare si nu m-am impacientat. Daaar, gandindu-ma dupa aceea mi-a traznit o idee timpita in minte: dar daca o fi iesit prost paps-ul si ma cheama de fapt sa il refac din cauza asta? Sunt acum un car de nervi si am o stare de  m-as bate singura daca as putea box Am intors-o pe toate partile, m-am gandit ca daca ar fi ceva mai nasol, astia nu s-ar juca cu asa ceva si nu cred ca ar umbla cu manusi, nu cred ca e stilul europenilor sa te pacaleasca sau sa te induca in eroare. Insa un cui tot am pe creier.
Ati mai intalnit asa ceva? Pe mine ma mira ca nu s-au prelevat suficiente celule, dat fiind faptul ca medicul este unul experimentat si nu cred ca asta e o filozofie... Mentionez ca anterior cu 4 luni am mai facut paps care a iesit normal.

Va rog mult, astept raspunsurile voastre! Multumesc!

Ultima oara a fost editat de danat (2009-05-27 16:01:44)

#15 2009-05-27 16:03:32

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

N-ai de ce sa te gandesti la prostii... se mai intampla sa-ti recolteze prost, intr-adevar

#16 2009-05-27 16:41:15

danat
New member

anca9 a scris:

si eu zic ca n-ai motive sa te impacientezi. e vina doctorului ca n-a recoltat bine. bine ca macar te-au anuntat. ca pteau sa fie neseriosi si sa-ti dea un rezultat la plesneala.

Pai la asta m-am gandit si eu, ca macar aici ma bazez ca sunt seriosi si au simt de raspundere pt ceea ce fac. Acum nu locuiesc in Romania, pt o perioada, de aceea sunt si f confuzata pt ca in Ro nu mi s-a intamplat, in atitia ani si zeci de Papanicolau facute, sa fiu vreodata rechemata pt recoltare. Poate nici nu era nevoie, insa zic asa ca chestie. Banuiesc ca nici aici nu se intampla des, insa uite ca m-a nimerit pe mine  sad
Medicul este unul cosniderat f bun aici, de aceea am si optat sa devin pacienta dinsului, cred ca recoltarea in sine a fost efectuata ok, insa ori n us-a prelevat suficienta secretie,  ori la laborator s-a intamplat ceva. Asta in cazul ca e adevarat ce mi-a spus asistenta...(din pacate nu inteleg inca limba foarte bine si astia vorbesc extraordinar de rapid la telefon).

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.