homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Usturimi ale vulvei sau labiilor mici

#1 2009-05-19 20:34:21

sanda1990
New member
Inregistrat: 2009-05-19

usturimi ale vulvei sau labiilor mici

Dragelor, mi-am inceput viata sexuala, de vreo 8 luni si am o problema.
De vreo doua luni ma ustura jos, cred ca vulva cum s-a exprimat domnul doctor. Eu as zice labiile mici...nu pre stiu ce e vulva.  tongue
Ideea e ca nu ma ustura non stop. Simt ca usturimea e externa, nu si in interior. Adica sunt zile cand nu ma deranjeaza nimic. La urinat nu am nici un disconfort, din contra parca. Adica senzatia pe care o am e ca atunci cand ti-s buzele uscate de vant si te ustura si trece cand e umezita zona. De vreo 3 ori m-a durut si la penetrare dar pe urma a trecut. Tot asa uneori cand ma sterg ma ustura. Parca ar fi o iritatie. Secretiile nu si-au schimbat culoarea, mirosul sau cantitatea.
Cand m-am spalat cu gel de dus, m-a usturat ingrozitor, dar dupa ce am clatit, dupa cateva minute usturimea a trecut.
Am fost la ginecolog si i-am zis ce senzatii am si mi-a zis ca nu e nimic, ca in regiune sunt modificari si ca degeaba imi ia o lama ca probabil nu o sa iasa nimic. Mi-a zis sa fac spalaturi cu galbenele.
Ideea e ca nu pricep de ce ma ustura jos, si de acum incolo tot asa o sa fie? Si daca e asa cum zice doctorul, ca is modificari, de ce nu mai imi trece odata. Prietenul meu e plecat cu o bursa din tara, deci in perioada asta nici macar nu am mai avut contact sexual. hmm
Nu vreau sa umblu din ginecolog in ginecolog, si sa nu gasesc o solutie.
Pe de alta parte sangele menstrual are parca o alta culoare decat inainte sa imi incep viata sexuala. Adica acum bate spre maro. Nu am observat sa aiba alt miros sau sa fie mai abundent, doar ca are o alta culoare. E normal sa fie maro?
Dragele mele sunt disperata. Adica nu stiu daca e ceva in neregula cu mine. Doctorul nu si-a facut probleme, nici macar nu m-a consultat, dar eu nu ma simt ok, adica nu pot zice ca usturimile sunt groaznice sau ca sunt non stop, e doar un vag deranj acolo uneori, dar nu cred ca e normal.  grater
Am inceput sa ma gandesc deja ca am cancer de col uterin si tot felul de idei din astea.
Am facut un papanicolau la vreo luna dupa ce am inceput viata sexuala si atunci totul era in regula. Sincera sa fiu mi-e frica dar mi-e si rusine sa mai merg la medic, sa nu zica ca-s o ipohondra. Pe deasupra nu e nici ieftin....si fiind studenta stau mai prost cu banii...si nu pot cere nici la mama  chicot
Daca ati trecut prin asa ceva...sau puteti sa imi recomandati ceva...
Mama mea  a avut o boala genitala, cred ca infectie cu coli si inca se mai zbate sa scape de ea....de vreo 12 ani. Mi-e groaza sa nu ajung ca ea....offff, ajutati-ma daca puteti, ca simt ca cedez psihic.
Si vine si prietenul acasa...si as vrea sa fie totul bine si frumos ca mi-e dor de el...dar daca nu ma simt bine.... mornincoffee
Va pup dragelor.

#2 2009-05-19 20:38:27

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

Re: usturimi ale vulvei sau labiilor mici

draga mea, in primul rand NU ai cancer de col uterin.
eu te sfatuiesc sa mergi la alt medic neaparat. daca nu ai bani poti merge la maternitatea din orasul tau, unde e gratuit.

#3 2009-09-15 14:38:58

sanda1990
New member
Inregistrat: 2009-05-19

Hello, iar eu revin
cu aceeasi problema.
Adica usturimi la penetrare....
Ideea e ca dupa ce am scris prima data ca am usturimi la penetrare si ca doctorul a zis ca e firesc si ca va trece, nu m-am mai dus la medic dar simptomele au disparut fara sa fac nimic. Adica nu am mai avut usturimi exact cum a zis dl. doctor ca se va intampla.
Ieri am facut dragoste cu prietenul meu si la penetrare a inceput sa ma usture la intrare in vagin, literalmente parca era o rana deschisa si pe ea s-a presarat sare. Ne-am oprit, am facut un dus si la vreo 20 de minute nu m-a mai durut nimic.
De dimineata nu pot zice ca ma doare ceva doar ca am o vaga senzatie de disconfort. Diseara mi-e groaza ca ma va durea din nou.
Nu mi s-au modificat secretiile nici ca si cantitate nici ca miros nici ca si culoare. Nu ma doare sau ustura la urinare. Cand urinez, urinez normal
Acum nici eu nu vreau sa fiu ca acel baiat care a strigat lupul si nu era nimic. Mi-e si rusine sa ma mai duc la doctor si nici banii nu ma dau afara din casa numai sa ma duc sa imi zica acelasi lucru ca data trecuta.
Daca a mai trecut cineva prin asa ceva.....va rog sa imi raspundeti ca nu stiu ce sa fac. Sa ma duc iar la doctor sa mai astept ca poate trece ca si data trecuta.....
Va multumesc.

#4 2009-09-15 21:47:04

dreamer
Sr. member
Inregistrat: 2008-05-05

fa-ti o analiza de urina si o urocultura

Dance like nobody is watchin....

#5 2010-08-23 22:40:55

andreea_grd
Membru
Inregistrat: 2010-08-18

Buna
Nu te pot ajuta, dar stiu ca si eu am aceleasi senzatii si nu stiu cum sa procedez. Adica.. chiar e un disconfort la penetrare (doar la inceput din cauza lubrifieriii) iar apoi uneori usturime.. nu mai vorbesc de cum e apoi, nici nu pot sa merg la toaleta. M am spalat cu ceai de musetel, nu e nici o schimbare, din contra, ma ustura de parca ar fi rana, asa cum spuneai ca simti. Am fost curand la medic, nici nu prea a vrut sa ma asculte, si a dat cu presupusul ca as avea candidoza. Oare de ce simt ca si cum s ar inflama labiile mici? Cum ai rezolvat problema?

Publicitate

loading...

#6 2010-08-25 17:13:19

andreea_grd
Membru
Inregistrat: 2010-08-18

Am avut mancarimi, secretie mai ciudata, mai vascoasa, dar am luat tratament, care cred ca nu si a facut nici un efect. Nu puteam sa fac acel test pentru ca trebuia sa mi vina menstruatia. In urmatoarele zile am sa fac un tratament cu ovule, sper sa functioneze. Multumesc.

#7 2011-06-21 22:48:44

Jelleu11
Membru
Inregistrat: 2011-06-21

Acum 3 luni am avut candidoza, am fost la medic, m'am tratat, si dupa ce am terminat tratamentul, am simtit usturimi la contactul sexual. Problema persista, desi in prima instanta am crezut ca e vreun efect al al tratamentului supa

Vreau sa ma duc la medic, dar ar fi bine sa fac analize intai. Faza e ca nu stiu ce analize sa fac, intrucat asta e singurul simptom si incercand sa gasesc pe internet cauza, m'am ingrozit supa

Help?

#8 2011-06-21 22:56:08

Lavinia_tia
Sr. member
Inregistrat: 2006-12-30

pai cel mai bine mai intai mergi la medic si apoi la analize. asa vei primi un sfat avizat si nu risti sa dai banii pe analize inutile.

#9 2011-08-17 22:47:38

heart_breaker
Sr. member
Inregistrat: 2010-05-12

Am si eu o problema si m-am gandit s-o scriu aici, sa nu mai deschid alt topic. So: cand sunt pe stop, ma ustura foarte tare cand urinez. Asta se intampla numai in perioada menstruatiei, iar usturimile apar numai la urinare si se incheie o data cu aceasta. Analize mi-am facut acum vreo 2 luni si sunt ok, si cele de urina si cele de secretie. Mentionez ca treaba cu usturimile se intampla si pe cand mi-am facut analizele. Sa fie de la absorbante? E drept sa sunt cam sensibila, am incercat cam tot ce se gaseste pe piata in materie de asa ceva. De ob nu se pune problema, pentru ca imi irita foarte tare vaginul si ma doare si ustura cand il introduc si cand il scot, plus apoi cateva zile, la contact sexual.

Ultima oara a fost editat de heart_breaker (2011-08-17 22:48:27)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.