homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Secretie vulvara fetita 3 ani - proteus

#1 2009-06-01 23:01:46

mirciulix
Membru
Inregistrat: 2008-08-21

secretie vulvara fetita 3 ani - proteus

Ma puteti ajuta sa inteleg si eu rezultatul la secretia vulvara prelevata fiicei mele de 3 ani? Are o secretie anormala de care nu mai scapam de cateva luni, acum pateaza si chiloteii cu ceva galbui si miroase urat.

EX. BACT. SECRETIE VULVARA

EX. MICROSCOPIC
EPITELII INTERMEDIARE RARE
PMN FRECVENTE
FRECVENTI BACILI GRAM NEGATIV
ABSENTE LEVURI

CULTURA IN CONDITII AEROBE - PREZENT PROTEUS SPP FRECVENTE COLONII
SENSIBIL:
Ampicilina
Augmentin
Ceftriaxon
Cefuroxim
Ciprofloxacin
Cloramfenicol
Gentamicina
REZISTENT:
Doxiciclina
Tetraciclina
CULTURA FUNGI - NEGATIV

Multumesc.

#2 2009-06-01 23:16:52

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: secretie vulvara fetita 3 ani - proteus

mirciulix a scris:

Ma puteti ajuta sa inteleg si eu rezultatul la secretia vulvara prelevata fiicei mele de 3 ani? Are o secretie anormala de care nu mai scapam de cateva luni, acum pateaza si chiloteii cu ceva galbui si miroase urat.

EX. BACT. SECRETIE VULVARA

EX. MICROSCOPIC
EPITELII INTERMEDIARE RARE
PMN FRECVENTE
FRECVENTI BACILI GRAM NEGATIV
ABSENTE LEVURI

CULTURA IN CONDITII AEROBE - PREZENT PROTEUS SPP FRECVENTE COLONII
SENSIBIL:
Ampicilina
Augmentin
Ceftriaxon
Cefuroxim
Ciprofloxacin
Cloramfenicol
Gentamicina
REZISTENT:
Doxiciclina
Tetraciclina
CULTURA FUNGI - NEGATIV

Multumesc.

are o infectie cu proteus
trebuie tratata cu antibiotic...si slava domnului e sensibila la destule asa ca nu va fi o problema
bacilul proteus colonizeaza in mod normal tubul digestiv...inclin sa cred ca fetita ta a dezvoltat aceasta infectie vaginal(si probabil si una urinara tot cu proteus) din pricina igienei defectuoase a scaunuluyi, foarte frecvent intilnita la copii de virsta ei(adica este stearsa dupa ce face treaba mare din spate catre in fata si nu asa cum ar fi corect din fata catre in spate)...poate gresesc insa e calea cea mai frecventa de contaminare

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2009-06-01 23:49:37

mirciulix
Membru
Inregistrat: 2008-08-21

multumesc. in general avem grija cu felul in care o stergem, dar merge si la gradi, si acolo, Dumnezeu stie... problema e ca manifestarile suspecte sunt de mai demult, dar acum o luna a facut tratament intravenos cu genta (o amigdalita nenorocita) - nu ar fi trebuit sa dispara problema? ca microbul e sensibil la genta... multumesc din nou.

#4 2009-06-02 10:33:41

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

mirciulix a scris:

multumesc. in general avem grija cu felul in care o stergem, dar merge si la gradi, si acolo, Dumnezeu stie... problema e ca manifestarile suspecte sunt de mai demult, dar acum o luna a facut tratament intravenos cu genta (o amigdalita nenorocita) - nu ar fi trebuit sa dispara problema? ca microbul e sensibil la genta... multumesc din nou.

Nu, nu ar fi trebuit sa dispara...uita-te si tu, genta e ultima optiune pe lista cu antibiotice sensibile(ele nu sunt insirate la intimplare ci in ordine de la cel mai eficient la cel mai putin eficient)...in plus, astfel de infectii iti cam pun rabdarea la incercare....
da, la gradinita cam sunt lasati sa se descurce si apar astfel de probleme(am trecut pe acolo cu fiica mea la vremea respectiva)...nu te panica insa, se va rezolva.
Explica insa copilului ce si cum cu igiena si vegheaza sa faca asa cum e corect, altfel problemele vor reaparea

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.