homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Vreau sa aflu . va rog . cat mai repede .

#1 2009-06-02 22:38:03

yummy
New member
Inregistrat: 2009-06-02

vreau sa aflu . va rog . cat mai repede .

pe 30 mai m'am culcat cu prietenul meu (eram virgina) si nu ne'am protejat . el e sigur k nu s'a scapat si ca totul e ok . el a mai avut contacte sexuale cu fosta lui prietena de doua ori fara sa se protejeze si nu s'a intampalt nimic .

pe data de 14 mai mi'a venit ciclul , pe 18-19 s'a terminat . nu este regulat , variaza intre 24-28 zile .

vreau sa aflu : pe ce data as putea sa'mi fac un test de sarcina ca sa fiu sigura k totul e in ordine ?

data viitoare vreau sa iau anticonceptionale si sa folosim si prezervativ : m'ar putea afecta in vreun fel daca iau anticonceptionale ?

va rog frumos sa'mi raspundeti . am nevoie de un sfat . va multumesc .

#2 2009-06-02 22:43:09

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Re: vreau sa aflu . va rog . cat mai repede .

1. Poti sa iti calculezi perioada fertila in urmatorul fel:

Metoda calendarului (Ogino-Knauss) se bazeaza pe constatarea ca ovulatia se produce aproximativ cu 2 saptamini inainte de menstruatia urmatoare (aproximativ la mijlocul ciclului menstrual). Se va tine cont de faptul ca durata de viata a spermatozoizilor este de 7-8 zile (si uneori si capacitatea de fecundare se mentine tot atit). Ovulul isi mentine capacitatea de a fi fertilizat 12-24 ore dupa ovulatie. Pentru un ciclu menstrual regulat de 28 zile perioada fertila va fi intre a 7a si a 16a zi. Pentru situatia unui ciclu menstrual neregulat, formula de calcul propusa de Ogino este: x=10+n-28 si y=17+N-28. Unde: x este prima zi a perioadei fertile , y este ultima zi a perioadei fertile , n este numarul de zile ale ciclului cel mai scurt si N este numarul de zile ale ciclului cel mai lung.

Se cere ca femeia sa aiba un calendar precis al duratei ciclurilor menstruale pe o durata de minim 6 luni.

Indicele de esec este de 15-40%.

2. Poti face un test de sarcina la 3 saptamani de la contactul cu risc.

3. Daca ai o viata sexuala activa si regulata, este de dorit sa iei anticonceptionale; mergi la un cabinet de planning, discuta cu medicul si veti vedea ce ti se potriveste mai bine. Si este clar ca, atata vreme cat iei anticonceptionale, nu mai este nevoie de prezervativ.

Bafta ! smile

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#3 2009-06-02 22:47:47

yummy
New member

multumesc mult . am sa urmez sfatul . partea proasta e ca sunt minora .

#4 2009-06-02 22:52:13

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Nu-i asta o problema; la farmacie n-o sa te intrebe nimeni cati ani ai, si nici la planning. Poti sa iei AC chiar daca esti minora smile

Cati ani ai ?

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#5 2009-06-02 22:55:03

yummy
New member

aproape 16 ..

Publicitate

loading...

#6 2009-06-03 09:44:56

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Mergand la uc cabinet de  plannign dovedesti ca esti o persoana responsabila. E mai bine sa te protejezi eficient decat sa ajungi la o sarcina nedorita. Si, cum zicea si lady, poti lua anticonceptionale la 16 ani fara probleme. Insa ... DOAR la sfatul medicului.

Fericita mamica de Aida Maria!

#7 2009-06-03 10:53:01

crisalessa
New member

am nascut pe 6 aprilie si alaptez.nu stiu sigur ce ac sa folosesc cu toate ca asistenta de la cabinet mia recomandat exluton.inca nu mia revenit manstra doar cate o mica scurgere la cateva zile(de 2-3 ori mi sa intamplat)am avut si cateva contacte neprotejate dar controlate.pot lua aceste pilule in conditiile date?le pot icepe in orice zi?astept raspuns va rog

#8 2009-06-03 10:55:13

lucia05
Insomniac member
De la: tara lui Papura Voda
Inregistrat: 2008-09-13

crissalessa, ai postat de mai multe ori. in momentul in care va intra doc iti va raspunde, este mai bine sa-ti raspunda dansa, pentru ca se pricepe mult mai bine, la tine fiind dupa nastere ...

I am who I am and I choose to be me!

He is your friend, your partner, your defender, your dog / You are his life, his love, his leader
He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart / You owe it to him to be worthy of such devotion!

#9 2009-06-03 10:57:28

crisalessa
New member

lucia05 a scris:

crissalessa, ai postat de mai multe ori. in momentul in care va intra doc iti va raspunde, este mai bine sa-ti raspunda dansa, pentru ca se pricepe mult mai bine, la tine fiind dupa nastere ...

bn multumesc mult pentru raspuns

#10 2009-06-03 15:16:51

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

crisalessa, de ce nu mergi la un cabinet de planning? parerea mea e ca o asistenta nu e cea mai in masura sa prescrie contraceptive

#11 2009-06-03 15:24:26

yummy
New member

parintii mei nu stiu nimic despre asta si nici nu vreau ca ei sa afle ..
locuiesc intr'un oras mic si nu prea stiu daca sunt cabinete de planning aici ..

#12 2009-06-03 15:44:22

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

vezi ca pe site e o lista cu cabinete de planning din mai multe orase, si sunt si orase mici! poate e si orasul tau printre ele smile

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#13 2009-06-03 15:47:33

crisalessa
New member

lady in black a scris:

crisalessa, de ce nu mergi la un cabinet de planning? parerea mea e ca o asistenta nu e cea mai in masura sa prescrie contraceptive

asistenta de la planning mia recomandat pt k dr era "ocupata"
nu le prea place stresu si scapa cam repede de oameni

#14 2009-06-03 15:52:35

andreea_andy2
Moderator

crisalessa a scris:

lady in black a scris:

Cauta un alt cabinet si discuta cu un medic.

#15 2009-06-03 15:55:12

crisalessa
New member

andreea_andy2 a scris:

crisalessa a scris:

lady in black a scris:

Cauta un alt cabinet si discuta cu un medic.

ok dar vroiam sa aud o parere si de la voi

#16 2009-06-03 18:04:22

andreea_andy2
Moderator

In situatia in care alaptezi cu siguranta nu poti lua contraceptive combinate. Din ceea ce stiu eu, exulton si cezarette sunt singurele optiuni. Insa ... fara sfatul unui medic nu e bine sa iei ceva.

#17 2009-06-04 11:18:27

Alexandraa_adriana
Membru
Inregistrat: 2009-06-04

Buna..  Am si eu o problema.De aproximativ 3 zile am o mancarime vaginala si usturime.Uneori am senzatia de urinare dar urinez putin.Am mai avut candida cand luam anticonceptionale.Timp de aproximativ 5 luni nu am mai luat si nu am mai avut probleme.Acum insa am luat iar si mi`a aparut din nou.Sa fie de la anticconceptionale? Maine am programare la medicul ginecolog.Tin sa spun ca mi`am cumparat un ovul de 600 lomexin si l`am introdus aseara insa azi mancarimile s`au accentuat.Se poate sa fie o reactie adversa la ovul?Ce pot face ca sa diminuez mancarimea pana la controlul medicului?Va multumesc

#18 2009-06-04 11:22:48

andreea_andy2
Moderator

Daca tot ai reusit sa te programezi, eu te sfatuiesc sa nu faci nimic. Stiu ca e nasol, dar cel mai bine e sa vada medicul ce si cum, eventual iti face si o lama ...

#19 2009-06-04 11:27:12

Alexandraa_adriana
Membru
Inregistrat: 2009-06-04

mersi mult.M`am spalat cu apa cu bicarbonat la exterior..si parca nu mai e asa nasol acum.Mersi pt sfat:)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.