homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Pauze la anticoncepotionale

#1 2009-06-06 07:42:53

denisa_teasca
Membru
Inregistrat: 2009-06-06

pauze la anticoncepotionale

Buna tututor,

Eu iau anticonceptionale de 4 ani, in acesti 4 ani de fiecare data cand  s-a facut 1 an am facut pauza o luna in care nu am luat anticonceptionalele.
Puteti sa-mi dati niste sfaturi, cat timp trebuiesc luate anticonceptionalele sau cand trebuie facuta pauza si ce perioada?

Eu iau anticonceptionale Fenodem, poate imi spuneti si parerea voastra despre ele. N-am gasit topicuri ref la acest de gen de anticonceptional.

Multumesc mult

#2 2009-06-06 07:52:37

Divya
Hero member
Inregistrat: 2009-05-13

Re: pauze la anticoncepotionale

la anticonceptionale nu trebuie facuta pauza..poti sa faci dar nu e necesara.cat despre fenodem nu am mai auzit hmm

#3 2009-06-06 11:21:36

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

denisa_teasca nu se face pauza la anticonceptionale decat daca vrei sa faci bebe, ai probleme medicale care impun renuntarea la ele sau vrei pur si simplu sa nu mai iei.

#4 2009-06-06 11:30:53

Divya
Hero member
Inregistrat: 2009-05-13

hmm  totusi,fenodem ce fel de AC e?pe net nu am gasit nimic

#5 2009-06-06 12:39:01

camysh
Moderator

e vb de fapt de Femoden

Acţiune terapeutică: Contraceptiv oral monofazic.

Indicaţie: Contracepţia orală.

Proprietăţi: Deşi cu un conţinut extrem de redus al ambilor hormoni, Femoden este un contraceptiv sigur. Produsul conţine gestoden, cel mai nou progestativ elaborat de Schering. Acest progestativ modern are avantajul că este activ ca atare, fără a mai fi necesară metabolizarea sa (situaţie ?n care se găsesc alte progestative) pentru a deveni o substanţă biologic activă. Gestodenul se leagă de receptorii hormonali foarte asemănător cu progesteronul. Prin efectul său antiestrogenic este capabil să contrabalanseze eventualele modificări metabolice nedorite, datorate estrogenului.

Efecte secundare: Acestea includ: inhibarea ovulaţiei, suprimarea dezvoltării endometrului făc?ndu-l impropriu nidării şi modificarea v?scozităţii mucusului cervical care devine o barieră pentru ascensiunea spermatozoizilor.

Aspecte farmacochinetice: ?n experimentul pe animal gestoden se dovedeşte cel mai activ dintre progestativele cunoscute. La om, ambii hormoni din Femoden sunt rapid şi complet resorbiţi din tractul intestinal pentru a ajunge la valori plasmatice maxime ?n cca 1-2 ore.

Mod de administrare: Zilnic c?te un drajeu (?ncep?nd cu prima zi a menstrei), timp de 21 zile, la aceeaşi oră. La terminarea drajeurilor din folia respectivă (21 bucăţi) urmează o pauză de 7 zile, ?n cursul căreia apare o s?ngerare corespunzătoare menstrei. După cele 7 zile de pauză, ?ncepe administrarea drajeurilor dintr-o nouă folie cu 21 drajeuri de Femoden, indiferent dacă s?ngerarea s-a terminat sau ?ncă mai continuă. Dacă administrarea unui drajeu a fost uitată la ora stabilită, aceasta trebuie luată cel mai t?rziu ?n cursul următoarelor 12 ore. După 36 ore de la ultimul drajeu, siguranţa contraceptivă nu mai este certă. Ca atare, este necesară introducerea suplimentară a altor metode contraceptive. Drajeurile de Femoden din folia ?ncepută se vor administra totuşi ?n continuare pentru a se evita apariţia unei s?ngerări premature (fără a se mai lua ?nsă şi drajeurile uitate). Dacă ?n mod excepţional ?n decursul celor 7 zile de pauză nu a apărut s?ngerarea aşteptată, nu se va mai ?ncepe un alt ciclu de administrare şi va fi consultat un medic.

Contraindicaţii: Sarcină, tulburări grave hepatice, sindromul Dubin-Johnson şi Rotor, tumori hepatice (existente sau ?n antecedente), procese tromboembolice (existente sau ?n antecedente), diabet zaharat (grav) cu modificări vasculare, carcinom mamar şi uterin (chiar tratate), tulburări ale metabolismului lipidic, forme grave de hipertonie, herpes de sarcină (?n antecedente), otoscleroză, cu o ?nrăutăţire a sa ?n cursul unei sarcini. Administrarea se va opri imediat ?n cazul apariţiei pentru prima dată a unei dureri de cap de tip migrenos sau a creşterii frecvenţei unor cefalei deosebit de severe, modificări bruşte de percepţie vizuală sau auditivă, simptome incipiente de tromboflebită sau tromboembolie, senzaţie de durere sau greutate toracică, operaţii planificate (cu 6 săptăm?ni ?nainte), imobilizare (după accidente), instalarea unei hepatite mecanice, prurit generalizat, creşterea frecvenţei crizelor epileptice, creşterea marcată a tensiunii arteriale, sarcină. Notă: ?nainte de ?nceperea tratamentului, se va face un examen medical riguros (inclusiv ginecologic). Controlul medical se va repeta la 6 luni. ?n cursul tratamentului se va evita fumatul.

Reacţii adverse: Uneori tensiune mamară, greaţă, cefalee, ş.a.

Interacţiuni: Administrarea concomitentă de medicamente ca barbiturice, hidantoină, fenilbutazonă, ampicilină, rifampicină, unele antiepileptice, pot reduce efectul contraceptiv. De asemenea se pot modifica necesităţile referitoare la medicaţia antidiabetică. Pentru detalii referitoare la contraindicaţii şi reacţii secundare se vor consulta materialul de prezentare ce ?nsoţeşte produsul şi broşurile de informare ştiinţifică referitoare la Femoden.

Formă de prezentare: Cutii conţin?nd folii cu 21 drajeuri.

sursa: farmaline.ro

Publicitate

loading...

#6 2009-06-07 14:53:55

denisa_teasca
Membru
Inregistrat: 2009-06-06

sunteti super, mersi de rasppuns.
Si sa este vorba de Femoden smile am scris eu gresit.
Va pup

#7 2009-06-09 12:22:42

anya10
New member
Inregistrat: 2008-09-06

Buna! As vrea si eu un raspuns daca se poate la o problema .Iau anticonceptionale yasmin de cam 4 luni de zile si saptamana trecuta eram in pauza de 7 zile si imi venise menstra luni. Menstra a durat 5 zile deci s-a terminat vineri. Joi trebuia sa incep o noua folie de yasmin si am luat doar o pastile..dupa nu am mai luat pt ca am uitat sa iau 2 zile la rand si am zis k luna asta sa nu mai iau...urmand ca luna viitoare sa incep din nou. Problema e ca luni au inceput iar sangerarile...e normal acest lucru? E normal ca dupa intreruperea foliei de anticonceptionale sa imi vine din nou menstra? Are totusi un aspect cam ciudat...e mai inchisa la culoare decat menstra mea obisnuita. Cam cat dureaza aceste sangerari nu stiti?...va rog mult sa ma ajutati...sad

#8 2009-06-09 12:46:10

aleha
New member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2008-05-25

dupa ce intrerupi ac e normal sa apara sangerarea datorita scaderii protectiei, e spooting... e posibil  sa dureze pana la urmatoarea menstra normala

Traieste clipa!smile

#9 2009-06-09 12:49:57

anya10
New member

dar abia s-a terminat menstra normala...am avut doar 2 zile de pauza...o sa tina pana la urmatoarea...ca e cale lunga pana atunci:(...si nu era normal sa vina vineri..sau sambata acest spooting..de ce tocmai luni?ms mult pt raspunsul anterior smile

#10 2009-06-09 12:55:09

aleha
New member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2008-05-25

e normal sa apara spooting daca intrerupi ac.....si mie mi s-a intamplat la fel si spootingul a durat pana la urm menstra...stiu ca e nasol, dar asta esad

Traieste clipa!smile

#11 2009-06-09 12:59:22

anya10
New member

si cum fac diferenta atunci cand o sa-mi vina menstra obisnuita...pt ca acest spooting e in cantitate destul de mare..adica nu sunt doar niste simple picaturi de sange...sad

#12 2009-06-09 13:34:34

V's bunny
Full member
Inregistrat: 2009-05-03

Pai daca spottingul se prelungeste si ajunge sa aiba cantitatea si consistenta menstrei inseamna ca e chiar menstra

Ultima oara a fost editat de V's bunny (2009-06-09 13:47:26)

#13 2009-06-09 13:52:12

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

menstra e orice vine in pauza de 7 zile (sau peste cele 7 pastilute inactive)...ce vine peste folie e spotting...

happy with him...inlove with him...puss

#14 2009-06-09 14:01:55

anya10
New member

multumesc mult pentru raspunsurile voastre...sper totusi ca acest spooting sa nu tina toata luna:(

#15 2009-06-09 14:03:15

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

cu placere...si cel mai probabil va tine...sau aproape toata luna...iar in pauza menstra va veni mai diminuata...dar aceasta nu e bineinteles o regula...

happy with him...inlove with him...puss

#16 2009-06-25 15:59:32

Leon
New member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-06-17

crys_ty_na a scris:

cu placere...si cel mai probabil va tine...sau aproape toata luna...iar in pauza menstra va veni mai diminuata...dar aceasta nu e bineinteles o regula...

Mie mi se intampla de fiecare data sa am spotting dupa perioada de pauza a celor 7 zile si se incheie menstruatia, in saptamana urmatoare am spotting aproape toata saptamana, e normal, mai are cineva asa ceva? sau sunt doar eu?
Multumesc

hjarta

#17 2009-06-25 16:08:03

V's bunny
Full member
Inregistrat: 2009-05-03

De cate luni iei anticonceptionale?

#18 2009-06-26 09:42:33

Leon
New member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-06-17

V's bunny a scris:

De cate luni iei anticonceptionale?

Iau anticonceptionale de 5 ani, am facut pauze si le-am mai si schimbat la prescrierea medicului.

hjarta

#19 2009-06-26 10:04:33

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei

E posibil. Cel mai probabil trebuiesc schimbate.

Fericita mamica de Aida Maria!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.